folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Deprem Senaryosu - Şuan Deprem Olsa !



Deprem Senaryosu - Şuan Deprem Olsa !

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Kasım/2010
    Erkek
    FeRoCi bunu yazdı

    Konunun gündemde kalması için emek sarf etmeli miyim?

    3 yıldır Tokat'ta yaşıyorum. 

    Dün gece 01:30 ve bügün 3 depremi de yaşadım evde. 
    Eşim, kardeşim ve annem evdeyiz. Bu gece nöbetteyim gerçi dünde nöbetteydim sabaha kadar. 



    Bu plandan niye profil resmi değişmiyor
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    6 şubat depremini yaşadık bizler antepde kardeşim gil ise maraştaydı açıkcası hiç bir şey yapamıyorsun kitlenip kalıyorsun aklına çocukların eşin geliyor onların yanına gidiyorsun işin üzücü olan tarafı hep gece uykuda yakalıyor saat 3-4 gibi bizim binanın aşağı mahallesinde ki bina yıkıldı kameradan bakıyorum 15-20 saniye sonra ışıklar yanıyor dairelerde sonra bina çöküyor binada yaşayan insanların sesi geliyor ama ne makina ne insan çaresiz kalıyorsun, en iyi önlem depreme sağlam yapılarda oturmak,

    Benzin olmuyor elektirik su olmuyor barınma sorunun oluyor yiyecek içecek olmuyor çok iyi niyetli insanlarda oluyor adi şerefsiz insanlarda,

    https://hizliresim.com/8m1zciw

    https://hizliresim.com/tgc42i4

    https://hizliresim.com/6ii5aj2

    2 resim de aracın olduğu yer binanın 4 katı 7 katlı bina, :( yardıma gittiğim yerden biriydi, :(


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Webci58
    Webci58's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Eylül/2012
    Erkek
    Webci58 bunu yazdı

    Benim hazırlıklarım:

    EVDE:
    1- Amatör telsiz ehliyeti aldım ve TRAC bünyesine katıldım, telsizim başucumda durur
    2- Evde her yatağı güvenli bölgeye göre düzenledim
    3- Her yatağın yanında ufak deprem çantaları var, bu çantalarda termal battaniye, su, ufak besinler, düdük, kibrit, ilk yardım malzemeleri, iletişim defteri var, kesici delici aletler (fener, lazer, pil vs. ekleyeceğim)

    ARABADA:
    1- 4 kişilik çadır (MH100), şişme yatak sürekli bagajda
    2- Termal battaniye
    3- Yedek araba - ev anahtarı
    4- Çoklu şarj kablosu
    5- Elle şarj edilen (Dinamo) lamba (BL50)

    Bunları geliştireceğim, özellikle günej enerjisini kullanmak için de bir çözüm bakacağım.. şimdilik yaptıklarım bunlar

    Umarım felaket yaşamayız da kullanma ihtiyacı duymayız.

    Güneş enerjisi muhabbeti için bu ürünü aldım, çok memnun kaldım günlük kullanım için de alacaktım ki stok bitmiş. Bugün 25.000+ mah powerbank doldurdum bu cihaz ile. Bulursanız kesinlikle tavsiye ederim f/p ürünü. Buraya da link atarsınız..


    Frontend Dev.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    hazırlıkların güzel . bizde 99 depreminden sonra baya süre bunu devam ettirdik ama unutuldu gitti . devalmılığı sağlamak zor. 

    ben korona da baya düzenleme yapmıştım ama onlarda 1 2 yıldır tarihleri geçmiştir 

     

    ilaç konusu da önemli . ailede önemli ilaç kullanan varsa . 1 kutu çantaya ekleneblir . tabi 2 yılda bir yenilemek lazım . 

    mini 1 2 kaçış planı eklenebilir. sahlden gidersek şöyle olur. e5 ten gidersek şutaraf olabilir. en kötü  1 2 çevre ilde nerelere ulaşılabilir  belirlenebilir . 

     


    Minimalist Değilim Tembelim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mart/2003
    Erkek

    Hataylı biri olarak söyleyeceklerim....

    Aracınızın deposunu herzaman full bırakmayı kendinize adet edinin

    Herkes için olmayabilir fakat imkanınız varsa aracınızı binalardan uzak bir yere park edin.

    Evde prize bağlı bir ışıldak mutlaka ama mutlaka olsun,çünkü deprem başladığı andan itiraberen çok kısa sürede elektirikler gidecektir.

    Deprem anında yerden çıkan gazlardan dolayımıdır nedir bilmiyorum fakat çok büyük bir şok geçiriyorsunuz,en kısa sürede kendinizi toplarlayıp binalardan uzak açık bir alana gidin,3-4 gün orada kalacakmış gibi tertip alın.

    Aç ve susuz kalmaktan korkmayın,kısa bir süre içerisinde yardımlar havadan ve karadan sizlere ulaşacaktır.

    İletişim olarak sadece sms kullanın,onun haricinde ne kadar sevdiklerinizi aramaya çalışsanızda ulaşmanız imkansız oluyor,fakat sms bir şekilde gidiyor.

    Enkaz parçalarını yollara savrulduğundan dolayı,acil olmayan durumlar haricinde aracınızı yerinden oynatmayın,oynatmanız gerekirse de çok dikkatli sürün zira lastiklerinizin patlamaması mucize.

    Depremden çok kısa bir süre sonra şehirde büyük bir deprem daha bekleniyor gibi dedikodular yayılmaya başlanacak,bu haberler yağmacılar tarafından bilerek çıkarılıyor,amaç en kısa sürede sizi hasar almış binalarınızdan uzaklaştırmak ve kaos ortamı oluşturarak insanların dikkanini başka yerlere çekmek.Bu ve bunun gibi dedikodulara zor da olsa kulak asmayın.

    Depremden kısa bir süre sonra,değişik şehirlerden insanlar yardımınıza gelmiş gibi yapacak,tipini beğenmediklerinizi takibe alın,amaç enkazdan insan çıkarmak değil,mücevher ve para çıkarmak.Bunu yazması zor geliyor fakat durum bu

    Depremden sonra enkazdan eşya çıkarma,eşya taşıma gibi ülkenin dört bir yanından nakliye firmaları gelecek,depremin üzerinden 1-2 ay geçmeden telaş edip eşyalarınızı kurtarma derdine sakın düşmenin.Öyle fiyatlar istiyorlar ki hepsi kansız bu şerefsizlerin.Merak etmeyin 2 ay sonra da eşyalarınızı güvenle çıkarıp başka bir yere taşıyabilirsiniz.

    Aracınızı bir yerlere bırakmak durumnda kalırsanız mutlaka başında birini bırakın,akaryakıt o kadar kıymetli oluyor ki o zamanlarda, hiç düşünmeden deponuzdaki yakıtı çalabilirler.

    Depremde enkazdan dolayı yaşamsal bir bölgenizin üzerine beton parçası falan düşer ve yara alırsanız şehirdeki hastane yerine (çok kalabalık oluyor) şehir dışında daha güvenli bir hastanede mutlaka ama mutlaka mr tomografi gibi taramaları yaptırın,çok fazla insan,1-2 gün içinde iç kanamadan dolayı malesef vefat etti.

    Şehiri terk etmek için çok kısıtlı bir vaktiniz oluyor,ailenizde ve sevdiklerinizde üzücü bir durum yoksa en mantıklı olan şey çok kısa sürede şehiri 1-2 haftalığına terk etmek olacaktır.Aksi taktirde yardımlar,kurtarıcı araç konvoyları ve başka şehirlere hasta götüren ambulans trafiği başladığı anda çıkışınız neredeyse imkansız hale geliyor.

    Allah bir daha kimseye böyle bir felaket yaşatmasın inşaallah.

     


    Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
Toplam Hit: 1298 Toplam Mesaj: 26
senaryo ilk yardım deprem deprem çantası