Beyin Fırtınası Olası Savaş Senaryoları
-
SpArK bunu yazdı
Beyin değil de fırtına var
bunu diyen adam kimse yatacak yeri yok masıl laf la islam ülkeleri birleşsin 2003 de haçlı seferi ilan eden amerikaya destek çıksın yazık walla
-
ZoRKaYa bunu yazdıblackglove bunu yazdıSoloTurk bunu yazdıZande bunu yazdı
Savasin iki sebebi var. Bir petrol, iki islam. Dunya uzerinde ekonomik buhranlarin yasandigi her donem de ozellikle ve itina ile savaslar cikarilmistir.
Saniyormusunuz ki, sira bize gelmeyecek?! Ordunun bir kismi neden tasnif edildi? En stratejik kaynaklar neden ve nasil ozellestirildi?
Ama Turkiye, halen birebir savasilamayacak kadar guclu bir konumda. Etrafimizi biraz daha kusatsinlar, ekonomiyi biraz daha baltalasinlar, insanlari biraz daha birbirine dusursunler, iste bizim siramiz o zaman gelecek.
:) Hocam bu kadar ezbere konuşmayın allasen. Uluslararası politika bu kadar basit değil. Bir milletin nasıl tasnif edileceğini gerçekten merak ediyorsan 60 sayfalık hakikat kitabevi'nin İngiliz Casusunun İtiraflarını oku
o kitabı pazarda 1 tl ye satıyorduk biz :)
30 tlye satılsaydı kitabevi para kazanıyo diyebilirdin, bu işi Allah rızası için yapıyorlar. ben de tavsiye ederim. hizmet böyle yapılır bir kitabı basıp 30-40 liraya satarak değil
yok şaka değil cidden ihlas yurtlarında kalırken hocaya yardım etmek iin satıyorduk bir anda aklıma geldi yazayım dedim
-
bugün haberlerde duyduğum kadarıyla rusya desteğini çekmiş. suriye-iran birleşmesi belirginleşti zaten.
savaşın çıkmasına kesin gözüyle bakıyorum ama iran ve suriye nükleer kullanmaktan çekinmeyecekler. bu ortalığı epey karıştıracak gibi.
türkiye desteği vererek resmen kendini ateşe attı.
bugün dinlediğim bi konuşmada adam "türkiye destek vererek aslında kendini hedef gösterdi. abd-fransa ve ingiltere toprakları çok uzaklarda. eğer suriye-iran nükleer gücü kullanacaksa bunu türkiye üzerinde kullanacaktır." dendi. içten içe ürpermedim değil gelecek epey karmaşık görünüyor.
-
hocalar ne diyonuz siz ya amerikanın istediği üç bölge var ;
1.yunanistan-iflas eşiğinde
2.türkiye-türk-kürt-alevi bölmeye çalışıyolar daha bunlardan çok kötüsüde var
3.ortadoğu-zaten arap baharı var
rusya ise daha pasif sadece amerikanın almasını istemediği bölgelere destek yolluyo
diğer ülkeler sadece oyuncak
-
Dün TSK dünyanın en iyi bilmem kaçıncı kara ordusu diyenler 3,5 atar olmuş.
Korkmayın beyler, savaş tamamen bir tiyatro. Ne İran nükleer kullanacak ne Esad direnecek. Demedi demeyin.
-
Iran bi bok yiyemez. Iran kendi içerisinde çok katı - Şer-i Kurallarla yönetildiği için içerisine casus sokmak oldukça güç bir vaziyette. Bu nedenle nasıl bir askeri gücü var, nesi var nesi yok bilinmiyor. Iranın zaten asıl dayandığı güvendiği nokta da bu. Esip gürlemesi bu yüzden. Hayali bir İran Türkiye savaşı oluştursak kafamıza, Türkiye açık ara bir şekilde Dümdüz edip çıkabilecek bir güçte. O yüzden İran'dan yana bir endişem yok.
Suriye karışmadan önce karışacak söylentileri ilk çıktığında demiştim ki, Pkk yanlısı herkesi suriyede toplayım kuzey bölgesinde Türkiye'ye sınır bir Kürdistan devleti kurdurma amaçları var bu Hükumetin. Bu sayede ülkedeki tüm pkk'lılar oraya geçecekler. Türkiye'nin Suriyeyi karıştırma amaçlarının en başında da bu geliyor zaten. Tamam diyelim ki Kuruldu sonra ne olacak. Pkk nın tamamen bu ülkeden çekilmesi sonucu Abdullah Öcalan buraya postalanacak ve kendi başlarına gelişmelerine izin verilmeyecek. Türkiyenin destegiyle gelişecek bu sayede Türkiye zoraki abilik yapmış olacak. Belirli bir süre sonra Türkiye desteği kesecek, kestiği anda Kürdistan kendi kendine geçinemeyecek karışacak, Kaosa sürüklenecek. Buraya yerleşen eski Türk vatandaşları (nüfusun %50 den fazlası) Türkiye'ye bağlı Özerk bir devlet olmak için ayaklanıcak ve referandum sonucu Türkiye'ye bağlı bir devlet olacak. Bu sayede bu topraklara kavuşmuş olacağız.
Not : Bana kalırsa yukarıda saçmaladığım cümleler şuan ki Hükumetin planının taslağı olabilme ihtimali çok yüksek. Amerika Rusya İsrail İngiltere Fransa sana yedirir mi bilinmez:D
-
Çok abartılıyor bu olay.Savaş çıkacağını düşünüyorum.Birkaç ülke bir araya gelir,Esad'ın üslerini vurur.Birkaç gün sürer,sonra unutulur gider.Bildiğim kadarıyla da hava ve deniz operasyonu olacak.Rusya,Çin ve İran,Suriye'nin yanında yer alır yazıyor bazı yerlerde.Filmlerde olur o olay.Ayrıca sene 2013.Bu devirde savaş pek mantıklı değil.Halkın kafasını biraz karıştır.İkiye böl.Onlar birbirini yer bitirir zaten.Karlı çıkan sen olursun.Bir de;belki hiç müdahele olmaz.Suriye dümdüz olana kadar iç çatışma devam eder.
-
-
blackglove bunu yazdıSpArK bunu yazdı
bunu diyen adam kimse yatacak yeri yok masıl laf la islam ülkeleri birleşsin 2003 de haçlı seferi ilan eden amerikaya destek çıksın yazık walla
Oktar Babuna demiş ki,70 ayrı noktadan tanklar ile girsinler,ortalama bir cevap olarak; -
shadowjedi bunu yazdıblackglove bunu yazdıSpArK bunu yazdı
Oktar Babuna demiş ki,70 ayrı noktadan tanklar ile girsinler,ortalama bir cevap olarak;http://en.wikipedia.org/wiki/Trophy_(countermeasure)
israilin merkava tanklarinda bu kullaniliyo (ki merkava dunyanin en tasakli tanki olarak kabul ediliyo) abd nin m1a2 abrams larinda da benzer bir sistem var adini hatirlayamadim.