Bilgisayar Mühendisliği Artık Bitti Mi?
-
Okulda gördüğün eğitimle yetinen biriysen şimdiden ölüsün. Paket program lameri yetiştiriyor ne yazıkki ülkemizdeki fakülteler. Oturup kendini geliştirirsen , piyasayı takip edip ciddi çalışırsan aranan adam olursun. Bunu bomboş bilgilerle beyni doldurulmuş , saçma sapan derslerle bilgisayara olan hevesi kırılmış bir fakülte mezunu olarak söylüyorum. Üniversite okumadan önce daha bilgiliydim. Bizim gibi eşek olmayın , oturun kendinizi geliştirin. Varsın okul 7 senede bitsin... Her koyun kendi bacağından asılır. Kim diyor bitti diye ?
-
66albay bunu yazdı:
-----------------------------mühendislik bitmedi; mühendislik diplomasını alıp direk yüksek maaşlarla işe girme, kız isterken makbul aday olma dönemi bitti.
artık mühendislik okuyup yüksek yapma, mümkünse yurtdışında yüksek yapma, veya mezun olduktan sonra bir iki senede istanbuldaki yazılım kurslarına gitme(sağlamları genelde istanbulda), geçerli sertifika alma ve tüm bunları yaptıktan sonra işe girebilme dönemi başladı. bana göre tabi...
istisna sayılabilecek kadar kişi kursa vs gitmeden kendini geliştirebilicek iradeye ilgiye azime sahiptir, sözüm meclisten dışarı.
edit: mühendislik okuyup bilgisayarına parayla format attıran arkadaşlar var. onlarınkide diploma nihayetinde
-----------------------------
+ bu arkadaşa da %100 katılıyorum -
Ben bilgisayar mühendisliği okumadım ama bence bilgisayar mühendisliğinde okuyan kişiler kendilerini geliştirmelidirler, sadece okuldaki bilgiler yetersizdir hatta fikir bile vermez, yetersiz derken sadece tamel olarak gösterilirler, staj yaptıgınız yer çok önemlidir asıl orda birseyler kaparsınız, ikilemde kalmayın bi alan seçin ve o alanda kendinizi geliştirin. Piyasada çok patlak mühendis var, iyi mühendis azınlıkta. okuld bittikten sonra alanınızla ilgili seltifikalar almalısınız, microsoft vs, yabancı dil bilmek şart zaten bilgisayar ortamı ingilizcedir,tabi bunların en başında teknolojiye bilgisayarlara ilgi duymalısınız sürekli takip etmelisiniz, bilgisayar mühendisligi sabır isteyen bir bölümdür kolay değildir,sevmek şart, bu dediklerim olmazsa patlak mühendis olursunuz. Bilgisayar mühendisliği bölümü bitmez,teknolojiyle giderek artar. Özellikle sistem,network vs güvenlikleri gün geçtikçe daha da önem kazanmaktadır, Ülkemizde güvenlik uzmanlarına büyük ihtiyaç vardır.
-
sandman in söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. kendisi türkiyede sağlam bir sistemcidir.
kendisinin anlattığı bir olay bir ortamda birisi soruyor kendisine sen ne iş yapıyorsun diye.
Sandman cevap veriyor sistem yöneticisim. karşıdaki "yani ?"
sandman "server bilgisayarların kurulumunu yönetimini yapıyorum network yönetiyorum"
karşıdaki "internet cafe cisin yani. "
sandman x_x
sanırım durum budur. gerçek anlamda mühendis olanların ne iş yaptığına dair en ufak bir fikri olmayan insanların söylediği anlamsız kelimelere takılmamak lazım.
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------şöyle birşey duymuştum ama ne olur bilmem
kuantum bilgisayarların ilk zamanlarında (tabi piyasaya çıkarsa ama bir firma ilk bilgisayarı piyasaya sürdü sanırm) biraz sıkıntı olabilir bilg müh
fizikçiler veya fizik müh ön plana çıkacak
iyice yayıldıktan sonra gene normal haline döner sanırım
kesin bişey bilmiom hayal meyal böyle birşey okumuştum bir yerde ama toparlayamıyorum :|
-----------------------------Abi bu kuantum mekaniğini araştırıyorum bu aralar.Bu fizikçiler işe el atıp atomaltı parçacıkları devreye sokacaklarmış.Bazı üniversiteler ve enstitüler büyük kaynaklar ayırmaya başalmış hatta.Piyasayı ilerleyen yıllarda altüst edip inanılmaz katkılar sağlayacağı kesin ama türkiyede mühendisleri etkilemesi bayağı zaman alır gibime geliyor.
Dileyenleriniz Dr.Metin Sabuncu'nun NTVBlm Eylül 2010 sayısında yayınlanan makaleyle olaya Türkçe giriş yapıp.Kaynaklar kısmından olaya detaylı şekilde girebilir.
-
yok artık daha neler :)
-
yapay zeka makinalar üretilmedikçe bitmez
-
bende bilgisayar mühendisiyim kesinlikle bitti diye bişey yok çok fazla açık var su anda türkiyede 35 bn bilgisayar mühendisi var ki bunun sadece 20 bini falan çalışıyor.bunları söyleyen bilgisayar mühendisliği odasını açmaya çalışan adamlarda biriydi.bakıyoruz 15 bn mühendis nerde diye bulamıyoruz dedi su anda ülkede müthiş açık var dedi kariyer.nette biraz araştırma yapınca ne kadar eleman arandığını görebilirsiniz.
-
Mühendisler ve yazılımcılar için bu işin kalbi İstanbul. Bişeyler yapmak istiyorsan ya orada yaşayacaksın , ya da oraya göçeceksin. Adana,Bursa,İzmir ve hatta Ankara'da 800 TL 1000 TL gibi komik rakamlara çalışan arkadaşlarım var. Fakat eşdeğer bilgi birikimine sahip bir başka arkadaşım İstanbul'da 3000 TL maaşa çalışıyor ve işten atılma çıkarılma gibi derdi yok. Bugün işten çıksa daha iyi maaşla başka yere girebileceğini söylüyor.
-
doktorluk biter bilgisayar mühendisligi bitmez aga