4+4+4 Yasalaştı
-
Eğitim sistemi değişmedkten sonra 4+4+4 olmus 4-4-2 olmus ne fark eder kafa aynı
-
üniversite okuyup bitirmeye kapasitesi olmayan adamlar sırf ailesinin zoruyla puanım kesilmesin diye düz liseye gelip bi halt ettiklerini sandılar ..
o zaman bizim lise işe yaramaz okumayacak adamlarla doldu.peki ne oldu ? Eğitim alacak birçok öğrencinin zamanına da sebep oldular ,okuyacak adam lise telafisi için yıllarını kaybetti ..
bir örnek,
orta okuldan bu yana tanıdığım birisi var, lise 2 de rehber öğretmen, alan seçiminden sonra yerleştirecek sınıf bulamadığından tarih-coğrafya dersleri 1 fizik kimyası 2 olan bi
arkadaşı sayısal sınıfa yerleştirdi ve zorla mezun oldu.okulda yapmadığı itlik kalmadı.. buna benzer bir kaç tanıdığım daha var .. boşu boşuna hem kendine hem devlete zarar ..
neyin savaşını veriyonuz anlamıyorum..
bahsettiğim adamı ortaokul yıllarından beri biliyorum
eğer o çocuk ortaokuldan bu yana meslek lisesinde olsaydı şimdi inşaatta amele değil de en azından diplomalı teknisyen olacaktı.
misal olsun diye belirtmek istedim.önyargılarınızı bir tarafa bırakın neler olup bitiyor öyle bakın.
-
4+ dan sonra okuldan alınma yok son yapılan düzenleme ile o kaldırıldı. kuran ve arapça dersi var ortaokulda o da seçmeli.
-
irwa bunu yazdı:
-----------------------------8 yıllık zorunlu eğitimi 4 yıla düşürüp sonra da neden doğu gelişmiyo neden insanlar cahil diyemezsin adam zaten cahilden oy alıyo nasılsa kendi çocukları en iyi yerlerde okudu ona giren çıkan bişe yok
ama bu adama oy werip de gelişmeyi bekleyenler yok mu onlar beni deli ediyo buyrun çocuk gelinlerle gelişn
-----------------------------bu yorumun üstüne yorum yapılamaz bence :) ağzına sağlık
-
PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------melodeath bunu yazdı:
-----------------------------PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------melodeath bunu yazdı:
-----------------------------ben yabancı dile 10. sınıfta başladım bırakın 4 ü 9 da başlasaydım bile belki şu an ingilizce seviyem çok farklı bir yerde olurdu. boşu boşuna 8 sene okuyup sonra bölüm seçmenin mantığı nedir?
-----------------------------4. sınıftan başlanıyor yabancı dil eğitimine sen nerde okudun hocam ?
-----------------------------düz lise 10. sınıfta yabancı dil bölümüne girdim ben
-----------------------------ilk öğretim 4. sınıfta ing görmedinmi ?
-----------------------------o verdikleri 2 saate ingilizcemi diyosun hacım ? what is your name den ileri gidemessin onlarda yabancı dil bölümü diyorum ben
-
tamamda hocam bu verdikleri sistemde daha erkenden ing öğrenebiliceğinimi sanıyorsun ?
-
PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------tamamda hocam bu verdikleri sistemde daha erkenden ing öğrenebiliceğinimi sanıyorsun ?
-----------------------------bu sistemde herkes mükemmel öğreniyor zaten.
-
dindar nesil yetişicek inşallah maşallah :)
-
gerizekalı öğrenci olmak için aday olmayın diye öğütlemekten başka bişey gelmiyor elimizden.
4+4+4 geri vites 12 yıl öncesine yani...
çağın gerisinde eğitim öğretim için yapılan bu gerizekalı eğitim sistemini protesto ediyorum.biz aptal değiliz...siz aptalsınız yani 4+4+4 ü destekleyenler aptaldır.
adnan menderes ölmedi mi ? ( atalarımızın eğitimine ne faydası oldu o dönemde : hiç
turgut özal ölmedi mi ? ( çoğumuzun babasının iş güç sahibi olma yıllarıydı eğitime ne faydası oldu : hiç
erbakan ölmedi mi ? (bizim gençlik yıllarımızdı eğitime ne faydası oldu : hiç koca bir yıkım
e tayip sende ölmeyecek misin ? (eğitime faydan olmadı halkın parasıyla anca çocuklara kitap verdi faydası ef püfasıl bu işin şeytanı fetullah sende ölmeyecek misin ?
sanıyorki Cumhuriyet rejiminin temellerini kaldıracağım sizler öleceksiniz tayip ve fetullah ama Cumhuriyet ilelebet kalacak.rte diyorki çocuklar artık milli manevi değerlerini dini değerlerini daha iyi öğrenecek diyor : ey rte bu ülkeyi milli manevi değerler değil. milli bağımsızlık ekonomik bağımsızlık sanayi bağımsızlık kurtarır manevi değerleri okulda değil evde öğrenir çocuk. okulda bilgi öğrenir matematik öğrenir fizik öğrenir ders öğrenir çocuklar; dersi kalkınmak için bağımsızlık için kendilerini geleceklerini hayatlarını mesleklerini böyle manevi şeylerle doldurarak bi yere varamazlar anca ezber yapıp bişeyleri ezberler bi tornavida tutup prizi bağlamaktan aciz bir nesil yetiştirmekse amacın işte bu çocukların geleceğini katletmekten başka bişey değildir.
rte ve akepe bu ülkede tıpkı 28 şubatın insanları nasıl farklı kutuplara yöneltmişse aynısını şimdi kendisi yapıyor ve zorla baskıyla hazmettirerek insanları kutuplaştırıyor farklı düşüncelerde ters yönlerde birbirinden ayırıyor...başka bişey yaptığı yok.
bazı arkadaşlar eğitim sistemi değişmedikten sonra istersen 20 yıl eğitim değil 50 yıl eğitim verilse yine bi halt olmaz demiş doğru demişler işte bende diyorum bunların eğitim sistemini değiştirmekteki amaçları boş. kendi hevesleri uğruna gençliği boşyere avutup duracaklar. önce eğitim sistemini değiştir altyapısını değiştirmeyi düşünmeden hop diye dalıyorsun içine buda yanlış olduğunu belli ediyor...neyse -
Ne eğitim sistemine nede siyasilere hiç bir şey demiyorum ama şöyle 8 yıl eğitim olmayınca ülke gerileyecek ölecek bitecek kızlar 4 yıl okuyacak evlenecek diyenler varya.
İşte onlar o kadar cahil cühelâki, bir atatürk'e takmışlar gidiyorlar atatürk böyle yaptı atatürk şöyle yaptı cumhuriyeti getirdi kurdu süper olduk o bu.
Bir atatürkten öncesine bakın atatürke o orduyu o gücü verene bakın bir o zamanki giyim tarzına bakın tabi size göre
çarşaf giyen duble cahil, okumayan kızların babaları gerici yobaz ve öküzün teki oluyor.
kız okumalı kendi ayaklarının üstünde durmalı okul mecburi olmalı o olmalı bu olmalı.
laiklik adına hepinizi sömürdüler be, laikliğin l'sini bile bilmiyorsunuz amacını bilmiyorsunuz kukla gibi gözü kara gidiyorsunuz.
laikliklemi 600 sene hükmettin oraya buraya kız okutarak mı, hepsine modernize hayatı empoze ederek mi ? laiklik geldiğinden beri ülke yara almış bir gemi gibi her gün su aldı be.
He şunu söylim ben akp ci ve siyasi düşünceleri olan biri değilim ben onları savunmuyorum ben laiklikle laiklik öncesi bir asrı çarpıştırıyorum ve laiklik fare gibi kalıyor.
Varsa başardığı 1 şeyi laikliğin banada anlatın cahilim ya bende bileyim laiklikle neler yapmışız.
Kartondan ödülleri göstermeyinde. Bir asrı değiştirecek bir şey söyleyin terörden başka 1 şey yok ondan öncesi neydi ? bilmem kaç yüz yılda 10 suç işlenmiş şimdi her gün bin suç işleniyor alın size laiklik.