folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında

Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuckara
    Fuckara's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:
    -----------------------------

"Göklerle yer bitişikti biz onları ayırdık" lafını big banga bağladı ya, helal olsun=) Hocam big bangi 1000 yıl önce bilen biri olsaydı çok daha iyi cümlelerle anlatabilirdi. Bu adamın eğer big bangdan ve anlattığı bilimsel gelişimlerden haberi olmasa bu ayetleri aynı anlamlara mı yoracaktı sizce?

Adama bambaşka bir gerçek anlatsan, o ayetler yine aynı şeylere yayılacaktı. Dünya kaplumbağanın üzerinde desen kuranda yazıyordu zaten allah yeri dümdüz  yaydı o da eski arapça da dolamakla eş anlamlı olduğundan kaplumbağa kabuğu da eğri olduğundan önceden bilmişti diyecek

Mesaj 30 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 20:19'da HolyOne tarafından düzenlendi.
    ---------------------------

Şeyhim şöyle bi durumda söz konusu ama bu videoda ve çeşitli bilgi kaynaklarında *(Allah'ın varlığına kanıt olarak sunulan) veya dünyamızda ki düzen ve yaratılışla ilgili bir çok kanıt söz konusu.Bir noktadan sonra bu kadar tesadüf veya kimi arkadaşlarımıza göre uydurma bilginin bin küsür yıl önce nasıl uydurulduğunu veya nasıl bir tesadüf sonucu ortaya çıktığını anlayamıyorum?Kendime bununda tam olarak cevabını veremediğim için kısmen soru işaretleriyle karşı karşıya kalabiliyorum.Amacım %100 benim görüşüm doğrudur demek değil sadece farklı bi bakış açısını ortaya koymak istedim:)

*2. kez yorumumda Allah'ın varlığına kanıt diye bir yorum yapıyorum fakat arkadaşlar yanlış anlamasınlar amacım bir başka yönden bilgi vermek veya kanıt sunmak konuyu dağıtmak, tartışma yaratmak kesinlike değil ve Allah'ın varlığı bir şekilde kanıtlanırsa Darwin veya benzeri teorilerde zaten toptan çökmüş olur.

Tedariksiz hacete çıkan domala domala daş Ararmış...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:

mettoman bunu yazdı:

doğal seleksiyon sadece yaşamda mı geçerli başka bi durum var mıdır? mesela tavuskuşunun kuyrukları hayatına mal olur yerini belli eder hızını keser vs. burdaki söz konusu durum ney?

Hocam açıkçası bunun cevabını bilmiyorum fakat onun yaşadığı bölgede özel bir durum olabilir.

Mesela dodo kuşları bir adalar grubunda yaşıyormuş hızlı değilmiş, yükseğe uçamazmış ve ağaçlara yuva yapmazlar, yere yumurtlarmış. Hiçbir doğal düşmanı olmadığı için milyonlarca yıl böyle yaşamışlar taa ki bir insan grubu adaya gelip iki tane domuz bırakana kadar. Ondan sonra domuzlar kolay av olan bu yumurtaları yemişler ve dodo kuşunun nesli birkaç senede tükenmiş.

Aynı şekilde tavus kuşunun da bulunduğu bölgede doğal düşmanı olmaması buna sebep olabilir. Yada uzun zamandır ormanda değil de güzel görünümü sebebiyle insan himayesinde neslini sürdürüyor olabilirler.

Fakat discovery tv de de izleyebileceğiniz gibi kaplan ceylanı yerken bir şimşek çakıp ceylanı kurtarmıyor hiçbir belgeselde =) Yüzbinlerce türün neslinin tükenmiş olmasıda dışarıdan bir müdahale olmadığına bir kanıt. Doğal seleksiyon bu basit mantıktan ibaret reddedilebilecek bir tarafı yok. Hayvanın öldürülebileceği varsa ölür, ölüm hızı doğum hızından fazlaysa da nesli tükenir demek oluyor yani =)

Mesaj 30 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 15:34'da HolyOne tarafından düzenlendi.

Mesaj 30 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 15:35'da HolyOne tarafından düzenlendi.

izlediğim bir belgeselde 

tavuskuşunun tüylerinin savunma mekanızması olduğunu söylüuordu

bir tehdit ile karşılaştığında o tüyleri kaldır 

hem daha büyük hemde çok fazla gözü varmış gibi gözüküyor

burda düşmanı korkutup kaçırıyor

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

wert bunu yazdı:

HolyOne bunu yazdı:

mettoman bunu yazdı:

doğal seleksiyon sadece yaşamda mı geçerli başka bi durum var mıdır? mesela tavuskuşunun kuyrukları hayatına mal olur yerini belli eder hızını keser vs. burdaki söz konusu durum ney?

Hocam açıkçası bunun cevabını bilmiyorum fakat onun yaşadığı bölgede özel bir durum olabilir.

Mesela dodo kuşları bir adalar grubunda yaşıyormuş hızlı değilmiş, yükseğe uçamazmış ve ağaçlara yuva yapmazlar, yere yumurtlarmış. Hiçbir doğal düşmanı olmadığı için milyonlarca yıl böyle yaşamışlar taa ki bir insan grubu adaya gelip iki tane domuz bırakana kadar. Ondan sonra domuzlar kolay av olan bu yumurtaları yemişler ve dodo kuşunun nesli birkaç senede tükenmiş.

Aynı şekilde tavus kuşunun da bulunduğu bölgede doğal düşmanı olmaması buna sebep olabilir. Yada uzun zamandır ormanda değil de güzel görünümü sebebiyle insan himayesinde neslini sürdürüyor olabilirler.

Fakat discovery tv de de izleyebileceğiniz gibi kaplan ceylanı yerken bir şimşek çakıp ceylanı kurtarmıyor hiçbir belgeselde =) Yüzbinlerce türün neslinin tükenmiş olmasıda dışarıdan bir müdahale olmadığına bir kanıt. Doğal seleksiyon bu basit mantıktan ibaret reddedilebilecek bir tarafı yok. Hayvanın öldürülebileceği varsa ölür, ölüm hızı doğum hızından fazlaysa da nesli tükenir demek oluyor yani =)

izlediğim bir belgeselde 

tavuskuşunun tüylerinin savunma mekanızması olduğunu söylüuordu

bir tehdit ile karşılaştığında o tüyleri kaldır 

hem daha büyük hemde çok fazla gözü varmış gibi gözüküyor

burda düşmanı korkutup kaçırıyor

darwine göre bu durum teoriyi çıkmaza götürüyordu, sonradan düşündüğünde evrim sürecine etki eden bir başka faktörün aslında canlıyı yokoluşa götürebileceği görüldü, tavuz kuşlarının aşırı gösterişli kanatları onlar için bir yüktür, ancak eş ararken tavuz kuşları o kanatlardan etkilendikleri için gösterişli bireyi tercih ederler bu durum da nesilden nesile gösterişli tavuzkuşlarının doğmasına neden olur, insanda da öyle bugün çok kaslı olmak hayatta kalmak için bir işe yaramazken hatta sanayi devriminden bu yana bir işe yaramazken, insanlar body salonlarına gidiyorlar niye iyi görünmek sikiş yapmak için, untmayın her canlı sikiş yapmak ister, ve elinden geleni de yapar bunun karşısında ne allah ne doğal seleksyon ne uzay federasyonu durabilir.

Mesaj 30 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 21:13'da glaurung tarafından düzenlendi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

space1356 bunu yazdı:
    kim ne derse,desin darwinizm teoriden öte değildir,iki fosil bulup ikide hikaye yazmakla,iş bitmiyor ama,iddaa ediyorum 5 sene sonra bilim çok gelişecek ve darwin in uydurma teorilerinizle biz bunları nasılda yemişizdiyeceksiniz aha buraya yazdım bekleyin görün

space1356 bunu yazdı:
    bilim mi? güldürme benim bilim anlayışım atomlar kuarklar gökyüzü yıldızlar kasarlar karadelikler paralel evrenler de ,in aşşağı transistörler fln fln bi adam galapagosta kıçı kırık bikaç hayvana bakıp kıçından bişeler attırıyo tutturamıyo kalkıp bana bunu bilimsel diye yedirmeye çalışıyo zooloji de cart de curtde bilimdemeyin şuna ayar oluyom yaMesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 23:47'da space1356 tarafından düzenlendi.

2. mesajdaki yazdıklarının hepsinin teori olduğunu bileydin iyiydi 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Tanrının varlığına veya yokluğuna inanmak için sadece mevcut dinleri ele alıp buna göre yorum yapmamak gerek. Şahsen Tanrıya inanırım. Fakat o bahsedilen ve Kuran'da geçtiği iddia edilen bilimsel olduğu iddia edilen ayetleri araştırmış biri olarak gerçekleri yansıtmadıklarını söyleyebilirim.

Kuran'da geçtiği iddia edilen bilimsel ayetlerin birçoğu yorum farkı ve kişilerin şahsi görüşlerinden ibaret. Aynı zamanda söylenen gerçeklerin hepsi o dönem biliniyordu.

Nur Suresi 24. ayette kuyruklu yıldızdan bahsedilmesi ilgimi çekmiş ve araştırdığımda bunun kuyruklu yıldız değil de dolu olduğunu öğrenmiştim. Bazıları bunu buz kütlesi olarak kuyruklu yıldız yapmış bazıları ise dolu demiştir. Arada dağlar kadar fark var.

Zariyat 47'deki genişleme olayında ise Kuran'ı çevirenlerin kimi genişletiriz diyor, kimi Allah isterse genişler diyor kimi gücümüz daha büyüğünü kurmaya yeter diyor vs. Tamamen kişinin kendi yorumuna bakıyor. Daha çok bilinenlere kılıf uydurma çabası hakim. Bugün evren genişlediği bilindiğinden buna göre uydurulduğu ortada.

Cenin gibi şeyler ise zaten o dönem biliniyordu. Bunlar hakkında geçmişten haber verilen bilimsel şeyler diyemeyiz.

Ancak işin olumsuz tarafı şu ki, birçok bilimsel olmayan ayet mevcut.

Bunların en önemlilerinden birisi Kehf suresi.

------

KEHF 84. Gerçekten biz onu yeryüzünde iktidar ve kudret sahibi kıldık, ona (muhtaç olduğu) her şey için bir sebep (bir vasıta ve yol) verdik.

KEHF 85. O da bir yol tutup gitti.

KEHF 86. Nihayet güneşin battığı yere varınca, onu kara bir balçıkta batar buldu. Onun yanında (orada) bir kavme rastladı. Bunun üzerine biz: Ey Zülkarneyn! Onlara ya azap edecek veya haklarında iyilik etme yolunu seçeceksin, dedik.

------ 

Burada Güneş'in battığı yere gidildiğini ve balçığa battığını görüyoruz.

Bu konu hakkında sorularlaislamiyet sitesindeki yanıtı inceledim. Orada Zulkarneyn'in kıyı kenarında bir yere gittiğinden ve güneşi suya batarken gördüğünden bahsetmişler. Ancak ayette açık açık "Güneş'in battığı yer" deniyor. Güneş'in battığı bir yere gitmek için Dünya'nın düz olduğunu düşünmemiz lazım o da ayrı konu ancak işin en önemli tarafı Güneş hakkında doğrudan "O" denilmiş. Yani dolaysız bir yoldan Güneş'in balçığa battığı söyleniyor.

,,,,,,

Diğer bir konu Fussilet 12 diyor ki;

"Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semâyı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. İşte bu, azîz, alîm Allah’ın takdiridir. "

Burada 7 gökten bahsedilmiş. Fakat göklere kat verme şamanlarda dahi bulunmakta. Yani oldukça eski bir şey. Asıl dikkat çeken nokta ise iki günde yaratılmayı da görmezden gelirsek yakın semanın kandillerle donatılması.

Diyor ki gök kat kattır ve yakın olan katta kandiller bulunmaktadır. Bu kandillerin bugünün teknolojik imkanlarıyla yıldız olarak isimlendiriyoruz. Fakat bu yıldızların bozulmasından bahsedilmesi ve bir lamba olarak, kandil olarak nitelendirilmesi ne derece bilimsellik taşıyor?

,,,,,

Ayrıca Kuran'da beynin yerine getirdiği görevlerin tamamı kalbe atfedilmiştir. Sorularlaislamiyet'te bu konuyu çok araştırdım. Fakat onlar dahi buna kılıf uydurmakta bir hayli zorlanmışlar. O dönem beyin gibi bir organın görevleri bilinmediğinden her şey kalpten geliyor sanılıyordu. Bugün bile duygularımızı mecazi anlamda kalbimize atfederiz.

,,,,,,

Daha bunun gibi birçok şeyi okuyup araştırdıktan sonra sonuç olarak ulaştığım şu oldu. Bilimsel ayetlerin tamamı kişilerin kendi görüşleridir. En basitinden bilimsellikten tamamen uzak olan yerin ve göğün birleşik olmasından bile bigbang anlamının çıkartılması bunu gösteriyor.

Görülen şu ki Kuran'daki Dünya'yı hayal ettiğimizde şunları görüyoruz;

Evren denilen bir şey yok. Sadece Dünya var. Yer var. Gök var. Gökte Güneş ve Ay var. Göğün üzerinde kandiller, parlak cisimler var. Bu gök direk olmamasına rağmen ilahi bir güç tarafından ayakta tutuluyor. Aşağıya düşmüyor. Dağlar yerinde hareketsiz duruyor. Hurma ağaçları nimet olarak her yerde. Bölgeye ait hurma vurgularına da dikkat çekerim. Hurmadan başka bir şey yokmuş gibi bahsediliyor.

Kıyamet surelerinde ise göğün cam gibi parçalanmasından aşağıya düşmesinden bahsediliyor.

Ne yazık ki bilimsel olduğu iddia edilen her şey uydurmadan ibaret. Denizlerin karışmamasını da aynı şekilde konu ediyorlar.

Ben Tanrı'nın bu şekilde kitap gönderiyorsa bunun kesinlikle bilimle çelişmemesini hatta bizim bildiklerimizin çok daha ötesinde şeyler sunmasını beklerdim. Bunu da ayetlerde açık açık dile getirmesini. Diğer yandan burada "ağaç" derken "uzun boylu adamı" kastediyor gibi yorumlar tamamen kişinin kendi görüşünden başka bir şey değildir. Tanrı Kuran'da bahsedilen Tanrı suretinde ise kesinlikle bu tür şeyler yapmaması, kusursuz bir şekilde bunları dile getirmesi lazım. Niye doğrudan söylemiyor?

Fakat bunlar Tanrının yokluğuna varlığına bir delil mi? Hayır. Sadece İslam hakkındaki bazı detaylardan başka bir şey değil. Bu sebeple veya diğer sebeplerle Tanrı yoktur diyemeyiz. Ben bunu doğru bulmuyorum. Ancak Kuran'ın bilimsellikle uzaktan yakından alakasının olmadığı olmadığı kesin.

λ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuckara
    Fuckara's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:

Tanrının varlığına veya yokluğuna inanmak için sadece mevcut dinleri ele alıp buna göre yorum yapmamak gerek. Şahsen Tanrıya inanırım. Fakat o bahsedilen ve Kuran'da geçtiği iddia edilen bilimsel olduğu iddia edilen ayetleri araştırmış biri olarak gerçekleri yansıtmadıklarını söyleyebilirim.

Kuran'da geçtiği iddia edilen bilimsel ayetlerin birçoğu yorum farkı ve kişilerin şahsi görüşlerinden ibaret. Aynı zamanda söylenen gerçeklerin hepsi o dönem biliniyordu.

Nur Suresi 24. ayette kuyruklu yıldızdan bahsedilmesi ilgimi çekmiş ve araştırdığımda bunun kuyruklu yıldız değil de dolu olduğunu öğrenmiştim. Bazıları bunu buz kütlesi olarak kuyruklu yıldız yapmış bazıları ise dolu demiştir. Arada dağlar kadar fark var.

Zariyat 47'deki genişleme olayında ise Kuran'ı çevirenlerin kimi genişletiriz diyor, kimi Allah isterse genişler diyor kimi gücümüz daha büyüğünü kurmaya yeter diyor vs. Tamamen kişinin kendi yorumuna bakıyor. Daha çok bilinenlere kılıf uydurma çabası hakim. Bugün evren genişlediği bilindiğinden buna göre uydurulduğu ortada.

Cenin gibi şeyler ise zaten o dönem biliniyordu. Bunlar hakkında geçmişten haber verilen bilimsel şeyler diyemeyiz.

Ancak işin olumsuz tarafı şu ki, birçok bilimsel olmayan ayet mevcut.

Bunların en önemlilerinden birisi Kehf suresi.

------

KEHF 84. Gerçekten biz onu yeryüzünde iktidar ve kudret sahibi kıldık, ona (muhtaç olduğu) her şey için bir sebep (bir vasıta ve yol) verdik.

KEHF 85. O da bir yol tutup gitti.

KEHF 86. Nihayet güneşin battığı yere varınca, onu kara bir balçıkta batar buldu. Onun yanında (orada) bir kavme rastladı. Bunun üzerine biz: Ey Zülkarneyn! Onlara ya azap edecek veya haklarında iyilik etme yolunu seçeceksin, dedik.

------ 

Burada Güneş'in battığı yere gidildiğini ve balçığa battığını görüyoruz.

Bu konu hakkında sorularlaislamiyet sitesindeki yanıtı inceledim. Orada Zulkarneyn'in kıyı kenarında bir yere gittiğinden ve güneşi suya batarken gördüğünden bahsetmişler. Ancak ayette açık açık "Güneş'in battığı yer" deniyor. Güneş'in battığı bir yere gitmek için Dünya'nın düz olduğunu düşünmemiz lazım o da ayrı konu ancak işin en önemli tarafı Güneş hakkında doğrudan "O" denilmiş. Yani dolaysız bir yoldan Güneş'in balçığa battığı söyleniyor.

,,,,,,

Diğer bir konu Fussilet 12 diyor ki;

"Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semâyı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. İşte bu, azîz, alîm Allah’ın takdiridir. "

Burada 7 gökten bahsedilmiş. Fakat göklere kat verme şamanlarda dahi bulunmakta. Yani oldukça eski bir şey. Asıl dikkat çeken nokta ise iki günde yaratılmayı da görmezden gelirsek yakın semanın kandillerle donatılması.

Diyor ki gök kat kattır ve yakın olan katta kandiller bulunmaktadır. Bu kandillerin bugünün teknolojik imkanlarıyla yıldız olarak isimlendiriyoruz. Fakat bu yıldızların bozulmasından bahsedilmesi ve bir lamba olarak, kandil olarak nitelendirilmesi ne derece bilimsellik taşıyor?

,,,,,

Ayrıca Kuran'da beynin yerine getirdiği görevlerin tamamı kalbe atfedilmiştir. Sorularlaislamiyet'te bu konuyu çok araştırdım. Fakat onlar dahi buna kılıf uydurmakta bir hayli zorlanmışlar. O dönem beyin gibi bir organın görevleri bilinmediğinden her şey kalpten geliyor sanılıyordu. Bugün bile duygularımızı mecazi anlamda kalbimize atfederiz.

,,,,,,

Daha bunun gibi birçok şeyi okuyup araştırdıktan sonra sonuç olarak ulaştığım şu oldu. Bilimsel ayetlerin tamamı kişilerin kendi görüşleridir. En basitinden bilimsellikten tamamen uzak olan yerin ve göğün birleşik olmasından bile bigbang anlamının çıkartılması bunu gösteriyor.

Görülen şu ki Kuran'daki Dünya'yı hayal ettiğimizde şunları görüyoruz;

Evren denilen bir şey yok. Sadece Dünya var. Yer var. Gök var. Gökte Güneş ve Ay var. Göğün üzerinde kandiller, parlak cisimler var. Bu gök direk olmamasına rağmen ilahi bir güç tarafından ayakta tutuluyor. Aşağıya düşmüyor. Dağlar yerinde hareketsiz duruyor. Hurma ağaçları nimet olarak her yerde. Bölgeye ait hurma vurgularına da dikkat çekerim. Hurmadan başka bir şey yokmuş gibi bahsediliyor.

Kıyamet surelerinde ise göğün cam gibi parçalanmasından aşağıya düşmesinden bahsediliyor.

Ne yazık ki bilimsel olduğu iddia edilen her şey uydurmadan ibaret. Denizlerin karışmamasını da aynı şekilde konu ediyorlar.

Ben Tanrı'nın bu şekilde kitap gönderiyorsa bunun kesinlikle bilimle çelişmemesini hatta bizim bildiklerimizin çok daha ötesinde şeyler sunmasını beklerdim. Bunu da ayetlerde açık açık dile getirmesini. Diğer yandan burada "ağaç" derken "uzun boylu adamı" kastediyor gibi yorumlar tamamen kişinin kendi görüşünden başka bir şey değildir. Tanrı Kuran'da bahsedilen Tanrı suretinde ise kesinlikle bu tür şeyler yapmaması, kusursuz bir şekilde bunları dile getirmesi lazım. Niye doğrudan söylemiyor?

Fakat bunlar Tanrının yokluğuna varlığına bir delil mi? Hayır. Sadece İslam hakkındaki bazı detaylardan başka bir şey değil. Bu sebeple veya diğer sebeplerle Tanrı yoktur diyemeyiz. Ben bunu doğru bulmuyorum. Ancak Kuran'ın bilimsellikle uzaktan yakından alakasının olmadığı olmadığı kesin.

Hocam verdiğin bilgiler tabikide  mantıklı  tek kelime sözüm yok fakat bu videoda ki şekilde yorumlanabildğine göre bu şekilde olma ihtimalide var  bence bilim ve din içiçe kavramlar ben böyle inanıyorum ve  evrime inanan arkadaşların %100 kendi söylediklerinin doğru olmadığını göstermekte istedim ama saygı duyuyorum:)

Tedariksiz hacete çıkan domala domala daş Ararmış...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:

mettoman bunu yazdı:

Sen bir çerçevenin içindesin ve o katmanlar içinde düşünüyorsun bak şimdi bunu açıklayayım sana ya bu konuya aslında yazmayacağım yazmayacağım ama bazen gülüyorum :))

Şimdi gel gelelim şu mevzuya ;

Fakat discovery tv de de izleyebileceğiniz gibi kaplan ceylanı yerken bir şimşek çakıp ceylanı kurtarmıyor hiçbir belgeselde

Peki sen uyurken, yemek yerken, yürürken araba sürerken, vs vs. deprem olmuyor mu ? trafik kazası geçirmiyor musun, uykuda evini sel basmıyor mu ? en tepede bile olsan kar düşmüyor mu ? yada en ummadık anda başına bir şey gelmiyor mu ?

Senin dediğin olaya göre, ceylan yenirken şimşek çakacak mevlâ onu kurtaracak o zaman eko sistem diye bir şey olurmuydu ?

O zaman sen meyveyi alırken dalından pat şimşek çarpardı, sen suya uzanırken tsunami gelirdi ALLAH seni orda onla beslemez doyurmazdı ölür giderdin, orda ceylan ölüyorsa öbür tarafta kaplan doyuyor.

2. Kısma gel geleyim ;

Yüzbinlerce türün neslinin tükenmiş olmasıda dışarıdan bir müdahale olmadığına bir kanıt.

Sadece 10 yıl içinde milyona yakın türk keşfedildi belkide binlerce tür, amfibi olsun, okyanus canlısı olsun, sürüngen olsun vs vs.

Senin dediğin bu olaya göre müdehale yok nesiller tükeniyor o zaman bunca bilinmeyen tür nasıl keşfediliyor ve sana bir şey söyleyeyim abartmıyorum hele bunlar gözle görülür cartlar curtlar he, olayı mikro organizmalara bakterilere spor'lara vs vs daha ufak şeylere indirirsen milyonlar bile az gelir insan oğlu çok aciz bu konuda daha neleri bile bulamadı herkes biliyor bunu.

Ama senin dediğin klasmanda bunlar yer yüzünde daha önceden vardı yeni gördü insanlar dersin şimdi :))

Türlerin yok olmasının sebebi kıyamet yaklaşmanın alameti olamazdı zaten, sadece dışardan müdehale yok ondan demi.

3.Hayvanın öldürülebileceği varsa ölür, ölüm hızı doğum hızından fazlaysa da nesli tükenir demek oluyor yani =)

Peki zamanın birinde yavru bir antilop'u çita'lar yakalayıp etrafını çevirip 3 çıta sadece onu dilleriyle yalayıp serbest bırakmasının mantığı nedir ? He ecili gelmemiş mi ? yoksa iç güdüsel kopuklukmu ?

Hayvanın ölüm hızı doğum hızından fazlaysa nesil tehlikeye girer diye bir şey yok bu en basit deyim olur, hayvanlar global bir yaşama ihtiyaç duyar, çünkü hayvanlarda lüks yoktur seçim hakkı yoktur, sadece olması gerektiği yerdedirler, bu sebeple onların eko sistemini, mahveden insan oğlundan ne kadar uzağa kaçabilirlerse kaçarlar, hayvanlarda iç güdü vardır, sen burda bin tl maaş ilê 3 çocuk yapmaya korkuyorsan o hayvanda nerde ne kadar doğuracağını biliyor ona göre haraket ediyor.

Kaşalotların mesela düşmanları yok ama, nesilleri tükeniyor ? Şişe burun yunusların ( alfalina ) bunların doğal bir biçimde öldüğünü nasıl kanıtlayabilirsin ki ? Bunları denize yakın kabileler trollcüler vs vs tonlarca insan uygunsuzca avlıyor değerini bilmek sizin bunları tüketiyor.

Kutup ayısının hiç düşmanı yok neredeyse, ama her gün ölmeye devam ediyorlar küresel ısınmadan, ve artık kendi yavrularını bile yemeye yelteniyorlar, bunu ölüm hızı ilemi eşit tutacaksın ? Yoksa alanları daralmaya başladığı için mi ?

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

1-618-GR bunu yazdı:

bir de bilimsel yazdığını sanmıyorlar mı güldürüyorlar beni :D

oysa adam farkında değil kendi evrime delil sunuyor. mesela ikinci maddede demiş ki her yıl onbinlerce tür tükeniyor ama onbinlercesi de keşfediliyor demiş. yeni türlerin evrildiğini herhalde ben bile bu kadar güzel anlatamazdım. herhalde bir türün yok olmasını soykırıma bağlamıyorsun? bunların bi kısmı başka türlere evriliyor. tabi birden değil.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

1-618-GR bunu yazdı:

oysa adam farkında değil kendi evrime delil sunuyor. mesela ikinci maddede demiş ki her yıl onbinlerce tür tükeniyor ama onbinlercesi de keşfediliyor demiş. yeni türlerin evrildiğini herhalde ben bile bu kadar güzel anlatamazdım. herhalde bir türün yok olmasını soykırıma bağlamıyorsun? bunların bi kısmı başka türlere evriliyor. tabi birden değil.

Keşfediliyor kelimesi evriliyor demek mi ? evet sen gerçekten evrimi bu kadar güzel anlatamazdın çünkü kulaktan dolma cumburlop gidiyorsun :| Birazdan egolu olsa tanrıyı bile sevmem deyip kendinle çelişen bir yorum atarsın gibime geliyor :)))

Ben nerde bilimsel yazmışım, ben ilimsel bir şey yazdım tüm dediklerine cevap verdim daha iyisini verebiliyorsun ringe alalım seni ben burdayım. İnkar edip geçiyorsun ancak başka bir şey yok şu şu şu sebeptendir diyemiyorsun :)

Ben evrime inanmam, o keşfedilen tüm türler tüm nesli tükenen türler gibi kudreti elinde olana bağlıyorum. Yeni yaratılan tür olması bu evrime ışık tutmam mı ? Evrimi karalamanın kralı bu, eğer kralı olmasaydı yeni türler evriliyor derdim keşfediliyor diyorum bak iyi oku, bir anda keşfediliyor yani bunlar eğer evrilseydi emin ol o gavur bilim adamları bile keşfedildi demezdi evrildi derdi :))

Ama yeni tür bu bak yeni , olan bir türün evrimi değil he anlatabildim mi :D

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

1-618-GR bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

1-618-GR bunu yazdı:

Keşfediliyor kelimesi evriliyor demek mi ? evet sen gerçekten evrimi bu kadar güzel anlatamazdın çünkü kulaktan dolma cumburlop gidiyorsun :| Birazdan egolu olsa tanrıyı bile sevmem deyip kendinle çelişen bir yorum atarsın gibime geliyor :)))

Ben nerde bilimsel yazmışım, ben ilimsel bir şey yazdım tüm dediklerine cevap verdim daha iyisini verebiliyorsun ringe alalım seni ben burdayım. İnkar edip geçiyorsun ancak başka bir şey yok şu şu şu sebeptendir diyemiyorsun :)

Ben evrime inanmam, o keşfedilen tüm türler tüm nesli tükenen türler gibi kudreti elinde olana bağlıyorum. Yeni yaratılan tür olması bu evrime ışık tutmam mı ? Evrimi karalamanın kralı bu, eğer kralı olmasaydı yeni türler evriliyor derdim keşfediliyor diyorum bak iyi oku, bir anda keşfediliyor yani bunlar eğer evrilseydi emin ol o gavur bilim adamları bile keşfedildi demezdi evrildi derdi :))

Ama yeni tür bu bak yeni , olan bir türün evrimi değil he anlatabildim mi :D

evet gerçekten tanrıyı sevmem =)

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 43955 Toplam Mesaj: 384