Bir Kürt Arkadaşımla Sohbetim....
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Android bunu yazdı:
-----------------------------biji apo diyen kürtler azınlıktaysa onları susturmak çoğunluğu kastettiğin kürtlerin görevidir,
bu arada bu ingilizce muhabbeti çok basit bir savunmadır, türkiyede ingiliz diye tabir edilen bir etnik grup yaşamamaktadır
vede taviz tavizi getirir
-----------------------------Appcularıda Susturmak Benim Görevim değil. T.S.K. nın Görevidir. Ben bir vatandaşım, Asker değilim, yada biz diyeyim. Bir çoğumuzun Çocukları var ve Evli barklıyız. Düşman edinmek, Çatışmalara girmek bize göre değil, Lütfen Mantıklı Cümleler Kuralım.
-----------------------------Kesinlikle arkadasim. Bizler sadece sivil hizmetlerde bulunabiliriz cunku bizler halki olusturan tabaniz. Onu elitler dusunsun, helikopterle keyfetmeden once ABD'ye karsi durustce tavir alsinlar. Devrimcileri fislemesinler.
Tavize gelirsek. Kurtler kulturleri, dilleri yasaklanarak tavizin en buyugunu veren halk olmuslardir. Eger beraber yasami savunuyorsak bu hakki onlara cok goremeyiz. Kurtler'in her alana yayildiklari bizimde gozumuzden kacmiyor fakat soyleyebilirmisiniz Kurtler hangi konuda Turkce'ye katki sunmaktan geri kaliyorlar? Edebiyat derseniz iste Yasar Kemal, Turk sinemasi derseniz, Turk muzigi derseniz yine cokca isim siralanabilir.
Ayrimcilik emperyalistlerin siyasetine has bir durumdur. Bizim Turklerden gocundugumuz yoktur, bizi sevr antlasmasinda oldugu gibi parcalara ayirmak isteyenlerin ekmegine yag surmeyelim. Kurtlere "hainsiniz ulan" yaftalamasi yapmak mertce bir yaklasim degildir, ozunuzle celisir.
-
onur35 bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Android bunu yazdı:
-----------------------------biji apo diyen kürtler azınlıktaysa onları susturmak çoğunluğu kastettiğin kürtlerin görevidir,
bu arada bu ingilizce muhabbeti çok basit bir savunmadır, türkiyede ingiliz diye tabir edilen bir etnik grup yaşamamaktadır
vede taviz tavizi getirir
-----------------------------Hocam Kusura bakma ama Senin mantığınlada gidilirse, Sonu Gelmeyen Etnik Çatışmalar Diyarı olacak Türkiye. Türkiyede İngiliz Grup yaşamıyor Kör değiliz Biliyoruz. Ama Olan bitenide Destekleyen, Ve Koordine eden, Ortadoğu Projesini Yürüten Sistemlerdir, Ki Bu Sistemlerin İngiliz olduklarını Söylersem, Ve Bizi Birbirimize Kırdırma Hususunda En Tehlikeli olan şeyi Beyinlerini Kullanıyor olduklarını Söylemlersem Sanırım Anlatabilmiş olurum durumu. İngilizce Muhabbeti Basit değil işte.
Taviz Konusunada Gelince, Kürt Etniğindeki Vatandaşların Bir kısmını oldukça Memnun eden, Bir kısmını ilgilendirmeyen ve Bir kısmınıda ki Hayinleri Kastediyorum, Hiç Memnun etmeyen Bir Kanalın Taviz Olduğunu Düşünecek Hangi mantığı Sunabilirsin Hocam. Yıllar Önceden yapılması Geç kalıınmış bir Proje olan bu projenin neresinin Memlekete zarar getirecek Taviz olduğunu söyleyebilirsin.?
Appcularıda Susturmak Benim Görevim değil. T.S.K. nın Görevidir. Ben bir vatandaşım, Asker değilim, yada biz diyeyim. Bir çoğumuzun Çocukları var ve Evli barklıyız. Düşman edinmek, Çatışmalara girmek bize göre değil, Lütfen Mantıklı Cümleler Kuralım.
-----------------------------hoca hiç birimiz kör değiliz kürtçe kanal açıldıktan sonra töreristler mecliste kürtçe konuşmaya başladı."kürtçe nasıl tanındıysa kürdistanda (sözde) tanınacak" bu cümleler kürtçe kanal açıldıktan sonra söylendi.taviz olduğunu düşünecek mantığı kendi düşüncelerimle sundum
-----------------------------Hmmm Uzun zamandır Tv Seyretmiyorum, Sanırım Sürekli Bilgisayar başında olduğumdan. Bu dediğin gerçekse, Mecliste Hayinler Kol geziyor demektir ve kimse bişey yapmıyorsa, yapmaya çalıştıkları şeyin kışkırtmak ve eskiye Dönüşü temin ederek, Pkk ya Eleman temini Yollarını açmak olduğunu Söyleyebilirim.
Esasen Söylemlerin hususunda Şok oldum denilemez, Diyarbakır Büyük şehir Belediye başkanı Baydemirde Buna benzer cümleler söylemişti. Amaç Bariz olarak ortadadır.
-
"hoca hiç birimiz kör değiliz kürtçe kanal açıldıktan sonra töreristler mecliste kürtçe konuşmaya başladı."kürtçe nasıl tanındıysa kürdistanda (sözde) tanınacak" bu cümleler kürtçe kanal açıldıktan sonra söylendi.taviz olduğunu düşünecek mantığı kendi düşüncelerimle sundum"
Kurdistan bilesenleriyle cografi bir bolgedir. Turkiye Cumhuriyeti'yse sinirlari cizilmis, toprak olcumu belli bir devlettir. Kurdistan taninacak diyenler azili Kurt dusmanlari, halki feodalite'den arindirmak istemeyen, toprak-agasi burjuvalar; diktatoryal bir parti sistemini savunan guruhtur. Bu olusumlarin tumune siddetle karsiyim.
Kurt enstitusu acilmalidir.
Kurt koylusunun vaziyeti duzeltilmelidir (buna esdeger olarak diger halklarinda durumlari duzeltilmelidir).
Kurt dili tamamen serbestlesmelidir. Resmi yazismalarda Turkce'nin sabit birakilmasi gayet olagandir.
Park gibi kamu'yu alakadar eden gezin alanlarinin isimleri eger Kurtceyse bunlarla oynanmamalidir. Isim ve kulturel cokluk kadar guzellik yoktur.
-
Concept bunu yazdı:
-----------------------------"hoca hiç birimiz kör değiliz kürtçe kanal açıldıktan sonra töreristler mecliste kürtçe konuşmaya başladı."kürtçe nasıl tanındıysa kürdistanda (sözde) tanınacak" bu cümleler kürtçe kanal açıldıktan sonra söylendi.taviz olduğunu düşünecek mantığı kendi düşüncelerimle sundum"
Kurdistan bilesenleriyle cografi bir bolgedir. Turkiye Cumhuriyeti'yse sinirlari cizilmis, toprak olcumu belli bir devlettir. Kurdistan taninacak diyenler azili Kurt dusmanlari, halki feodalite'den arindirmak istemeyen, toprak-agasi burjuvalar; diktatoryal bir parti sistemini savunan guruhtur. Bu olusumlarin tumune siddetle karsiyim.
Kurt enstitusu acilmalidir.
Kurt koylusunun vaziyeti duzeltilmelidir (buna esdeger olarak diger halklarinda durumlari duzeltilmelidir).
Kurt dili tamamen serbestlesmelidir. Resmi yazismalarda Turkce'nin sabit birakilmasi gayet olagandir.
Park gibi kamu'yu alakadar eden gezin alanlarinin isimleri eger Kurtceyse bunlarla oynanmamalidir. Isim ve kulturel cokluk kadar guzellik yoktur.
-----------------------------Hocam Biz burada Kürdistanı değil, Türkiyedeki Kürtler ve Kültürel Etnik düşmanlığını Hesaplayarak Belirli Normlar ne olabilir, Şeklinde Beyin Cimnastiği yapmaktayız. Ayrıca Kürt Enstitüsü, Alevi Entsitüsü, Ermeni Enstitüsü, gibi oluşumlarında Açılması değil, Açanlara Karşı çıkılmamasını Ancak konuşabiliriz.
Nihayetinde Kültürel Zenginliklerimize Sahip çıkmamızın Ülkeye zarar değil Fayda getireceğini Göstermeye Çabalamaktayız. Ancak tadında tuzunda olmalıdır, yapılacak Faaliyetler, Örneğin Kürt Enstitüsü Kuruldu, Burada Gençler Türk Düşmanı olarak Yetiştirilecekse, Kürt Faşizmini Doruk Noktaya Kilitlemeye Çabalanacaksa, Ve Türk Faşizminide Uyandıracak Faaliyetler içine girilecekse Hiç olmasın Daha iyi.
Olay Devletin Oto Kontrolündedir. Devletin Kontrol ettiği Enstitülere İzin Belirli Normlar Yasalaştırılmış olarak Uygulanabilir ise Uygundur. Park Bahçelerdeki İsimlere Karışılmamalıdır aynı kanaati taşıyorum. İsimleri Bozmak Kırıcı Bir durumdur. Kültürel Erozyonu tetiklemek istemektirki, Bunu Kültürüne sahip çıkan kimse kabul etmeyecektir.
-
ShockMan
yazıların gözüme çarpıyor ve de çoğu zaman güzel yazıyorsun ama şöyle yorumlamak lazım
eğer doğuda pkk yeterli bir destek bulamazsa barınamaz, bu bir gerçektir, demekki desteği çektiğin zaman orduya gerek kalmadan olay kendiliğinden çözülecek bu arada
taviz tavizi getirir lafına dar çerçeveden bakmışsın birazdan altta açıklayacam emin ol sende anlıyacaksın demek istediğimi
Concept
1. ben amerikan degilim ki milliyetçiliğini yapıyım, ve de emin ol senden daha fazla anti-amerikancıyım ama
senin gibi de anti-amerikancılık yapıp ruslarında kucagına oturmak istemiyorum
2. bu vatan dünde benimdi, bugünde benim, yarında benim olacak, kusura bakma vatana,millete,devlete kastı olan varsa, memnun olmayan varsa çekip gidebilir
3. tutturmuşsun bir devrim türküsü özellikle soruyorum neyin devrimi?
adam akıllı bir yanıt almıyacağımı düşünüp es geçiyorum ve de esas sorumu soruyorum
kürt kürt kürt bu mudur senin devrimciliğin? neden laz,çerkez,tatar,,, vs değil ? neden onlarında haklarını savunmuyorsun? bu mudur senin devrimcilik anlayışın?
onlarda insan değilmi? şimdi bu senin yaptığı kürt milliyetçiliği değil mi?
-
Android bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan
yazıların gözüme çarpıyor ve de çoğu zaman güzel yazıyorsun ama şöyle yorumlamak lazım
eğer doğuda pkk yeterli bir destek bulamazsa barınamaz, bu bir gerçektir, demekki desteği çektiğin zaman orduya gerek kalmadan olay kendiliğinden çözülecek bu arada
taviz tavizi getirir lafına dar çerçeveden bakmışsın birazdan altta açıklayacam emin ol sende anlıyacaksın demek istediğimi
Concept
1. ben amerikan degilim ki milliyetçiliğini yapıyım, ve de emin ol senden daha fazla anti-amerikancıyım ama
2. bu vatan dünde benimdi, bugünde benim, yarında benim olacak, kusura bakma vatana,millete,devlete kastı olan varsa, memnun olmayan varsa çekip gidebilir
adam akıllı bir yanıt almıyacağımı düşünüp es geçiyorum ve de esas sorumu soruyorum
kürt kürt kürt bu mudur senin devrimciliğin? neden laz,çerkez,tatar,,, vs değil ? neden onlarında haklarını savunmuyorsun? bu mudur senin devrimcilik anlayışın?
-----------------------------Hocam Yukardaki postlarıma Ve Geçmişteki Postlarıma bir Göz bakarsan, Onlarıda Katmış olduğumu Göreceksin, Kürt Kürt Kürt Deniliyor Çünkü, Sorun Türk ile Kürt arasında Peydahlattırılıyor, Baş Rol Oyuncuları Bunlar O Yüzden. :)
Tatar, Çerkez, İlginçtir Bu Forumda Yok gibiler, Henüz Tatarım bende Enstitü Açmak istiyorum, Tatarca Konuşmak istiyorum diyen Bu Forumda Görmedik Görmediğimiz halde Pek Çok Söylemlerimizde Onlarında Durumunu Kültürel Zenginliklerimiz Arasında sayarak Söylemlerde Bulunduk.
-
Android bunu yazdı:
-----------------------------Concept
kürt kürt kürt bu mudur senin devrimciliğin? neden laz,çerkez,tatar,,, vs ? neden onlarında haklarını savunmuyorsun? bu mudur senin devrimcilik anlayışın?
-----------------------------Benim sozumona Kurt milliyetcisi olduguma tek ornek gosterin, opup alnimin bir kosesine koyayim.
Ruslar'in kucagina oturmak deyimi hatali bir yaklasim. ABD'nin kucagina oturanlar Amerikan karsitlarini ayna'ya bakip sozde elestiriyorlar. Rusyada'ki zammani-evvel (1922 tarihli) kimi devrime sahip cikarim, bundan gocunacak bir tarafim yoktur. Ayrica herkesi Turk milliyetcisi olmak zorunda zannetme. Tanimadigin kisileride fislemeye kalkisma. Yugoslavya'nin Tito'suna sahip ciktigim kadar Ataturk'e, Che'ye, ve Mao'ya da sahip cikarim.
Ben jakoben goruslu bir insanim. Devrimcilik anlayisimda kayiricilik yoktur. Benim icin Laz ne ise Kurtte odur. Bazi fasistler gibi birini bey bir digeriniyse "onlar sadece hizmetkarlarimiz olabilir" diyenlerden ve gorenlerden degilim.
Bunu da bir yere not edin derim.
-
Sevgili Shockman arkadasim, dikkat edersen yazdiklarimda sunlari belirtmisim:
"Kurdistan taninacak diyenler azili Kurt dusmanlari, halki feodalite'den arindirmak istemeyen, toprak-agasi burjuvalar; diktatoryal bir parti sistemini savunan guruhtur. Bu olusumlarin tumune siddetle karsiyim."
Yani hemen hemen ayni gorusleri paylasiyoruz; hemfikir durumdayiz.
-
Concept Hocam Bu Cümlen Çok Anlamlı Ve Güzel Oldu, "Bazi fasistler gibi birini bey bir digeriniyse "onlar sadece hizmetkarlarimiz olabilir" diyenlerden ve gorenlerden degilim." Zaten Ülkemizdeki Sorunlarda buradan çıkmaktadır, Esasen Yaratılan kargaşa ortamı oldukça ağır bir olay.
Bir Şekilde Dualarımız mı Tuttu nedir anlamadım ama, Hafiflemiş gözüküyor bu aralar. Ortalık durulacak gibi. Bazı hususlarda Kritik bir Dönemdeyizde denlibilir. Kışkırtanların Mecliste durması Düşündürüyor beni.
-
Concept
sözün bittiği noktadır "herkes türk milliyetçisi olmak zorunda değildir"
ama ben yinede bir kaç şey söylemek istiyorum,
1922 rusyadaki devrime sahip çıktığın kadar 1922 meydanlarda o emperyalist ülkelere karşı verdiğin devrim mücadelesine sahip çık, çünkü bu bağımsızlığı ruslar veyahut bir başka millet vermedi.
tam bağımsız türkiye diyorsan, az buçuk milliyetçi olucaksın kardeşim, "yankee go home" diyorsan aynısını rusada diyeceksin yoksa adama "yürü git moskovaya" derler. ""buradaki milliyetçilikten kastım, vatanın, devletin ve milletin çıkarları gözetmek ve menfaatlerini kollamaktır""
laz ne ise kürtte odur demişsin bu dediklerin lafta kalmasın icraatlarını göster yazılarında belirt.
ShockMan
problem kürtçe tvye çekildi, devletin bütçesinden bu işe ödenek ayrılmaması gerekirdi, devletin kontrolünde özel sektör ile halledilebilirdi, diğer etnik grupların serzenişleri bu konuda yerden göğe kadar haklıdır. kürtlerin ayrıcalıklı konuma düşüyor o zaman
o ortalığı karıştıranlar dediklerinide kürtler soktu meclise ;D