6 Aylık Fitness Programı(Başlangıç-Orta Seviye-İleri Seviye)
-
Hocam bu güzellik sitenizde hep ücretsiz olarak kalacak mı?
Program cidden çok güzel emek harcanarak hazırlandığı belli. Bende uygulamak istiyorum fakat ilerde siteye ya da programama erişememe gibi sorunlar olabilir mi ona göre önlem alalım :)
-
hazir konusu acilmisken beslenmeyle ilgili bir soru sorayim, kendine şöyle bir dogal protein shake hazirliyorum;
200 gram yagsiz tuzsuz lor peyniri ~ 30 gr protein
1 yemek kasigi kakao ~ 2 gr protein
2 yemek kasigi yulaf ezmesi ~ 3 gr protein
1 muz ~ 1 gr protein
1 cay kasigi tarcin
1 tatli kasigi fistik ezmesi ~ 2 gr protein
su
bu malzemeleri mikserle ogutup iciyorum. 40 gram protein oluyor neredeyse. kahvaltida da 20 ~ 30 gr proteinlik besin tukettigim dusunulurse gun icinde normal ogunlerimde (ogle ve aksam yemegi) protein acigimi kapatabiliyorum. ekstra beslenme programi hazirlamama gerek kalmiyor.
sorum ise şu;
böyle olur mu? :( bu karisimin sagliga ya da spora bir zarari vs olur mu?
-
Göğüs programini uyguladım eski programımdan daha fazla işe yarıyor valla program süper emeğinize sağlık hocam. Göğüslerim kadın göğsü gibi oldu pumplı dolaşıyorum sokakta 😄
-
Ek tavsiye:
Hangi programı uygularsanız uygulayın 1 RM nedir ? Ağırlıklar nasıl ayarlanır ? 1RM 'in % kaçı , kaç tekrarla yapılırsa hipertrofiyi artırıcı protein sentezini(Kuvvet) artırır, yine 1RM 'in hangi % ve tekrar sayılarında mitokondriyal(Aerobik) protein sentezini(dayanıklılık)artırır.... Bunları bilmek işinize yarar.
İri yarı, yarma bir tip olmak istiyorsanız hipertrofik, atlet olmak istiyorsanız daha çok dayanıklılık türü çalışmalar yapmak gerekir... Ne istediğiniz önemli.
-
Adam konuyu açmış gitmiş. Cevap bile vermemiş.
-
Ek gıdalardan vurma derdinde:d mantıklı =)
-
Hiz ve çeviklik kazanmak için nasil bi spor çalışması yapmam gerekir
-
Pikacu bunu yazdı
Selam Pikacu
İletişim kısmından istediğiniz soruları sorabilirsiniz ordan direkt olarak fitness eğitimli kişilere gidiyor, ben sadece organize ediyorum, kendim cevap verirsem yanlış olur, fitness konusunda sizden daha çok bir bilgim yok.
Sevgiler
-
nsy bunu yazdı
Hiz ve çeviklik kazanmak için nasil bi spor çalışması yapmam gerekir
Ben kondisyon ve güç antrenmanları yapıyorum. Sıkı bir plana göre yapmıyorum ama paylaşayım kendi planımı.
Haftada 3 bazen 4 kere en az 5 km koşuyorum. Bu koşulardan biri dayanıklılık koşusu oluyor en az 10 km oluyor o da. Hız koşusu yaparak çeviklik ve hızını yükseltebilirsin. 7 kere 100 metre boyunca depar atma koşuları var mesela onları yapabilirsin.
Evde de şınav,barfiks,dambıl,kum torbası yapıyorum.
Diyet konusunda bişey diyemicem. Sadece hamur işi ve şeker yemekden kaçınıyorum onun dışında ne varsa yiyorum.
Koşuyu 3 aydır düzenli yapıyorum bayağı farketti öncesine kıyasla.
-
korhan bunu yazdıPikacu bunu yazdı
Selam Pikacu
İletişim kısmından istediğiniz soruları sorabilirsiniz ordan direkt olarak fitness eğitimli kişilere gidiyor, ben sadece organize ediyorum, kendim cevap verirsem yanlış olur, fitness konusunda sizden daha çok bir bilgim yok.
Sevgiler
Selam,
Böyle cevabı yorumların altina yazsaydin daha iyi olurdu. 6 gün sonra konuya geri dönüş yapıp cevap verdin. Özelden cevap verdiysen bir şey diyemiyorum.
Sevgiler.