Dünya Tanımış Ama Biz Yabancı Kalmışız
-
kadın konferasnta norveç dilinde bir deyim varmış dedi "Atatürk gibi düşünmek" şeklinde ama nette araştırırken birisi norveçli bir arkadaşına sormuş öyle birşey var mı diye ama rastlamamış, sanki bu konferans veren kadın salladı gibi geldi bana
"Think like Atatürk diye çevirip sorduğumda öyle bir deyimi bilmediğini söyledi.
Çevirmesini istedim "tenke som Ataturk" - Atatürk gibi düşünmek ve "være som Ataturk" - Atatürk gibi olmak cevabını verdi.
Araştırmasını istedim tamam dedi bakmış birkaç kaynaktan Atatürkü de araştırmış dillerinde böyle birşey olduğunu ve bilmediğini tekrarladı ama "Sint som en Turk" emin değilim ama "Türkler kötüdür/kızgındır" ifadesine birçok yerde rastladığını da söyledi. Böyle düşünenler için çok önyargılı olduklarını araştırmadan yazdıkları için Türkler adına benden özür de diledi.Böylelikle bende yeni birşey öğrenmiş oldum
"
-
t$k.ler payla$im içinde bunun tamamı war mıdır elinde?
-
deja-vu bunu yazdı:
-----------------------------
HolyOne bunu yazdı:
Kadının sesi Atatürkten soğuttu lan beni nerdeyse nasıl sestir o?
-----------------------------+1 başım şişti
bide arada atlıyor bazı cümleleri...
----------------------------- -
masuk bunu yazdı:
-----------------------------hocam videoya bastıktan sonra yanında diger linkleride olması lazım yada hic olmadı videoyu paylaş.sonra yanında linkler çıkıo.en azından ben öle buldum..
-
Ekerci bunu yazdı:
-----------------------------masuk bunu yazdı:
-----------------------------hocam videoya bastıktan sonra yanında diger linkleride olması lazım yada hic olmadı videoyu paylaş.sonra yanında linkler çıkıo.en azından ben öle buldum..
tmm t$k.ler. facem olmadiqi için bilmiyordum ama saqdaki linkleri qördüm :) -
Çok kasıyo
-
nolanded bunu yazdı:
-----------------------------generaller dizilmiş karşısına, coşturuyo :)
-
güzel bilgiler
ama sesi bi filtreden geçirmek lazım
-
Biri şu kadına sakin ol şampiyon desin
-
Evet Anlattıkları doğru ama konferanstakilerin kafasında Atatürk değil Bu kadın nie bu kadar bağırıyor sorusu canlanmışıtır heralde
Tek anlaşılan Büyük bir Lider olduğu sadece bunumu anlatmak istiyor?