ADSL Den Son Haberler Gerekli Açıklamalar İçin Okuyunuz
-
valla benim 4mbit kapisicak varsa kapisalim :)
-
dun (1 kasim) aksamdan itibaren hız 512 olmus. 27 yerine 53 le indiriorum artık. yalnız arasıra internet gitmeye basladı eskiden böyle olmazdı bilmiorum sorun bendemi..
-
Elber herkezin hızlar arttırılacak ama zamanla.. bir günde bütün altyapıda oynamasını beklemeyin adamların :)
Yalnız Allahın belası ttnet altyapıda oynama yapmadan arttırıyor bu bağlantıyı, yani bağlantıdada sorun yaşanabilir download hızındada düşüş yaşanabilir...
-
orospu çocukları 256 K yı (limitsiz olanı ) 100 milyon yaptılar ondan haberiniz var mı? :@
-
abiler şimdi benim 256 var limitsiz ogrenci tarifesi pekim şimdi ne oldu benim tarife düz duruormu?:S
-
Limitli ADSL hızlandı limitsizde fiyat katlandı
Türk Telekom'un (TT) hızlı internete (ADSL) yönelik yeni fiyat uygulamasıyla limitli ADSL kullananlar aynı ücreti ödeyerek iki kat hıza ulaşıyor. Ancak limitsiz ADSL'e başvuran yeni müşteriler için maliyet 49 YTL'den 99 YLT'ye çıkarılması kullanıcılar tarafından tepki ile karşılandı. Tepkiler üzerine Türk Telekom Başkanı Mehmet Ekinalan dün fiyat değişikliğinin nedenini açıklamak zorunda kaldı. Ekinalan 29 YTL olan en düşük sınırlı tarifede sadece hız artırımına giderken fiyatta bir değişiklik yapmayarak kullanıcıların büyük çoğunluğuna daha
kaliteli bir hizmet vereceklerini savundu. Ekinalan, sınırsız tarifede iddia edildiği gibi gizli bir zammın yapılmadığını söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, ADSL'de limitli tarifede hızı 256'dan 512 Kbps'ye çıkardıklarını ifade ederek, "Bu, yüzde 100 ucuzluk demektir'' dedi. ADSL'de fiyatların ucuzlayan tarafının görülmediğine dikkat çeken Yıldırım, "pahalandı" denilen durumun 49 YTL olan 256 Kbps sınırsız uygulamasının kaldırılması ve 99 YTL'ye çıkmasından kaynaklandığını söyledi. Limitsiz kullanımın toplamiçindeki payının binde 7 olduğunu söyleyen Yıldırım, en çok kullanılan tarifenin 3 GB limitli seçenek olduğunu belirtti. Bakan Yıldırım, gelen tepkiler üzerine 49 YTL'ye satılan 256 Kbps'lik limitsiz ADSL kullanımına devam edileceğini bunun için gerekli talimatları verdiğini söyledi. Yeni tarifenin nedeninin kullanıcıları limitli ADSL'e yönlendirmek olduğu belirtiliyor. Öte yandan TT'nin yeni fiyat tarifesinde kullanıcılar için 10 farklı seçenek dahi yokken Avrupalı telekom şirketleri kullanıcılara yüzlerce seçenek sunuyor. Bu fiyat seçenekleri ise kullanıcıları işadamı, öğrenci, ev hanımı, gece-gündüz kullanıcıları gibi çok farklı kategorilere ayrıyor. Zira bu kategorilerin aylık ödeme güçleri ve ihtiyaçları arasında önemli farklılıklar bulunuyor.
-
ya benimki de öğrenci bu telekomun amına koyayım orospular ya akılları sıra 3gb a yamayacaklar a.q kendi altyapınızı geliştirin pezevenkler ne sikime herkesi limitliye itiyorsunuz yok limitsiz kullananlar 1000 de 7 oranındaymıs a.q millet indirmiyorsa ben nabayım ben 3 haftada 7GB indiriyom şerefsizler
-
256 KB LİMİTSİZ İNTERNET KALKIYOR! AYLIK 100 YTL´YE 512 KB VAR
ADSL kullanıcıları ayakta ...
Türk Telekom´un ADSL hızını artırırken 256 KB Limitsiz kullanıcılarına büyük darbe vurdu. Ayda 50 milyona sınırsız internet keyfi yaşayan kullanıcılara artık 100 milyon ödeyecek. Ayda 50 milyona sınırsız intenret keyfi yok. Sınırsız internet kullanmak isteyenler ayda 100 YTL´yi gözden çıkarmak zorunda..
Duyuru http://pazarlama.turktelekom.com.tr/ADSL/ADSL.html adresinde..
Konuyla ilgili açıklmayı Telekomun sayfalarından öğrenebilirsiniz. Bu uygulamayı protesto etmek isteyen kullanıcılar aşağıdaki metini Telekoma mail ile iletebilirler :
Sayın Yetkili,
Türk Telekom´un http://pazarlama.turktelekom.com.tr/ADSL/ADSL.html adresinde ilân ettiği yeni ADSL tarifesini şiddetle kınıyorum.
"256K Limitsiz" kullanıcılarına haksızlık edildiği ortadadır. Türk Telekom yatırım yapıp, kapasitesini artırmak yerine, limitsiz kullanıcıları ortadan kaldırarak işin kolayına kaçmaktadır. İnsanları internet çağında perhiz yapar gibi, 3GB kotaya mahkûm etmektedir. Türk Telekom tüm kullanıcılarını kotalı tarifelere yönlendirerek, altyapı yatırımı ihtiyacını "kurnazca" çözme yolunu seçmiştir.
256K sınırsız tarife ortadan kaldırılırken, en ucuz sınırsız (yani özgür) internet erişimi 100YTL gibi fahiş bir rakama çekilmiştir. Türk Telekom, Sayın Bakan´ın göğsünü gere gere ifade ettiği gibi, ücretleri %100 ucuzlatmamış, %100 arttırmıştır. Sınırsız internet yasadışı kullanım demek değildir. Günümüzde, nitelikli internet kullanıcısı Türk Telekom´un reva gördüğü kotalardan çok daha fazlasına ihtiyaç duymaktadır. Türk Telekom da bunun farkında olmasına rağmen, tekel ve kamu işletmesi konumunda
olduğundan, görmezden gelmektedir.
Yeni tarife ile kotalı 256K aboneleri de kotaları yükseltilmeden, yalnızca
hızları iki katına çıkarılarak, bir anlamda kotalarını aşmaya zorlanmışlardır. Bu durum bilinçli tüketiciler tarafından kabul edilemez bir uygulamadır.
Türk Telekom bu yeni tarifesi ile gelişme aşamasındaki bilgi toplumunun
önünü kapatmış, "ucuzculuğu" teşvik etmiştir. 3GB kota mantık dışı bir
uygulama olmaktadır. Bu kadar düşük seviyedeki kota, genişbant internetin ruhuna aykırı olduğu gibi, temel internet ihtiyaçlarının giderilmesi açısından da yetersizdir.
Türk Telekom´dan biz 256K sınırsız tarife kullanıcılarının haklarına saygı
duymasını talep ediyorum. Hızların yükseltilmesinden bizim de faydalanmaya hakkımız vardır. Talebimi dikkate almanızı ve bu durumu haber merkezlerinizde degerlendirmeniz dileğimle.
Saygılar. -
telekomunda a.k her ne kadar ben fazla download yapmsam kotayı aşmasamda bu durumu kınıyorum. yurtdışı cıkısları arttırılmadığı sürece ne kadar bir hız artışı olacak ki.
-
şimdi olay soyle mı.eski 256 3gb kullananlar 512 3gb. yeni kayıt yaptıracak olanlar ise 512 6gb mı?
Bide 512 3gb yine 29 mılyon dımı?
Toplam Hit: 4780 Toplam Mesaj: 24