Ahmet Kaya Hakkında Düşünceler...
-
Bu arada belirtmek isterimki Ahmet Kaya ölmedi diyen insanlar , zerre olsun Ahmet Kaya nın düşüncelerini bilmeyen ve onu hiç bi zaman anlamamış insanlardır
-
Razorback bunu yazdı:
-----------------------------
AHMET KAYA tam bir sanatçıydı.Düşündüğü haklılıkları yada haksızlıkların kritiğini yapmak 3-5 faşoya kalmadı.Mezarına işediniz ortalığı mafettiniz siz ne müslümansınız ne insansınız en önce.Devleti tarafından öldürüldüğüne inandığım hak veözgürlük sevdalısı devrimci bi abimizdi duygu ortağamızdı.Evimde dinlerim arabamda dinlerim.Kayınbiraderi Yusuf Hayaloğlunun sözleri ve Ahmet abinin yorumu bütünleşince bi kaç tane sağ görüşlü saygılı arkadaşın bile gönlünü hissettirebiliyosa ne mutlu.
-----------------------------Kundaktaki günahsız çocukları öldürenlerin ve destekleyenlerin müslümanlığına sokarım
bu arada herkes rengini belli etmiştir, inanıyorum ki adminler gereğini yapıcaktır
-
Razorback bunu yazdı:
AHMET KAYA tam bir sanatçıydı.Düşündüğü haklılıkları yada haksızlıkların kritiğini yapmak 3-5 faşoya kalmadı.Mezarına işediniz ortalığı mafettiniz siz ne müslümansınız ne insansınız en önce.Devleti tarafından öldürüldüğüne inandığım hak veözgürlük sevdalısı devrimci bi abimizdi duygu ortağamızdı.Evimde dinlerim arabamda dinlerim.Kayınbiraderi Yusuf Hayaloğlunun sözleri ve Ahmet abinin yorumu bütünleşince bi kaç tane sağ görüşlü saygılı arkadaşın bile gönlünü hissettirebiliyosa ne mutlu.
-----------------------------Açık açık ben de pkk'lıyım desen daha rahat anlatırdın kendini. Bu kadar uzun yazmana gerek yoktu. Apo'yu özledik diyen bir adamı gelmiş burda savunuyorsun bir de faşo diyorsun millete. Sizin gibilerin gözünde faşo ya da başka birşey olmamız bizim için hiçbirşey ifade etmiyor. (Ahmet Kaya'nın sanatına lafım yok ama öyle adamın sanatına sokayım ben)
Öyle bir zamandayız ki vatanını milletini sevmek ırkçılık - faşistlik, pkk'yı savunmak devrimcilik olmuş. Eğer ırkçı dediğiniz insanlar gerçekten ırkçı olursa o zaman durumunuz gerçekten iyi olmaz.
-
Arkadaşlar konu başka yerlere sapmaya başladı adam gbi konuşuyoruz ...
Önemli olan öldümü ölmedimi öldüyse nasıl ve kim tarafından, ölmediyse nasıl ölmediği hakkında bilgileriniz varsa yazın yoksa yazmayın.@ -
ölse nolur ölmese ne olur. yaşarken ne faydası vardıki ölüsünün faydası olsun.
-
"kişiligine lafım yok ama sesi yorumu güzeldi" diyen arkadaşları anlamıyorum, bu adam kişiligini zaten bu şekilde dile getiriyordu açık açıkta şarkısını söylemiş görüldügü üzere daha neyi savunmaya çalışıyosunuz...
-
LNAU bunu yazdı:
-----------------------------Solcusuna sağcısına pkklısına filan karışmam bu dunyadan göçmüş gitmiş birine insan olarak saygı duymanız lazım
Yok bu konuda haksız oldugumu dusunen varsa söylesın...?
Ne s2me arkasından küfür ediyorsunuz ..?
-----------------------------ölenin arkasından iyi konuşmanın mantığınıda anlamış değilim..
hayattayken adam olmayanı öldü diye adam kılıfına sokmanın lüzumu yok..
onu da geçtim o imralı'da ki bebek katili şerefsiz ölünce arkasından saygıyla mı anıcan öldü diye.?! -
Yılların saçmalıgıdır öldü mü ? ölmedi mi ? tartışması.Farzet devlet öldürdü yada kalpten gitti tansiyonu vardı yada şeker komasına girdi.Ne degişir ?.Amacı propagandaydı ve suan da yok propagandasını sürdüremiyor.Bu da demek oluyor ki ölmese bile bizim için yapmaması gerekini yapamıyor.Demek ki hedef ve amac basarıl bir şekilde yok olup gitmiş.
Bu soruya,sıradan bir internet sitesinden sıradan insanların verecegi cevap kime yeterli olucagını sanıyorusunuz ki.
Birde şu var."Ahmet kaya kürtce sarkı söylüyordu faşistler engelledi ve karşı cıktı"Şimdi bunu söyleyen adam da art niyet ararım.Çünkü,pkklı oldugu,yasadısı terör örgütüne sempati besledigi ve halkın karsında bunu dile getirerek kitleleri yönlendirmeye calısması kesindir nettir ve belgeleri ile ispatlıdır.Faşistlerden haz olamyan onlaırın düşüncelerine karsı olan ve onlara karsı fikrini beyan etmek isteyen bir kişi ahmet kaya örneginden baska onlarca örnek bulabilirken özellikle ahmet kayayı örnek gstermesi hem samimi degil hemde faşist kelimesinin arkasına sıgındıgının göstergesidir.
Özellikle bu tip tartışmalarda "sanatını severim" diyerek işin için sıyrılıp baska hiç bir haltta konusamyan insanlarda yukarda bahsettigim kişilerin arasına girer.Burda kimse ahmet kayanın sarkısını sormuyor sana burda kimse sanatcı kişiligi nasıldır demiyor.Algıda yumusatarak bölücüpezengin bariz ve açık pazarlanısıdır.Bir sarkıyı sarkı yapan o kişinin yorumudur.Dünyanın en güzel sarkısı sözü okumayı bilmyen o sarkıya duygularını katamayan adam sakızdan cıkan maniler gibi okur onu.Önemli olan duygu yüklemetir.Ahmet kayanın tüm sarkılarına yuklereyek okudugu duyguyu yasadısı terör örgütlerine duydugu sempati ile besledigini biliyoruz.Çıkıpta kimse bu yüzden sanatını seviyorum falan diyemez.O sanat degildir çünkü.Katliamın romantizmidir.
-
NowalgiN bunu yazdı:
Bırakın sanata, sanatçıya saygıyı da, tartışırken birbirinize saygınız olsun. Komik duruma düşmüşsünüz.
-----------------------------+1
-
Yazıları okumadım hiç birini Ahmet kaya hakkındaki düşüncem şarkılarını çok beğeniyorum..