Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında
-
Jubei bunu yazdı:
-----------------------------Şimdiye kadar tam 14 sayfa yorum yapılmış ama birimizde sormamışız,
aramızda gerçekten bu işlerle uğraşan yani mesleği bu konu olan BİLİM İNSANI varmı diye ?
Aramızda varmı böyle Mürid/Müride ?
-----------------------------O zaman konu yoruma kapalı olsun sadece ilk mesajı okuyalım. Maksat biraz da fikir alışverişi. Bilim insanının burda takılcak hali yok zaten.
-
Subtitle bunu yazdı:
-----------------------------Evrim teorisini ortaya çıkarırken amaç neyse bu konuda da bazı savunucu arkadaşların amacı tanrının olmadığını savunmak, biraz da ufaktan dinlere sallamak.
Çok bilimsel (!?).
-----------------------------Darwin evrim teoriisni kalemae aldıktan onlara yıl sonra yayımlamıştır..
Kendisi d ehıristiyan olan Darwin, o zamanki dini -bilimsel - "bilgilere" göre dünaynın yaşı 5-10bin yıl olduğundan teorisinde bir hata olduğunu düşünüyoru.. çünkü teorisi milyolnarca yıldan bahsediyordu..
-
Subtitle bunu yazdı:
-----------------------------Jubei bunu yazdı:
-----------------------------Şimdiye kadar tam 14 sayfa yorum yapılmış ama birimizde sormamışız,
aramızda gerçekten bu işlerle uğraşan yani mesleği bu konu olan BİLİM İNSANI varmı diye ?
-----------------------------O zaman konu yoruma kapalı olsun sadece ilk mesajı okuyalım. Maksat biraz da fikir alışverişi. Bilim insanının burda takılcak hali yok zaten.
-----------------------------http://tahribat.com/Forum-Charles-Darwin-Ve-Evrim-Teorisi-Hakkinda-162180/6/#1913406
Bunlar genel kültür değil arkadaşım.
-
yazmayacağım diyorum dayanamıyorum "zibil gibi ara geçiş fosilleri var kimseden saklanmıyor araştır yeter" diyorsunuz ya araştırırken dikkat edin fazla derinleştirmeyin araştırmalarınızı sonra sahte oldukları ortaya çıkıyor. hatta sahte olduğu ıspatlanan bir fosil olsalar bile yinede bilim demiyorum darvincilerin sitelerinde işte denizden karaya çıkarken bulunan arageçiş fosili olarak tanıtılıyor, nasıl olsa o siteye girenler o fosilin yalanlandığını bilmiyor.
dahada birşey yazmıyorum siz haklısınız milyarlarca ara geçiş fosilleri var hepsi %324545749574 gerçek tamamen orjinal hiç birisinin yalan sahte uydurmaca olduğu ortaya ççıkmadı. evrimi reddeden bilim adamları asılmalı, burada evrimin karşısında olanlar salak hiç belgesel seyretmiyor hiç araştırmıyor birtek siz araştırıyor siz belgesel seyrediyorsunuz.. siz çok üstün özellikli bir varlıksınız hatta ve hatta biz evrime innmayanlar evrimimizi tamamlamamışız, evrimimizi tamamladığımız zaman sizin gibi evrime inanacağız
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Subtitle bunu yazdı:
-----------------------------Jubei bunu yazdı:
-----------------------------http://tahribat.com/Forum-Charles-Darwin-Ve-Evrim-Teorisi-Hakkinda-162180/6/#1913406
Bunlar genel kültür değil arkadaşım.
-----------------------------bende aynı mesajı gösterecektim hocam adam biyoloji hakkında okumuş işte... belki bir biyolog belkide biyoloji bölüm belkid e öğretmenlik farketmez forumda bu konuda çok sağlam bilgiye sahip adamlar var
-
tahribatta evrim tartışılmaz.
-
LizardKing bunu yazdı:
-----------------------------tahribatta evrim tartışılmaz.
-----------------------------bu sözü diyene kadar çok iyi gidiyorduk!..
-
Programmer bunu yazdı:
-----------------------------LizardKing bunu yazdı:
-----------------------------eheh gidin hocam bir şey yapmadım ben =)
-
LizardKing bunu yazdı:
-----------------------------Programmer bunu yazdı:
-----------------------------LizardKing bunu yazdı:
-----------------------------eheh gidin hocam bir şey yapmadım ben =)
-----------------------------konu hakkında fikrini beyan et hocam konu iyi değil kötü,yok tartışılmaz falan gerek yok :)
-
Bakın arkadaşlar, çalışma alanı moleküler evrim ve populasyon genetiği olan bir yüksek lisans öğrencisiyim. Seminerim de, tezim de evrim temeli üzerine dayalı. Şu noktadan itibaren kendi adıma bazı sınırlar belirleyeceğim ve bu konuya gerçekten emek vermiş, gerçekten anlamış ve sırf ağız dalaşı olsun diye değil de, bir şeyler öğretmek isteyen arkadaşları da bu sınırlara uymaya davet ediyorum. Yoksa işler çirkinleşiyor, içinden çıkılmaz bir hal alıyor, ve kimse bir gram ilerlemiyor.
Şu noktadan sonra sadece öğrenme amaçlı, bilimsel temeli olan soruları yanıtlayalım. Shockman gibi, Jubei gibi efendice sorularını soranları, iki kelime fazladan öğrenmek isteyenleri dikkate alalım. Bu kadar söylenenin ardından hala "maymundan geldik", "ara-geçiş fosillleri hikaye" vb. asılsız Harun Yahya iddialarında bulunan, şehir efsaneleri ile koskoca bir bilimsel teoriyi hatta bir bilim dalını yıkmaya çalışan insanlarla değil; amacı öğrenmek, bilmek, bilimsel koşullar artında tartışmak olan insanlarla tartışalım. Çünkü bu kadar basit fikirleri, bu kadar sözün ardından hala fanatikçe savunan insanlardan umudu kesmek lazım bence.
-Bilimsel temeli olmayan iddialarla, ego tatmin etmeye çalışan insanları,
-İki taraf için de söylüyorum din ile ilgili olan tartışmaları (Benim üniversitedeki evrim hocam 5 vakit namaz kılan bir adam. Adam koskoca profesör, sen ise 15-25 yaşlarında herhangi bir bilimsel konuda kalifiyesi olmayan bir adamsın.)
-Hiç bir evrimsel temel bilgiye sahip olmadan "şunun evrimi", "bunun evrimi" diye sorulan; bir ton evrimsel mekanizma hakkında fikir sahibi olmadan evrimi kulli ara-geçiş formundan ibaret sanan, ya da bunu ima eden soruları. Gidin hiç değilse temel bir evrim kitabı okuyun. Not: Temel bir evrim kitabı, Türlerin Kökeni değildir. Doğal sayıları öğrenip ben matematik biliyorum demeyin.
Ya aslında bu kadar açıklamaya da gerek yok, temelde art niyetli olmayan, açık fikirli olan ve hiç değilse 3 haneli iq'su olan adamlar ile her türlü tartışmaya, her türlü anlatıma, her türlü yönlendirmeye varım. Zıt fikirli olsak bile de. Ya buna en güzel örnek benim bu siteden edindiğim bir arkadaşımdır. Çok bilgili, çok kültürlü ve gerçek müslüman olan bir adamdır. Yasak değilken burada din üzerine yapılan tartışmalarda tanışmıştım. Tamamen zıt fikirlerimiz var ama onun müslümanlığına, onun din bilgisine, dünya görüşüne hayranım gerçekten. Aynı şekilde, sık sık bana "cehennemde cayır cayır yanacaksın, bütün kafirleri öldüreceğim" diye takılsa da, o da benim fikirlerimin özenti olmadığını, sağlam temelleri olduğunu ve aslan gibi de savunabildiğimi bilir. Ve şu hayatta en çok saygı duyduğum adamlardan birisidir.
Sözün özü, saygı görmek istiyorsanız, önce hakedeceksiniz. Karşılıklı saygı olunca zaten zıt fikirler arasında çok kaliteli tartışma ortamları çıkar. Ve herkes hem eğlenir, hem de öğrenir.