Boston Crypt Virüsü Yedim
-
Murid ve murideler bu virürün nereden geldiğini çözemedim bilgisayar başında bile değildim bilgisyar açıktı ama ağdaki bir bilgisayardan geldiğini düşünüyorum.
tüm dosyaları kitledi resmen. ne uzantılar ne programlar ne video ne excel hiçbir şey ayırt etmeden direk kitledi bunun bir çözümü varmı bana acil olarak 1 dosya lazım eğer çözümü varsa çok makbule geçer
dosya verim programın yedeği winrar ile açıyorum ama bozuk olarak işliyor bunu açmakla ile uğraşacam eğer çözüm varsa bilgilendiriseniz..
birde masaüstünde şu mesajı yazmış
all your data has been locked us
You want to return?
write email boston.crypt@tuta.io
kilitli dosya
http://dosya.co/y9o6ii06q4rb/Verim_2018_10_08_10_04_20.vzp.id-3CEE8DF7.[boston.crypt@tuta.io].boost.html
-
para istiyor ibne:/
-
mail atıp kaç btc istediğini sorsana hocam
-
çok deil 750$ istiyor :)
-
juniourfalcon bunu yazdı
çok deil 750$ istiyor :)
ben türküm dolar burada pahalı düşür fiyatı de
-
zaten önemli olan bir adet yedek dosyası oda 3mb çözmüyor illa 1 mb göndr diyor çözse zaten gerek kalmıyacak para göndermeye zaten göndermemde
-
geçmiş olsun hocam. PC de anti-virus kullanıyormuydunuz. antiden mi kaçtı..
-
Merhaba, bu tarz durumlarda genellikle bir adet dosyanızı açmanızı isteyebilirsiniz. Bunu kilidi açabileceğinin kanıtı olarak isteyebilirsiniz, acil olarak ihtiyacınız olan dosyayı gönderin ve açmasını isteyin. Eğer kalan dosyalar çok önemli değilse formatlayın, eğer çok önemliyse parayı ödeyin.
-
Geçmiş olsun tek çözüm ya anlaşma yada külliyen format... biz yekün olarak format ta çözümü bulmuştuk... Bizim makinaya 5 gün öncesinde girmiş bu süre sonunda uyanmış ve tüm dosyaları kilitlemişti...
Sende de muhtemelen daha önce sızmış ve pusuya yatmıştır...
-
Agdan gecti diger bikgisayarda antivirus vardi ona gecemedi
-
ağ hangi ağ? başjka hangi pcle var onlara da bakın formattan sonra geçmeyeceğinin garantisi yok.
Ek olarak bu ara Türklerden bi rusya ya da ukraynada yaşayan biri daha türemiş FİRMABİLGİLER diye uzantıyla kilitliyor imiş dosyaları 1K usd isitoyrmus rdp den yakalıyormus falan dikkat edin.
Bi site vardı bilindik algoritmaları çözen bulursam link atarım dosyaları yukleyip çözülüyor.