folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Başbakan Lütfi Kırdar‘Da İcraatleri Sıralıyor, Geçmiş Hükümetleri Tokatlıyor!

Başbakan Lütfi Kırdar‘Da İcraatleri Sıralıyor, Geçmiş Hükümetleri Tokatlıyor!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korhan
    korhan's avatar
    Erkek

Heima bunu yazdı:
    -----------------------------

VBDream bunu yazdı:

BosphorusPasha bunu yazdı:

Bisses bunu yazdı:

BosphorusPasha bunu yazdı:

Heima bunu yazdı:

Bu adam aynı ttnet gibi oldu :) Tekele bağladı memleketi aha bu adam gibi at gözlüklü elemanlar sayesinde tekrar iktidar olcak tekrar vercek coşkuyu bize..

doğrudur hocam :D şahsen sizze ayar verdikçe tatmin oluyorum siz ne derseniz deyin :D diğer seçimler de ayarın alasını görecek millet :D

tam olarak tatmin oluyormusun hocam?

düşünsel açıdan evet.

70 milyonu göz göre göre kandirsam bende gani gani tatmin olurum

Hacım işin tuhaf yanı şu. Siken başka tatmin olan başka :) Elin sikiyle gerdeğe girme hesabıı :D

Nese siyaset bana uzak olsun.

hahhah:D

adam mutluysa sorun yok.

https://www.fitnessaktif.com/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

ozsar07 bunu yazdı:

bosforushpasha ve yancısı manyakhecker

yahu hacılar sizin şu işinize gelene cevap verip işinize gelmeyeni görmezden gelmeniz ne zaman bitecek ?

Ecevitin projesini alıp millete kakalaması ne çok mutlu etti sizi , daha dün kaynak nerede kaynak diye Kemal kılıçdaroğluna soran adam kaynak ve fzibilitesi yapılmamış proje açıklayınca hiç sormuyorsunuz

-- en az 10 yıl sürecek bir inşaa ki panama kanalı baz alınarak yapılan hesaplamaya göre 12 milyar dolara mal olacak projeye ( ki farazi tahmin ) işçiye ödenecek para bile anasının nikahı olacaktır

nerede bu para diye...

3 yıl önce  '' her ögrenciye dizüstü vericez '' diyen adam şimdi '' 4 yıl içinde tüm sınıflara elektronik tahta'' vaadinde bulunuyor, insan da biraz utanma olur;

bırak her ögrenciye laptopu okulun bilgisayar odasını biz veliler ortaklasa aldık...

oglum ortaokula başladı ilk sene sıra ve masa yaptırdık ögrenci başı 100 tl, ikinci sene klima ve projeksiyon için, üçüncü yıl tuvaletler ve hijyen malzemeleri ile boya ama Allah var yukarda kitaplar ücretsiz ama kurs mecburi ( senede 2500 tl )

ilk mesajımda sorduklarımla beraber cevap verebilirseniz, bu mesajı da görürseniz ne ala...

Hocam ben zaten mesajlara cevap evriyorum ama adamlar mesajlarının içinde öyle saçma şeyler yazıyorlar ki yanına da güzel hakaretler; yapıştırıyolar ki ne cevap veresim kalıyo ne d tartışasım, 

-Ben proje hakkında yorum yapmadım farkındasındır belki, Kimin olduğu beni ilgilendirmez hatta seçim öncesi milleti kandırma oyunu bile olabilir dedim ben olaylara objekif bakarım.

-Kemal kılıçtaroğlunun projesin de gider var gelir yok, her aileye para dağıtırsın ama devlete olan zarar kalır para gitmiş olur. Bu sistem de parayı yatıracaksın ve bir şekilde o para geçen gemilerle yoldan alınan ücretle karşılanacak ama uzun ama kısa vade de bu verilen para geri gelecek ve amorti edince de kar etmeye başlanacak. benim düşüncem budur gerisine karışmam.

- Bizim köyde (kocaeli ağva ve kandıra) yeğenime ve çevre okullara mini notebook  dağıttılar istisnasız her öğrenciye hem de zannedersem ki bu işler pat diye olamıyor.. Senin ufaklığın da okulunda ki bilgisayarlar ı klimalaları ben bilemem. bizim okulda da zamanında bizden çok para aldılar sınıflara klima diiye aldılar öğretmenler odasına müdürlerin tyardımcılarının ve bilgisayar odalarına ikişer tane taktılar.. projeksiyon paraları verdik bazı sınflara taktılar, Bu daha çok okulun devletten istemesine bağlı birşey.. mesela okullarda yönetmeliğe görre senin çocuğuna yapıldığı gibi zorunlu tekviye ders şeysi yok. bu tamamen okulun kendi insiyatifine bağlı birşey. Her okula devlet kadrolu temizlikçi alır ve okulun döner sermayesinden gelen para ile temizlik yapılır. Devlet aydat parasıdır kayıt parasıdır bunu zorla isteyenleri şikayet edin diyor sen Allah var benden aldılar diyorsun.. neden şikayet etmiyorsun ki? Duruma razı isen ses çıkarmamalısın..

- ilk mesajlarına da cevap verebilirdim ama şu an yorgunum ve halim de yok açıkçası uğraşmak istemiyorum.. Kendin de cevap verebilirsin ben ne kadar yazarsam senin görüşün de herhangi bi değişme olacak mı? hayır olmayacak.. o üzden hocam üstüne alınma ama boşna yazmak da istemiyorum.. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

Bu projenin yapılacağı şehir hangisi?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakhacker
    manyakhacker's avatar
    Erkek

oszar hocam ;  konumuz siyaset olduğu için ve hükümeti kuran kişiler bildiğiniz üzere

1 başbakan , 11 devlt bakanı 15 de farklı bakanlıklar olur.
    Benim siyasetle işim olmaz. Aklım ticarete para kazanmaya çalışırken birde siyasete girersek bu parasını siyasetten kazandı derler.
    İnsanın sinirini bozarlar o yüzden siyasete ben girmem. Girmek isteyen heveslilere siyaset açık , partiler orda.
    Ben size şunu anlatayım sadece.

Bu yazdıklarımdan sonra sizlere karşı cevap yazmam çünki uğraşamam. İyice yazdıklarımı okumanız lazım.  Araştırmalarım var hala.

Ben körü körüne birisini sevmem veya boşu boşuna taraf tutmam.Başkası aynısını yapsa memleket için çalışsa inansak onu tutarız ve onu destekleriz.Niye desteklemeyelim.

ADALET BAKANI
    MİLLİ SAVUNMA BAKANI
    İÇİŞLERİ BAKANI
    DIŞİŞLERİ BAKANI
    MALİYE BAKANI
    MİLLİ EĞİTİM BAKANI
    BAYINDIRLIK ve İSKAN BAKANI
    SAĞLIK BAKANI
    ULAŞTIRMA BAKANI
    TARIM BAKANI
    ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANI
    SANAYİ ve TİCARET BAKANI
    ENERJİ ve TABİİ KAYNAKLAR BAKANI
    KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI
    ÇEVRE VE ORMAN BAKANI

gibi.

işi siyasete döküp ben RTE yi savunursam siz başka partiyi savunursanız en az 5 ay burada birbirimizle tartışırız.

RTE ninde elbet yanlış yaptıkları olur ve sonuçta o da ve çevresindekilerde insan. Hiç kimse hiç kimseye tam güvenemez. Fakat RTE her türlü güveni veriyor.

Ve bu adam için ben ölürüm. Haksız yere indirmeye çalışanla her türlü zamanı gelince çatışırım. Zaten öyle veya böyle geberip gidicez.  Ölürsem en azından hayırlı bir iş yaparak bu dünyadan gittiğime inanırım.

Şayet kanuna aykırı işler yaparsa yüce divan orda .Meclis toplanır elinde yetkisi olan yetkisini kendi menfaatleri için kullanırsa yüce divana verilir.
    Yani hiç kimse bu ülkede Cumhurbaşkanıda olsa , TSK da  ki GKB başkanıda , T.C Emmiyet Müdürlüğü müdürüde , Koçta olsa , Sabancıda olsa vb kim olursa olsun bu ülkede kral değil . Herkesin yetkisi ve sorumlulukları kanunlarla bellidir.

Sizin dediğiniz olayın nerde geçtiğine ve hangi okul olduğuna bağlı.

Sizin konunuz Milli Eğitim Bakanlığı konusuna giriyor ve sıra ücreti ile bilgisayar ücreti velilerden gönüllü olarak istenir. Hiç bir okulda kesinlikle zorlama olmaz.

Zaten yıllardan beri bu konu tartışmalıdır. Öğrenciler okula kayıt olurken müdürler para isterler. Veli verirse verir vermezse vermez. Verse bir türlü vermese bir türlü. Vermese şikayet etse bu seferde çocuğun eğitiminde kötülük yaparlarmı korkusu olur. Müdürle ve okul ile iyi geçinmek için genelde veliler verir.

Bu tür konular sizin okulun yönetimi ve sizlerle alakalıdır.

Bu tür konular için zaten okullarda öğrenci velileri yönetimide bulunmaktadır. Herkes burada her türlü konuyu tartışır.

Bakın aşağıda listeyi okuyabilirseniz bu kadar vergi var. Bunları bende sorguladım.Her tarafımız her işlem vergi. Geçmiş imparatorlukların , krallıkların , monarşi , dikta rejimleri vb her türlü rejimleride okudum ve vergi konusunu araştırdım.

Bu vergi konusu günümüzde en son bu şekle gelmiş bulunmaktadır. Bir çok vergi normaldir. Olayın özü zaten biz 73 milyon birbirimizle mücadele ediyoruz. Devlet başkanları bizim adımıza karar alıyorlar ve toplanan vergileri memurlara , harcamalara , eğitim , sağlık , ordu vb bu tür harcamalar için kullanıyorlar.

Ulusal paranın gücü ve dış ülkelerin parasının gücü , mal gücü vb hepsi bunlar birbirine orantılıdır.

Olayı kısaca anlatmak istersek

Devlet her sene ortalama dolaylı ve dolaysız 250 -270 milyar tl vergi toplar. Bu paralar maliye bakanlığı aracılığı ile hesaplanır ve her sene bütçe oluşturulur. Mecliste bu görüşülür. Bende devletin başı olsam bu tür vergileri halktan toplamak zorundayım ve onlar adına dağıtımı yapmak zorundayım. Artık bundan sonrası adaletlemi dağıtırım yoksa biraz yandaşlarıma mı para kaydırırım birazcık iç mi ederim orası bana kalmış bir şey. Ama bana da kimse o toplanan vergileri yedirmezler ve benide kontrol eden sistem var.

Bu vergiler

Mesela 2008 yılında hangi illerden ne kadar GELİR VERGİSİ toplanmış bir bakalım.

İl     Tahakkuk (TL)     Tahsilat (TL)
    İstanbul     79.062.023.000     72.393.238.000
    Kocaeli     26.131.140.000     25.020.902.000
    Ankara     22.335.055.000     18.488.994.000
    İzmir     19.382.403.000     17.723.592.000
    Bursa     5.180.393.000     4.740.322.000
    Mersin     4.953.661.000     4.025.219.000

http://www.bumko.gov.tr/

http://www.bumko.gov.tr/TR/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF71BE64510F6C8BC911F0E095732672EA

Personel Giderleri // Yüzde 23 dür.
    http://www.bumko.gov.tr/TR/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF71BE64510F6C8BC95F0C38A962B939A9

senelik : 72 milyar 299 milyon TL. // memurlar , işçiler , sözleşmeli personel , geçici ve diğer personel.
    Türkiye de 2.500.000 memur var. 14.500.00, aile var.

----------------------------------
    sosyal güvenlik primleri : senelik 12 milyar 737 milyon TL. // yüzde 4  Bu paralar sgk ya aktarılır. Ordan ayarlar çekilir.

-----------------------------------
    http://www.bumko.gov.tr/TR/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF71BE64510F6C8BC944DAFF865B29107F

Cari transferler : görev zararları , hazine yardımları , transferler , hane halklarına yapılan yardımlar , tarımsal destekler , gelirden ayrılan paylar , diğer transferler
    senelik : 115 milyar 770 milyon TL. // yüzde 37
    -----------------------------------

Mal ve hizmet alımları : 30 milyar TL.  // yüzde 9,61 .

-------------------------------------

Sermaye transferleri : 4 milyar 300 milyon tl.

Faiz giderleri : 47 milyar 500 milyon tl. // başımızın belası işte bunlar. Geçmişin pisliklerini temizlemeye çalışıyorlar.
    Bunlar azaldığı zaman biz halk olarakta rahatlıcaz.

vb bu şekilde gider.
    Sizin dediğiniz milli eğitim bakanlığına ayırılan paralar kısımına giriyor.
    Onuda iyice bu tabloları incelerseniz görürsünüz.
    Onuda ben yazmıcam siz inceleyip bulursunuz.
    Ayrıca milli eğitim bakanlığı bir çok okula bilgisayar dağıtımı yapmıştır. Bilgisayar odalarındaki bilgisayarların hepsi
    devletin bütçeden ayırdığı paralar ile alınmıştır.

--

279 milyar TL toplandığı halde
    Hala açık veriyor bu bütçe daha bu bütçe açığını kapatmakla uğraşacaklar.İşte o ödenen faizleri azaltmamız lazım.
    O faizler azaltılmazsa Türkiye'nin hiç bir yerine bir çivi bile çakamayız.

Toplumda da hiç kimse diğeri için gelipte bedavaya  evi damı olsun eşyası olsun diye işçilik yapmaz.

Varsa bedava çalışan ben ev yaptırmak istiyorum 5 katlı.

Arsam hazır bana bedava çimento , tuğla alsınlar , demir alsınlar , bedavada işçilik yapsınlar , birde dış sıvayı ve elektirik ve su tesitasını yapsınlar bende evimde oturuyum. Varmı yardım edicek bana ?
    açık çağrıdır bu ? varmı

Hadi lan ordan git kendin para kazanda yap dersiniz. Kimse gelipte yardım etmez. En ufak yardımda bile millet diğerini sanki ömür boyu  kölesi gibi görüyorken

- ben sana zamanında yardım etmiştim , sen şimdi böylesin şöylesin nankörmüşsün diyorken ,,,  yaptığı iyiliği denize atmıyorken...........

73 milyon işin aslı birbirimizle çatışıyoruz . Devlet başı hikaye. O sadece düzenlemesini yapar.
    Dürüst düzenleme yapanıda biz halk olarak severiz.

Ben geçmişte evsiz vatandaşların  evi damı olsun diye uğraşanı görmedim.
    Daha çok sayarımda yeri burası değil.
    Zenginler hiç bir zaman halkın kalkınmasını istemez. En iyiyi biz yaşayalım onların dişleri bile çürük gezsin ezik gezsin
    isterler . Bizim kadınlarımız en lüks eşyalara sahip olsun diğer kadınların buzdolabı , çamaşır makinası , bulaşık makinası
    olsun istemezler. Halk ezik kalsın isterler. Öyle ya herkes aynı şeylere sahip olursa bu zenginler kime hava atacak .
    Kadınları egolarını nasıl tatmin edecekler ?

BÜTÇE DENGESİ
    2011 YILI GERÇEKLEŞMESİ (Milyon TL)

(Kümülatif)

Bütçe Geliri
        279.026   

Bütçe Gideri
        312.573   

Bütçe Dengesi
        -33.546   

Ben bu belgelerden devletin sene sonu dolar tahminlerini bile buldum ama param olmadığı için bir şey yapamadım.

Aylık bütçe giderleri takip için

http://www.bumko.gov.tr/TR/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF71BE64510F6C8BC9896F9EC5A003E1BC

Varsa içinizde bizde ülkeden 17 milyon oy toplarım diyen gelsin parti kuralım biz yönetelim ülkeyi var mı kimse ?
    bulabilecekmiyiz bize oy veren 17 milyon kişiyi yoksa salla gitsin nasıl olsa devletin üstünde bu işi yapan var onlar
    uğraşsın bizde kendi işimize gücümüze bakıp paramızı kazanmaya mı bakalım ?

Neyse hocam sizin konuya gelirsek ;

Sizin okulları bir incelemek lazım. Milli Eğitim bakanlığına sormak lazım. Neden velilerden sıra parası ve bilgisayar projeskyion
    parası almışlar bu para nerde sormak lazım ?
    bağış adı altında toplanıp daha sonra bu parayı müdür cukka mı yaptı , hem devletten hem vatandaştan para mı topladı
    öğrenmek soruşturmak lazım.

Vergi Türleri
    Vergi Kodu     Vergi Adı
    0001     YILLIK GELİR VERGİSİ
    0002     ZIRAİ KAZANÇ GELİR VERGİSİ
    0003     GELİR VERGİSİ S. (MUHTASAR)
    0004     GELİR GÖTÜRÜ TİCARİ KAZANÇ
    0005     GELİR GÖTÜRÜ SERBEST MESLEK KAZANCI
    0006     GELİR GÖTÜRÜ ÜCRET
    0007     DAĞITILMAYAN KAR STOPAJI
    0010     KURUMLAR VERGİSİ
    0011     KURUMLAR VERGİSİ STOPAJI (KVKM24)
    0012     GELİR VERGİSİ (GMSI)
    0014     BASIT USULDE TİCARİ KAZANC
    0015     GERÇEK USULDE KATMA DEĞER VERGİSİ
    0017     GÖTÜRÜ USULDE KATMA DEĞER VERGİSİ
    0020     MEP İŞTİRAKÇİSİ KURUMLAR VERGİSİ
    0021     BANKA MUAMELELERİ VERGİSİ
    0022     SİGORTA MUAMELELERİ VERGİSİ
    0027     GELİR VERGİSİ GEÇİCİ VERGİ
    0032     GELİR GEÇİCİ VERGİ
    0033     KURUM GEÇİCİ VERGİ
    0040     DAMGA VERGİSİ (BEYANNAMELİ DAMGA VERGİSİ MÜKELLEFİ)
    0046     AKARYAKIT TÜKETİM VERGİSİ
    0048     GELİR V. M.TALİH OYUNLARI ASGARİ VERGİ
    0049     HER TÜRLÜ İSPİRTOLAR VE FÜZEL YAĞINDAN ALINAN EK VERGİ
    0050     KURUMLAR V. M.TALİH OYUNLARI ASGARİ VERGİ
    0051     DİĞER ÜCRETLER
    0053     KURUMLAR VERGİSİ KURUM GEÇİCİ VERGİ
    0056     OYUN KAĞITLARINDAN ALINAN EK VERGİ
    0057     RÖNTGEN FİLMLERİNDEN ALINAN EK VERGİ
    0060     MÜLGA MADEN FONU
    0061     KAYNAK KULLANIMI DESTEKLEME FONU KESİNTİSİ
    0062     MÜLGA KOOPERATİFÇİLİK TANITMA VE EĞİTİM FONU
    0067     G.V.K. GEÇİCİ 67/11 MADDESİNE GÖRE YAPILAN İHTİYARİ BEYAN
    0071     PETROL VE DOĞALGAZ ÜRÜNLERİNE İLİŞKİN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ
    0073     KOLALI GAZOZ, ALKOLLÜ İÇEÇEKLER VE TÜTÜN MAMÜLLERİNE İLİŞKİN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ
    0074     DAYANIKLI TÜKETİM VE DİĞER MALLARA İLİŞKİN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ
    0075     ALKOLLÜ İÇEÇEKLERE İLİŞKİN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ
    0076     TÜTÜN MAMÜLLERİNE İLİŞKİN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ
    0077     KOLALI GAZOZLARA İLİŞKİN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ
    0091     TÜTÜN MAMÜLLERİNE İLİŞKİN EK VERGİ
    0092     HER TÜRLÜ ALKOLLÜ İÇKİLERE İLİŞKİN EK VERGİ
    0093     SAİR ŞARAP VE BİRALARA İLİŞKİN EK VERGİ
    0094     HER TÜRLÜ ALKOLSÜZ İÇECEKLERDEN ALINAN EK VERGİ
    1013     EĞİTİM,GENÇLİK,SPOR VE SAĞLIK HİZMETLERİ VERGİSİ
    1018     MAHSUPLARDAN KESİLEN DAMGA VERGİSİ
    1020     FON PAYI
    1026     5254 SAYILI KANUNA GÖRE MUHTAÇ ÇİFTÇİLERE VERİLEN ÖDÜNÇ TOHUMLUKLARDAN HAZİNE ALACAĞINA DÖNÜŞENLER AİT FAİZ
    1027     2004/5682 SAYILI BKK İLE HAZİNE ALACĞINA DÖNÜŞEN TOHUMLUK KREDİLERİNE DÖNÜŞENLER AİT FAİZ
    1028     5335 SAYILI KANUNA GÖRE DESTEKLEME FİYAT İSTİKRAR FONUNA AİT FAİZ
    1030     PİŞMANLIK ZAMMI
    1037     TRAFİK MUAYENESİ PARA CEZALARI
    1042     E.KATKI PAYI
    1043     ÖZEL İŞLEM VERGİSİ
    1046     TEVKİFATTAN ALINAN DAMGA VERGİSİ
    1047     DAMGA VERGİSİ
    1048     5035 SAYILI KANUNA GÖRE DAMGA VERGİSİ
    1050     VERGİ BARIŞI TEFE TUTARI
    1051     VERGİ BARIŞI GEÇ ÖDEME ZAMMI
    1052     5335 SAYILI KANUNA GÖRE HAZİNE ALACAĞINA DÖNÜŞEN TOHUMLUK KREDİLERİNE AİT GEÇ ÖDEME ZAMMI
    1053     5736 SAYILI KANUN UYARINCA GEÇ ÖDEME ZAMMI
    1055     DÜŞÜK OLAN DEĞERLEME TUTARI
    1067     VERGİ YARGI HARÇLARI
    1084     GECİKME FAİZİ
    1085     PARA CEZASI FAİZİ
    1086     GECİKME ZAMMI
    1087     ERKEN ÖDEME İNDİRİMİ
    1088     PEŞİN ÖDEME İNDİRİMİ
    1089     ALINAN DİĞER FAİZLER
    1090     KANUNİ FAİZ
    1091     5736 SAYILI KANUN UYARINCA ALINAN FAİZ
    1092     HESAPLANAN FA?Z
    1095     SAVUNMA SANAYİ DESTEKLEME FONU
    1096     KONUT FONU
    3024     KAYNAK KULLANIMI DESTEKLEME PRİMİ CEZAİ FAİZİ
    3061     CEZAİ FAİZ(KAYNAK KULLANIMI DESTEKLEME FONU KESİNTİLERİ)
    3073     USULSÜZLÜK CEZASI
    3074     ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI
    3076     KUSUR CEZASI
    3077     AĞIR KUSUR CEZASI
    3078     KAÇAKÇILIK CEZASI
    3080     VERGİ ZİYAI CEZASI
    3099     VUK 112/4 Maddesi Gereğince Ödenen Faiz
    4001     EK GELİR VERGİSİ
    4003     EK ÜCRET GELİR VERGİSİ
    4004     EK GÖTÜRÜ TİCARİ KAZANÇ VERGİSİ
    4005     EK GÖTÜRÜ SERBEST MESLEK KAZANCI VERGİSİ
    4006     FAİZ VERGİSİ
    4007     EK EMLAK VERGİSİ
    4008     GELİR DAHİLİ TEVKİFAT
    4010     EK KURUMLAR VERGİSİ
    4011     KURUMLAR VERGİSİ ARGE HARCAMALARI
    4012     KURUM DAHİLİ TEVKİFAT
    4014     MÜNFERİT GELİR EKONOMİK DENGE V.
    4016     ÜCRETLERDEN ALINACAK E.D.V.
    4021     4705 Sayılı Kanuna Göre Tahsil Edilen Özel İşlem Vergisi
    4030     G.V.K. GEÇİCİ 67. MADDESİNE GÖRE YAPILAN TEVKİFAT
    4034     MOTORLU TAŞITLAR EK VERGİSİ
    4035     4837 S.K EK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ
    4036     4962 S. TAŞIT VERGİSİ
    4037     TRAFİK MUAYENE ÜCRETİ HAZİNE PAYI
    4040     MÜLGA TRAFİK HİZMETLERİNİ GELİŞTİRME FONU REKLAM GELİRLERİ
    4041     GELİR VE KURUM EKONOMİK DENGE VERGİSİ
    4042     5035 RTÜK EĞİTİME KATKI PAYI
    4043     GÖTÜRÜ EKONOMİK DENGE VERGİSİ
    4044     GELİR VE KURUM STOPAJ EKONOMİK DENGE VERGİSİ
    4046     Akaryakıt Fiyat İstikrar Payı
    4047     TEK BAŞINA ALINABİLEN DAMGA VERGİSİ
    4048     ŞANS OYUNLARI VERGİSİ
    4049     5035 SAYILI KANUNA GÖRE FİNANSAL FAALİYET HARCI
    4050     TEKEL SAFİ HASILAT
    4060     TECİLLİ ALACAKLARDAN TAHSİLAT
    4061     İTHALATTA KAYNAK KULLANIMI DESTEKLEME FONU KESİNTİSİ
    4063     NOTER HARÇLARI
    4070     G.V.K. GEÇİCİ 70. MD KAPSAMINDA MUHTASAR V.
    4072     MOTORLU TAŞIT ARAÇLARINA İLİŞKİN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (TESCİLE TABİ OLMAYANLAR)
    4073     ERTELENEN GELİR STOPAJ (4325 4.MADDE/4369 GEÇİCİ 5.MADDE)
    4074     ERTELENEN GELİR STOPAJ (4747 SAYILI KANUNUNUN 2.MADDESİ)
    4077     MÜNFERİT KURUM E. D. V.
    4078     NET AKTİF VERGİSİ
    4079     KIYMETLİ MADEN VE ZIYNET EŞYASINDAN ALINAN VERGİ
    4080     ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ
    4081     5035 SAYILI KANUNA GÖRE ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ
    4101     VERGİ BARIŞI MATRAH ARTIRIMI YILLIK GELİR VERGİSİ
    4103     VERGİ BARIŞI MATRAH ARTIRIMI GELİR VERGİSİ S. (MUHTASAR)
    4107     VERGİ BARIŞI MATRAH ARTIRIMI DAĞITILMAYAN KAR STOPAJI
    4110     VERGİ BARIŞI MATRAH ARTIRIMI KURUMLAR VERGİSİ
    4112     VERGİ BARIŞI MATRAH ARTIRIMI GELİR VERGİSİ (GMSİ)
    4114     VERGİ BARIŞI MATRAH ARTIRIMI BASIT USULDE TİCARİ KAZANC
    4115     VERGİ BARIŞI MATRAH ARTIRIMI GERÇEK USULDE KATMA DEĞER VERGİSİ
    4121     VERGİ BARIŞI KESİNLEŞEN KAMU ALACAKLARI 2. MADDE 1/AB
    4122     VERGİ BARIŞI KESİNLEŞEN KAMU ALACAKLARI 2. MADDE 1/C
    4123     VERGİ BARIŞI KESİNLEŞEN KAMU ALACAKLARI 2. MADDE/6 MTV
    4124     VERGİ BARIŞI KESİNLEŞMEYEN KAMU ALACAKLARI 3. MADDE
    4125     VERGİ BARIŞI İNCELEME VE TARHİYAT 5.MADDE
    4126     VERGİ BARIŞI PİŞMANLIK 6.MADDE 1/AB
    4127     VERGİ BARIŞI PİŞMANLIK 6.MADDE 1/DİĞER HÜKÜMLER
    4128     VERGİ BARIŞI ECRİMİSİL 15.MADDE
    4130     VERGİ BARIŞI KIYMETLİ MADEN VE ZİYNET EŞYASI BEYANI
    4140     6183 B/4 TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ TAHSİLATI
    5015     E-BEYANNAME B FORMU
    5030     G.V.K. GEÇİCİ 67. MADDESİNE GÖRE YAPILAN TEVKİFAT EK2 EK3
    5569     5569 SAYILI KANUN UYARINCA KOBİ TECİLLİ TAHSİLAT
    9000     İDARİ PARA CEZASI (4703 SK)
    9001     EMANETEN YAPILAN TAHSİLAT
    9002     NÜFUS PARA CEZASI
    9003     SEÇİM PARA CEZASI
    9004     ASKERLİK PARA CEZASI
    9005     ADLİ MAHKEME PARA CEZASI
    9006     1475 SAYILI İÇ KANUNUNA BA¦LI PARA CEZASI
    9007     3516 SAYILI KANUNA GÖRE ÖLÇÜ AYAR PARA CEZASI
    9008     TRAFİK ZABITASI TESPİTİNE DAYALI ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI
    9009     TURİZM PARA CEZASI
    9010     TÜKETİCİYİ KORUMA KANUNUNA GÖRE KESİLEN PARA CEZASI
    9011     ÇEVRE KİRLİLİĞİ PARA CEZASI
    9012     ESNAF S.HARÇ
    9013     GÜMRÜK VERGİSİ
    9014     Yurt Dışı Çıkış Harcı
    9015     KATMA DEĞER VERGİSİ TEVKİFATI
    9016     BİLİRKİŞİ ÜCRETİ
    9017     TÜRK ULUSLARARASI GEMİ SİCİL KAYIT HARCI
    9018     YILLIK TONAJ HARCI
    9019     ELEKTRİK PİYASASI KANUNU PARA CEZASI
    9020     MÜKELLEFLERİN VERGİ BORCUNA MAHSUBEN YAPILAN TEVKİFATLAR
    9021     4961 BANKA SİGORTA MUAMELELERİ VERGİSİ
    9022     KUR FARKI HESABI
    9023     YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ BORCU HESABI
    9024     KAYNAK KULLANIMI DESTEKLEME PRİMİ HESABI
    9025     İHRACATTA VERGİ İADESİ HESABI
    9026     GELİŞTİRME VE DESTEKLEME FONU HESABI
    9027     ÇALIŞMA İZİN HARCI
    9028     DESTEKLEME VE FİYAT İSTİKRAR FONU HESABI
    9029     DİPLOMA HARCI
    9030     EK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ
    9031     VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ
    9032     EK TAŞIT ALIM VERGİSİ
    9033     TADPK İDARİ PARA CEZASI
    9034     MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ
    9035     TAŞIT ALIM VERGİSİ
    9036     YİYECEK BEDELLERİ
    9037     TEMİNAT O. YAPILAN THS.
    9038     İADELERDEN ALACAKLILAR
    9039     HESAP KART VE DEFTERLERİNE İŞLENMEYEN TAHSİLATLAR
    9040     MERA FONU
    9041     MERA FONU PARA CEZASI
    9042     MÜLGA TRAFİK HİZMETLERİNİ GELİŞTİRME FONU TİCARİ PLAKA GELİRLERİ
    9043     MÜLGA YATIRIM TEŞVİK FONU
    9044     4961 S.K. GEÇİCİ 2. MAD. 3.FIKRASINA GÖRE TAHSILAT
    9045     TAHSİLATI HIZLANDIRMA TEBLİĞİNE GÖRE VERİLEN TAHAKKUK
    9046     ÖZEL HESAP GELİRLERİ
    9047     TEK BAŞINA ALINABİLEN DAMGA VERGİSİ
    9048     5035 SAYILI KANUNA GÖRE HARÇ
    9049     4749 KAMU FINANS BORC YÖN. DÜZEN. HAK. KANUN HAZİNE ALACAKLARI
    9050     KARAYOLLARI TAŞIMA KANUNU İDARİ PARA CEZASI
    9051     DIŞ SEYAHAT HARCAMALARI VERGİSİ
    9052     TAŞINMAZ MALLAR SATIŞ GELİRLERİ
    9053     ECRİMİSİL GELİRLERİ
    9054     DİĞER TAŞINMAZ MALLAR İDARE GELİRLERİ
    9055     TAŞINIR MALLAR SATIŞ GELİRLERİ
    9056     DOGALGAZ PİYASASI KANUNU PARA CEZASI
    9057     DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ ÖDEMELERİ
    9058     PETROLDEN DEVLET HAKKI
    9059     TİCARET SİCİL HARCI
    9060     MADENLERDEN DEVLET HAKKI
    9061     OYUN KAĞIDI GELİRLERİ
    9062     TAPU HARÇLARI
    9063     YENİDEN İNŞA OLUNACAK BİNA VESAİR TESİSLERİ TESCİL HARCI
    9064     PASAPORT VE KONSOLOSLUK HARÇLARI
    9065     TRAFİK HARÇLARI
    9066     YARGI HARÇLARI
    9067     İTHAL VE İMAL RUHSAT VE TEMDİT ÜCRETİ
    9068     GEMİ VE LİMAN HARÇLARI
    9069     DİĞER HARÇLAR
    9070     DEĞERLİ KAĞITLAR GELİRLERİ
    9071     TAVİZLERDEN GERİ ALINANLAR
    9072     İKRAZLARDAN GERİ ALINANLAR
    9073     YEM ANALİZ ÜCRETİ
    9074     ŞEKER FİYAT FARKI
    9075     AKARYAKIT FİYAT FARKI
    9076     BAŞKA MUHASEBE BİRİMİ ADINA YAPILAN TAHSİLAT
    9077     MOTORLU TAŞIT ARAÇLARINA İLİŞKİN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (TESCİLE TABİ OLANLAR)
    9078     GÜBRE DENEY VE ANALİZ ÜCRETİ
    9079     4961 S.K. GEÇİCİ 1. MAD. GÖRE PARA CEZASI
    9080     DİĞER PARA CEZALARI
    9081     ZİMMETLERE GEÇİRİLEN PARA VE DEĞERLERDEN BORÇLULAR
    9082     FAZLA VE YERSİZ YAPILAN ÖDEMELERDEN BORÇLULAR
    9083     SOSYAL DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMAYI TEŞVİK FONU
    9084     İSTİHSAL VERGİSİ
    9085     TRAFİK CEZALARI
    9086     HESAPLANAN GECİKME ZAMMI
    9087     TAKİP GİDERLERİ KARŞILIĞI ALINAN
    9088     ÇIRAKLIK FONU
    9089     2000/2 SAYILI BKK GEREĞİNCE YATIRIMLARI TEŞVİK FONUNA AKTIRILACAK TUTARLAR
    9090     ÇEŞİTLİ GELİRLER
    9091     PETROLDEN DEVLET HİSSESİ
    9092     YÜKSEK ÖĞRENİM HARÇ KREDİSİ
    9093     RESMİ ARABULUCULUK ÜCRETİ
    9094     EM.SAN. 17 MAD. GELİRLERİN THK EDİLMEMESİ CEZASI
    9095     4961 S.K. GEÇİCİ 2. MAD. 1.FIKRAYA GÖRE TAHSİLAT
    9096     4369/15 SUÇA İŞTİRAK EDEN KİŞİLER
    9097     HAKSIZ ALINAN VERGİ İADESİ
    9098     HAKSIZ ALINAN VERGİ İADESİ CEZASI
    9099     KALDIRILAN VERGİ ARTIKLARI
    9101     ŞEKER KANUNU İDARİ PARA CEZASI
    9102     GEÇİŞ ÜÇRETİ VE İDARİ PARA CEZASI
    9103     5188 SK. GÖRE GÜVENLİK RUHSATI HARCI
    9104     TELGRAF VE TELEFON KANUNU 2. MADDE İDARİ PARA CEZASI
    9105     SPOR MÜSABAKALRINDA ŞİDDET VE DÜZENSİZLİĞİN ÖNLENMESİ KAN. UYARINCA İPC
    9106     4857 S.K. 101. MAD. KAP. İDARİ PARA CEZALARI
    9107     ENERJİ DESTEĞİ ÖDEMELERİNDEN GERİ ALINANLAR
    9108     4857 SAYILI KANUNA GÖRE GELİR KAYDEDİLECEK PARA CEZALARI
    9109     5326 S. KABAHATLER KANUNU İDARİ PARA CEZASI
    9110     93/4000 SAYILI YATIRIMLARIN, DÖVİZ. KAZ. HİZ. TEŞVİKİNE İLİŞKİN B.K.K.`NCA HAKSIZ ÖDENEN ENERJİ TEŞVİK GERİ ÖDEMESİ
    9111     ORKÖY FONU GELİRLERİ
    9112     2762 SAYILI KANUNA GÖRE ALINAN TAVİZ BEDELİ
    9113     GELİR VERGİSİ TEVKİFATI
    9114     YABANCI ÜLKEDE GÜÇ VE MUHTAÇ DURUMA DÜŞENLERE YURDA DÖNÜŞ İÇİN ÖDÜNÇ VERİLEN PARALAR
    9115     SORUMLU SIFATIYLA VERİLEN KDV.
    9116     HAZİNE ZARARININ GERİ ALINMASI
    9117     EVRENSEL HİZMETİN GELİRLERİ KATKI PAYI
    9118     TELEKOMİNİKASYON KURUMU TARAFINDAN YATIRILAN TELGRAF VE TELEFON KANUNU İDARİ PARA CEZALARI
    9119     SİVİL HAVA ARAÇLARI ÜÇÜNCÜ ŞAHIS MALİ MESULİYET DEVLET GARANTİSİ BEDELİ
    9120     TELSİZ, TELEFON VE TELGRAF KANUNU İDARİ PARA CEZASI %20 Sİ
    9121     5015 SAYILI PETROL PİYASASI KANUNU İPC
    9122     5307 SAYILI SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI PİYASASI KANUNU İPC
    9123     ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURULUNCA ÖDENEN ANALİZ ÜCRETİNİN GERİ ALINMASI
    9124     KİŞİLERDEN ALACAK FAİZLERİ
    9125     AĞAÇLANDIRMA FONU YÖNETMELİĞİNE GÖRE VERİLEN KREDİLERDEN GERİ ALINANLAR
    9126     5254 SAYILI KANUNA GÖRE MUHTAÇ ÇİFTÇİLERE VERİLEN ÖDÜNÇ TOHUMLUKLARDAN HAZİNE ALACAĞINA DÖNÜŞENLER
    9127     2004/5682 SAYILI BKK İLE HAZİNE ALACĞINA DÖNÜŞEN TOHUMLUK KREDİLERİ
    9128     4447 SAYILI İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU UYARINCA KESİLEN İ.P.C
    9129     4904 SAYILI İŞ KURUMU KANUNU UYARINCA KESİLEN İ.P.C.
    9131     VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ (SAİR İVAZSIZ İNTİKALLER)
    9132     KLAVUZLUK VE ROMÖRKÖRCÜLÜK HİZMET PAYI
    9133     MAHALLİ İDARELERDEN ALINAN PAYLAR
    9148     4915 ve 5035 SK. GÖRE RUHSAT HARCI
    9149     KİRLETİLEN ÇEVRENİNİYİLEŞTİRİLMESİ İÇİNGENEL BÜTÇE KAPS.İD.YAPILAN HARCAMALARIN TAHSİLATI
    9153     5736 SAYILI KANUN UYARINCA TAHSİL EDİLECEK ECRİMİSİL GELİRLERİ
    9160     MADENLERDEN ALINAN DEVLET HAKKINDAN %50 ?L ™ZEL ?DARE PAYI
    9161     MADENLERDEN ALINAN DEVLET HAKKININ %30 FAZLALARI(ORMAN GENEL MšDšRLš?š PAYI)
    9162     KADASTRO HARÇLARI
    9166     KARAR VE İLAM HARCI
    9171     SORUMLU SIFATIYLA VERİLEN ÖTV 1. LİSTE
    9180     TELSİZ, TELEFON VE TELGRAF KANUNU İDARİ PARA CEZASI %80 İ
    9190     ÇEŞİTLİ GELİRLER(GECİKME ZAMMI HESAPLANAN)
    9200     DSİ SULAMA TESİSLERİ İŞLETME VE BAKIM ÜCRETİ
    9201     DSİ SULAMA TESİSLERİ YATIRIM BEDELİ
    9301     GENEL BÜTÇE DIŞINDA KALAN KURUMLAR TARAFINDAN YAPILAN İ.P.C
    9304     TELGRAF VE TELEFON KANUNU 2.MADDE İDARİ PARA CEZASI
    9305     SPOR MÜSABAKALARINDA ŞİDDET VE DÜZENSİZLİĞİN ÖNLENMESİ KANUNU UYARINCA İPC
    9306     1475 SAYILI İŞ KANUNUNA BAĞLI PARA CEZASI
    9307     3516 SAYILI KANUNA GÖRE ÖLÇÜ AYAR PARA CEZASI
    9309     TURİZM PARA CEZASI
    9310     5549 SAYILI SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ İ.P.C
    9311     TÜTÜN MAMULLERİNİN ZARARLARININ ÖNLENMESİNE DAİR KANUN UYARINCA AL.İ.P.C(4207 S.K.)
    9315     ŞEKER KANUNU İDARİ PARA CEZASI
    9316     4054 SAYILI REKABET KANUNUNUN 55. MADDE KAPSAMINDA İPC
    9317     5326 SAYILI KANUN UYARINCA CUMHURİYET SAVCILIKLARINCA VERİLEN İ.P.C.
    9318     5326 SAYILI KANUN UYARINCA MAHKEMELER TARAFINDAN VERİLEN İ.P.C.
    9341     MERA FONU PARA CEZASI
    9901     ADİ ORTAKLIK MÜKELLEFİYETSİZ MÜKELLEF KAYDI İÇİN VERGİ KODU

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

manyakhacker bunu yazdı:

Şayet kanuna aykırı işler yaparsa yüce divan orda .Meclis toplanır elinde yetkisi olan yetkisini kendi menfaatleri için kullanırsa yüce divana verilir.

Şöyle bir yazı yazmışında bende şunu merak ettim Yasama,Yürütme,Yargılama nedir(di)? Şimdi nedir?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakhacker
    manyakhacker's avatar
    Erkek

gokcan bunu yazdı:

manyakhacker bunu yazdı:

Şöyle bir yazı yazmışında bende şunu merak ettim Yasama,Yürütme,Yargılama nedir(di)? Şimdi nedir?

Çok basit düşünüyorsun dostum. Ben senin olaya nereye getirmek istediğini biliyorum.

Geçmişteki salak saçma sapan ideoljileri bırakıcaz artık. Eskiden sağ - sol vardı. Solcular yargıyı ele geçirmek için hukuk okuturlardı hakim - avukat - savcı olmalarını sağlarlardı. Şimdide kürtler kendi çocuklarını devletin üst kademesine getirmek için aynısını yapmaya çalışıyorlar.

Ben artık bunları geçtim. Sağ  - sol , din ayrımcılığı ırk ayrımcılığı hepsi bana bunlar safsata geliyor.
    O düşünceler gençlerin işi. Zamanı gelince geçim derdine düşünce böyle şeylerin saçma olduklarını anlarlar.

Artık 21. yy da yaşıyoruz.
    Hakim kim olursa olsun adaletle karar vermesi istenir.

T.C.K kanunu burda

http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5237.html

Medeni kanun burada

http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k4721.html

Sıkıyorsa hakim bu kanunlar aykırı karar versinde görüyüm. En fazla yetkisi 1 ila 3 sene iyi hal , pişmanlık vb gibi durumlarda kendine verilen vicdani yetkiyi kullanabilir. Gerisini istesede kullanamaz. Üst mahkemeler var. Ceza mahkemeleri var. Danıştayı var.

Haksızlığa uğranıldığında ise başvurulacak çok yer var. Temyizi var.

Yargıda da düzeltilmesi gereken çok şey var.

Birde bu millet adam olsunda birbiri ile iyi geçinsin. Ufak tefek şeyleri büyütmesin.

2009 da sadece dava sayısı 5.000.000 u geçmiş.

Dediğim gibi adam olsun bu milletde birbiri ile iyi geçinsin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

manyakhacker bunu yazdı:

gokcan bunu yazdı:

manyakhacker bunu yazdı:

Çok basit düşünüyorsun dostum. Ben senin olaya nereye getirmek istediğini biliyorum.

Geçmişteki salak saçma sapan ideoljileri bırakıcaz artık. Eskiden sağ - sol vardı. Solcular yargıyı ele geçirmek için hukuk okuturlardı hakim - avukat - savcı olmalarını sağlarlardı. Şimdide kürtler kendi çocuklarını devletin üst kademesine getirmek için aynısını yapmaya çalışıyorlar.

Ben artık bunları geçtim. Sağ  - sol , din ayrımcılığı ırk ayrımcılığı hepsi bana bunlar safsata geliyor.
    O düşünceler gençlerin işi. Zamanı gelince geçim derdine düşünce böyle şeylerin saçma olduklarını anlarlar.

Artık 21. yy da yaşıyoruz.
    Hakim kim olursa olsun adaletle karar vermesi istenir.

T.C.K kanunu burda

http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5237.html

Medeni kanun burada

http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k4721.html

Sıkıyorsa hakim bu kanunlar aykırı karar versinde görüyüm. En fazla yetkisi 1 ila 3 sene iyi hal , pişmanlık vb gibi durumlarda kendine verilen vicdani yetkiyi kullanabilir. Gerisini istesede kullanamaz. Üst mahkemeler var. Ceza mahkemeleri var. Danıştayı var.

Haksızlığa uğranıldığında ise başvurulacak çok yer var. Temyizi var.

Yargıda da düzeltilmesi gereken çok şey var.

Birde bu millet adam olsunda birbiri ile iyi geçinsin. Ufak tefek şeyleri büyütmesin.

2009 da sadece dava sayısı 5.000.000 u geçmiş.

Dediğim gibi adam olsun bu milletde birbiri ile iyi geçinsin.

Bunlar benim soruma cevap değil.

Yürütme'nin yasama ve yargılamaya nasıl karışabildiğini nasıl atama yapabildiğini?

Bana bunları anlat.Devletin yüksek yerlerinde kadrolaşma yapmak ne demek neler doğurur bunlardan bahset. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bosforushpasha badem bıyıkların var anlaşılan osymden sanada mı soru gönderdiler ? işsizlikten haberin varmı ? kredi kartı borçlularından haberin varmı ? iyiki tayyip yol yapmış o kadar özelleştirme yapıp. Ne diyim Allah akıl fikir versin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

persian bunu yazdı:

bosforushpasha badem bıyıkların var anlaşılan osymden sanada mı soru gönderdiler ? işsizlikten haberin varmı ? kredi kartı borçlularından haberin varmı ? iyiki tayyip yol yapmış o kadar özelleştirme yapıp. Ne diyim Allah akıl fikir versin.

hayır hocam bıyıkçı değilim, kirli sakalım var olmazsa sinekkaydı, Kolumda bilekliğim var bacağımda kotum ayağımda nike adidasım pumam var sandığın tiplerden değilim, Zengin de değilim fakir de değilim hamdolsun. Düşüncemin beni sürüklediği noktaya gidiyorum.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DataDiver
    DataDiver's avatar
    Erkek

Artan mazot fiyatlarından dolayı Erdoğanın gemicikleri çok yakıyormuş beyler kestirme yol yapıcakmış o yüzden hahahah :D 

Be aşşağlık hırsızlar bu memlekette 80 tane il daha var, kendi yandaşınız yontucak diye saraylarla dolu istanbulu şantiyeye çevirdiniz, Allah belanızı versin be yeter be... 

Toplam Hit: 13058 Toplam Mesaj: 103