Elektrik Motorundan Elektrik Uretimi
-
bu vitamin arkadasın baca döneri cok mantıklı duruyor aslına bakarsan gercekdende cok saglam bi donus hacmi var acıkcası onceden yapmadım teoride pek fazla yardımcı olamam ama sana pratikde bilgi paylasımında bulunabilirim. en basit yol su sekilde yapabilirsin ama o dinamoda cok serttir zor doner arac sarj dinamosu bunu sanayide 100-250 lira arası bulabilirsin sana tavsiye cıkmcılara bakmandır bunu kullanman senin için daha kolay olabilir dişlilerle çarklarla dönüşünü yumuşatabilirsin birazdaha. araya birde atman gereken bir devre var cunku bu alet dengesiz enerji uretimi saglar yani soyleki ruzgar fazla estiğinde voltaj artar ruzgard dustugunde voltaj azalır bunun için bi devre vardır guc elektroniğinde ama ismini hatırlayamıyorum bi bakmak lazım. acıkcası aklıma gelenler simdilik bunlar eger yok pervaneli birşey yapacagım diyorsan bu ruzgar gulunu ornek olarak alabilirsin ama bunu kesitlerini nasıl yaparsın nasıl daha fazla verim alırsın bilmiyorum
http://www.facebook.com/video/video.php?v=138179082862574 su videoyu bi izle bakalım
-
baca doneri dedigi arkadasin sanki gorunuste hizli gibi cok perdeli oldugundan ama dinamoda verimli olacagni sanmiyorum tabi denemdn kesin birsey soylenmz
-
çarklarla torku düşürüp hızı arttırarakta verim arttırabilirsin. tabiiki sürtünmeyide hesaba katmalısın...
-
fikir vermesi açısından şuna bakabilirsin;
76.12.72.9/video.cfm/cid/2002/vid/1211
youtube.com/watch?v=KVP50uk5Juk&feature=related
generalplastics.com/uploads/technology/WindTurbine-MaterialsandManufacturing_FactSheet.pdf
paginas.fe.up.pt/~feliz/e_paper15_BicycleWindTurbine.pdf
scoraigwind.com/pmgbooklet/itpmg.pdf
-
http://nasilcalisir.blogcu.com/ruzgar-enerjisi-nedir-ruzgar-turbinleri-nasil-calisir/8655050 hacı bak orda 2. fotodaki bizim baca donerine benzer bişe kullanmıslar tabi cok daha buyugunu ama bi bak bu sayfaya
-
bu resimdekiler is gormezmi hocam simdi buyuk bi cark etrafina 4tane bunlardan koysam zaten o kadar guclu degil tepkiletri 4tanesini rahat cevirir bi pervane buyuk bi cark veya kasnak bulmam lazim ama.
-
cevdet turan adli bi vatandasta. kendi evi icin bu sistemi yapmis youtube.com/watch?&gl=US&hl=en&client=mv-google&v=9PsI_9fBmqg&nomobile=1
-
cevdet turan adli bi vatandasta. kendi evi icin bu sistemi yapmis youtube.com/watch?&gl=US&hl=en&client=mv-google&v=9PsI_9fBmqg&nomobile=1
-
pervaneyi yaptik 40ar cm 3kollu ruzgarda denedik bos cubuk ii donuyor :) bu bile baya ugrastirdi kafamdaki biraz arastirdigim kadariyla sistemi kagida cizip atarim sizde biraz akil verin.
-
Arkadaşım ben şimdi sana bi makine mühendisi olarak fikir vereyim. Öncelikle proje ya da ödevin çapı yani kapasitesi önemli. Anladığım kadarıyla sadece bir ödev. Dolayısıyla sen elektrik motorundan görsel bişeyler elde etmek istiyorsan sana kesinlikle önerim küçük bi motor yani oyuncak araba olur radyo olur mu bilmiorm ama olabilir, sonuç olarak devri düşük olan bir motor seçmen gerekir. Çünkü elde edeceğin hava akımı çok büyük ihtimalle yeterli olmayacaktır. Bunun için de hafif ama mümkün olduğunda hafif kanatlar bulmalısın. Kanatların yapısı kendin de dedğin gibi 3 kanatlı olabilir. Bunun yanında yardımcı bilgi olarak da şunu söyleyeyim: eklediğin her aktarma organı -dişli, kasnak vs.- sisteminin verimini düşürecektir. Dolayısıyla minimum aktarmayla çalışman daha doğru. motorunun sağlıklı olduğundan emin ol gerekirse yağla diyeceğim fakat onun için motoru söküp yapman gerek çünkü yağ sargılara zarar veriyor. Başka da aklıma gelen birşey yok. Kolay gelsin.