folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilim Ve Dinin Çelişkisi..

Bilim Ve Dinin Çelişkisi..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Yani çaydanlıkla Allah'ı karşılaştırıyorsun ya başka birşey demiyorum sana. 13 yaşındaki kardeşim bile senden daha güzel fikirler atabilirdi ortaya. Amacın burda insanlarla dalga geçmek. Matrix'deki gibi seni bilgisayara bağlayıp beynine bilgi yüklesek yine hiçbirşey farketmez. Boşa klavye aşındırmaya değmezsiniz. Birkaç yıl önce msn'den alevinin biriyle konuşuyordum (alevi mi deist mi ne olduğu da tam belli değildi).Güzel güzel konuştuk bir süre. Hz Muhammed'in varlığını biliyor ama mesela onun çok akıllı biri olduğunu insanlar uyuşmasın spor olsun diye günde 5 vakit namazı farz kıldığını falan söyledi.Bir süre konuştuktan sonra açık açık söyledi.Ben çok kişiyle konuştum ama hiçbirşey fikirlerimi değiştiremedi değişmez de boşuna uğraşma dedi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek
    Tyler_Dayi bunu yazdı:
    -----------------------------

@ Spacheata

iyice sıçmışsın arkadaşım madem inanmıyosun çaydanlık ne ya bari adam gibi mantıgını söyle, yaratıcıyı çaydanlık gördügün içinmi inanmıyosun bi git işine ya :/

özetle şudur akadaşım:

sen çaydanlığa neden inanmıyorsan bende o yüzden islama inanmıyorum .

kendine sor? bulduğun cevabın aynısı nedeniyle ha işte bende ondan islama inanmıyorum..

Ayrıca çok şekersin :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    Dinin etkisinde kalan toplumlar her zaman gerilerler.cunku onlar kaynak olarak dini ele alirlar din ise bilimi kapsamaz.ornek araplarla tanistiktan sonraki turk kultur yasam ve bilim seviyesi.ornek dini bi sekilde olsun amaclari icinde olsa kullanan avrupa.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tyler_Dayi
    Tyler_Dayi's avatar
    Erkek

@ Spacheata

o zaman inanmadıgın dini vs yi inanan insanların içinde saçma dayanaklarınla özetleme, sana açıklaman mantıklı gelebilir ama gerçekten trajikomik biçok kişiye göre emin ol...

all this pain is an illusion...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek
    CukurovaUniversity bunu yazdı:
    Spacheata bunu yazdı:

bi insan düşün ki çalışıyor çalışıyor çalışıyor.. ve insanlara iyilik yapmak için hayatını adıyor.. yanlız tek bi sorunu var allaha inanmıyor...

ve allah eğer inanmış biri olsa cennetin baş köşesinde olcak birini sırf inanıp önünde secde etmediği için.. EGOİSTliği için cehhennemde ızgıra tava yapıyor.. öyle mi ..

sadistlik-egoistlik değil mi bu yaptığı?

Allah'a inanmayanların sonu cehennemdir. Ki senin bahsettiğin gibi biri emin ol hidayete kavuşur. Allah ona hidayetini bahşedecektir. Ve ifade etme tarzın hoş değil, birine inanıp secde etmediği için demek ne oluyor? Allah, Şeytan'ı neden kovdu cennetinden? Adem'in önünde secde etmediği için, kibir yaptığı için. Bu egoistlik falan değildir.

iyi dilekler çok güzel bir placebo şekli. ama hastalığı yok etmiyor sadece acıya teselli oluyor.

evet isterseniz kendi kendinizi kandırdığınız bu paradigmaya devam edin.nasıl mutluysanız öyle kalsın.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

weskeyy bunu yazdı:
    Dinin etkisinde kalan toplumlar her zaman gerilerler.cunku onlar kaynak olarak dini ele alirlar din ise bilimi kapsamaz.ornek araplarla tanistiktan sonraki turk kultur yasam ve bilim seviyesi.ornek dini bi sekilde olsun amaclari icinde olsa kullanan avrupa.

Dini yanlış yorumlarsan gerilersin tabi. İslamiyetin bilimi kapsamadığını kim söyledi sana.İslamiyet bilimle uğraşmayın öküz gibi yaşayın mı diyor. İlk ayetin oku olduğunu hatırlatırım. Türkler'in Araplarla tanıştıktan sonra gerilemesi kendi hataları. Türkiyede bir kısım İslamiyeti öcü gibi görürken Avrupa'da Hristiyanlığa aynı gözle bakılmıyor. Öcü gibi görenler yüzünden insanlar dini okuma yazma bilmeyen babaannelerinden ya da tarikatlardan öğreniyor yobaz oluyorlar sonra. İslamiyete şüpheyle bakan insanların da iyice nefret etmesine sebep oluyorlar.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek
    DarkSkull bunu yazdı:

Dini yanlış yorumlarsan gerilersin tabi. İslamiyetin bilimi kapsamadığını kim söyledi sana.İslamiyet bilimle uğraşmayın öküz gibi yaşayın mı diyor.

bir şeyin anlaşılmasını istemiyorsanız yorumlayın arkadaşlar .

İlk ayetin oku olduğunu hatırlatırım.

peki bi soru . cebrail oku dedi ve Muhammed bin Abdullah  okudu peki neyi okudu?biliyormusun? 

Türkler'in Araplarla tanıştıktan sonra gerilemesi kendi hataları.

tam tersi türkler araplarla tanıştığında araplar gerçekten dünya ilminin zirvelerindeydiler

Türkiyede bir kısım İslamiyeti öcü gibi görürken Avrupa'da Hristiyanlığa aynı gözle bakılmıyor.

hadi canım? 

Öcü gibi görenler yüzünden insanlar dini okuma yazma bilmeyen babaannelerinden ya da tarikatlardan öğreniyor yobaz oluyorlar sonra. İslamiyete şüpheyle bakan insanların da iyice nefret etmesine sebep oluyorlar.

kuranda bi ayet vardır. sanki siz hala annenizin margarinini mi kullanıyorsunuz der gibi..

''peki ya atalarınız aklı bir şeye ermez ve doğru yolu da bulamamış idiyseler'' bakara 170

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek
    Aynı öğretmenler biz nasıl olduk sorusuna cvp veremeyen öğretmenler.. Artık didiklemeyin sunu

Konumu silenlere inat kürdüm
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Spacheata bunu yazdı:
    DarkSkull bunu yazdı:

Dini yanlış yorumlarsan gerilersin tabi. İslamiyetin bilimi kapsamadığını kim söyledi sana.İslamiyet bilimle uğraşmayın öküz gibi yaşayın mı diyor.

İlk ayetin oku olduğunu hatırlatırım.

peki bi soru . cebrail oku dedi ve Muhammed bin Abdullah  okudu peki neyi okudu?biliyormusun? 

Türkler'in Araplarla tanıştıktan sonra gerilemesi kendi hataları.

tam tersi türkler araplarla tanıştığında araplar gerçekten dünya ilminin zirvelerindeydiler

Türkiyede bir kısım İslamiyeti öcü gibi görürken Avrupa'da Hristiyanlığa aynı gözle bakılmıyor.

hadi canım? 

Öcü gibi görenler yüzünden insanlar dini okuma yazma bilmeyen babaannelerinden ya da tarikatlardan öğreniyor yobaz oluyorlar sonra. İslamiyete şüpheyle bakan insanların da iyice nefret etmesine sebep oluyorlar.

kuranda bi ayet vardır. sanki siz hala annenizin margarinini mi kullanıyorsunuz der gibi..

''peki ya atalarınız aklı bir şeye ermez ve doğru yolu da bulamamış idiyseler'' bakara 170

Sana ne kadar yorumlasak da boş çaydanlık örneğinden zeka seviyen ortada.

Yahudilerin ilk emri de öldürme'dir. Peygamber adam mı öldürüyordu da öyle bir emir geldi. Kur'an'ın ilk emrinde de dolaylı olarak bilimle uğraşın anlamı vardır.

Araplar ilmin neresindeydi bilmiyorum ama Türkler nasıl şimdi Avrupa'nın ilmini değil giyimini müzik tarzını, dilini, saçmalıklarını vs örnek alıp özenti oluyorsa o zaman da Araplar için aynı şey olmuştur. Maalesef hala bazı yobazlarımız Arap milliyetçisi gibi davranmaktadır.

Türkiye'de bir kısım İslamiyeti öcü gibi görürken Avrupa'da Hristiyanlığa aynı gözle bakılmıyor.

hadi canım?

Haç kolye takan, dövme yapan sanatçılar burdaki gibi yobaz ilan edilmiyorlar. Ayrıca bir yerde okumuştum. Mesela çocuğına bisiklet alacak olan aile çocuk kliseye dinine bağlı olsun diye bisikleti kliseye verip çocuğu oraya götürüyorlar ve bunu sana tanrı gönderdi diyorlar.Bizimkiler de çocuklara dini öcü gibi gösteriyorlar. Kimin yüzünden peki. Senin gibiler ve yobaz insanlar yüzünden.

İnsanların helva yapıp ona taptıklarını sonra aç kaldıklarında yediklerini ve kız çocuklarını canlı canlı gömdüklerini bilmiyorsun galiba.O helvaya tapıp sonra yiyen de seninle benzer zihniyetteki insanlar.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

xz bunu yazdı:

efenim cevap vermek zorundayım, islamı savunacam diye tutupda Atalarımıza laf edip işi çığrından çıkarmamanızı umuyordum aslında , belki umrunda değil ama islamlaşmadılar diye kestikleri bizim ecdadımızdı. Araplar hangi ilmin zirvesindeydi bunu da açıklarmısın -yalvarırım açıkla -  önce şu yapılan zulmü bir oku , hadi bu konuyu açmayalım geçmişte kalsın dedikçe tutupda, Türk soyuna laf etmeye getiriyorsunuz işi bel altı çalışıyorsunuz. Türk soyunun zayıf anında arap zulmü ile "islam" adına uygulananları tarafsızlığından daha az kuşku duyacağınız bir kaynaktan mesela vikipedia dan okuyun ... Kendi kültürümüz bugün yok ve avrupanın çinin rusun kültürüne yamanmaya çalışıyorsak bunun ilk başlangıcı zihnimize dilimize , hatta otağımıza kanımızın içine kadar giren , tecavüz eden aşşağlık çöl hayvanı "arap" ve onun ilkel dini yüzündendir. Artık asla eski Türklerden kalan kültürü benliği hatırlamamızın imkanı kalmadıysa kimliğimiz yüzyıllar içinde "senin din diye savunduğun garabet" yüzünden ezildiği yok edildiği içindir!! 

http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrklerin_%C4%B0slamiyet%27e_giri%C5%9Fi   

http://islamiyetgercekleri.wordpress.com/nasil-musluman-olduk/

arap dediğin çöl hayvanının hangi bilme katkıda bulunduğunu soruyorum , islamın Türk ırkına ne verdiğini soruyorum, bizden bu ilkel "din" adına çalınan yağmalanan binlerce şey karşısında tek bir yanıt istiyorum çünkü orada kanlarıyla değirmen döndürdükleri göçebeler benim soyumdandı - belki senin için aklı ermez vahşiler , nede olsa hz çöl faresi öyle demiş !!!

İslamı savunacam diye atalarımıza laf ettiğimi düşünüyorsan yanılıyorsun. Atalarımıza laf söylemem söyletmem ama onların da hataları oldu. İslamı bilim karşıtı olarak düşünüp bilime karşı geldikleri zamanlar olmuştur. Ayrıca inanmasan bile insanların kutsal saydığı şeylere hakaret etmezsen sevinirim. Kimse senin inandığın ya da inanmadığın şeylere küfüre yakın hakaretler etmedi. Bu kadar seviyesizleşiyorsak yönetime sesleniyorum din, siyaset içerikli konuları futbol gibi yasaklayın.Bu tarz konu açanları gerekirse banlayın.Bu arada emin ol İslam senin yobazlardan gördüğün gibi ne bilimle çelişir de çağdaşlıkla. Araplar ilkel olabilir ama İslamiyet ilkel bir din değildir. Yobazlardan öğrendiğiniz şeylere göre gelip burda yorum yapmayın.

Toplam Hit: 13940 Toplam Mesaj: 92