folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Deniz Feneri Dosyası-900 Milyon Euro Toplanmış

Deniz Feneri Dosyası-900 Milyon Euro Toplanmış

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    @antidit postunun alakasız oldugunu kabul et cigerimi ye :) yoksa böyle boş boş tehditler edip kendini tatmin edersin

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Erkek

fatihack bunu yazdı:
    -----------------------------
    olivetti

örnekler alakasız falan değil.anlayabilmek zor da değil.ama nasıl olduysa sen anlayamamışsın.neyse herkesde anlama kapasitesi olmasını beklemiyoruz.
    deniz feneri'nin zaten şubesi yok.ama dünyada bir çok dernek var.
    çarşı'nın da şubesi yok.ama bir çok beşiktaş adı altında oluşmuş gruplar var.bazen çarşı adı altında, bazen asya kartalları bazen bilmem ne vs.vs. almanya'dakinin adının deniz feneri olduğu gibi.
    anlayabilmen için bir daha yazdım bunu.daha fazla bunlarla gelmezsen sevinirim.artık anlayabilmen dileklerimle sevgili yazarkasa.

sana birşey demedim neden böyle yazma geregi duyuyorsun?:) verdigin örnekleri alakasız bulan sensin bende gerçekten alakasız oldugunu savundum ve hala savunuyorum... sen kendin ne yazdıgını bilmiyorsan ben seni nasıl anlayıyım?

bu gibi şeylerde isim önüne ne gelirse gelsin isim hakkı vardır ve amaçta aynı ise gerisini sen düşün?(tabi düşünebilirsen?) ayrıca birbirlerine bağlı oldugu belgelerle kanıtlanmış...  senin verdigin örnekler ne? birde yazarkasa demiş peki sen nesin?

ayrıca senin şu adamdan bir farkın yokk gerçi akplilerin cogu aynı

http://i.milliyet.com.tr/CizerlerEnBuyuk/2009/05/17/fft26_mf244049.Jpeg

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek

fatihhack hala diyorsun iki kişiden birinin oy verdiği haklısın iki kişiden biri oy verdi ona sözüm yok ancak bu yolsuzluk yapmayacağı yanlış kararlar yapmayacağı ya da g*tünün kalkıp adalete dahi müdahale edemeyeceği anlamına denk gelmiyor sanırım? Her 2 kişiden biri oy veriyorsa ve bunların çoğuda makarna ve kömürle satılmışsa yine de saygı duyarım ancak iş adalete müdahale etme ve vatan topraklarını babasının malı gibi satma konusuna gelince saygı duymam oy vermem.

Birde akpnin yaptıklarını söyleyip sorularımı sorunca önceki postlarımda yazdım diyerek söylmezsen sevinirim. Önceki postlarında hangi postlarında bir türlü bulamıyorum da.

Eğer hukuk devletiysen deniz fenerindeki davada kişilik haklarını koruyoruz diyerek gizlilik isteyeceksin ergenekonda istemeyecek ve adamların suçluluğu kanıtlanmadığı halde hapishanede tutacaksın. Bu insan haklarına aykırıdır. Eğer hükümet o kadar düzgünse insan haklarına aykırı olduğu için girişimlerde bulunsun her yanlışları ortaya çıkınca aman efendim ergekon demesin.

akp milletvekillerinden bazılarının yolsuzluk yaptığı ortaya çıktı ve adamlar cevap veremedi. hüseyin üzmez şerefsizi olayında ilk hangi rapor verildiğinide görmüşsündür. Ha dersen ki bütün hepsi bu hükümetin suçu mu ne alakası var. Ülkede bir bozukluk baş gösteriyorsa mevcut hükümetin düzeltmesi gerekir. Eğer düzeltemiyorsa bir yerde bir sorun vardır demektir. 

Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    iyi vurmuşlar ama ha, vurula vurula bıkmadı bu millet, durun daha çooooook vuran çıkacak.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek
    AmoR bunu yazdı:

Arkadaşım yazdıklarının aynısını tekrarlamışsın. Kendi kendini mi klonluyosun napıyosun anlam veremiyorum bu hareketlere. Önceki postlar, önceki postlar... Geç bunları. Hani bi sen kimsin tarzı aristokrat tavırlar... Yapma bana bunu nolur :)

Hangi partiye oy verdiğini sormadım ki beni zerre kadar ilgilendirmiyor bu konular.Ayrıca oy verdiğin parti seni aklayacak diye düşünüyorsan '' Malın kalitesi belli'' gibi bi yeşilçam efekti vermem lazım sana, ama vermiyorum vazgeçtim... Ben burda insanlara nasıl davrandığını, nelerden bahsettiğini ve nasıl yanlışlar yaptığını anlaman için yazmıştım o yazıyı ama sen gene aynı düzlemde ilerlemeye devam. Madem öyle bak ben de aynı frekanstan devam ediyorum ayarlara.

Benim bir başkasının verdiği oya sinirlenip sana çattığımı da nerden çıkarıyosun bakalım ? Niyet okuma konusunda master mı yaptın ? Var mı benim öyle bi beyanım varsa kanıtla, yoksa o sözünü aynen oradan karala. 

Daha dün Holy olmam yazdıklarımda beni haksız durumamı düşürüyor aklınca ? Veya sen öyle mi zannediyorsun ? Yazık sana. Cidden yazık... En azından daha aklı başında cevaplar beklerdim senden. Sen ki Holy olmamış adamsın dimi ... Ayrıca cahil köylü derken ? Köylü olsaydın başımın tacı olurdun da cahil olunca böyle dilime pelesenk oluyorsun, elden gelen bişey yok.

Bu arada ayarı alamamışsın. Senin gibi bi '' Anten '' nasıl olur da frekansı tutturamaz alayamadım doğrusu demek geliyor içimden ama maalesef onu da demicem. Sonra şikayet eder banlatırsın, hiç gelemem. Yok yok, aslında rahat rahat yazabilirim. Nasıl olsa Aristokratik terimler ansiklopedinizde bu terim yoktur. Yok ben öğrenmek istiyorum diyorsan ; Ankaralı Turgut '' Anten ''  dinlemeni tavsiye ediyorum. Şarkı sana yazılmış resmen.

Son olarak bizde kimseyi kötülemiyoruz arkadaşım. G*te g*t diyoruz zorunamı gitti ? Ayrıca bana iki tane aklı başında cevap ver. Şu yazdıklarını da bi ara gözden geçir. Dalga geçmeyeyim dedim ama tutamadım kendimi :(

Sorry Kuzum. 

Bu arada @ Andidit

Arkadaş sana gereken ayarı vermiş. Güneşli günler dilerim.

valla benim tavırlarımı bilmem de, senin aristokrat tavırların çok uzağında olduğun, mesajlarının genelinden belli.bir kere hakaretin her türlüsü sende.ama artık yadırgamıyorum.doğru dürüst verecek cevap olmayınca hakaret etmek bir çok kişinin meziyeti burada.

bir kere şunu söylüyorum, kinayeyle bezenmiş süslü kelimelerden cümleler oluşturman, seni karşıdan kültürlü göstermiyor.veya haklı durumuda getirmiyor.yeşilçam efekti falan.okan bayülgen izleyen yurdum gencinin üstün olma çabasıyla kurduğu cümlelerden bir kesit sadece.

bana anten demişsin.merak etme sana cevaben bu tarz bir terbiyesizlik yapmayacağım.kimseye yapmadığım gibi...ama bana anten diye hitap eden birisinin, bir de üstüne üstlük ayar verdiğini sanması çok komik.anten diyince, volta al diyince ayarmı vermiş oluyorsun ? hakaret etmek = ayar vermekse, demekki ayar vermek çok basit birşey.yani eğer sen bana ayar veriyorsan, basit birşey yapıyorsun demekki.çünkü hakareti herkes eder.sokağa çık birine höt de, istemediğin kadar hakaret duy.

yolladığın şarkının sözlerini, içerdiği derin manaları çok iyi biliyorsun demek.ankaralı turgut ve türevi 3.sınıf şahısların en ufak şarkısıyla ilgilenmediğim için, yolladığın şarkıyı kabul edemiyorum.kusuruma bakma.derin kültürel birikiminin sonucunda dinlediğin o saygı değer sanatçıyla sana başarılar dilerim.muzik kulağın pasını atarmış.dinle de paslanmış bölgen kalmasın.

dalga geçmeyeyim, sorry kuzum falan.eksisozluk'un insanlar üzerindeki etkilerinin örneklerini aynen sende görüyoruz.sözlük yazarı -bana göre gayler gibi- gibi cümleler kurarak nereye varacaksın onu merak ediyorum.sorry kuzum nedir ? her erkeğe böyle mi davranırsın sen ?

senden uzak olmak da yarar var.erkeklere karşı sıcak duygularını saklayamayan adamlardan uzak olmak lazım.bastırılmış duygularını internet ortamında açığa vurmanı anlıyorum.ama rica ederim bunları bana karşı değil, aynı görüşü savunduğun adamlara falan yap.

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek
    olivetti bunu yazdı:

sana birşey demedim neden böyle yazma geregi duyuyorsun?:) verdigin örnekleri alakasız bulan sensin bende gerçekten alakasız oldugunu savundum ve hala savunuyorum... sen kendin ne yazdıgını bilmiyorsan ben seni nasıl anlayıyım?

bu gibi şeylerde isim önüne ne gelirse gelsin isim hakkı vardır ve amaçta aynı ise gerisini sen düşün?(tabi düşünebilirsen?) ayrıca birbirlerine bağlı oldugu belgelerle kanıtlanmış...  senin verdigin örnekler ne? birde yazarkasa demiş peki sen nesin?

ayrıca senin şu adamdan bir farkın yokk gerçi akplilerin cogu aynı

iki dernek arasındaki bağ olmadığını iddia eden yok zaten.önceki mesajlarımda bu bağın nasıl olduğunu anlattım.ama dönüp okumaktan aciz olduğun için, tekrarlayıp tekrarlayıp ben sanki aksini söylüyormuşum gibi ''iki dernek arasında bağ var, kanıtlanmış ! ! !'' demen çok komik oluyor.

ayrıca isim hakkı konusundaki derin bilgilerini bizimle paylaştığın için teşekkürler.önüne ne gelirse gelsin isim hakkı varmış.vay be.

resminle ilgili yorum yapmıyorum bile.10 milyon dolarlık villada oturan adamın nesini kendine yakın görüp de, bana karşı savunuyorsun, onu örnek gösteriyorsun.ilginç..

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek
    twilight_flame bunu yazdı:

fatihhack hala diyorsun iki kişiden birinin oy verdiği haklısın iki kişiden biri oy verdi ona sözüm yok ancak bu yolsuzluk yapmayacağı yanlış kararlar yapmayacağı ya da g*tünün kalkıp adalete dahi müdahale edemeyeceği anlamına denk gelmiyor sanırım? Her 2 kişiden biri oy veriyorsa ve bunların çoğuda makarna ve kömürle satılmışsa yine de saygı duyarım ancak iş adalete müdahale etme ve vatan topraklarını babasının malı gibi satma konusuna gelince saygı duymam oy vermem.

Birde akpnin yaptıklarını söyleyip sorularımı sorunca önceki postlarımda yazdım diyerek söylmezsen sevinirim. Önceki postlarında hangi postlarında bir türlü bulamıyorum da.

Eğer hukuk devletiysen deniz fenerindeki davada kişilik haklarını koruyoruz diyerek gizlilik isteyeceksin ergenekonda istemeyecek ve adamların suçluluğu kanıtlanmadığı halde hapishanede tutacaksın. Bu insan haklarına aykırıdır. Eğer hükümet o kadar düzgünse insan haklarına aykırı olduğu için girişimlerde bulunsun her yanlışları ortaya çıkınca aman efendim ergekon demesin.

akp milletvekillerinden bazılarının yolsuzluk yaptığı ortaya çıktı ve adamlar cevap veremedi. hüseyin üzmez şerefsizi olayında ilk hangi rapor verildiğinide görmüşsündür. Ha dersen ki bütün hepsi bu hükümetin suçu mu ne alakası var. Ülkede bir bozukluk baş gösteriyorsa mevcut hükümetin düzeltmesi gerekir. Eğer düzeltemiyorsa bir yerde bir sorun vardır demektir. 

peki 3 kişiden 1'inin oyunu bile alamayan chp ve türevlerinin, ve onun savunucularının yargıya müdahalesi ne oluyor ? ayrıca %47'nin tümüne makarna ve kömür dağıtıldı dimi.haklısın sende.

toprak satıldı satıldı.bu da ağzınıza sakız olmuş.nerde satıldı ya ? nerden daraldı sınırlarımız ? komik oluyorsunuz artık.bırakın bunları.adalete müdahale falan yok.eğer adalete müdahale varsa, en başta deniz baykal gelir.diyor ya ben ergenekon'un avukatıyım : ) ayrıca tayyip erdoğan ben de savcısıyım dedi.o da bu konuda suçludur.burda anlatmak istediğim şu, yargıya müdahale varsa topyekün vardır.muhalefeti olsun, iktidarı olsun.yok eğer deniz baykal'ınkini konuşmayıp sadece tayyip erdoğan'ınkini konuşacaksınız, işte hep bahsettiğim işinize gelmeyeni yazmama eyleminizi yine yapıyorsunuz demektir.bu insanların bir dava hakkında konuşma hakkı var mı size göre ? varsa tamam.ama eğer yoksa, deniz baykal'da konuşmayacak.gelip burda sadece tayyip erdoğan hakkında atıp tutmayın.

hüseyin üzmez olayına katılıyorum.şu an içerde olmalıydı.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek

yargıya müdahale olayında anlatmak istediğim bildiğime göre adalet bakanı akpden adaletten sorumlu o kurumun ihtiyaçları falan varsa bunları tespit edecek ve denetim mekanizmasında rol oynayacak kişi akpde yani. Yanlışlar varsa düzeltsin diyorum olay budur. Herkes insanca yargılansın amenna değilse çifte standart olmasın. akp hükümetse tek başına iktidarsa ve bu ülkeyi yönetebilecek kabiliyeti yoksa o zaman kusura bakma kendilerini çöpe atsınlar (deniz baykalı savunduğumu zannetmiyorum adı bile geçmedi)

Toprak satılması sadece sınırlarının daralması anlamına gelmiyor canım benim. Bizim peder bey mersin limanından emekli ama şuanda kapısının önünde duramıyor :) Neden yabancı diyor ki benim yerim defol git. Türk Telekom hala babamın zaten. Diğer şirketleri de dayım aldı onlarla idare ediyoruz. Bırak allasen birader hiç haber de mi izlemiyorsun? Neresi özelleştirilmiş neresi ne olmuş diye burada hala sınırlarımız mı daralıyor zihniyetiyle devam ediyorsun?

Dışardan görmeyle senin olsaydı çankaya köşkü şuanda benimdi.

Eğer sistemde bir bozukluk varsa satmak yerine düzeltmeye çalışmak gerekir ama onu yapamıyorsan hükümet olarak ahkam kesmeyeceksin efendi gibi susacaksın. Ama sistemde bir bozukluk yok diyorsan seni hüseyin üzmez gibilere havale ediyorum.

Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

fatihack bunu yazdı:

valla benim tavırlarımı bilmem de, senin aristokrat tavırların çok uzağında olduğun, mesajlarının genelinden belli.bir kere hakaretin her türlüsü sende.ama artık yadırgamıyorum.doğru dürüst verecek cevap olmayınca hakaret etmek bir çok kişinin meziyeti burada.

bir kere şunu söylüyorum, kinayeyle bezenmiş süslü kelimelerden cümleler oluşturman, seni karşıdan kültürlü göstermiyor.veya haklı durumuda getirmiyor.yeşilçam efekti falan.okan bayülgen izleyen yurdum gencinin üstün olma çabasıyla kurduğu cümlelerden bir kesit sadece.

bana anten demişsin.merak etme sana cevaben bu tarz bir terbiyesizlik yapmayacağım.kimseye yapmadığım gibi...ama bana anten diye hitap eden birisinin, bir de üstüne üstlük ayar verdiğini sanması çok komik.anten diyince, volta al diyince ayarmı vermiş oluyorsun ? hakaret etmek = ayar vermekse, demekki ayar vermek çok basit birşey.yani eğer sen bana ayar veriyorsan, basit birşey yapıyorsun demekki.çünkü hakareti herkes eder.sokağa çık birine höt de, istemediğin kadar hakaret duy.

yolladığın şarkının sözlerini, içerdiği derin manaları çok iyi biliyorsun demek.ankaralı turgut ve türevi 3.sınıf şahısların en ufak şarkısıyla ilgilenmediğim için, yolladığın şarkıyı kabul edemiyorum.kusuruma bakma.derin kültürel birikiminin sonucunda dinlediğin o saygı değer sanatçıyla sana başarılar dilerim.muzik kulağın pasını atarmış.dinle de paslanmış bölgen kalmasın.

dalga geçmeyeyim, sorry kuzum falan.eksisozluk'un insanlar üzerindeki etkilerinin örneklerini aynen sende görüyoruz.sözlük yazarı -bana göre gayler gibi- gibi cümleler kurarak nereye varacaksın onu merak ediyorum.sorry kuzum nedir ? her erkeğe böyle mi davranırsın sen ?

senden uzak olmak da yarar var.erkeklere karşı sıcak duygularını saklayamayan adamlardan uzak olmak lazım.bastırılmış duygularını internet ortamında açığa vurmanı anlıyorum.ama rica ederim bunları bana karşı değil, aynı görüşü savunduğun adamlara falan yap.

Yahu arkadaşım sen neye cevap verebilmişsinde kalkmış bana yok cevap veriyorum falan diyebiliyosun ki ? Bişeye cevap versen hakikaten gam yemicem ama sen kendi kendini tatminden ileri gidemiyosun ki... Yazılan bişeyin karşısına çıkıp saçmalamak ne zamandan beri cevap niteliği taşıyor ?

Maşallah Okan Bayülgen, ekşi sözlük vs. yi benden iyi biliyosun. Ha oralarda sana veya senin gibilere ayar veriliyosa; burda olduğu gibi, bence orda olmamın bi mahsuru yok. Kaldı ki sana karşı üstün olma gibi bi niyetim yok, her işine gelmeyen konuda insanları tahrik edip konuyu rayından çıkaran sensin ben değil. ( Daha önceki postlarrr ). Ayrıca Gay falan bunlar senin düşüncelerin. Sen kimisinin hakkında, engin kültürel birikimle gay diye düşünüyorsun, kimileride senin hakkında engin kültürel birikimleriyle Anten diye düşünüyor. Gerçi daha neler düşünüyorlardırda senin hakkında benim dillendirmeme lüzum yok ;) 

Tüme varım hususunda sıkma potansiyelin göz kamaştırıcı. Gerçekten bak. Anten= ayar = hakaret = basit vs... İnsan-ı kâmil olabilicek gönül ve göz açıklığı var sende ;) Bilakis kâmil olmuşsun zaten bi insanlık kısmı kalmış. Macaca Mulatta cinsinden insanlığa terfi edebilirsen o da olucak Allah ın inayetiyle.

Ayrıca senin bana ıspatlaman gereken bi iddian yokmuydu ? Burda cevap verdinde sen ben mi göremiyorum ? 

''muzik kulağın pasını atarmış.dinle de paslanmış bölgen kalmasın.'' Ne bu Allahım ? Azab için mi gönderildin sen insanlığa hı ? Bak hala !! 

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek
    cevap verilmesi gereken herşeye cevap verdim.bu cevap veremediğim güdüsü nerden oluştu acaba ? bahşeder misin bize bunun kaynağını ?

asıl burda sorulması gereken konuyu kişisel özelliklere ve argoya kimin sürüklediğidir.çünkü bu noktada kimin konu hakkında cevabının yetersiz kaldığı ve başka yönlere saptığı belli olacak.

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=87315&sayfa=6#918899

seni tanımam etmem.seninle alakalı olmama rağmen direkt olarak ayar olayına girmiş ve voltanı al tarzında argovari bir söz kullanmışsın.yani yazdıklarıma cevap vermekten çok, asıl amaç direkt olarak dolaylı yoldan olayı gereksiz bir tartışma ortamına sokmak.ve başardında..

kişiliğime saldırıyı ilk sen yaptın.sondan başlayarak postlara bakan her insan bunu görebilir.üstüne üstlük hala benim cevap veremediğimden falan dem vuruyorsun.ne cevap verememesi yahu ? ne sormuşsun da cevap vermemişim.eğer gözümden kaçtıysa bir daha sor vereyim cevabını, şayet biliyorsam.

: ) hala ayar verdim diyor.ne ayar meraklısı adamsın sen.çocukluğun, gençliğin ayar almakla mı geçti ne oldu ? sürekli ayar vermenin peşindesin.bir heves, bir çaba.neye bağlayalım bunu ? az önce bahsettiğim bastırılmış duyguların olabilir mi mesela ? veya sosyal hayatta sürekli ezilmiş olarak yaşamanın, kenara itilmiş ve önemsenmeyen biri olabilirliğine bağlayabilir miyiz bunu ? çünkü gerçekten başka bir yere çıkmıyor senin yaptıkların.iki lafından birinin çıktığı nokta ''ben ayar verdim'' ne ayarı yahu ? nerde ayar vermişsin.benim verdiğim cevapları saçmalık olarak nitelendirmen ve kişiliğim hakkında zihninden barındırdığın düşünceleri buraya yazmak ayar vermek midir ? dediğim gibi bu düşünceler izafidir.geneli kapsamaz.sonuçta bu sitede beni seven ve görüşlerime değer veren insanlar da var.senin sevildiğin ve değerli görüldüğün gibi.demek ki ortada benim boş bir insan olmamı genel düzeyde kanıtlayarak ayar vermişlik falan yok ? he sen benim kişisel olarak her düşüncem ayar olarak algılanabilir diyorsan, sana da saygı duyuyorum.sen gönlünü hoş tut.gerçekten ayarı verdin.

önceden de söyledim.kesinlikle sana hakaret etmeyeceğim.bu son mesajında insanlığımdan dem vurmuşsun.olsun sağlık olsun.ben burada kimsenin tahrikine gelip de, kimseye hakettiği dilden cevap vermedim.yine vermeyeceğim.

ve ekşi sözlük özentiliğinin yine had safhaya çıktığını görüyorum.bak hala falan.azab için mi gönderilmişim insanlığa ?? : ) bu kelimeleri ve cümleleri neden kullanıyorsun çok iyi biliyorum.küsüratlı sallayayımda kimse salladığımı anlamasın diye bir mantık vardır ya hani.seninki de ona yakın.süslü cümleler kullanayımda acizliğim ortaya çıkmasın mantığı.valla bana karşı başaramadın bunu.tüm aciziyetinin farkındayım.ama diğer insanlara karşı başarabiliyorsan sana tebriklerimi sunuyorum..

bana cevap yazarken üstü kapalı bir şekilde hakaret etmezsen sevinirim.çünkü emin ol, ben sana hakaret etmeyeceğim.sen 2-3 mesajdır havaya hakaret ediyorsun resmen.boşuna o güzel ellerini yorma.bu ellerden ve bu ağızdan asla hakaret çıkmaz...

Toplam Hit: 10188 Toplam Mesaj: 95