folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 2. Öğretim Ücretsiz Olsun Diye 15 Kişi Göz Altında..

2. Öğretim Ücretsiz Olsun Diye 15 Kişi Göz Altında..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

80 kişilik sınıfım var.

ikinci öğretimim.

765 lira = 1 dönem

765 x 80 x 2 = 122 400 liracık (2 dönemde)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

2. ögretimin bir farkı olsun dimi.

ben istediğim bölümü kazanabilseydim bırakın 700 tl harcı 2 bin tl ödemeye hazırım ha aile vermezse çalışır gene öderim onu ama bakın olmadı 1. öğretimim harçlar kalktı ama hayalimdeki bölümü başkalarır okuyor ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bauer
    Bauer's avatar
    Erkek

Birinci öğretimde okuyan düşüncesiz, embesil, ayrımcı arkadaşların bulunduğunu gördükçe, iyiki "2.öğretimde bulunmuşum zamanında"... diyorum kendi kendime. Derslerde başarısız oldum, uzattım alttan aldım..vs. ve sonrasında bıraktım ama yine girsem aynısına girerim amk, şu hale bak. Hiç değilse biz kendi halimizden anlıyoruz. Siz takılın ve eğlenmenize bakın kendi çapınızda.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo
    pcdoktor636 bunu yazdı

Her isteyen kafasına göre eylem yapamaz,üstüne polis bunu uyarıyorsa ve dağılmıyorsa zaten bu durumu göze almışlardır.

Her fırsatta hukuk devleti falan diyorsunuz. Kanunlar var,kafanıza göre eylem yapamazsınız. Yapıyorsanızda sonuçlarına katlanırsınız böyle ağlamanın manası yok.

edit:

alttaki mesajda @serhat8102'de gayet güzel söylemiş.

Kimse tutup özel okula para vermek istemiyoruz ama özel okulda okumak istiyoruz demiyor. Ki bu salakça olurdu.

Aynı şekilde 2. öğretimdesiniz,kimse sizi bunun için zorlamıyor. Birkaç müridde bu konuda gayet güzel cevaplamıştı. İyi bir öğrenciyseniz zaten burs bulursunuz. Yoksa tutupta öğlene kadar uyumak için böyle ağlayıp ortalıkta gezmenin manası yok.

Anayasal haktır basın açıklaması yapmak. Herhangi bir izin gerektirmez. 2011 YGS de şifre olayları olduğunda 50 kişi toplanıp meydanda güzel güzel açıklamamızı yaptık ve dağıldık. Polis geldi napıyosunuz dedi anayasal hakkımdır kimse bana dokunamaz dokunan olursa kendisini mahkemede bulur dedim ve eylemimizi yaptık. Bilenler belki vardır Kocaeli/Gebze Ygs şifreli kitapçıklara tepki için toplandık bir kaç dershane öğrencisi. Sende sikko sikko hükümeti savunup durma.

@serhat8102 sende bi bok bilmeden konuşma kardeşim. bildiğiniz konularda konuşun. sırf hükümeti savunmak için akp tarafından mı görevlendildiniz siz burda kardeşim ya ? Arkadaş yapılan şey tamamen zalimliktir.

"Zulümden daha kötü birşey varsa zulme boyun eğendir."

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

yaptığınız kanunsuzluğu burda mazlumluk gibi göstermeye,acındırmaya çalışmayın cidden komik oluyor.

Kimse zorla 2. öğretime göndermiyor. Bu kadar okuma sevdalısıysanız çalışın kimse çalışmayın diye sizi zorlamıyor gene..

Tüm dünyada eğitim paralı,bizim türkiyede eğitim haktır satılamaz. Ok by kanka.

işte çalışanlar ne olacak ? Çalışsaydın girseydin, o zaman 2.öğretime neden kontenjan var? ona çalışıp girilmiyor mu ? Noluyor "beni sikin soyun beni" kontenjanı mı oluyor? 1. öğretimden para almayıp 2. ye aynısını dayamak nedir?(Gerçi aynısı da değil yanlışlıkla alttan dersi olan araba peşinatı bırakıyor üniversiteye amk). Dünyada eğitim paralı? Dünya ne ? Dünya 1 ülkemi ? yoksa karşıma "sikizimbavve de eğitim paralı" diye çıkmaya hazırlanan birinin cümlesimi ? Yoksa Avusturyada bedava dersem büyük örnek vereceğini zannederek Amerikada paralı diyecek, beterin beteri var şükredin diyecek birinin cümlesimi ? Kanunsuzluk ? Kanun neden algıda seçici ? Kanun neden öğrenciyi sikiyorda yolsuzluk görmüyor ? Ya da neden benzer düşünce başkaldırı iken karşıt düşünce kanunsuzluk oluyor ? Yoksa bizde algıda seçicimiyiz? Ya da buna binayen algıda sıçıcımıyız? Yoksa bizim algılarımız yerleştirilmiş mi ? Yoksa 2. öğretim için değilde kes sesini monarşisinden mi bu tutuklama ? Yoksa tutuklananlar PKK lılardı taşkınlık yaptılar yalanmıydı ? Dikkat mi dağıttılar ? Zaten boktan eğitim sisteminin boktan üniversitesine girmek için boktan bilgileri silmeye programlı öğrenip üstüne göt siktirip cüzdan deldirip kandırılıyoruz, yoksa biz zurnamıyız ? Yoksa biz koyunmuyuz? Ya da biraz fazla mı sempatizanız? Yoksa iktidar orospu çocuğu mu ? Yoksa biz içimize 3 yarrak alıp 1 tanesi çıkardıklarında yumuşayan bir toplummuyuz? Bu mu "şükür" ? Yine mi bamya.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

sizde öyle bi yazmışsınız ki sanki normal öğretimle ikinci öğretim arasında dağlar kadar puan farkı var

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavitutku
    mavitutku's avatar
    Erkek

Bütün yazılanları okudum. göz altına alınmaları gerçekten üzücü, ama izinsiz eylemin sonucu budur. yasa yasadır. konuyu başka bir yöne çekmek istemem ama türkiyede üniversite eğitiminde gerçekten büyük bir kalitesizlik var. bunu mezunların durumundan anlıyabilirsiniz. nüfusa göre istihdam oranına göre kontenjan durumu yok. tamamen bölgenin belediyeciliğine bağlı olan bir sistem var. üniversiteler paralı olsa belki daha güzel daha kaliteli bir eğitim verilebilirdi. teknik yüksek okullar ücretsiz olabilirdi. bende 2.öğretim öğrencisiyim sonuçta bu harç fiyatlarını bilerek girdim üniversiteye, 764 tl dönemlik ödüyorum. bizlerede ufak bir indirim yapılabilirdi, ama tabi mesai ücretlerini düşününce durum pek el vermiyor sanırım. meclis tatilde chp bu durumuda sorguluyacaktır yönerge vericektir eminim..

Sabahları HeRo Akşamları MeRrO
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek

arkadaş kimse  neden sadece 1 öğretimin ki kaldırıldı bilmiyor...

dahi  1 öğretimin kini kaldırdın anladım da  neden 2. öğretimde bir değişiklik yapılmadı  bu  bu yüzden bu kadar kargaşalık çıkıyor... ikiside bu memleketin öğrencisi...

örnegin

1  öğretm harcı 500  tl

2 öğrretimin harcı 1000 tl

sen tut 1. öretimi harcını 0  yap

ama     2. öğretim harcı 1000tl  kalsın

2 öğretime  de bir güzellik yapılmalı...

birde  bazı arkadaşlar  diyoki  kimseyi zorla 2. öğretime  göndermiyorlar  o zaman benim de aklıma  şu soru geliyor 1. öğretime  zorla gönderilar da  benim mi haberim yok...

yapmayın  arkadaşlar  bir millet için bir şey yapılıyorsa herkese  eşit şekilde uygulanmalı yoksa bunu  iş sadece reklam amaçlı olur.. ki zaten bu hükmetin şu harçlar la  yaptığı o bana  göre...

ama şikayetçi değilim çünkü  ben de  kardeşimde  ve daha  nice öğrecni arkadaşlarımız bu reklam piyasasından yapına düşeni alıyor... darısı 2. öğretimlilerin başına..

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek

2.öğretim okudum bende ikinci öğretimden harçlar kaldırılmamalı çünkü onu yazanlar ücreti oldugunu bilerek yazıyorlar ama birinci öğretimle arasında cok fark vardı o azaltılabilir bide mesela yaz okulunda birinci öğretimle aynı dersi alıyorduk iki kat para ödüyorduk bunlar düzeltilmeli ama kaldırılmamalı

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnerJiC
    EnerJiC's avatar
    Erkek

Arkadaşlar haklı kimseyi zorla ikinci öğretime göndermiyorlar kişi çalışıp daha iyi puan alsaydı ikinci öğretimde okumak zorunda kalmazdı arkadaşlar masum insanlar gibi göstermeye çalışmayın.

Toplam Hit: 8121 Toplam Mesaj: 83