folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bonsai Yetiştirmek

Bonsai Yetiştirmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    Ayazz bunu yazdı

Bonsai deyince aklım nelere gitti bi bilsen be müridim :D

Deja vu yaşatmış gibi oldum sanırım :D

KNOWLEDGE IS POWER!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

ingilizcen varsa kaynak çok hocam ama benim şahsi bilgim yok bu konuda

http://www.stormthecastle.com/bonsai/bonsai-basics.htm

der die das
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    g2k bunu yazdı
    Ayazz bunu yazdı

aynen benim de ne oluyo lan dedim konuyu bile gizlememiş :D

valla hocam olaya farklı bakacak kişilere sözüm yok benim amacım ağaç yetiştirmek :) ama ciddi bir durum varsa yetkili arkadaşlar konuyu gizleyebilirler.

KNOWLEDGE IS POWER!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    madrew bunu yazdı

ingilizcen varsa kaynak çok hocam ama benim şahsi bilgim yok bu konuda

http://www.stormthecastle.com/bonsai/bonsai-basics.htm

sağol hocam yazdım kenara :)

KNOWLEDGE IS POWER!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

çok yanlış anlamışım :| siz devam edin

....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Şu mini ağaclar benımde cok hosuma gıdıyor , İKEA ya her gıttıgmde almak ıstıyorum ama ılgılenemem dıye almıyorum ama çok şirin duruyorlar :)

Hocam bak burada Açıklama var ...  http://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/4292.htm

Bonsai nin tohumdan degıl de budanarak agacın bodur kalmasını saglanması ile alakalı oldugu ...

''Bildiğimiz şu ki; bonsai tohumu diye birşey yoktur.''

Daha önce işlenmiş ve çok yazılmış bir konudur. İsterseniz forumlarda aratın, mutlaka daha önceki yazılanlara ulaşırsınız.

Bonsai; kısaca ağaçlara çeşitli teknikler uygulayarak (budama, telleme, yaprak küçültme vb gibi..) olduğundan daha yaşlı göstererek küçük bir saksıda yetiştirme sanatıdır. Bu işlemlerle bir çok ağaç ve çalı türünü bonsai yapabilirsiniz. Çok kullanılan ve bilinen bonsaiye uygun ağaçlar; kabaca çam türleri, acer' ler (akçaağaç), ulmus, juniperus, ligustrum, ateş dikeni aklıma ilk gelenler..

Bonsaiye merak saldınız ve bunu hobi olarak yapmayı düşündüyseniz size elimizden gelen yardımı yapabiliriz. Bunun için ilk olarak tohumdan ağaç yetiştirip yeterince kalın bir gövde oluşturduktan sonra bonsaiye başlamak ömür törpüsüdür diyebiliriz Bu sebeple yetişmiş fidanlarla işe başlamak en uygunudur. Böylece bonsaim olsun diye yıllarca bekleyip usanmazsınız. Şimdilik bunlar sadece öneridir.

İmza YOK !!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    JiggSaw bunu yazdı

Şu mini ağaclar benımde cok hosuma gıdıyor , İKEA ya her gıttıgmde almak ıstıyorum ama ılgılenemem dıye almıyorum ama çok şirin duruyorlar :)

Hocam bak burada Açıklama var ...  http://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/4292.htm

Bonsai nin tohumdan degıl de budanarak agacın bodur kalmasını saglanması ile alakalı oldugu ...

''Bildiğimiz şu ki; bonsai tohumu diye birşey yoktur.''

Daha önce işlenmiş ve çok yazılmış bir konudur. İsterseniz forumlarda aratın, mutlaka daha önceki yazılanlara ulaşırsınız.

Bonsai; kısaca ağaçlara çeşitli teknikler uygulayarak (budama, telleme, yaprak küçültme vb gibi..) olduğundan daha yaşlı göstererek küçük bir saksıda yetiştirme sanatıdır. Bu işlemlerle bir çok ağaç ve çalı türünü bonsai yapabilirsiniz. Çok kullanılan ve bilinen bonsaiye uygun ağaçlar; kabaca çam türleri, acer' ler (akçaağaç), ulmus, juniperus, ligustrum, ateş dikeni aklıma ilk gelenler..

Bonsaiye merak saldınız ve bunu hobi olarak yapmayı düşündüyseniz size elimizden gelen yardımı yapabiliriz. Bunun için ilk olarak tohumdan ağaç yetiştirip yeterince kalın bir gövde oluşturduktan sonra bonsaiye başlamak ömür törpüsüdür diyebiliriz Bu sebeple yetişmiş fidanlarla işe başlamak en uygunudur. Böylece bonsaim olsun diye yıllarca bekleyip usanmazsınız. Şimdilik bunlar sadece öneridir.

eyvallah hocam .)

KNOWLEDGE IS POWER!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek
    Ayazz bunu yazdı

Katılıyorum. :D

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

yetiştirmeyi en çok istediğim şey budur.

vakitmi yok birde bu konuda çok yetenkeli değiliz sanırım

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Konu gizli değil, ayrıca o yetişmez demeye gelmiştim ki.. Yetişen versiyonmuş, içim fesatmış.

İngilizce sorun olmazsa sebil şu şekilde: http://goo.gl/CWAF7O

sigara değil, balık olan.
Toplam Hit: 13494 Toplam Mesaj: 69