Bonsai Yetiştirmek
-
DevilKingtr bunu yazdı
bende düşünüyorum hocam ankara etlikte bir çiçekçiye sordum 200 lira dedi bizi zikecek saf olsak
200 lira bişey değil hocam çok daha pahalıları var ben en fazla 3000-4000 $ gördüm daha pahalıları da çıkar elbet :)
-
JuMaN bunu yazdıDevilKingtr bunu yazdı
bende düşünüyorum hocam ankara etlikte bir çiçekçiye sordum 200 lira dedi bizi zikecek saf olsak
Hocam çiçeksepeti.com da falan var 70 - 80 tl den başlıyor.
evet hocam gördüm güzel :)
-
HoLyCat bunu yazdı
Forumun alayı keş :)
arada olur :)
-
geniuss bunu yazdı
hocam konu bildigimiz bonsai ile mi alakali yoksa baska bi sey mi
konumuz bonsai yetiştirmek hocam başka bir şey yok yanlış olmasın
-
dreamth bunu yazdı
Ben de aldım gittigidiyordan tohum. Tavsiyem tohum alacaksan çimlendirme yöntemini araştır ona göre al. Çünkü bazı tohumlar çimlendirme için soğuk uygulama istiyor. Soğuk uygulama nedir? Tohumu önce 1-2 gün suyun içinde bekletiyorsun (dibe çökünceye kadar). Sonra bir poşetin içine torf ile birlikte buzdolabında 3 ay bekletiyorsun sonra ekimini yapıyorsun. Yani sabır istiyor biraz. Tabi soğuk uygulama istemeyen tohumlar var, ben aldım 1 hafta içinde yeşillenmeye başladılar resimlerini yüklerim bi ara.
İşin aslı tohumdan başlayacaksan yanında fide de al ki sıkılıp bırakma. 3 yılda tohum büyüse bonsai uygulamalarına uygun hale gelse. Budama ve şekillendirme de 3 yıl sürse 6 sene sonra bonsai sahibi olabilirsin (tabi yanlış budama yapıp öldürmezsen :)
Bu arada bonsai tohumu diye birşey yok ama bonsai çalışmalarına yatkın ağaçlar var, netten araştır bulursun.
bilgi için sağol hocam dediğini araştırırım
ek olarak fide de almayı düşünüyorum
teşekkürler
-
dedim yetiştiriliyomu hemen başlayalım sonra bi baktım ağaç çıktı
-
Ayazz bunu yazdı
Bonsai deyince aklım nelere gitti bi bilsen be müridim :D
içim gitti içimm :D
GordonFreeman tarafından 24/Şub/14 12:40 tarihinde düzenlenmiştir -
HoLyCat bunu yazdı
Forumun alayı keş :)
arkadaşın dediği gibi :)
-
Birkaç arkadaş doğrusunu söylemiş; dedikleri gibi bonsai tohumu diye birşey yoktur. Bir çeşit aşı şekline benzer. Zaten tohumu ekip, fotoğraftaki haline getirmen 5 - 10 seneni alacaktır. Gelgelelim köklerini budadığın için kısa kalan bir ağaçtır, o kadar.
Eskiden bu tip kenarda köşede kalmış şeyler için konu açtığımda saçma bulunduğu veya çeşitli şekillerde alay edildiği için bu konuda birşey yazmamışım ancak, 2 tane bonsaim oldu şimdiye kadar. Bakımı gerçekten çok zor. Toprağı asla kurumayacak, ne tam güneşe maruz kalacak, ne de karanlıkta kalacak. Gün ışığının en iyisini yakaladığın bir köşe noktan olacak. O köşe noktaya koyduğun andan itibaren yıllar geçse de yerini değiştirmeyeceksin. Gerekmedikçe dokunmayacaksın. Bazı terimler konusunda cahilim ancak, şehir ortamında yetirdirmeye çalıştığında bazı maddelerden yoksun kalacağı için yalış hatırlamıyorsam bana azot tavsiye etmişlerdi. Köküne haftada 1 döküyordum. 2 ay kadar baktım ve kurudu. Şimdi kuru halini saklıyorum aynı köşesinde.
Anlayacağın bir kedi, köpek bakımından zordur. Tuzla tarafında bir botanikte çok çok şık olanlarını görmüştüm. 250 tl den başlıordu. İlk başından kötü bakılmış bir bonsai çok yaşamıyor.
Selametle. -
mikerler adamı