Azerbaycan Hakkında Bilmek İstedikleriniz
-
Bandit bunu yazdı:
-----------------------------
omerelili bunu yazdı:
Bandit bunu yazdı:
KKTC yi tanımayan kardeş bir ülke (!)
-----------------------------Ermenistanla aynı masaya oturuluyor.ama onlar diasporası hiç Türkiye sınırlarını tanımıyor.
Bu tamamen siyasi bir konu.Eğer sayarsak Türkiyedede Azerbaycanı ilgili az şey olmadı.Bayrağımız çöp kutusuna atıldı.
Atatürk seviyorsan Azerbaycanı sevmelisin!
O zaman burda şehit olan türk ordusu hiç bir şey bilmiyordu.Burda Atatürk heykeli.Türkiye bayrağı her yerde var.
gidin karabağı alın o zaman kardeşim..biz nasıl düşmanı yurttan def ettiysek sizde bütün yurttaşlarınız ermenileri sike sike gönderin! ha yemiyorsada Türkiye Türkiye demeyin
büyük bir ülke dış ilişkilerine dikkat etmelidir Azeriler istemiyor diye Ermenistanla görüşmemek olmaz gerekirse görüşecekler,gerekirse sizde görüşmelisiniz
Atatürkü seven biri Azerbaycanıda sever gibi bir düşünce sadece aptallıktır
Atatürkü seven biri Azerbaycanı sevmek zorundamı ?
git işine hocam
-----------------------------bir kere aptal senin gibi düşünendir.
aptalsızda bir cümle kura bilirdin.
İşimdeyim!
Evet senin Hocanım bunu iyi bildin!
Halen Türkiyede ermeni var bunu her kes biliyor.Onlar yaşayan bazıları onlar gibi düşüne bilir.Karabağı biz 1gece alırız.Rusya var orada.
Benim ne demek istediğimi anlayan anlamıştır.
-
PanxeR bunu yazdı:
dejnclea bunu yazdı:
Aynı şey Kıbrıs için de geçerli. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan çooook var. Takma kafana. Azerilerin dilleriyle dalga geçilmesi çok canımı sıkıyor bir de. Azerbaycan Türkçesi, İstanbul Türkçesi'ne göre daha temiz ve gerçek Türkçe'ye daha yakın.
-----------------------------hocam öyle diyorsun da , ben kıbrıs a gitmeden önce ordaki şeyleri duyuyordum kuzenim orda okudu
ordaki türkler türk gibi deil, kültürel olarak 1 tane ortak yanımız yok (ingiltere saolsun)
türkleri sevmezler , paraya bayılırlar..
-----------------------------Tabii ki kültürel olarak farklı olacak, bunun neresi tuhaf =). Sonuçta orası ayrı bir bölge, oranın da ayı kültüre sahip olmasını bekleyemezsin. Paraya bayılan birkaç taneye rastladıysan bilemem ama ben insanımdan gayet memnunum. "Paraya bayılırlar" diye niteleyebileceğim birkaç kişi tanıyorum sadece. Fiyatlar Türkyie'ye göre daha yüksek. Belki bu yüzden "paraya bayılırlar" diye bir tespitte bulundun. Türkler dediğin sanırım Türkiye Türkleri, toplumun geneli tarafından sevip sevilmemeleri, bunların nedenleri falan çok derin mevzu. Neden sevilmedikleri hakkında özet geçmek gerekirse "Ömer Seyfettin - Diyet" diyeyim kısaca.
-
slm muridler...konuyu satirdiginiz icin cok saolun.benim sormak istedigim babm zamaninda 94-95 yillarinda 10 bin dolar parayla gitmisti.doktorun maasi 5-6dolardi aylik.simdi durumlar nooldu.ticaret icin gitmisti.eskisi gibi ucuzsa yerlesmei dusunebiliriz:D
-
inşallah bir gün Turanı göreceğiz.
-
Ekerci bunu yazdı:
slm muridler...konuyu satirdiginiz icin cok saolun.benim sormak istedigim babm zamaninda 94-95 yillarinda 10 bin dolar parayla gitmisti.doktorun maasi 5-6dolardi aylik.simdi durumlar nooldu.ticaret icin gitmisti.eskisi gibi ucuzsa yerlesmei dusunebiliriz:D
-----------------------------hocam ucuz ya.sadece nerde çıkıyor pahalı diye anlamıyorum.
-
Azerbeycan halkını cevremdekı bırcok ınsan gıbı bende severım.Etrafımda azda olsa azerı vatandaslarımız var ve bu zaman kadar bı kotuluklerını gormedım ve hatta bızım bazı Türk vatandaslarımızdan bıle daha kalıtelı olanları var.
Bıldıgım kadarıyla azerılerde bız turklerı cok severler,ve saygı duyarlar.
Bence bu Dunya uzerınde kardes sayabılecek oldugumuz ulkelerden bırı de azerbaycan
-
Bandit bunu yazdı:
-----------------------------KKTC'yi TC de tanımıyor zaten =). KKTC'nin tanındığına yönelik bir TBMM kararı yoktur. De Facto olarak tanınıyor sadece. KKTC'nin Türkiye Cumhuriyeti tarafından bile kurallı, yasal bir tanınmışlığı yoktur =).
-
dejnclea bunu yazdı:
Bandit bunu yazdı:
-----------------------------KKTC'yi TC de tanımıyor zaten =). KKTC'nin tanındığına yönelik bir TBMM kararı yoktur. De Facto olarak tanınıyor sadece. KKTC'nin Türkiye Cumhuriyeti tarafından bile kurallı, yasal bir tanınmışlığı yoktur =).
KKTC yi Türkiye haricinde hiçbir ülke tanımamıştır ki bu yüzdende bütün ithalat ihracatları Türkiye üzerinden yapılır -
JaiLStyLe bunu yazdı:
azeriler başları sıkıştığında türkiyenin eteğine saklanan aksi durumda bize gider koymaktan kaçınmayan bi millet.
dogru söylemissin birader
sahsi menfatleri söz konusu olunca iki devlet tek millet hikaye olur
türkün türkden baska dostu yoktur azeride olsa yeri gelince silmekden cekinmez.
-
ayamann bunu yazdı:
JaiLStyLe bunu yazdı:
azeriler başları sıkıştığında türkiyenin eteğine saklanan aksi durumda bize gider koymaktan kaçınmayan bi millet.
dogru söylemissin birader
sahsi menfatleri söz konusu olunca iki devlet tek millet hikaye olur
türkün türkden baska dostu yoktur azeride olsa yeri gelince silmekden cekinmez.
şimdiye kadar çok yeri geldi ama silinmedi.
http://www.zeynebiye.com/74686_Canakkale-deki-Azerbaycanli-Sehitler-Ebedilesti-(Foto).html
Nasıl azeriler o topraklarda şehit oldular,türklerde bu topraklarda şehit oldu.