Aydınlığa Doğru !
-
alberteinstein bunu yazdı:
-----------------------------
atladığınız bir nokta var. egoist olmanın lüzumu yok. 200.000$ almak bil geytsin şirletinde müdür olmayı küçümsek yada kendimizi piyon görmek çok yanlış. sistem yanlış evet eleştiyoruz okulları ama yanlışımız var. 3 idiotu izleyenler bilir Rancho okuldaki eğitimden nefret eder ama yinede okulun birincisi olurdu. Elinizdekileri hallettikten sonra eleştirmeliyiz. Yoksa sadece ayranımız yokken tahteravanla gideriz liderliğe. Bu ülkede doktor olup aylık 8-10 milyar para almak neden az geliyor size ? konuşan bu adamlar egoist düşüncelere sahipler. şükretmek inançlarında yok. ki hayalimiz ve başarımız yokken sistemi eleştirmek bence gayet yanlış.
-----------------------------nelere şükredersin? uzun uzun yaz...
-
kendi arabam olur evim olur evime aileme bakarım. bazı insanlar okulu bırakır şirket kurar ben orada müdür olurum. bazıları hep bir şeyleri yapacak. ama çoğumuzun %99 umuzun tek yapacağı. diploma sahibi olmak & diplomasız çalışmak. geri kalanrda çalışacağımız şirketi kursun. bunu neden kabul etmiyoruz. ben bana sunulan lanet sistemde boğulurken bazıları bu sistemde 1. oluyorsa hata bendedir. üniversiteyi bırakan Dell in amacı tutkusu bilgisayardı. ona aşıktı. hayali vardı. ama bizim sadece eleştriecek sistemimiz var. okulu bırakmak için büyük bir tutkumuz yok bunu da görmeli.
-
alberteinstein bunu yazdı:
-----------------------------
kendi arabam olur evim olur evime aileme bakarım. bazı insanlar okulu bırakır şirket kurar ben orada müdür olurum. bazıları hep bir şeyleri yapacak. ama çoğumuzun %99 umuzun tek yapacağı. diploma sahibi olmak & diplomasız çalışmak. geri kalanrda çalışacağımız şirketi kursun. bunu neden kabul etmiyoruz. ben bana sunulan lanet sistemde boğulurken bazıları bu sistemde 1. oluyorsa hata bendedir. üniversiteyi bırakan Dell in amacı tutkusu bilgisayardı. ona aşıktı. hayali vardı. ama bizim sadece eleştriecek sistemimiz var. okulu bırakmak için büyük bir tutkumuz yok bunu da görmeli.
-----------------------------gözünü sevim bırak hocam. Her insanda dünyayı değiştirecek potansiyel var. Eksik olduğumuz yanlarda var, ama diğer insanlardan daha iyi olduğumuz yanlarda var. Olay bunları görüp kullanabilmekte. Yani kendini geliştirmekte.
Bir insan yaptığı işte dünyayı değiştirecek türde birşeyler yapmayı hayal etmek yerine 200 bin'e razı oluyorsa bitiktir. Aradığın kızın güzel olması yeterli gibi birşey. Her zaman daha güzel var. O zaman hiç mutlu olmayacaksın. Para, diploma, nesnel şeylerdir. Olay hobini, sevdiğin işi yapmak ve bunu ölesiye yapmaktır.
--
Larry ellison, Steve Jobs, Einstein, Leonardo Da Vinci vs... gibi büyük dahi adamlar yaptıkları her işi amaçlarına uygun şekilde yapıyorlardı. Steve Jobs'un amacı vardı. Gayet iyi biliyorum, çünkü araştırdım, okudum. Telefondaki kapalı sistemden ; bazı kısa yolların kullanılamamasına kadar.
Herif mouse'u kullansınlar diye yön oklarını kaldırdı v.s. Amacın varsa, yapacağın işler başarılı olacaktır. Hayalin, amacın, inancın varsa gerisi gelir. Yoksa devlet memuru olayım, 200 bin kazanayım dersen sıçtın. Anca düzen insanı olursun.
Ve kendini kanıtlayamadığın sürece istatistik olarak kalacaksın.
-
uzun uzun yazmak isterdim ama kis ozet gecicem ki herkes okusun
dunyada 3 tip insan vardir...
1.si sarayda dogar cebi ve akli hep doludur
2.si saraya giden arabaya otostop ceker sansi doner ama bindigi cember felegin cemberidir yolda da birakabilir.
3.su saraya yuruyerek gitmeyi tercih eder er gec varir cunku emin adimlarla gider
steven jobs akilli insandir ama dogdugu yer 1/2 dir bilginiz olsun
dip not: YENI NESILIN HAYELLERI YOKTUR... BU YUZDEN GERCEKLESECEKDE BIRSEY YOKDUR.
-
Babam Üniversite terk: Emekli
1. Amcam Lise mezunu: Emekli
2. Amcam ortaokul terk: Bakkal
3. Amcam Üniversite Mezunu: Müdür
Hep iyi ve başarılı örnekler üzerinden gidiyorsunuz arkadaşlar. Ayrıca üniversite hiçbir girişim ve çabanız için engel değil. Bende üniversite okuyorum hemde yaşıtlarımdan çok geç girdim. Ama tam zamanlı bir iştede çalışıyorum ve birşey uğruna çalışıyorum. Yapmak isteyene okul engel değil.
-
TeRRoR bunu yazdı:
-----------------------------Babam Üniversite terk: Emekli
Hep iyi ve başarılı örnekler üzerinden gidiyorsunuz arkadaşlar. Ayrıca üniversite hiçbir girişim ve çabanız için engel değil. Bende üniversite okuyorum hemde yaşıtlarımdan çok geç girdim. Ama tam zamanlı bir iştede çalışıyorum ve birşey uğruna çalışıyorum. Yapmak isteyene okul engel değil.
-----------------------------hayalleri neydi ? bunları yapabileceklerine ne kadar inanıyorlardı ?
kaldı ki bakkal olan amcanın küçüklüğünden beri amacı bakkal olmaksa (ki gayet doğal) , şu an mutludur. Mutluysa ve hayalini gerçekleştiriyorsa sorun yok.
-
zumsuk hep milleti böyle gaza getiriyorsun böyle var ya. :)
larry page'in konuşması sahte bildiğim kadarıyla, ben de okumuştum bunu baya önce ama sonradan birkaç kaynaktan böyle birşey olmadığını duydum ki bu kadar sert bir konuşmayı mezuniyette yapması zaten saçma.
ayrıca zumsuk tersini savunuyor devamlı gibi ama şunu söyleyeyim: üniversitesi sallamamak marifet değil. o dediklerinin hepsi birşeyler başardıktan sonra drop-out oldular. ve hiçbirisi de senin gibi üniversiteyi hayalleri olmayan adamların yüksek not almak için kastıkları yer olarak görmüyor.
şunu unutma hacı, bilgisayar bilimiyle matematik yanyana. onsuz ne tetris yaparsın, ne adam basit bir yapay zeka motoru yaparsın, ne de birşeyi şifrelersin. google bünyesinde matematikçi barındırıyori biliyor musun? öyle hayalim şu yapabileceğime inanıyorum ile olmuyor ne yazık ki bu tarz işler bi zuckerberg değilsen.
-
TeRRoR bunu yazdı:
-----------------------------Babam Üniversite terk: Emekli
-----------------------------3 amcandada göze çarpan farklılıklar neler ?
-
Abi adobe dreamweaver için one internete mi bağlanmaya yarıyor ? diyen hoca var bizim bölümde. Arkadaşlar sistem programlama görüyor. Banane kernelden falan dedi. network alanına yönelecekmiş. anlattım biraz. Tamam windows yazmayacak fakat araçlar yazıcak falna. Adamlar gaza geldi.
Hocaların vizyonu yok, hocaların bilgiside ona göre. Sağlam adamlar (idealist olanlar dışında) özele geçti. Ve maalesef günümüzde üniversiteler sıkıntı çekiyor.
Veritabanı dersinde olayın derinine inicez sandım. Yani dosyalama sistemi üstüne ya onları ; clusterları falan böyle şeyler görücez sandım. Serverlar, şunlar bunlar. Hocayla aram iyidi konuştum. Dediği şey : amann sen yaparsın ; veri ekleme, silme, düzenleme yapıcaz.
Şok oldum. Tamam anlıyorum buraya sıfırdan adam geliyor, onları geliştirmeleri lazım. Fakat xml, veritabanı ne ? ben 206 da asp ile kendi portalımı yazmak için kasıyordum. Üstüne geliştireli çok oldu.
Delirtiyor beni. Yani üniversite hayatı benim için kayıp gibi geliyor. Hea bölümd erslerinden a-b alıyorum tamamda, diplomayı zerre önemsemiyorum. Hele buraya gelenleri gördükten sonra. Vanda deprem olmuş ; kızın notu 3.80, 1 hafta sonra hıı öylemi diyor. Çünkü güncel olay yok, spor yok, müzik yok. Müzik aleti çalmasını geçtim ; daha müzik zevki bile yok.
Fıttırıyorum abi.
Adamlara soruyorum ; niye geldin bilgisayar mühendisliğine diye, cevaplara bak ;
- geleceğin mesleği,
- babam yolladı,
- oyun oynamayı seviyordum ondan
vs...
Deliriyorum. Adam bi programlama ne baksın abi gelmeden. Yani bıu kadar boş, bu kadar saçma şekilde gitmez. Kaldı ki üniversitedne mezun olan herkes google, facebok vs..de çalışmayacak. Hele hele bizim ülkemizde Bilgisayar Mühendisleri bildiğin, benim bilgisayardan ses gelmiyor abi bakıcan mı bi modunda.
Bu mu yani ? Yok abi ne düzene, ne okula, ne hayata uyum sağlayamıyorum. Zorlanıyorum.Yanlız var. Sistem ynalış, eğitim yanlış, hocalar yanlış, öğrenciler yanlış.. Ne dersen de, yanlış nerde dersen de fark etmez. Sonuç olarak boktan bi durumdayız. Bunu değiştirmek lazım.
Bizden google, microsoft, facebook, apple gibi şirketler çıkmaz, çıkamaz. Çünkü diyorlar ki : diploma önemli üniversiteye gidelim. Sonra diploma alıyorlar diyorlar ki ben aldım o yüzdn önemli. KEndi kendilerine (toplum) diplomanın önemli olduğunu düşünüyor. Ve kendi kendilerini tatmin ediyor.
--
İnsanlar hayalsiz yaşayamaz. diploma al, ingilzice öğrne, evlen diyorlar. insanlar mutlu olacağını düşünüyor. Fakat 30-32 yaşlarında bunları ypatıklarında bunalımagiriyorlar. Çünkü mutlu dğeiller, istedikleri gibi birşey yok, hayallerindeki hayatı yaşamıyorlar. Çünkü milleti dinlediler. Kalbinin sesini değil.
Benimde yanlışım vardı. Bunca senedir bas bas bağırdım üniversite istemiyorum diye. Fark ettimki, üniversiteyi bu gün bıraksam kendimi kanıtlayacak bir işim yok. O halde dedim oturup projelere başlayayım. 3 ayda gittiğim yolun 2 katını 1 haftada gittim. Bir sürü modülü yazdım. Eksiklerimi gördüm.
c ye başladım, fizik ve calculus çalışıyorum, artık derslere gittiğim içinde anlıyorum. Durum bundan ibaret. Yani birşeyler olmaya başladı. İnsan hayat boyu birşeyler öğrneiyor.
Okul öğrnemeyi öğretecek yer. Fakat o kadar aptalca işler yaptı ki hocala ; öğrenmeyi değil , sadece dersleri öğretmeye kalktı. Bugün bile onlarca şey öğrendim. Kitapların yararlı birşey olduğunu 16 yaşından sorna anladım. Ayda 1 kitap okuyorum şimdi. E abi bunu 16 yaşında mı öğrenmem gerekirdi ?
Belki ilkokulda sevmeye başlatsalardı , şu an çok farklı hayatım olacaktı. Okul öğrencilerin dikkatini çekemiyor. Hayatımın hiçbir döneminde okulu sevemedim. Sevseydim, sevdirmeyi başarabilselerdi ; hayatım çok farklı olabilirdi... Hepimizin hayatı çok farklı olabilirdi.
-
2. kere üni bırakamam okumayayım bu konuyu :D