Bilgisayar Mühendisliği Artık Bitti Mi?
-
GomuluSistem bunu yazdı:
-----------------------------sandman bunu yazdı:
-----------------------------gömülü sistemler,mobil sistemler,cloud computing,grid computing bu kadar patlamışken en ideal bölüm bence.
Halk dediğin kitle için Google'ı kuran mühendisle pc'ye format atan adam aynı işi yaptıgı için onların dediklerine bakma
-----------------------------En güzel yorum bu bence ;) gömülü sistemler'in geleceği parlak üniversitede dersleri yok belki ama kendin çalışarak bu konuda geliştirmelisin kendini.
-----------------------------nick, cevap = arzular şelale
,
Mühendislik uygulamaları girdiğinde işin içine orada bir bitiş veya ele düşme olacağını sanmıyorum. LOGO var, programında bir cacık yok ama adamın yaptığı "kurumsal çözümleme" olduğu için veriyor programı 150.000 liraya.
Ele düşen kısım basit kısım yani web tasarım ve masaüstü programlama. Yani benim işim :D
Sandman oraya 4 tane kelime yazmış , okuması kolay, 10 saniye, ama o 4lü hayat bitirir, ciddi anlamda mühendislik orada başlıyor zaten, sandman'in anlatmak istediği mühendisin çözümleme yaptığı, tekniker uygulama yapar.
Ha birde dikkatimi çeken program yazan program yazıyorlarmış. Bak açıklama yapma gereği bile duymuyorum.
-
Ben de buna benzer bir konu açmiştim; www.tahribat.com/Forum-Piyasada-Bilgisayar-Muhendisi-Cok-142605/.
-
KaptanMagaraAdami bunu yazdı:
----------------------------------------------------------
ahauhauhaoha :))
Ip Telefon, Fortigate, Matbaa İşleri, Network Kurulumu, İnternet Sitesi Güncellemesi, Katalog Hazılama, Reklamcılık :)))
-
Burada dikkat edilmeyen bir nokta var,
Mühendislik diplomasını alan sayısı evet çoğaldı, Piyasada daha rahar bir şekilde mühendise rastlayabiliyorsunuz artık...
Fakat, Mühendislik eğitimi alındığında yüzüklerin efendisindeki gibi yüzüğü taktığında sana doğa üstü güçlerin geleceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz...
Diplomayı aldığında bu yüzüğü taktığını düşünen adam varsada zaten uzak durun ondan...
Düzgün şekilde bitirilebilen bir mühendislik eğitimi, size temel olarak öğrenebilme yetisinden başka birşey kazandırmaz. yapım itibari ile birçok alan ile ilgileniyorum ve çalışıyorum, şu anda hayatımı kazanmamı sağlayan bilgilerimin %10'unu bile okul sırasında almamışımdır. Ama birşeyi öğrenmekden bahsediyorsak eğer, öğrenebilme yetimde kendi adıma söyleyebilirimki mühendisliğin önemi büyük...
Şu anda birden fazla işte çalışıyorum. Gün içerisinde oldukça büyük bir yazılım-donanım projesini geliştiriyoruz - yazıyoruz - tasarlıyoruz, hafta sonları özel bir kursta eğitim veriyorum, haftada 1 kafede kurulum-bakım işleri yapıyorum, diğer küçük işleri saymıyorum bile...
Ama diğer tarafa geldiğimde sadece son 2 aydır, network, routing switching üzerinde çalışıyorum, biyometrik teknolojilerle ilgileniyorum, son 1 haftadırda aralıksız mysql clustering için çalışıyorum...
Paramıda bunlardan kazanıyorum haliyle, yoksa yüzük takarak bu işler olmuyor :)
Bunu kumbaranın içine atılan para gibi düşünün... Diploma sadece 1 bozuk para, siz doldurmadığınız müddetçe gerisi hep boş kalacaktır...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------KaptanMagaraAdami bunu yazdı:
----------------------------------------------------------
ahauhauhaoha :))
Ip Telefon, Fortigate, Matbaa İşleri, Network Kurulumu, İnternet Sitesi Güncellemesi, Katalog Hazılama, Reklamcılık :)))
-----------------------------
ahhahahhahhahaha :) -
Her yerimle gülüyorum volkan :)
Bilgisayarı bilmek ayrı bişey mesleğini yapmak ayrı bişey...Bence şöyle bir sorun ortaya çıkıyor bitirdiğin üniversite ve sahip olduğun özellikler...
Birde şirket adına mı çalışacaksın kendi şirketini mi açıcaksın bunlarda önemli tabi...
Herşeyin bilgisayar olmaya başladığı bir dönemde yok böyle bir ihtimal :D
-
mühendislik bitmedi; mühendislik diplomasını alıp direk yüksek maaşlarla işe girme, kız isterken makbul aday olma dönemi bitti.
artık mühendislik okuyup yüksek yapma, mümkünse yurtdışında yüksek yapma, veya mezun olduktan sonra bir iki senede istanbuldaki yazılım kurslarına gitme(sağlamları genelde istanbulda), geçerli sertifika alma ve tüm bunları yaptıktan sonra işe girebilme dönemi başladı. bana göre tabi...
istisna sayılabilecek kadar kişi kursa vs gitmeden kendini geliştirebilicek iradeye ilgiye azime sahiptir, sözüm meclisten dışarı.
edit: mühendislik okuyup bilgisayarına parayla format attıran arkadaşlar var. onlarınkide diploma nihayetinde
-
elektrik makine inşaat felan durum farklıda
bence bilgisayar alanında ne okuduğunun değil ne öğrendiğinin önemi var
bir matematikçice bir elektrik mühendiside bir fizikçide(kısaca matematikte uzman sayılacak herkes)
bir bilgisayar mühendisinin pozisyonunda rahatça çalışabiliyor
o yüzden bunu diyor olabilirler
-
Yorum yazmadım yazmadım ama diyeceğim şu;
Liseye başlamadan kafama koymuştum bilgisayar mühendisi olmayı, aradan yıllar geçti şimdi bilgisayar mühendisliği 2. sınıf bitti :)
O zamandan beri hiç bu işte aç kalacağımı düşünmedim haalada düşünmüyorum...
Bitti denmessinin sebepleri;
-Çoğu üniversitede verilen mühendislik eğitimi bi boka yaramaz iş konusunda.
-Bilgiye erişim daha kolay hale geldiği için ilgili ve yetenekli herkes bilgisayar teknolojilerinden para kazanabiliyor. Ve bu yüzden ne okuduğundan çok ne bildiğine bakılıyor işe gireceğin zaman.
-Bi de dedikleri gibi bilgisayar mühendisi halk arasında bilgisayar tamir etmeye,format atmaya yarayan kişi olarak görüldüğü için cahil halkım bilgisayar mühendisliği bi halta yaramaz diyor :)
-Verilen eğitim ve eğitim sistemi yanlış olduğu için bilgisayar mühendisliğine alakasız birsürü kişi giriyor ve haliyle 10000 bilgisayar mühendisinin bikaç yüz tanesi kalifiye,sonraki bikaç bini vasat, kalanıda çerçöp oluyor...
Bu sene benimle birlikte 2. yılını bitiripte daha değil kod yazmayı, derleyicide kodu nereye yazacağını ne yapacağını bilmeyen birsürü adam gösterebilirim sana :D gülüyorum ağlanacak halimize...
Bi bok öğrenmeden mezun olursan yazık, yerinde olmak isterdim :) tınaztepe kampüsü evime 15-20 dk mesafede, ben geldim sakaryaya...
-
olm bizim işte 1/5 kuralı vardır.
- Her işin 1/5 i zordur. Orda kalifiye adam lazımdır.
- Her işin 4/5 ini o işi yapan ekibin 1/5 i yapar.