Aglayan Başbakan

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Öyle iş mi olur ya...valla komik...aynen nekadar adam varsa yok biz vermedik yok tü kaka ... sonuç %47...

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    burada weya etrafta konuşan, yorum yapanların büyük kısmının; referandumun ne olduğunu, Anayasa'nın nasıl, niye, hangi maddelerinin değişeceğini bildiğini ve ona göre yorum yaptıklarını sanmıyorum.

    herkesin bir görüşü var, ona göre yorum yapıp duruyor.

    kimse madde tartışmıyor. görünenlere (başbakan ağlamış, çömelmiş) bakıp, önünüze sunulan çorbayı içip, robot gibi , çıkar grublarının istediği yapılıyor.

    bu devlet nasıl gelişir, bunun için ne lazım, yapılan değişiklikler doğrumu düşünen irdeleyen çok az.

    mesela: memura toplu sözleşme hakkı geliyor.

    parti kapatmak zorlaştığı gibi, kapatılmaya sebep veren milletvekilinin siyaset yasağı 5 yıldan üç yıla indiriliyor.

    AB uyumu için yapılan değişiklikler.


    ///______________
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezoo
    sezoo's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Aralık/2008
    Erkek

    SilenC3 bunu yazdı:
    -----------------------------

    şu an aklınızdan hangi küfür geçiyosa rte nin içine girsin. şu adamı hala savunan gerizekalılar varmı. ulan adam daha napsın ülkenin ağzına sıçtı hala ben evet dicem diyenler o evet sizin götünüzden çıksın. gerizekalı salaklar

     

    not: yönetim izin vermediği için size daha açık saçık küfür edemiyorum ama içimden geçiriyorum o size yeter


    -----------------------------

    mükemmelsin hacı


    Dövme Yapılır Mekan ANTALYA-ALANYA
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enver
    enver's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2007
    Erkek

    Lathedarkman bunu yazdı:
    -----------------------------

    apokontek bunu yazdı:
    -----------------------------

    Lathedarkman bunu yazdı:
    -----------------------------

    apokontek bunu yazdı:
    -----------------------------

    Lathedarkman bunu yazdı:
    -----------------------------

    apokontek bunu yazdı:
    -----------------------------

    1903 bunu yazdı:
    -----------------------------

    insanlar neden başbakanın ağlamasına takıyor anlamıyorum.bakıyorum da söyledikleri hakkında yorum yapan yok.çünkü yapamazsınız.korkarsınız.bir tane yanlışını bulamıyorsunuz ki.ağlamasına, konuşmasına, osuna busuna şusuna kafayı takıyorsunuz.

    ne söyledi dinleyen var mı aranızda kardeşim ?


    -----------------------------

    Dınlemeden,Bılmeden Yorum yapıyorlar ıste! Salla kardesım,yoksa bunlar senıde benıde cıleden cıkarırlar.


    -----------------------------

    siz biliyorsunuzda noluyor ?


    -----------------------------

    En azından sızın gıbı kendımızı avutmuyoruz...ve yigidi oldurup hakkını vermemezlıkde yapmıyoruz!


    -----------------------------

    avutulacak bişey yok ortada ne avutması gerçek ne ise onu söylüyorum ben asıl avutan araştırmadan etmeden cevap veren sensin. sana diyorum ki neden bu çok met ettiğiniz yasayı komple bir pakete sıkıştırmak yerine mecliste tüm partilerinde desteği ile geçirtmek yerine bu referandumdaki anayasayı bu 12 eylül yasasıyla süslüyorlar ?? ee işlerine gelmiyor dimi ?


    -----------------------------

    kardesım ben bılmedıgım konu hakkında yorum yapmam,yada altından kalkamıcagım sozlerı sarf etmem...

    Baslıgı gordugun uzere "aglayan basbakan"...bole bı baslık olabılır mı bı defa? bu basbakanı sevsekte,sevmesekte bızım ULKEMIZIN basbakanı degıl mı?

    Neden baska bı ulkenın,hatta sevmedıgımız bı ulkenın basbakanıymıs gıbı "aglayan basbakan" dıye baslık acmaya ıhtıyac duyuyoruz kı? Ben adamın o konusmayı yaparken samımı oldugunu savunan ınsanlardanım! ben adamın dıger konularını acmıyorum,konunun dısına cıkmıyorum ama sız malesef konuyu aştınız,hatta kendınızı bıle aştınız... Ben referandum felan fılan demıyorum sıze.Demıs oldugum konu bu bızım basbakanımız ve bole konusma ıhtıyacı duydugumuzda o sevmedıgınden kucuk dusursende,o ınsana oy veren halkımızı olayın ıcıne katamazsın dıyorum!

    Bu konuda bana hak vermıyo musun? yanı o zaman herkes bı kısıye oy versın,bızım partımıze oy vermeyenlere ana avrat cakalım mı demek oluyor bu?


    -----------------------------

    Bence çok doğru bir başlık. Bülent Arınç 1 bu 2. Milletin canına okuyup okuyup ağlıyorlar anlamıyorum .

    Recep tayyip erdoğan 12 Eylülcüleri Yargılamak mı istiyor ? yargılasın sonuna kadar destek veriyorum meclisteki bütün partilerde destek vereceğinden eminim kaldı ki Chp Buna ön ayak oluyordu hatırlarsan Deniz Baykal çıktı bunu söyledi ardından mhp destek verdi bu konuda kimse yargılamasın demiyor zaten.

    Ama burada olay çok farklı, Başbakan'ın bu ağlaması sadece sömürüden ibaret nasıl show yapacağını çok iyi biliyor demogojinin kralını yapıyor hedef belli Referandumu geçirtebilmek. Araç 12 eylül yasası Amaç Referandumu geçirtmek tüm mesele burada. bunu anlaman için konunun uzmanı olmanada gerek yok zaten akıl bali bir insan rahatlıkla anlar tabi anlamak istediğini anlayanları kast etmiyorum onların yürekleri nasır bağlamış ve müslüman parti abi bas oyu çekil kenara en doğrusunu bunlar yapar zaten zihniyetinde değilsek bunu anlaması lazım.


    -----------------------------

    KArdeşim çok güzel konuşmuşsun aslında buna eklenicek pek bişey yok. Ama bazı arkadaşların savunmalarını okudumda cidden anlamakta zorlandım. Bu başbakan çok büyük bi showmen arkadaşlar ne yazıkki bi çocumuzda bu şovun etkisinden çıkamıyor. Dikkat edin davos işi ne zamana denk geldi bundan kim faya gördü kim zarar gördü. Bakıyoruz belediye seçimleri öncesi bir davos krizi başbakan büyük prim yapıyor burda ama millete hiç bir faydası yok. Sonra israil gelip vatandaşlarımızı öldürüyor erkek olup da bişey diyebilen yok. Neden o alacagını aldı çünkü. Açılım deyip prim yapıyor. Ama onun yaptıgı açılıp yüzünden hergün 10larca şehit veriyoruz. Recep bey eski bir mektubu okurken güya aglıyor okdar duygusal bi beyfendi ama bir yerde partisine rant saglıycak bi siyaset yüzünden hergün bir sürü şehit düşüyor gözünde zerre bişey yok. Onu bırakın şehitlerle ilgili haber yapmayın diye medyayı tehdit ediyor. Ondan sonra yok başbakan çömeldi yok başbakan agladı. Burdaki bazi zihnyetine kafamı soktklarmda gelip saçma sapan şeylerle bizlere agır eleştirilerde bulunuyor. Siz bence en agır eleştiriyi kendinize yapın çünkü bugun bu olanların bu hükümetle alakası varsa ki apaçık ortada hepsi onların eseri. Ve siz mantıga sıgmıycak şekilde hala bu adamları destekliyorsanız hepiniz onlar kadar suçlu onlar kadar katil onlar kadar şerefsizsniz. Siz ortada bize hakaret ediliyor diye yaygara koparır en büyük hakareti siz edersiniz görünmez. Siz türkiyeyi soyarsınız görünmez baklava çalan çocugu milyonların önüne atarsınız. Ölmeyi hak eden vatanını savunmak için orda bekleyen mehmetçikler degil ölmeyi hak eden bilinçsizce oy verip onların ölmesine ön ayak olan  siz şerefsizlersniz

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enver
    enver's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2007
    Erkek

    Neymiş başbakan aglamışmış. Başbakan çocugunu vatan için kaybedip aglayanların görüntülerinn yayınlanmasına izin vermiyo. Ama kendi şovunu binlerce kameranın önünde yapabiliyo. İnsanımızda aa bak adam agladı dininede baglı cumayada gidio bunlar haklı kalann a.q diyo. Yüzde 47 nin yüzde 95 i dini inanları yüzünden,yönlendirildiginden,cahil oldugundan,siyasetten degil konuşmaktan bile aciz oldugundan,fakir oldugundan aptal oldugndan oy veriyo bunlara. Türkiyenn gelişmiş şehirlerinde İzmir gibi mesela aldıkları oy oranına bak bide köylerden aldıklarına bak...

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2007
    Erkek

    acikistihbarat bunu yazdı:
    -----------------------------

    başbakanın duygusal biri olduğunu dünyada bilmeyen yok ama bu forumdakiler nedense sürekli bir açığını arayıp ne yapsa b.k atmaya çalışıyorlar akılları sıra başbakana zarar verecekler :D

    burda açıkça "başbakan evet dedirtmek için sömürü yapıyor herkes hayır desin" propagandası yapılıyor.

    öncelikle referandumda evete karşı olanlar neden karşı olduklarını bile bilmiyorlar.çünkü onlar sadece muhabbet kuşları.kendilerine ne söylenirse onu tekrarlarlar kendileri birşey söyleyemezler buna yetenekleri yoktur.yetenekleri olmadığı gibi birşey söylemeye kalkanlara da iftira atmakta geç kalmazlar.

    12 Eylülde oylanacak olan anayasa değişiklik paketine hayır demek için meşru hiçbir gerekçe yok.değişiklik paketinde yapıları değiştirilecek olan anayasa mahkemesi ve hsyk nın avrupa versiyonlarına bakalım.

    AVRUPA ÜLKELERİNDE ANAYASA MAHKEMELERİ,

    ALMANYA: Federal Mahkeme, 16 üyeden oluşuyor. Üyelerin yarısı millet meclisi, diğer yarısı da senato tarafından seçiliyor.

    AVUSTURYA: Mahkeme heyeti; başkan, başkan vekili ile 12 asıl ve 6 yedek üyeden oluşuyor. Başkan, başkanvekili, 6 asıl üye ve 3 yedek üye hükümet tarafından seçilirken, 3 asıl ve 2 yedek üye millet meclisi tarafından, 3 asıl ve 1 yedek üye de senato tarafından seçiliyor.

    BELÇİKA: 12 üye Temsilciler Meclisi ve Senato tarafından seçiliyor...

    FRANSA: Yüksek Mahkeme, 9 üyeden oluşuyor ve eski cumhurbaşkanları mahkemenin doğal üyesi. Üyelerden 3’ü cumhurbaşkanı, 3’ü millet meclisi ve diğer 3’ü de senato başkanı tarafından atanıyor...

    İSPANYA: Mahkeme heyetinden 4’ünü millet meclisi, 4’ü senato, 2’si hükümet, 2’si de yargı kurulu tarafından seçiliyor.

    İTALYA: 15 üyenin 5'i Parlamento, 5'i Devlet Başkanı, 3'ü Temyiz Mahkemeleri 1'i Danıştay ve 1'i de Sayıştay tarafından belirleniyor.

    MACARİSTAN: 11 üyeyi Parlamentonun hukuk, idari ve yargı komiteleri seçiyor.

    POLONYA: 15 üyenin tamamını seçme yetkisi Parlamento'ya ait.

    PORTEKİZ: 13 üye var. 10 üyeyi Meclis Genel Kurulu belirliyor. 3 üye ise Anayasa Mehkemesi tarafından seçiliyor.

    ROMANYA: 9 üyeden 3'ü Bakanlar kurulu, 3'ü Senato ve 3'ü de Devlet Başkanı tarafından belirleniyor...

    AVRUPA ÜLKELERİNDE HSYK YAPISI

    FRANSA: Kurulun başkanlığını Cumhurbaşkanı başkan yardımcılığını ise Adalet Bakanı yapıyor... 18 üye var. 6 hakim ve 6 savcı meslektaşları tarafından seçiliyor. Danıştay Genel Kurulu 1 üye veriyor. Cumhurbaşkanı, Senato Başkanı ve Meclis Başkanı'nın da birer üye seçme hakkı var.

    İTALYA: 27 üyeli kurulun başkanı Cumhurbaşkanı... Yargıtay Başkanı ve Yargıtay Başsavcısı doğal üye. 16 hakim ve savcı meslektaşları arasından seçiliyor. Yüksek Yargı'dan 2, ilk derece mahkemelerden ise 14 üye kurulda yer alıyor. 8 üyeyi belirleme yetkisi ise Parlamento'nun...

    PORTEKİZ: 17 üye var. 2'si istinaf, 4'ü ilk derece mahkemelerden seçiliyor... 2 üyeyi Devlet Başkanı, 7 üyeyi de Parlamento belirliyor.

    POLONYA: 25 üyeli kurulda Adalet Bakanı doğal üye olarak görev yapıyor. 15 hakim ve savcı meslektaşları tarafından seçiliyor. Parlamento üyeleri arasından 4, Senato üyeleri arasından 2 üye kurulda görev yapıyor. 1 üyeyi seçme yetkisi ise Cumhurbaşkanı'na ait.

    HOLLANDA: 5 üye var. Tüm üyeler Adalet Bakanı'nın önerisi üzerine Kral tarafından atanıyor.

    İSVEÇ: 11 üyeli kurulun tüm üyeleri Hükümet tarafından atanıyor.

    DANİMARKA: Hakimlik mesleğine mensup üyeler dahil, kurulun tüm üyelerini belirleme yetkisi Hükümet'e ait.

    Peki Almanya, İngiltere ve Avusturya'da HSYK'nın durumu nedir diyecek olursanız işte cevabı bu ülkelerde HSYK benzeri bir kurum yok... Hakimlerin ataması, eyalet düzeyinde adalet bakanlarından oluşan Hakim Atama Komisyonu ve federal adalet bakanlarınca belirleniyor...

    eee şimdi soralım.avrupa mı bizden ilerde yoksa biz mi avrupadan ilerdeyiz ? ...

    başbakan ağlayarak sömürü yapıyorsa deniz baykal istifa ederken ağlayanlar ne yapıyordu ? ...

    demokrasinin beşiği ve ona benzemeye çalıştığımız avrupa ülkelerinde anayasa mahkemeleri ve hsyk ların durumu ortadayken "hükümet bunları ele geçiriyor" gibi akıl ve mantık dışı iftiralar kimlere hizmet eder ? ...

    yahu başbakana b.k atmayı alışkanlık haline getirenler bunları anlayabilir mi ? hadi bırakın anlamayı 12 eylülde neyi oylayacağına bile arayıpta bakmış mı ? ...

    (bu yazı düşünen beyinler için yazılmıştır,muhabbet kuşları için değil)


    -----------------------------

     

    Bakıyorum şu yorumu hayır diyenlerden kim alıp cevap verecek diye :) yok çıkmıyo hocam mükemmel bi yorum ;) arkadaş herşeyi baçıklamış tabi anlayana..

     

    Ha bu arada hani evet diyenlerin oyları bi yerlerinden çıksın isteyen bi mürit var ya işte onun neyse ynetim versin cevabını ben değil.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zfc
    zfc's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ocak/2010
    Erkek

    Türk toplumu ağlayanı, mazlumu mazlum gibi görüneni sever : ) Uçunu açık bırakıyorum.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezoo
    sezoo's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Aralık/2008
    Erkek

    66albay bunu yazdı:
    -----------------------------

    Lathedarkman bunu yazdı:
    -----------------------------

    66albay bunu yazdı:
    -----------------------------

    Lathedarkman bunu yazdı:
    -----------------------------

    1903 bunu yazdı:
    -----------------------------

    insanlar neden başbakanın ağlamasına takıyor anlamıyorum.bakıyorum da söyledikleri hakkında yorum yapan yok.çünkü yapamazsınız.korkarsınız.bir tane yanlışını bulamıyorsunuz ki.ağlamasına, konuşmasına, osuna busuna şusuna kafayı takıyorsunuz.

    ne söyledi dinleyen var mı aranızda kardeşim ?


    -----------------------------

     

    evet dinledim soyadı pehlivan olan birisini asmışlar 12 eylülde onun sömürüsünü yaptı şimdi bende diyorum ki mağdem 12 eylül darbecilerini yargılıyacaksın bunu tek paket halinde niye meclise sunupta yürürlüğe koymuyorsun ? ilk bunu chp önermedimi ? mhp destek veririz demedimi ? sence amaç 12 eylül darbecilerini yargılamak mı yoksa bu anayasapaketinin de geçmesi için ortam hazırlamak mı ?


    -----------------------------

     

    dinlemişsin tebrik ederim!!!

    erdal erenden -ki 17 yaşında idam edildi-, muhsin yazıcıoğlundan bahsetmedi değilmi. ertuğrul günaydan bahsetmedi.

    hani şafak türküsü'nün kahramanı olan necdet adalının kaldığı koğuşun başkanı ve adalının samimi arkadaşı solcu mahmut esat güven akp milletvekilidir şu an.

    o soyadı pehlivanmış dediğin adam suçsuz yere sırf denge olsun diye asıldı. 


    -----------------------------

     

    Al

    http://www.facebook.com/video/video.php?v=133426183359098

    benim dinlediğim bu 3 dakika 51 saniye süresi var o bahsettiğin kişileri burada ben duymadım duysamda önemi yok olay zaten belli amaç belli  ve sadece o dediğim kişiden bahsetti ha eğer uzun olanı falan varda benim haberim yoksa o ayrı. Ayrıca ben suçlu yere asıldı demedim zaten emin ol en az bende 12 eylülcülerin yargılanmasını istiyorum fakat bunu istiyorum diye akp nin oyununa gelecek değilim çıkarsınlar efendi gibi tek paket halinde referandumada gerek yok zaten tüm partiler destekliyor Mhp si chp si dtp yi sktr et


    -----------------------------

    http://www.youtube.com/watch?v=13zbUxm6-C4

    burda tamamı var dostum.

    ben hangi maddelere ne sebeple karşı çıktığını çok merak ediyorum. sadece senin değil, tüm hayır diyenlerin...

    maddeleri okuyup okumadığını da merak ediyorum...


    -----------------------------

    Neyin yargılamasını yapacak yau o yasayla?

    Zaman aşımı diye bişe var belki bilirsiniz. Çıkarmaya çalıştıgı yasa göz boyamaktan başka bişe degil. 12 eylül sorumlularını yargılayabilmesi için zaman aşımını kaldırması gerekli bunada Dötünün yicegini sanmıyorum.


    Dövme Yapılır Mekan ANTALYA-ALANYA
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enver
    enver's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2007
    Erkek

    BosphorusPasha bunu yazdı:
    -----------------------------

    acikistihbarat bunu yazdı:
    -----------------------------

    başbakanın duygusal biri olduğunu dünyada bilmeyen yok ama bu forumdakiler nedense sürekli bir açığını arayıp ne yapsa b.k atmaya çalışıyorlar akılları sıra başbakana zarar verecekler :D

    burda açıkça "başbakan evet dedirtmek için sömürü yapıyor herkes hayır desin" propagandası yapılıyor.

    öncelikle referandumda evete karşı olanlar neden karşı olduklarını bile bilmiyorlar.çünkü onlar sadece muhabbet kuşları.kendilerine ne söylenirse onu tekrarlarlar kendileri birşey söyleyemezler buna yetenekleri yoktur.yetenekleri olmadığı gibi birşey söylemeye kalkanlara da iftira atmakta geç kalmazlar.

    12 Eylülde oylanacak olan anayasa değişiklik paketine hayır demek için meşru hiçbir gerekçe yok.değişiklik paketinde yapıları değiştirilecek olan anayasa mahkemesi ve hsyk nın avrupa versiyonlarına bakalım.

    AVRUPA ÜLKELERİNDE ANAYASA MAHKEMELERİ,

    ALMANYA: Federal Mahkeme, 16 üyeden oluşuyor. Üyelerin yarısı millet meclisi, diğer yarısı da senato tarafından seçiliyor.

    AVUSTURYA: Mahkeme heyeti; başkan, başkan vekili ile 12 asıl ve 6 yedek üyeden oluşuyor. Başkan, başkanvekili, 6 asıl üye ve 3 yedek üye hükümet tarafından seçilirken, 3 asıl ve 2 yedek üye millet meclisi tarafından, 3 asıl ve 1 yedek üye de senato tarafından seçiliyor.

    BELÇİKA: 12 üye Temsilciler Meclisi ve Senato tarafından seçiliyor...

    FRANSA: Yüksek Mahkeme, 9 üyeden oluşuyor ve eski cumhurbaşkanları mahkemenin doğal üyesi. Üyelerden 3’ü cumhurbaşkanı, 3’ü millet meclisi ve diğer 3’ü de senato başkanı tarafından atanıyor...

    İSPANYA: Mahkeme heyetinden 4’ünü millet meclisi, 4’ü senato, 2’si hükümet, 2’si de yargı kurulu tarafından seçiliyor.

    İTALYA: 15 üyenin 5'i Parlamento, 5'i Devlet Başkanı, 3'ü Temyiz Mahkemeleri 1'i Danıştay ve 1'i de Sayıştay tarafından belirleniyor.

    MACARİSTAN: 11 üyeyi Parlamentonun hukuk, idari ve yargı komiteleri seçiyor.

    POLONYA: 15 üyenin tamamını seçme yetkisi Parlamento'ya ait.

    PORTEKİZ: 13 üye var. 10 üyeyi Meclis Genel Kurulu belirliyor. 3 üye ise Anayasa Mehkemesi tarafından seçiliyor.

    ROMANYA: 9 üyeden 3'ü Bakanlar kurulu, 3'ü Senato ve 3'ü de Devlet Başkanı tarafından belirleniyor...

    AVRUPA ÜLKELERİNDE HSYK YAPISI

    FRANSA: Kurulun başkanlığını Cumhurbaşkanı başkan yardımcılığını ise Adalet Bakanı yapıyor... 18 üye var. 6 hakim ve 6 savcı meslektaşları tarafından seçiliyor. Danıştay Genel Kurulu 1 üye veriyor. Cumhurbaşkanı, Senato Başkanı ve Meclis Başkanı'nın da birer üye seçme hakkı var.

    İTALYA: 27 üyeli kurulun başkanı Cumhurbaşkanı... Yargıtay Başkanı ve Yargıtay Başsavcısı doğal üye. 16 hakim ve savcı meslektaşları arasından seçiliyor. Yüksek Yargı'dan 2, ilk derece mahkemelerden ise 14 üye kurulda yer alıyor. 8 üyeyi belirleme yetkisi ise Parlamento'nun...

    PORTEKİZ: 17 üye var. 2'si istinaf, 4'ü ilk derece mahkemelerden seçiliyor... 2 üyeyi Devlet Başkanı, 7 üyeyi de Parlamento belirliyor.

    POLONYA: 25 üyeli kurulda Adalet Bakanı doğal üye olarak görev yapıyor. 15 hakim ve savcı meslektaşları tarafından seçiliyor. Parlamento üyeleri arasından 4, Senato üyeleri arasından 2 üye kurulda görev yapıyor. 1 üyeyi seçme yetkisi ise Cumhurbaşkanı'na ait.

    HOLLANDA: 5 üye var. Tüm üyeler Adalet Bakanı'nın önerisi üzerine Kral tarafından atanıyor.

    İSVEÇ: 11 üyeli kurulun tüm üyeleri Hükümet tarafından atanıyor.

    DANİMARKA: Hakimlik mesleğine mensup üyeler dahil, kurulun tüm üyelerini belirleme yetkisi Hükümet'e ait.

    Peki Almanya, İngiltere ve Avusturya'da HSYK'nın durumu nedir diyecek olursanız işte cevabı bu ülkelerde HSYK benzeri bir kurum yok... Hakimlerin ataması, eyalet düzeyinde adalet bakanlarından oluşan Hakim Atama Komisyonu ve federal adalet bakanlarınca belirleniyor...

    eee şimdi soralım.avrupa mı bizden ilerde yoksa biz mi avrupadan ilerdeyiz ? ...

    başbakan ağlayarak sömürü yapıyorsa deniz baykal istifa ederken ağlayanlar ne yapıyordu ? ...

    demokrasinin beşiği ve ona benzemeye çalıştığımız avrupa ülkelerinde anayasa mahkemeleri ve hsyk ların durumu ortadayken "hükümet bunları ele geçiriyor" gibi akıl ve mantık dışı iftiralar kimlere hizmet eder ? ...

    yahu başbakana b.k atmayı alışkanlık haline getirenler bunları anlayabilir mi ? hadi bırakın anlamayı 12 eylülde neyi oylayacağına bile arayıpta bakmış mı ? ...

    (bu yazı düşünen beyinler için yazılmıştır,muhabbet kuşları için değil)


    -----------------------------

     

    Bakıyorum şu yorumu hayır diyenlerden kim alıp cevap verecek diye :) yok çıkmıyo hocam mükemmel bi yorum ;) arkadaş herşeyi baçıklamış tabi anlayana..

     

    Ha bu arada hani evet diyenlerin oyları bi yerlerinden çıksın isteyen bi mürit var ya işte onun neyse ynetim versin cevabını ben değil.


    -----------------------------

     

    Sizce bu AQP bu parti kapatmadan neden bukdar koruyo zorlaştırmak istiyo kapatmayı :D tamamen duygusal dimi :D

    O yukarda yazdıgın ülkelerin hangisinde meclise bölücüler,terör örgütleri var söylesene bi merak ettim???

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2007
    Erkek

    enver bunu yazdı:
    -----------------------------

    BosphorusPasha bunu yazdı:
    -----------------------------

    acikistihbarat bunu yazdı:
    -----------------------------

    başbakanın duygusal biri olduğunu dünyada bilmeyen yok ama bu forumdakiler nedense sürekli bir açığını arayıp ne yapsa b.k atmaya çalışıyorlar akılları sıra başbakana zarar verecekler :D

    burda açıkça "başbakan evet dedirtmek için sömürü yapıyor herkes hayır desin" propagandası yapılıyor.

    öncelikle referandumda evete karşı olanlar neden karşı olduklarını bile bilmiyorlar.çünkü onlar sadece muhabbet kuşları.kendilerine ne söylenirse onu tekrarlarlar kendileri birşey söyleyemezler buna yetenekleri yoktur.yetenekleri olmadığı gibi birşey söylemeye kalkanlara da iftira atmakta geç kalmazlar.

    12 Eylülde oylanacak olan anayasa değişiklik paketine hayır demek için meşru hiçbir gerekçe yok.değişiklik paketinde yapıları değiştirilecek olan anayasa mahkemesi ve hsyk nın avrupa versiyonlarına bakalım.

    AVRUPA ÜLKELERİNDE ANAYASA MAHKEMELERİ,

    ALMANYA: Federal Mahkeme, 16 üyeden oluşuyor. Üyelerin yarısı millet meclisi, diğer yarısı da senato tarafından seçiliyor.

    AVUSTURYA: Mahkeme heyeti; başkan, başkan vekili ile 12 asıl ve 6 yedek üyeden oluşuyor. Başkan, başkanvekili, 6 asıl üye ve 3 yedek üye hükümet tarafından seçilirken, 3 asıl ve 2 yedek üye millet meclisi tarafından, 3 asıl ve 1 yedek üye de senato tarafından seçiliyor.

    BELÇİKA: 12 üye Temsilciler Meclisi ve Senato tarafından seçiliyor...

    FRANSA: Yüksek Mahkeme, 9 üyeden oluşuyor ve eski cumhurbaşkanları mahkemenin doğal üyesi. Üyelerden 3’ü cumhurbaşkanı, 3’ü millet meclisi ve diğer 3’ü de senato başkanı tarafından atanıyor...

    İSPANYA: Mahkeme heyetinden 4’ünü millet meclisi, 4’ü senato, 2’si hükümet, 2’si de yargı kurulu tarafından seçiliyor.

    İTALYA: 15 üyenin 5'i Parlamento, 5'i Devlet Başkanı, 3'ü Temyiz Mahkemeleri 1'i Danıştay ve 1'i de Sayıştay tarafından belirleniyor.

    MACARİSTAN: 11 üyeyi Parlamentonun hukuk, idari ve yargı komiteleri seçiyor.

    POLONYA: 15 üyenin tamamını seçme yetkisi Parlamento'ya ait.

    PORTEKİZ: 13 üye var. 10 üyeyi Meclis Genel Kurulu belirliyor. 3 üye ise Anayasa Mehkemesi tarafından seçiliyor.

    ROMANYA: 9 üyeden 3'ü Bakanlar kurulu, 3'ü Senato ve 3'ü de Devlet Başkanı tarafından belirleniyor...

    AVRUPA ÜLKELERİNDE HSYK YAPISI

    FRANSA: Kurulun başkanlığını Cumhurbaşkanı başkan yardımcılığını ise Adalet Bakanı yapıyor... 18 üye var. 6 hakim ve 6 savcı meslektaşları tarafından seçiliyor. Danıştay Genel Kurulu 1 üye veriyor. Cumhurbaşkanı, Senato Başkanı ve Meclis Başkanı'nın da birer üye seçme hakkı var.

    İTALYA: 27 üyeli kurulun başkanı Cumhurbaşkanı... Yargıtay Başkanı ve Yargıtay Başsavcısı doğal üye. 16 hakim ve savcı meslektaşları arasından seçiliyor. Yüksek Yargı'dan 2, ilk derece mahkemelerden ise 14 üye kurulda yer alıyor. 8 üyeyi belirleme yetkisi ise Parlamento'nun...

    PORTEKİZ: 17 üye var. 2'si istinaf, 4'ü ilk derece mahkemelerden seçiliyor... 2 üyeyi Devlet Başkanı, 7 üyeyi de Parlamento belirliyor.

    POLONYA: 25 üyeli kurulda Adalet Bakanı doğal üye olarak görev yapıyor. 15 hakim ve savcı meslektaşları tarafından seçiliyor. Parlamento üyeleri arasından 4, Senato üyeleri arasından 2 üye kurulda görev yapıyor. 1 üyeyi seçme yetkisi ise Cumhurbaşkanı'na ait.

    HOLLANDA: 5 üye var. Tüm üyeler Adalet Bakanı'nın önerisi üzerine Kral tarafından atanıyor.

    İSVEÇ: 11 üyeli kurulun tüm üyeleri Hükümet tarafından atanıyor.

    DANİMARKA: Hakimlik mesleğine mensup üyeler dahil, kurulun tüm üyelerini belirleme yetkisi Hükümet'e ait.

    Peki Almanya, İngiltere ve Avusturya'da HSYK'nın durumu nedir diyecek olursanız işte cevabı bu ülkelerde HSYK benzeri bir kurum yok... Hakimlerin ataması, eyalet düzeyinde adalet bakanlarından oluşan Hakim Atama Komisyonu ve federal adalet bakanlarınca belirleniyor...

    eee şimdi soralım.avrupa mı bizden ilerde yoksa biz mi avrupadan ilerdeyiz ? ...

    başbakan ağlayarak sömürü yapıyorsa deniz baykal istifa ederken ağlayanlar ne yapıyordu ? ...

    demokrasinin beşiği ve ona benzemeye çalıştığımız avrupa ülkelerinde anayasa mahkemeleri ve hsyk ların durumu ortadayken "hükümet bunları ele geçiriyor" gibi akıl ve mantık dışı iftiralar kimlere hizmet eder ? ...

    yahu başbakana b.k atmayı alışkanlık haline getirenler bunları anlayabilir mi ? hadi bırakın anlamayı 12 eylülde neyi oylayacağına bile arayıpta bakmış mı ? ...

    (bu yazı düşünen beyinler için yazılmıştır,muhabbet kuşları için değil)


    -----------------------------

     

    Bakıyorum şu yorumu hayır diyenlerden kim alıp cevap verecek diye :) yok çıkmıyo hocam mükemmel bi yorum ;) arkadaş herşeyi baçıklamış tabi anlayana..

     

    Ha bu arada hani evet diyenlerin oyları bi yerlerinden çıksın isteyen bi mürit var ya işte onun neyse ynetim versin cevabını ben değil.


    -----------------------------

     

    Sizce bu AQP bu parti kapatmadan neden bukdar koruyo zorlaştırmak istiyo kapatmayı :D tamamen duygusal dimi :D

    O yukarda yazdıgın ülkelerin hangisinde meclise bölücüler,terör örgütleri var söylesene bi merak ettim???


    -----------------------------

    çünkü kendisini veya başkalarını bi şekilde garantiye almak istiyo. devletin içinde hain doluydu temizlediler bazılarını ama hala gizli düşmanları var ilerde ne bilsinler sırtlarından vurulmayacaklarını? Ülkeyi kendi tekeline almak istiyor ki bu da mükemmel bi taktik. Sonuna kadar destek.

    ve sen merak etme eğerk evet çıkarsa hükümet istediği partiyi kolayca kapatır çünkü tüm ipler kendi ellerinde olacak. sen diyebilirsin pkknın partisi kapatılsın bence kapanmasın hocam onlar ağlıyo ellerine bi oyuncak vermelisin ki sussunlar sonra zamanı gelince yok ederler zaten o adamlar kaç yıldır bu mesleği yapan insanlar dtpnin kapatılması çok yanlıştı zamanında artık bu tip yanlışlara düşmek istemiyorlar çocuğun elinden oyuncağını alırsan ağlar.

Toplam Hit: 8730 Toplam Mesaj: 74