Elektronik Sigara Macerası (E-Sigara İşe Yarıyor Mu ?)
-
Easx bunu yazdı
Abi bu malum site ne ya allah askina :)
Bazı yerlerden aldığımız ürünleri forumlarda çok konuştuğumuz, link paylaştığımız için listelere falan aldıklarını düşünüyoruz ya da çok paranoyak olduk. Çünkü bir dönem bazı sitelerden sipariş verilen ürünlerin hiçbiri alıcılara ulaştırılamamıştı. Sonra da FT'ye malum site demeye başladık, ulu orta yazmıyoruz adını. :D
Kreyzi bunu yazdıburaya toplasan iyi olur aslında hocam. yeni giren kafası karışık arkadaşlara iyi klavuz olur.Hemen yapalım bir liste o zaman.
Mod:
1. Joyetech eVic VTC Mini 60W TC VW
2. Cloupor Mini 30W (Ufacık birşey bu, taşıması kolay ama usb ile şarj etmeyin pilinize bir sıkıntı gelmesini istemiyorsanız, kronik sorun var.)
3. Mekanik ModAtomizer:
1. Goblin Mini (Coilin altındaki hava boşluğunu iyice açarsanız ciğer çekimi yapabiliyorsunuz, kısarsanız sigara gibi içebiliyorsunuz. Yeni başlayanlar için ideal.)
2. Kayfun Lite Plus V2 (Sigara içimine uygun, kaliteli bir ürün. Yeni başlayanlar uzak dursun coil sararken kafayı yiyebilirler, arkadaşa aldırdım vazgeçti sigaraya döndü.)
Yan Malzemeler:
1. Seramik uçlu cımbız (Isıttığımız teli sıkıştırırken koparmamak için olmazsa olmazlardan.)
2. Coil Jig (Kolay sarım yapmak için kullandığımız ufak bir alet.)
3. Tel (Kanthal A1, 24 AWG kullanıyorum genelde single coil sarım yapıyorsam, yeniler zaten single coil sarar o yüzden kendi zevkinize uyanı bulana kadar idareten kullanın.)
4. Pamuk (Muji kullanıyorum, tavsiye ederim.)
5. Ohm meter/Resistance tester (Mekanik mod alıyorsanız edinin bir tane olmazsa olmaz kendi güvenliğiniz için.)
Diğer:
1. Pil (Aldığınız ürünün açıklama kısmına bakın, uyumlu pillerden alın. Samsung 18650 kullanıyorum.)
2. Likit (Bu da zevkinize kalmış birşey.)
http://www.steam-engine.org/coil.asp Bu siteyi kullanarak da sarmadan önce hesabını kitabını yapabilirsiniz, aşağı yukarı doğru sonuç alırsınız ama yine de kullanmadan önce kendi ölçümünüzü yapmayı unutmayın.
Hemen gelişigüzel yazdım, eklenecek birşey varsa hatırlatırsınız artık. :| -
Beyler cubis pro illallah ettirdi agza likit sicratiyor fokurduyor.
Subox mini kullananlar subtankta var mi bu sorun fokurdama agza likit sicrama mevzusu oluyor mu
-
salihgs bunu yazdı
Subox mini kullananlar subtankta var mi bu sorun fokurdama agza likit sicrama mevzusu oluyor mu
Birkaç üstteki mesajda sordun, önermedim hatta bok gibi dedim, gidip cubis almışsın hocam. Madem alacaktın görüşümüzü niye sordun :)
E-sigaraya yeni başlayacaklar için tavsiyelerimi tekrarlıyorum. İster kaale alın ister almayın:
Subtank ile sigara içimi yapılır ama asla bir kayfun gibi olamaz. Ha cubis ha subtank hiçbir fark yok sigara içimi konusunda. İkisi de yetersiz.
Sigara içimi için, sıçratma gibi problemler yaşatmayan kayfun mini v3. Ben kullanıyorum, kefilim.
Alternatif olarak taifun gt2 çok övülüyor. Bu ikisi de yeniden sarılabilir. Yani içindeki pamuk ve tel yanarsa yenisi takılabilir. Böylelikle her seferinde 1 adet coile 15 tl vermezsiniz.
Diğer çok iyi seçenek ise aspire nautilus. Sigara içiminde zirveye oynayanlardan biri. Sürekli yeni coil alımını gerektirse de, içindeki coil ufak bir çaba ile delinerek yenilenebilir (yapımını bilmiyorum esigara forumdan araştırın).
Vtc vtwo için de alma dedim almışsın, hayırlı olsun. Onun da sebeplerine değineyim:
5000 mah lık bir cihaz gereksiz ağırlıktan başka birşey değil. Ben 2500 mah pil ile bugün 12 saati devirdim ve şarj şu an %75'te. Galiba bir 12 saati daha deviririm hiç şarj etmeden. Ciğer çekimi içseydim şarj 8-9 saat arası gidecekti, ki o da yeter.
Dahili pilli cihaz alınmaz çünkü bu piller birkaç ay sonra aynı performansı vermez. En pro vaper adama gidip sorun, atıyorum 5 ayda bir yeni pil alıyorum der.
Ufak cihazları tercih edin, sonuçta sigaranın pisliğinden uzak kalmak için bunu yanınızda taşıyacaksınız ki sigara içmeyesiniz. Kocaman cihazlar satın alarak kendinize eziyet etmenin manası yok.
Pil markası olarak LG öneririm. Sony de kullandım, merdivenaltı üretim 3000 mah lık pilleri de denedim ama bir LG değil hiçbirisi.
-
salihgs bunu yazdı
Subox mini de bir zaman sonra hava kanalından likit akıtıyor hocam. Subox minide ağızlık kısmında buhardan kaynaklı birikme de oluyor.
Ben bu ara aspire k3 ya da k4 bakıyorum. Alınca yazarım sonucu :)
-
salihgs bunu yazdı
Subtankla alakalı konuşuyorum; Sarımla ve kullandığın likitle alakalı. VG si düşük baseler sıçratmayı arttırır. Haddinden fazla güç vermek sıçratmayı arttırır. Pamuğu düzgün yerleştirmezsen tüm likiti hava kanalından boşaltır. Ama düzgün sarmaya başladığında, tertemiz.
swalker tarafından 10/Ağu/16 04:28 tarihinde düzenlenmiştir
DadasAdam'ın dediklerinin altına imzamı atarım. Önerdiği cihazlar mouth-to-lung(sigara içimi) için en popüler olanlar. Fakirsin de güzel bir cihazı vardı yine o içim için. Ama ek olarak, ben sigara içiyorum o yüzden bu tarz bir cihazla başlamalıyım diye düşünmeyin. Vaporizera geçtiğinizde içim alışkanlığınız değişebiliyor. Nargile sevmeyen yıllardır sigara içen biri ben, vaporizerda niye bilmiyorum ama direct lungtan keyif alıyorum. Arada likitine göre mouth to lung yapıyorum. Denemeden bilmek zor bu tür şeyleri. -
istick pro ve serpent mini atomizer ile bugün başladım. Bakalım nolacak.
-
DadasAdam bunu yazdısalihgs bunu yazdı
Birkaç üstteki mesajda sordun, önermedim hatta bok gibi dedim, gidip cubis almışsın hocam. Madem alacaktın görüşümüzü niye sordun :)
E-sigaraya yeni başlayacaklar için tavsiyelerimi tekrarlıyorum. İster kaale alın ister almayın:
Subtank ile sigara içimi yapılır ama asla bir kayfun gibi olamaz. Ha cubis ha subtank hiçbir fark yok sigara içimi konusunda. İkisi de yetersiz.
Sigara içimi için, sıçratma gibi problemler yaşatmayan kayfun mini v3. Ben kullanıyorum, kefilim.
Alternatif olarak taifun gt2 çok övülüyor. Bu ikisi de yeniden sarılabilir. Yani içindeki pamuk ve tel yanarsa yenisi takılabilir. Böylelikle her seferinde 1 adet coile 15 tl vermezsiniz.
Diğer çok iyi seçenek ise aspire nautilus. Sigara içiminde zirveye oynayanlardan biri. Sürekli yeni coil alımını gerektirse de, içindeki coil ufak bir çaba ile delinerek yenilenebilir (yapımını bilmiyorum esigara forumdan araştırın).
Vtc vtwo için de alma dedim almışsın, hayırlı olsun. Onun da sebeplerine değineyim:
5000 mah lık bir cihaz gereksiz ağırlıktan başka birşey değil. Ben 2500 mah pil ile bugün 12 saati devirdim ve şarj şu an %75'te. Galiba bir 12 saati daha deviririm hiç şarj etmeden. Ciğer çekimi içseydim şarj 8-9 saat arası gidecekti, ki o da yeter.
Dahili pilli cihaz alınmaz çünkü bu piller birkaç ay sonra aynı performansı vermez. En pro vaper adama gidip sorun, atıyorum 5 ayda bir yeni pil alıyorum der.
Ufak cihazları tercih edin, sonuçta sigaranın pisliğinden uzak kalmak için bunu yanınızda taşıyacaksınız ki sigara içmeyesiniz. Kocaman cihazlar satın alarak kendinize eziyet etmenin manası yok.
Pil markası olarak LG öneririm. Sony de kullandım, merdivenaltı üretim 3000 mah lık pilleri de denedim ama bir LG değil hiçbirisi.
Hocam sordugum zaman almamıştım biraz bekledim cevap gelmeyince sabirsizlik kemirmeye basladi icimi :D ondan dolayi allah kerim diyip aldim. Ama dedigin gibi agirligi var sıçratması var memnun kalmadim bugun geri kargoladim ürünü iade ettim. Harici pilli mod alacağım bunun icin de vtctwo mini yani pilli 75w luk olani alacağım. Almadan önce sigara içimi yaparim diyordum ama ciger cekimi de hosuma gitti. Griffin 22 atomizer almayi dusundum whatsapptan konuştuğumuz gibi. 18650 samsung pili de aldik mi isimizi görür herhalde. Bir tecrübe olmus oldu benim için fikir edindim
-
Beyler ben de burada yazilanlari okuyup bi tane almaya karar verdim(Kangertech Drip Box 160W). Normalde gunde bir paket sigara icerim ve nadiren oksururum. Bu meredi en ufak cekisimde bile deli gibi oksuruyorum. Icine koydugum likit 19mg sertliginde tobacco aromali. Sizde de hic oksuruk yaptigi oldu mu?
-
likit isteyen arkadaslar konumu incelesin dekang marka likitleri 5 liradan veriyorum
http://www.tahribat.com/forum/satilik-dekang-elektronik-sigara-likiti-221205
-
hocalar 2 gündür kullanıyorum. Daha sigara içmedim ama elektronik sigaradan fazla içmiş olabilirim 12 mg lık nikotınli ssaphire marka likit kullanıyorum. 1.6 ml bitiyo 1günde hatta bugün 1.8 mil bile olmuş olabilir.
Kısaca dur noktasını nasıl ayarlıcaz benim hep içesim geliyordoğru likiti seçememiş olabilir miyim ?
elektronik sigara e-sigara sigara bırakma yolları sigaranın zararları