Askerlik Yüksek Lisans Sorunu Aralık Ayı Kayıt Varmı? Ödüllü
-
dostum yüksek lisans olunca 35 e kadar sorun olmuyor.
-
Bende de 18 eylül 2014e kadar süre var, celp dönemi aralık yazıyor, aralık değişti kasım oldu, kasımda gitmek için ağustos sonuna kadar şubeye gitmek gerekiyor, benim tarih 18 eylül olduğu için otomatikman kasım celp iptal oluyor şubata sarkıyor. senin arkadaşın da böyle durumu olabilir, şubatta gitmek için 15 kasım son diye biliyorum, senin arkadaş da 30 aralık olduğu için nisan ya da mayısta gitmesi lazım, ocak ya da şubatta kabul edilirse sıkıntı olmaz bence.
-
Çukurova emba diy ebirşey var toplamda 6000 TL'ye denk geliyor belki işinizi görür.
Bir de kıbrısta yüksek lisans için dümenler varmış, 3bin dolara hiç derse fln gitmeden hallediyorlarmış diye duydum ama detaylı bilgim yok, bilgisi olan paylaşırsa süper olur :)
-
kelomar bunu yazdı
Bende de 18 eylül 2014e kadar süre var, celp dönemi aralık yazıyor, aralık değişti kasım oldu, kasımda gitmek için ağustos sonuna kadar şubeye gitmek gerekiyor, benim tarih 18 eylül olduğu için otomatikman kasım celp iptal oluyor şubata sarkıyor. senin arkadaşın da böyle durumu olabilir, şubatta gitmek için 15 kasım son diye biliyorum, senin arkadaş da 30 aralık olduğu için nisan ya da mayısta gitmesi lazım, ocak ya da şubatta kabul edilirse sıkıntı olmaz bence.
bişe anlamadım :)
-
NuLL29 bunu yazdıkelomar bunu yazdı
bişe anlamadım :)
hocam aceleden yazınca karışık olmuş sakin sakin tekrar anlatıyorum :)
Benim de tecil için celp dönemim 2014 aralık yazıyor, aralık celp dönemi değişti kasım oldu diye biliyorum. Benim tecilimde 18 eylül 2014 yazıyor, kasım ayında askere gitmen için ağustos sonuna kadar tecili bozdurman lazım, benim tecilim 18 eylüle kadar olduğu için ben otomatikman şubattaki celp dönemine kalıyorum.(Kasımdan şubata erteliyor)
Senin arkadaş için de 30 aralığa kadar tecili varsa eğer mayısta gidecek askere, yani ocak şubat gibi yüksek lisansa başvursa oluyor, 30 aralıktan sonra da başvuru yapabilir bence.
Şimdi anlaşılır oldu mu :) ben de ancak bu kadar açık yazabiliyorum
kelomar tarafından 27/Kas/13 14:56 tarihinde düzenlenmiştir -
dostum doğru diyorsunda kayıt sırasında askerlikle ilişiği yoktur belgesi isteyebiliyorlar. askerlik durum belgesinde ise 30 aralık olarak yazıyor. dolayısıyla mayısta askere gidecek olsa bile şubat ayında kayıt yaptırabilmesi için askerlikle ilişiği yoktur kağıdı alamıyor.
-
break bunu yazdı
En kisa yolunu soyleyeyim 200 Lira alirim ama :)
Sart 1:
Celp doneminde gitsin rapor alsin 3 gunluk ardindan askerlik subesine gitsin. Otomatikman 1 celp donemi uzar.
Sart 2:
Sikinti yok gitmesin askerlik subesine. Kacak duruma duser. 250 TL gibi bir rakami odesin vergi dairesine. Ardindan subede ifade versin neden gitmedigine dair. Otomatikman 1 celp uzar. Bakaya durumu ortadan kalkar.
Askerlik subesinde yaptim askerligimi orada herkes boyle yapiyordu. :)
hocam rapor işi artık olmuyor. yaş gelmiş kaça daha rapormu dinlerler.
ikincisi daha mantıklı geldi. fakat durum şu kaçak durumuna düştüğünde gidip 250 tl yi yatırdı diyelim sonrada senin dediğin gibi askerlik şubesine gitti. dediki şu şu sebeple ben gidemedim gelecek celp döneminde giderim bakaya durumumu kaldırın.
birincisi kaldırmayıp tamam bir sonraki dönemde git diyebilirler
yada direk kelepçeyi takıp hadi bakalım askere deniledebilir. yani garantisi yok riskli bir olay.
-
güncel
-
Bedelli cıkacak arkadasın bıraz daha kacsın nasıl olsa parası var gıbı :)
-
hocam adamın üstüne şirket var nereye kaçıyor. işi güçü yeri yurdu belli.