Bedelli Askerlik 25 Yaş 15 Bin Tl 25 Gün Askerlik
-
darkroques61 bunu yazdı
Eğer söylenildiği gibi 5 milyon kişi bekliyorsa bu olayı minimum 2 milyon kişi kullanır ve bu 2 mlyonu aynı anda 28 gün bi yerde bakmak çok güç..
28 gün işi iptal edilir bence ya da zamana yayılır..
Minimum 2milyon diye bir sey yok, bir kere o 5 milyon insandan 1milyon 324bin kisiyi ilgilendiriyormus: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/1-milyon-324-bin-kisiyi-ilgilendiriyor-bedelli-askerlik-teklifi-mecliste-40901400
Demek ki digerleri kosullara uymuyor. Uzun donemler icin fiyat ve gun acisindan guzel firsat ama 28 gun olayi kaldirilmaz ise %20 katilim gormeyecegeni dusunuyorum. Benim gibi sartlara uyup basvurmayacak insan sayisi cok.
-
darkroques61 bunu yazdı
Eğer söylenildiği gibi 5 milyon kişi bekliyorsa bu olayı minimum 2 milyon kişi kullanır ve bu 2 mlyonu aynı anda 28 gün bi yerde bakmak çok güç..
5 milyondan fazla kişi askerlik ile ilişkili yani 20 yaşının üstünde.
ama 25 yaşının üstünde olan yani bu bedelliden faydalanacak kişi sayısı max 1milyon200bin küsürdü. en fazla 200 bini başvurur.
bence de 28 gün. işi boka sürdü. iptal edilmesi gerek ama etmeyecekler gibi duruyor.
ben yıllarca askerden kaçıpta defalarca yakalanarak huzuru kaçan bir insan olarak, bu şartlarda bedelliyi kabul etmezdim.
30 bin liraya askerlik yapmadan bedelliyi kabul ederim ama 15 bine 28 gün askerlik yapmazdım. gider 5 bucuk ay gırgırımı yapar dönerdim.
heleki çalıştıgı işlerden tazminat alamayacak olan kısa dönemler için mallık yani. git yap 5 bucuk ay al tazminatını git gel kendi işini kur.
şahsi fikrim tabiki. gırgır derken evet tam anlamıyla gırgırdan bahsediyorum. normal erler çatışmaya girmiyor çünkü artık boş silahla nöbet tutuyor ve askercilik oynuyor.
-
Kisa dönemler gelmişti astsubay hepsini dizdi sıraya bunları hızlı s**mek lazım kısa dönemde gider bunlar dedi gerisini siz düşünün
-
korkarabatak bunu yazdıdarkroques61 bunu yazdı
ama 25 yaşının üstünde olan yani bu bedelliden faydalanacak kişi sayısı max 1milyon200bin küsürdü. en fazla 200 bini başvurur.
bence de 28 gün. işi boka sürdü. iptal edilmesi gerek ama etmeyecekler gibi duruyor.
ben yıllarca askerden kaçıpta defalarca yakalanarak huzuru kaçan bir insan olarak, bu şartlarda bedelliyi kabul etmezdim.
30 bin liraya askerlik yapmadan bedelliyi kabul ederim ama 15 bine 28 gün askerlik yapmazdım. gider 5 bucuk ay gırgırımı yapar dönerdim.
heleki çalıştıgı işlerden tazminat alamayacak olan kısa dönemler için mallık yani. git yap 5 bucuk ay al tazminatını git gel kendi işini kur.
şahsi fikrim tabiki. gırgır derken evet tam anlamıyla gırgırdan bahsediyorum. normal erler çatışmaya girmiyor çünkü artık boş silahla nöbet tutuyor ve askercilik oynuyor.
Normal erler kayseride otobüste şehit ediliyor, hakkaride havan mermisiyle şehit ediliyor, intikalde pusuya düşürülüp şehit ediliyor, şırnakta nöbet mevzine el bombası atılıyor, bunlar hep normal erler
doğuda çoğu yere 2 - 4 şarjör le nöbete normal erler gönderiliyor, sadece tehlikeli sayılan ve komando alaylarında uzman personel tarafından nöbet tutuluyor,
bilgilerinize.
-
Bazı arkadaşlar ya biraz fazla hassaslar ya da biraz nazlılar. İşinizi kaybetmeyeceksiniz, 28 gün tatil yapıp (ki bu tatilde vatan savunması için gerekli temel eğitimi alacaksınız) gelip işinize devam edeceksiniz. Maaşınız 1 aylık kesintiye uğrasa da sigortanızda bir kesinti yaşanmayacak böylece daha sonra ekstra para yatırıp askerlik süresini sigortaya saydırma işlemi yapmanız gerekmeyecek. Kendi işini yapanlar için sorun olabilir onlara bir sözüm yok.
Belki iki seçenek sunulabilirdi 28 gün temel askerlik eğitimini alacaklar için şu fiyat, hiç gitmek istemeyenler için şu fiyat denilebilirdi ancak askeriye olduğu için pek mantık aramayacağım bu konuda.
-
Moustafa bunu yazdı
Bazı arkadaşlar ya biraz fazla hassaslar ya da biraz nazlılar. İşinizi kaybetmeyeceksiniz, 28 gün tatil yapıp (ki bu tatilde vatan savunması için gerekli temel eğitimi alacaksınız) gelip işinize devam edeceksiniz. Maaşınız 1 aylık kesintiye uğrasa da sigortanızda bir kesinti yaşanmayacak böylece daha sonra ekstra para yatırıp askerlik süresini sigortaya saydırma işlemi yapmanız gerekmeyecek. Kendi işini yapanlar için sorun olabilir onlara bir sözüm yok.
Belki iki seçenek sunulabilirdi 28 gün temel askerlik eğitimini alacaklar için şu fiyat, hiç gitmek istemeyenler için şu fiyat denilebilirdi ancak askeriye olduğu için pek mantık aramayacağım bu konuda.
Kimsenin nazlandığı yok. Kamuda çalışanlar için sıkıntı yok yapıp dönerler. Özelde işler öyle yürümüyor. Hangi işveren 1 ay bekler?
Bedel daha pahalı olaydı ama 28 gün olmasaydı keşke. Hiç bir artısı kalmadı. Düzenini kurmuş bir çok insan yine işinden olur bu sistemde.
-
İşine gelmeyen gitmez olur biter. Uygun bedelliyi bekleyin zaten 3-4 senede bir çıkıyor. Belki o zaman 28 gün şartı olmaz.
-
Temel eğitim falan hikaye beyler, kimsenin bir bok öğreteceği yok, adamlar sınavla alıp ömrünün kalanını asker olarak geçirecek subay adaylarına 45 günde uygun adım yürümeyi öğretemediler, 28 günde vatan savunması öğretilecekmiş, kamuflajı, yemeği, iskanı derken devlet aldığı parayı geri ödeyecek bir yandan; giden adam 1 ay maaş alamayacak, bir çoğu işinden ve okulundan (YL, doktora) atılacak, döndüğünde de iş bulamayacak; ne anladık, millet zaten işinden okulundan olmamak için bedelli istiyor. Ben atın üstünde okla karpuzu vuran adamım mesela, bana neyin temel eğitimini verecekler :D şu şartlarda ha 1 ay ha 5,5 ay, işinden gücünden oldun mu ikisinde de amelelik ve ağaç altında yatıştan başka bir bok dönmeyecek...
-
Genç suriyeli kardeşlerimize de askerlik şartı gelsin en azından şu 28 günü onlara yıkalım :D
-
korkarabatak bunu yazdıdarkroques61 bunu yazdı
Ben 3 ay önce dönerken karakoldaki 20 yaşındaki askerimiz şehit olmuştu. Yani hala kritik yerlerde er askerlerimiz var. Eskisine nazaran az desen anlarımda biraz götünden sıktığın belli oluyor. Kısa dönem er olarak nöbet tutarken taciz ateşi yedik amk.