Zeki İnsanlar Daha Az İnanıyor
-
FTH bunu yazdı:
-----------------------------
bak dinini yasayan, tek 1 tanrinin olduguna inanan cennete girer..."Ulan biz bu kadar ibadet ediyoruz cennet için, inançsızlar ibadetsiz, sadece iyi oldukları için girebilirler mi lan, olur mu öyle şey"
Su dedigin ztn imkansi, iyi olupda cennete girilmez, inanacaksin..! sartlari yerine getireceksin, kimse iyi oldugu icin girecek demedi, hem o nasi olcak, hem inanma hemde gir..:Shristiyanlikda hristiyanlar direk cennete girer, Jesus gunahlarini ustleniyor diyorlar ondan... artik kimin icin cehennem var bilmiyom, hristiyan olmayanlara olabilir..
ama suna dikkat et, dini olan hep 1-0, bu hem muslumanlar icin, hristiyanlar, yahudiler icin gecerlidir, birinden biri hadi kurtulursa..? anliyo 1-0'i
richard kardesimin dedigide dogru olabilir, ama bak 1-0 diyom, anlamiyon, ya bizim dedigimiz dogru ise, degilse ztn hepimiz yandik diyom..
ateist olmakdansa biseye inanda 1-0 önde ol diyom... ben muslumanligin "dogru oldugunuda demiyom", bana gore dogru, ama gidip bi hristiyana desem benim dinim dogru, yoo benimki der... anliyonmu..!
neyse dogru olan dogrudur, ama dini olan hep 1-0... cuvcuvunki dogru ise ztn hepimiz yandik, o kazandi, o zmnda sen git cuvcuva inan, ama inanmak inanmamaktan daha iyidir, hep 1-0 önde olmak daha iyidir...
ben muslumanim, ve dinimin dogru olduguna inaniyom..! INANIYOM kardesim.. 1-0 olmak istiyom, bir 0(sifir) olmaktansa...
Ne yapayım yani öbür tyarafta beni cennet bekliyor olabilir diye mantığıma ters bir şeye inanmaya mı zorlayayım kendimi bir çok müslümanım diyen insan gibi? -
arkadaşlar inanmayanlara neden baskı ve zorlama yapıyorsunuz ? Müslüman'ın görevi dinini en güzel şekilde anlatıp davet etmektir.. Küfür edip ( ulan inancsız şerefsiz senin ben ta aq ) diyerek kabul ettirmek yerine adamın inanacağı varsa da kaçırırsınız. Boşverin herkes fikrini söylesin. Sonuçta inanmayan inananın fikrini değiştiremez ve inananda inanmayanın kolay kolay fikrini değiştiremez. Zaten 2 ayrı bölgedeki insanın diğerine geçmeye niyeti varsa çooktan geçer forumdaki yazılara bakmadan. Boşuna yorulmaya gerek yok
-
Evet zeki olduğumu iddia ediyorum.
Ben bir Tanrı'nın olduğuna inanmıyorum normalde ilgilendirmez ama bu konuda söylemek istediğim tek bir şey var...
sizce namazını kıldıktan sonra içinde 30 küsür adamın bulunduğu oteli yakan mı cennete gider , yoksa Tanrı'ya inanmayan her gün (insanların yarattıkları) Tanrı'ya küfreden . Ama bir karıncayı bile incitmek istemeyen hümanist bir ateist mi cennete gider ?
- bu arada handsome arkadaşım son mesajın gayet mantıklı seni tebrik ediyorum örnek bir insansın :) ben herkesin inancına inançsızlığına saygı duyarım şimdi sana ayrı bi saygı duydum bu mesajından ötürü abimsin ...
-
doğru bir tespit.
Şimdi ben zekib ir insan olsam ve zekamı doğru kullanarak iyi paralar kazansam.Hiç bir şeye muhtaç olmadan gayet iyi paralar kazanıp istediğimi elde edebilsem;
Neden bir varlığa ihtiyaç duyayım?
Ama ben bir ömür köyden çıkmamış ve hayatımı 3 kuruş için heba etmişsem ,kendini ezdiriyorsam sürekli olarak beni koruyup kollayan bir varlığa gereksinim duyarım ki köyde çogu kişi 5 vakit namaz kılar..
Özetle: İş zekilik salaklık değildir,zekaya bağlı gereksinim duyup duymama durumudur.Gereksinim arttıkça inançta o derece güçlenir.
-
KafirImam bunu yazdı:
-----------------------------sizce namazını kıldıktan sonra içinde 30 küsür adamın bulunduğu oteli yakan mı cennete gider , yoksa Tanrı'ya inanmayan her gün (insanların yarattıkları) Tanrı'ya küfreden . Ama bir karıncayı bile incitmek istemeyen hümanist bir ateist mi cennete gider ?
-----------------------------Hoca camide vaaz verirken her ikisinin ortası olması gerektiği söylemişti cennete girmek için yani hem namaz kılcak hem kimseyi incitmicek.
-
Scofield bunu yazdı:
KafirImam bunu yazdı:
-----------------------------sizce namazını kıldıktan sonra içinde 30 küsür adamın bulunduğu oteli yakan mı cennete gider , yoksa Tanrı'ya inanmayan her gün (insanların yarattıkları) Tanrı'ya küfreden . Ama bir karıncayı bile incitmek istemeyen hümanist bir ateist mi cennete gider ?
-----------------------------Hoca camide vaaz verirken her ikisinin ortası olması gerektiği söylemişti cennete girmek için yani hem namaz kılcak hem kimseyi incitmicek.
hem yaratıcıya inanmıyorsun, niye cennetine inanıyorsun kafir? -
dinin iki parametresi vardır , sefalet ve cehalet . bunlar yükseldikçe ya da yükseltildikçe dinde yükselir. Okumuş etmiş maddi güçlüğü olmayan , nispeten daha az olan birinin ya da nobel ödüllü bilimadamının dine yaklaşımı tamamen felsefi bir çıkmazdan ötürüdür, neden dine inandığı konusunda ya da dini nasıl tanımlayacağı konusunda yukarıda belirtildiği gibi bir neden bulmuştur. Eğer kendi sınıfındaki "inananlar" grubuna dahil ise ama okuma yazmayı zor sökmüş gazete bile okumayan 3kuruş para kazanmayan birinin zeki olması beklenemez, dindardan başka birşey olması da beklenemez dolayısı ile.
Dinin gerçekliğinin tartışılması için zeka yada servet sahibi olmak bir kıstas olmamalı bence, dinin gerçekliği mantık ve matematik çerçevesinden çıkarlardan uzak tarafsız kişiler tarafından araştırılmalı. Eğer merak ediliyorsa elbette.
İnsan birşeye illaki din olması gerekmez , güçsüz kaldığı çözümsüz alternatifsiz kaldığı için sığınır , her insan bencildir, inandığını iddia ettği tanrıdan bile bir çıkarı olduğunu bilmese , bu ya da vaad edilen öte dünyalarda adını ağzına almaz. Güçlü insanlar zeki ya da zengin olsun zaten kendi güçlerinde ihtiyaç duydukları şeyleri elde edebildikleri için ve genellkle kafaları meşgul olduğu için inanıyormuyum biz neyiz kimiz tanrı varmı gibi boş(!) soruları es geçip kendi gücümle nasıl kazanabilirim sorusunu düşünmeye devam ederler.