Düz Lise 10. Sınıf Bölüm Seçimi
-
sözele gir iletişim oku
-
Dostum lise 1de bir arkadaş vardı 3.2 yazıyordum işlemi söyle diyordum olum o nokta ne çarpı işareti koysana diyordu (x) o kadar bilmiyordu yani sayısalı sonra gitti sözele girdi, sözel derslere çok güzel çalıştı bütün sözelciler gibi laylaylom yapmadı matematik namına birşey bilmiyordu doğru düzgün ama şuan galatasaray iletişimde okuyor : )
Bak bende sayısalcıyım ama üniversite sınavında kazanmak çok zor bu devirde o sayısalcı çok iyi iş alanı imkanı çok heryere gider diyip herkesi sayısala o olmazsa tmye dolduruyolar, diyeceğime gelirsem bi sayısalcının çalıştıgı kadar sözelci yada tmci calışsa türkiyede ilk 1000 kişinin içine çok rahat girerler. Sana somut örnek verdim yukarda : ) eğer sayısal yönüm iyi değil diyorsan hiç uğraşma sözele git. Ama okulda çok ezerler yok sözelci yok matematik bilmiyor falan falan diye, adam akıllı çalıştıgın zaman derece yapma şansın çok yüksek sözelde öyle köpek gibi kasan sayısaldaki gibi çok yok o yüzden derece şansın çok yüksek.
Al daha yeni girdim gene sınava köpek gibi 2 sene kastık daha 40binlerdim düşün yani bu çalıştıgım kadar sözel çalışsaydım şimdi derece yapmıştım : )
Şimdiki aklım olucak direk sözelde kastırırdım giderdim galatasaray iletişime sonra bak keyfine. ah ahh...
-
MrAmor bunu yazdı:
-----------------------------
Dostum lise 1de bir arkadaş vardı 3.2 yazıyordum işlemi söyle diyordum olum o nokta ne çarpı işareti koysana diyordu (x) o kadar bilmiyordu yani sayısalı sonra gitti sözele girdi, sözel derslere çok güzel çalıştı bütün sözelciler gibi laylaylom yapmadı matematik namına birşey bilmiyordu doğru düzgün ama şuan galatasaray iletişimde okuyor : )
Bak bende sayısalcıyım ama üniversite sınavında kazanmak çok zor bu devirde o sayısalcı çok iyi iş alanı imkanı çok heryere gider diyip herkesi sayısala o olmazsa tmye dolduruyolar, diyeceğime gelirsem bi sayısalcının çalıştıgı kadar sözelci yada tmci calışsa türkiyede ilk 1000 kişinin içine çok rahat girerler. Sana somut örnek verdim yukarda : ) eğer sayısal yönüm iyi değil diyorsan hiç uğraşma sözele git. Ama okulda çok ezerler yok sözelci yok matematik bilmiyor falan falan diye, adam akıllı çalıştıgın zaman derece yapma şansın çok yüksek sözelde öyle köpek gibi kasan sayısaldaki gibi çok yok o yüzden derece şansın çok yüksek.
Al daha yeni girdim gene sınava köpek gibi 2 sene kastık daha 40binlerdim düşün yani bu çalıştıgım kadar sözel çalışsaydım şimdi derece yapmıştım : )
Şimdiki aklım olucak direk sözelde kastırırdım giderdim galatasaray iletişime sonra bak keyfine. ah ahh...
Haklısın hocam sözeli hiç düşünmemiştim detaylı bilgiyi her bölümün yarın öğrenicem.İnş güzel bişey olur bi baltaya sap olurum -
hayatinizi yasayin birazda lan cok kasiyosun sen kendini. ileri icin bi hedef koymamissin ki sen kendine. hedefsiz gidersen cok sasirirsin. hedefine gorede yolunu belirlemen lazim. sen isim olsun kari sikeyim yeter derdindesin. calis, satin al, tuket, ol. sistemin kolesi olmu$sun, canlandir hayatini biraz, onune buyuk hedefler koy, hedefine gore yol sec, basarirsin.
-
hovsm sayısalı sevmiyosan hic sayısal kasma matematik ve geo çözerkende zevk almıyorsan hiç uğraşma direk dil e geç . matematiğin yoksa tm de hiçsin . çalışırsan bir yere gelebilirsin evet ama ona çalıştığının yarısını dile çalışsan daha iyi yerlere gelirsin . hem yaptığından zevk almak olayı da var bence iyi düşün ama senin söylediklerinden çıkardığıma göre dil e gitmen lazım .
-
sözele girme sayısal dediğiniz sanıyorum fen bilimleri diye geçiyo. fen bilimleri nağm-ı diğer sayısal da zaman zaman kafana çok vurursun. tmciler hep sere serpe dolanırlar. aşırı mutlu olan görmedim ama standart bi hayatları var. en azından diferansiyel denklemler dersi görüpde her ders sonunda hocasına söven görmedim :| Hangi mesleğe sempatin varsa ona göre bölüm seç.
-
TM oku güzel bi üniversite de işletme oku üst düzey yönetici falan filan olursun. Tabi çok ala matematik yapman lazım bunu da göz önüne al. Matematik yoksa tmde sen de yoksundur bunu da unutma. Çünkü herkes edebiyat yapıyo coğrafya yapıyo tarih yapıyo. Milleti yükselten matematik oluyo.
-
http://www.tahribat.com/Forum-Lise-Alan-Degisimi-118734/
hocam burda açtığım konuyu incelemeni tavsiye ederim.
Ben 10.sınıfı dil olarak bitirdim az çok bişeler kaptık ama çok zor geldi bana ingilizce kafan yatıyorsa git derim dil öğrenmek her zaman (+) yöndür.
Diğer yandan yok okuyamam diyorsan belliki sende çok ders çalışan biri değilsin Sayısal değilde TM gitmeni öneririm.Bu sene TM bölümündeydim çok bir zorluğu yok ders çalışmama rağmen 2 tane zayıf notum vardı 1-Matematik 2-Edebiyat ortalama ile geçtim mutluyum :D
Ama çok çalışırım iyi bir üniversite düşünüyorum dersen Sayısala git kopya falan filan gene geçersin sınıfını sonra Sınava hazırlanma maratonu başlayacak ama emeklerinin karşılığınıda tam olarak alabilirsin meslek yönünden çok (+)ları var...
-
matematiksiz olmuyor ya heryerde bu matematik hiç olmadı kpss de var :). Sayısal seçsen her alana kayabilirsin sonra öyle bi imkanın var, bi tmci mf tercih yapamıyor fazla ama sayısal her alaan girebiliyor...
-
Pikacu bunu yazdı:
sözele gir, avukat ol...
-----------------------------Keşke öyle olsa hocam ama tm de hukuk..Bide puanlar aşırı yüksek 480-490 dan aşşa yok