Bilim Ve Dinin Çelişkisi..
-
Bilim ile uğraşan insanlar Allah'tan daha fazla korkarlar. Buda bir çelişkiden ziyada sıkı bir ilişki meydana getirir.
-
yaa biz de girdik zamanında bu kısır döngüye, biz de dikkat çekme çabalarında bulunduk...
ve bir sikim de kazanmadık, bırakın böyle cevabı olmayan soruları bildiğiniz halde niye soruyorsunuz...
ve buraya o kadar post atan insanlar, anlamadınız mı kaç konudur bir sonuca varamadınız, kısır döngü içindesiniz...
bırakın kimin nesi varsa alsın onu, zamanla kendine oturtsun...
daha hiç şahit olmadım bir konu ile 1 kişinin fikir değiştirdiğini...
akışına bırakın :W
-
Ateist sanmadım da kafanda bazı şüpheler var gibi gözüküyor. Dindeki herşeyin bilimsel olarak açıklamasını bulamazsın. Ama birçok şey bilimsel olarak da desteklenir. Örneğin ayakta işemek, çok yemek vs, vs.
Allah'ın yarattığı varlıkların hiçbiri birbirini ya da kendini yok edemez veya olmayan birşeyi var edemez.Bunun ispatını arıyorsan Allah'ın varlığını ispat etmekle aynı şey bu.Bu şekilde bir döngü de olmasaydı dünyanın kaynakları bundan çok önceleri bitmiş olabilirdi. -
Bana göre bilimle din doğru orantılı.. Kuran-ı Kerim de diyor ki :
Gök 7 katmandır..Ve Bundan kaç yıl önce indirildi bu kitap. O zamanlar bunu söylüyordu ama bilim adamları bunu
Kuran-ı Kerim indirildikten çok daha sonra buldular.. Ama görülüyor ki zaten Yüce Kitapda varmış. Aslında şuan olan şeylerin çoğu kuranı kerimde zaten yer alıyor.. Okumak ve yorumlamak bize kalan şey..
Gezengenler, birbirine olan uzaklıkları, o denge vs herşey yazmakta..
Bir diğeri ise; Kuran-ı Kerim 12 gezegenin olduğunu söylüyor. Bakın, göreceksiniz ki Bilim Adamları Yakında 12. Gezegeni de bulacaklardır..
-
Mylitta bunu yazdı:
-----------------------------
hacktorx bunu yazdı:
Mylitta bunu yazdı:
-----------------------------hacktorx bunu yazdı:
-----------------------------BİLİM ÇELİŞİYORDUR :) DİNDE ÇELİŞME OLMAZ. KANIT İSTEMEZ. DELİL İSTEMEZ. İNANIRSIN YA DA İNANMAZSIN. OKADAR BASİTTİR.
YILLARCA BİZE DİŞ HEKİMLERİNİN TAVSİYESİYDİ DİŞLERİ YUKARDAN AŞŞAĞI-AŞŞAĞIDAN YUKARI FIRÇALAMAK. SONRA Bİ BAKTIK, BİRİ ÇIKTI YA BİZ Bİ BOK YEDİK. BU YANLIŞMIŞ.. DİŞLERİ SAĞDAN SOLA-SOLDAN SAĞA DOĞRU FIRÇALAMAK GEREKİYORMUŞ. DOĞRUSU BUYMUŞ DEDİLER.SONRA BİDE BAKTIK Kİ, BİRİ DAHA ÇIKTI VE DEDİ Kİ DİŞLERİ FIRÇALARKEN FIRÇAYI OVAL HAREKETLERLE KULLANMAK GEREKLİYMİŞ. DOĞRUSU BU DEMİŞLERDİ:)
BİLİM BUGÜN AK DEDİĞİNE YARIN KARA DİYEBİLİR. ÖRNEĞİ ÇOKTUR:)
----------------------------
neden büyük yazdın ?
SAKINCASI MI VAR HACI? BİR KASTIM YOK BÜYÜK YAZMAKTA. ÖYLE DENKGELMİŞ.. ÖNEMLİ OLAN YAZI PUNTASI DEĞİL İÇERİĞİ..
sakıncası var cünkü yasak.
:)bak bu küçük:) böyle daha iyi dimi :) -
Ne olursa olsun ama toplumlar asla dinin etkisinde kalmamalidir.
-
garip bnde bilimle dini birbirine benzer buluyorum..hatta bununla alaklı konu bile açmıştım.. (bkz)
-
İyidir iyidir, Din İyidir, Bide Kanıtlamaya uraştığınız Bu Sonsuz Evren Ve Alamadığınız Cevaplar Var ise Hepten iyidir... Öldükten sonra, Tutunacak bir dalın olur en azından, Hiç Dalın olmamasından Daha iyidir...
-
DarkSkull bunu yazdı:
Başlangıçta herşey yoktan var edildi.İnsanlar hiçbir şeyi yoktan var edemez ya da var olan birşeyi yok edemez. Arkadaşın verdiği resimde en üst bölümde din değil yobazlık olması gerek.Yobazların yaptğı öküzlükleri din karşıtları her fırsatta kullanıyor zaten.Din kendini dış dünyaya kapat hayattan zevk alma demiyor kimseye.Din her zaman ilim öğrenmeye araştırmaya teşvik eder insanları.Bilim dine karşı olabilir fakat din bilime karşı değildir.
-----------------------------+1 evet kesinlikle yobazlar orda ki 2. resme uygun yaşıyorlar daha dorusu yaşamaya çalışıyorlar bu insanlığa bşyler kazandırmaya çalışan insanlara da her zaman gavur dierek kafadan siliyolar işte bu değilmi bu halde olmamıza sebeb ?
-
Ah şu dünyayı çöze bilsem amk nasıl bir oluşum nerdeyiz nasıl oluyo aklım ermiyo bunu bilmek için ölmek lazım onuda yapamıyoz ....