Amerikan Kahramanını Selamlayın!
-
Kaan bunu yazdıbalbazar bunu yazdıscarletbeard bunu yazdıReyiZ bunu yazdı
yav bu adam bu kadar kötü,bu kadar cahil,bu kadar aptal,konuşmayı bilmeyen bir adamsa bu kadar parayı nasıl kazandı amk
Think about that got Ali Agaoglu ( got turkcedir).
Valla etrafimda bir kac zengin adam var ( milyon dolarlari olan adamlardan bahsediyorum ). O kadar gereksiz o kadar cahil bir adamki anlatamam. Hayatinda 1 kez bile kitap okumayi birak nr gundemi takip eder ne de baska bisi. Kumara kizlara binlerce euro harcar ama ihtiyaci kimseye 1 kurusunu dahi vermez. O derece o.c. insanlar bunlar. 0 empati . Hic bir konuda bir fikri olmayan kisiligi karakteri 5 para etmeyecek insan. Ancak milyonlari var. Bu isler boyle malesef bu sistemde
Söylediklerinin bazılarına katılıyorum ama katılmadığım bir nokta var. Neden parasını ihtiyaç sahibi birisine vermediği için oç olsun ki?
Adamın parası istediğine harcar amk, isterse şöminede yakar isterse kıçını siler ve bu adamı sırf parasını vermiyor diye oç yapmaz.
Garip bir düşünce tarzı.
O para kadar genelde garibanin ustune basarak kazaniliyor (:
izzmarit tarafından 04/Kas/17 10:50 tarihinde düzenlenmiştir -
Zenginlik ile ilgili çok güzel bir atasözümüz var.
Çok mal haramsız, çok laf yalansız olmaz.
-
izzmarit bunu yazdıKaan bunu yazdıbalbazar bunu yazdıscarletbeard bunu yazdıReyiZ bunu yazdı
yav bu adam bu kadar kötü,bu kadar cahil,bu kadar aptal,konuşmayı bilmeyen bir adamsa bu kadar parayı nasıl kazandı amk
Valla etrafimda bir kac zengin adam var ( milyon dolarlari olan adamlardan bahsediyorum ). O kadar gereksiz o kadar cahil bir adamki anlatamam. Hayatinda 1 kez bile kitap okumayi birak nr gundemi takip eder ne de baska bisi. Kumara kizlara binlerce euro harcar ama ihtiyaci kimseye 1 kurusunu dahi vermez. O derece o.c. insanlar bunlar. 0 empati . Hic bir konuda bir fikri olmayan kisiligi karakteri 5 para etmeyecek insan. Ancak milyonlari var. Bu isler boyle malesef bu sistemde
Söylediklerinin bazılarına katılıyorum ama katılmadığım bir nokta var. Neden parasını ihtiyaç sahibi birisine vermediği için oç olsun ki?
Adamın parası istediğine harcar amk, isterse şöminede yakar isterse kıçını siler ve bu adamı sırf parasını vermiyor diye oç yapmaz.
Garip bir düşünce tarzı.
Trump'ın garibanların üstüne basarak kazandığını hiç düşünmüyorum ya, zenginlerin üstüne basıyor diyebiliriz.
Etrafımda dişiyle tırnağıyla, sabahlara kadar amele gibi çalışarak ya da beyniyle milyonlar kazanan çok kişi var. Çok mal haramsız şeysine de pek katılamıyorum.
-
Kaan bunu yazdıizzmarit bunu yazdıKaan bunu yazdıbalbazar bunu yazdıscarletbeard bunu yazdıReyiZ bunu yazdı
Garip bir düşünce tarzı.
Trump'ın garibanların üstüne basarak kazandığını hiç düşünmüyorum ya, zenginlerin üstüne basıyor diyebiliriz.
Etrafımda dişiyle tırnağıyla, sabahlara kadar amele gibi çalışarak ya da beyniyle milyonlar kazanan çok kişi var. Çok mal haramsız şeysine de pek katılamıyorum.
"Nerede bir bolluk görsem orada mutlaka çiğnenmiş bir hak görürüm"
:)
O parasini istedigi gibi harcar amk dedigin adam varya. O adamin parasinda 3-5 insanin degil senin benim butun insanligin hakki var emin olabilirsin.
Kaan Hocam sen saniyor musun ki hakkiyla kazanilabilen para diye bir sey var ? :) Suanki sistemde daha dogrusu ekonomi sisteminde birileri fakir olmak zorundadir ki para baskalarinda toplanabilsin. Eger bir sey dediysem arkasinda bir dusunce yatiyordur. Bu ekonomide bir baskasinin gideri senin gelirindir. Hersey ticarete gore isler. Ticareti iyi yapan parayi elinde toplar. Digerleri ac kalir. Senin gelirin bir baskasinin gideridir ya da bankaya olan borcudur. Dollarin gozu kor olsun ki fakir olmadan zengin diye birsey bulamazsin suanki sistemde. Emin ol suan dunyadaki acligin kitligin sefilligin tek sebebi suanki uygarlasmamis ekonomi sistemidir. Bunda ihtisamin zenginligin de belli bir zumrenin elinde toplanmasinin sebebi de yine bu ekonomi sistemidir. Sana bunlarin aciklamasini uzun uzun yapmayacagim. Ama en azindan aciklamasini yapabilmis bir belgesel atiyimda izle. Siddetle tavsiye ederim
https://www.youtube.com/watch?v=HbvCxMfcKv4
3 serisi vardir bu ilki. Turkcesini de bulabilirsin ararsan.
Sen benim dusunce tarzimi garip buldun ama ben senin dusunce tarzini hayretler icinde okudum. Oku ogren gundem takip et. Cryptocurrencies bosuna cikmadi. Ya da Venus Projesi diye bir sey bosuna yok.edit: yanlis link koymusum dogru link i yerlestirdim.
-
*o kadar para
Yanlis yazmisim :')
Ayrica ben ikinize de katiliyorum. Bence de durum balbazarin anlattigi gibidir ama isteyen parasini isinmak icin yakar, bunun icin o kisiye kotudur diyemeyiz. Modern dogal secilim de bence bu zaten.
-
izzmarit bunu yazdı
*o kadar para
Ayrica ben ikinize de katiliyorum. Bence de durum balbazarin anlattigi gibidir ama isteyen parasini isinmak icin yakar, bunun icin o kisiye kotudur diyemeyiz. Modern dogal secilim de bence bu zaten.
O parayi yaksa hic bir sikayetim olmazdi. Boylece bu sisteme bir darbe vurmus olurdu. Ayrica herkesin agzina sakiz olmus bir kavram. Natural Selection . Bu olayin dogal secilimle bir alakasi yoktur. Bu olayin sistemle bir alakasi vardir. Sistem yikildiginda bu durumda yikilir. Ekonomik sistemden bahsediyorum. Natural selection diyip gecerseniz herseye insani insan yapan degerleri kaybedersiniz. Insan kavraminin ilkel hazlarin otesinde bir tanimi olmalidir.
-
@balbazar, kusura bakma ama argumanlarin cok subjektif ve daginik. Oncelikle serbest piyasa ekonomisi insanligin gelisimi icin olmazsa olmazdir. Sen istersen avci toplayici insanliga geri donebilirsin, kimse seni tutmuyor burda. Dogal ortamlari yok ediyorlar geyik avlayamiyoruz dersen o baska bir tartismanin konusu.
Tabii ki hersey ticarete gore isleyecek, bazilari isini iyi yapiyor bazilari kotu yapiyor. Adam turp satinca evini gecindirince sorun yok ama VR headset satinca yat alinca sorun var, neden? Cok daha fazla para kazandigi icin. Bence burada ekonomik bir arguman yok, tamamen senin sahsi cekemezligin var. Underachieved insanlarda bolca gorulen bir sey.
Yuce James D. Watson hazretlerinin bir lafi vardir. "How do you have a just society when genetics is unjust? — James Watson". Turkcesi: "Insanlarin genetigi adil(esit) degilken nasil adil bir topluma sahip olabilirsin".
Kisacasi bazi insanlar daha zeki, daha becerikli, daha yetenekli olacak. Messi milyon dolarlar kazaniyor, ama sen kazanamiyorsun. Ayni sekilde Bill Gates milyar dolarlar kazaniyor, ama sen kazanamiyorsun, bunun sebebi onlarin kotu olmasi degil, doganin adil olmamasi.
Son olarak birinin zenginlesmesi icin birinin fakirlesmesi gerektigi var sayimi dunyada toplam bir ekonomik deger oldugunu ve ekonominin zero-sum game oldugunu varsayiyor. Halbuki bu yanlis, bir cok teknolojik firma yoktan deger uretiyor. Hersey iki kilo pirinc ver uc kilo un al diye gitmiyor ekonomide.
Ornegin bu mesajlari yazdigin elektronik cihazi satin almayabilirdin. Boylece Amerikan firmasi para kazanmaz, Amerikan devletine vergi vermez, o vergi ile Trump'in maasi odenmez, sen de Trump'in cebine dolar koymamis olurdun, ama satin aldin degil mi?
Genetik olayina geri donmek istiyorum. Bence fakirlerin fakir olmasinin en onemli sebebi bu cunku. Eger Turkiye'deki her insanin IQ'su bugun 15 puan artsaydi on yil icinde Turkiye refah seviyesi yuksek bir ulkeye donusurdu. Tamamen bagimsiz iki google aramasi sonucu cikan yine tamamen bagimsiz iki haritaya bakmanizi istiyorum.
http://www.nationsonline.org/maps/Worldmap-hdi2004.jpg
https://static.iq-research.info/20150809/img/iq_by_country.png
Yan yana koyup bir bakin, eger ortada bir korelasyon goruyorsaniz, demekki olay corruption, yavsak belediye baskani, otoriter basbakan vs. den cok daha derin. Ve ayni zamanda cok daha basit.
-
Zeitgeist belgeselleri hakkinda bir sey soylemek istiyorum. O belgeseller enflasyonu cok iyi acikliyor (parayi emita gosterip daha fazla para basma), hristiyanligin kokenini cok iyi acikliyor, ancak senin soyledigin gibi ticaretle birilerinin basarili ve zengin olmasini kotulemiyor.
Hatirladigim kadariyla soyledikleri suydu, dunyadaki tum amelelikleri makinalar ve teknoloji yapsin, insanlar sadece teknoloji-bilim ve insanligi ileri goturmeye calissin, boylece hic kimse ac kalmaz, makinalar tarimla vs yeterince yiyecek uretir, tum insanlar da mutlu mesut yasar.
Oncelikle keske oyle olsa, cok guzel bir fikir, ancak insanlarin yapay secilimle bir kac bin yil bol bol oldurulmesi lazim boyle bir topluma ulasmamiz icin, tipki saldirgan gri kurtlarin oldurulerek bir kac bin yilda yapay secilimle insana saldirmayan (genetik olarak evcil) kopeklerin evrilmesi gibi.
Boyle bir sey yapilamayacagina gore, her zaman yuksek hirsli, agresif, psikopat insanlar olacak, sirinler koyu hayalini unut bence. Yine dunyanin adil oldugu hipotezini de unut, oyle bir sey yok. Oyle ki bunu bir cognitive bias(bilişsel önyargı?) olarak goruyorlar psikolojide. https://tr.wikipedia.org/wiki/Adil_d%C3%BCnya_inanc%C4%B1
-
balbazar bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
*o kadar para
O parayi yaksa hic bir sikayetim olmazdi. Boylece bu sisteme bir darbe vurmus olurdu. Ayrica herkesin agzina sakiz olmus bir kavram. Natural Selection . Bu olayin dogal secilimle bir alakasi yoktur. Bu olayin sistemle bir alakasi vardir. Sistem yikildiginda bu durumda yikilir. Ekonomik sistemden bahsediyorum. Natural selection diyip gecerseniz herseye insani insan yapan degerleri kaybedersiniz. Insan kavraminin ilkel hazlarin otesinde bir tanimi olmalidir.
Insan bir memelidir, o kadar (: bana gore ilkel durtulerin otesinde bir tanimi yok ve her seyin dogal secilimle alakasi var.
-
AMpul bunu yazdı
@balbazar, kusura bakma ama argumanlarin cok subjektif ve daginik. Oncelikle serbest piyasa ekonomisi insanligin gelisimi icin olmazsa olmazdir. Sen istersen avci toplayici insanliga geri donebilirsin, kimse seni tutmuyor burda. Dogal ortamlari yok ediyorlar geyik avlayamiyoruz dersen o baska bir tartismanin konusu.
Tabii ki hersey ticarete gore isleyecek, bazilari isini iyi yapiyor bazilari kotu yapiyor. Adam turp satinca evini gecindirince sorun yok ama VR headset satinca yat alinca sorun var, neden? Cok daha fazla para kazandigi icin. Bence burada ekonomik bir arguman yok, tamamen senin sahsi cekemezligin var. Underachieved insanlarda bolca gorulen bir sey.
Yuce James D. Watson hazretlerinin bir lafi vardir. "How do you have a just society when genetics is unjust? — James Watson". Turkcesi: "Insanlarin genetigi adil(esit) degilken nasil adil bir topluma sahip olabilirsin".
Kisacasi bazi insanlar daha zeki, daha becerikli, daha yetenekli olacak. Messi milyon dolarlar kazaniyor, ama sen kazanamiyorsun. Ayni sekilde Bill Gates milyar dolarlar kazaniyor, ama sen kazanamiyorsun, bunun sebebi onlarin kotu olmasi degil, doganin adil olmamasi.
Son olarak birinin zenginlesmesi icin birinin fakirlesmesi gerektigi var sayimi dunyada toplam bir ekonomik deger oldugunu ve ekonominin zero-sum game oldugunu varsayiyor. Halbuki bu yanlis, bir cok teknolojik firma yoktan deger uretiyor. Hersey iki kilo pirinc ver uc kilo un al diye gitmiyor ekonomide.
Ornegin bu mesajlari yazdigin elektronik cihazi satin almayabilirdin. Boylece Amerikan firmasi para kazanmaz, Amerikan devletine vergi vermez, o vergi ile Trump'in maasi odenmez, sen de Trump'in cebine dolar koymamis olurdun, ama satin aldin degil mi?
Genetik olayina geri donmek istiyorum. Bence fakirlerin fakir olmasinin en onemli sebebi bu cunku. Eger Turkiye'deki her insanin IQ'su bugun 15 puan artsaydi on yil icinde Turkiye refah seviyesi yuksek bir ulkeye donusurdu. Tamamen bagimsiz iki google aramasi sonucu cikan yine tamamen bagimsiz iki haritaya bakmanizi istiyorum.
http://www.nationsonline.org/maps/Worldmap-hdi2004.jpg
https://static.iq-research.info/20150809/img/iq_by_country.png
Yan yana koyup bir bakin, eger ortada bir korelasyon goruyorsaniz, demekki olay corruption, yavsak belediye baskani, otoriter basbakan vs. den cok daha derin. Ve ayni zamanda cok daha basit.
""@balbazar, kusura bakma ama argumanlarin cok subjektif ve daginik. Oncelikle serbest piyasa ekonomisi insanligin gelisimi icin olmazsa olmazdir. Sen istersen avci toplayici insanliga geri donebilirsin, kimse seni tutmuyor burda. Dogal ortamlari yok ediyorlar geyik avlayamiyoruz dersen o baska bir tartismanin konusu.""
Insanligin gelisimi icin ekonomi olmasada olur. Ayrica yukarida yazdigim hersey geriye yonelik degil tam tersine futuristic bir bakis acisidir. Herkesin desteklemesi gereken sey teknoloji, bilim ve gelisimdir. Sadece bu degil. Sarcasm yapmana da hic gerek yok biliyor musun? Aslinda 0 ciddiyetle yazan adama hic cevap bile vermemem gerekiyor ama belki bir umut anlarsin. Onemli olan gelisimdir ama hic bir canliya zarar vermeden gerceklesecek gelisimdir. Ornek mi istiyorsun? Bugun bilim insanlari labaratuarlar da yapay et uretebiliyorlar herhangi bir canliyi kesmeden dogramadan ayni lezzette. Iste bu bir gelisimdir. Senin gelisimden anladigin herkesin birbirini afedersin s*kerek oldurerek ilerlemesiyse orasi senin bilecegin is ;)""Tabii ki hersey ticarete gore isleyecek, bazilari isini iyi yapiyor bazilari kotu yapiyor. Adam turp satinca evini gecindirince sorun yok ama VR headset satinca yat alinca sorun var, neden? Cok daha fazla para kazandigi icin. Bence burada ekonomik bir arguman yok, tamamen senin sahsi cekemezligin var. Underachieved insanlarda bolca gorulen bir sey.
Kisacasi bazi insanlar daha zeki, daha becerikli, daha yetenekli olacak. Messi milyon dolarlar kazaniyor, ama sen kazanamiyorsun. Ayni sekilde Bill Gates milyar dolarlar kazaniyor, ama sen kazanamiyorsun, bunun sebebi onlarin kotu olmasi degil, doganin adil olmamasi.""
Ben yukaridaki mesajimda farkindaysan hicbir sey bilmeyen okumayan ne gundemi takip eden ne de kisiligi karakteri 5 para eden adamlardan bahsettim. Milyonlari var dedim. Sana Bill Gates diyen olmadi. James Watson diyorsun behavioral psychology nin temellerindendir. Ne oldugnu cok iyi biliyorum o adamin ve dedigi genetik olayida eski curumus bir dusunceden ibarettir. 3-5 kisinin soyledigi neredeyse 1 asir olmus sozleri degil, git gelisen bilimde yayinlanan yeni makalleleri oku. Hic bir sey okuyamiyorsan cevrenin insan kisiligi uzerine etkisini oku.
Benim kazanamadigimi nereden biliyorsu ayrica canim ;)
Eger bir insan hazla gidip yiyip icip afedersin s*cmaktan baska bisi bilmiyor milyonlari savuruyorsa kariya kiza kumara bu tamamen haz tatminidir. Ilkelliktir. Kimse sana Bill Gates den bahsetmedi. Zeki becerikli insanlarin yaraticiligina her zaman takdirim vardir. Demissinki fakirlerin fakir olmasinin en buyuk sebebi genetik demissin IQ demissin. Ulan bu ulkede kac tane zeki piril piril insan sistemden ve fakir dogmaktan dolayi oluyor yokoluyor sistemde sacma sapan islerde calisiyor senin haberin var mi? Herseyi genetige baglayan gerici bir kafadan baska bir seye sahip degilsin. Bildigin demeye getirdigin sey fakirler fakir cunku gerizekali dogmuslar. O isler oyle degil canim... Bu kafayla sana madalya takmak lazim. En azindan insan bir google a yazar be environmental factors affecting child development diye. Onu dami yapamiyorsun burada geliyor salliyorsun amk. Defalarca kanitlanmistir ki cocugun 150 IQ ya sahip olacak potansiyeli varken uyaricinin az oldugu ''poor' bir cevrede yetistirilirse bu zeka yokolur gider. Amerikada matematik dahisi bir kiz vardi buyuyunce O*rospu oldu 20 dolara yatilan elinden tutulmadigi icin zamaninda. Ama nerde bu tarz seyleri anlicak kafa senin gibi insanlarda. Gelmis otuyor burda su kurt bu kurt olmeli diye. Senin gibi empati yoksunu yaratiklar olsun emin ol dedigim dunyaya sahip oluruz.