Evde Kendi Laptop Soğutucumuzu Yapalım [Resimli]
-
daha dün buna benzer bişi yapmak için eski kasayı bulup içinde ne kadar fan varsa söktüm ama daha yapmadımdı. Ben laptop için değil de yeni kasa için yapıcam ama
-
ecstatic_60 bunu yazdı:
-----------------------------
daha dün buna benzer bişi yapmak için eski kasayı bulup içinde ne kadar fan varsa söktüm ama daha yapmadımdı. Ben laptop için değil de yeni kasa için yapıcam ama
Kasa için likit soğutma sistemini öneririm sana. Fanlarla uğraşma. Laptop için yapacaksan yapabilirsin 24v'luk fanlar olmak şartıyla. :) -
Daniel-Koo bunu yazdı:
ecstatic_60 bunu yazdı:
Kasa için likit soğutma sistemini öneririm sana. Fanlarla uğraşma. Laptop için yapacaksan yapabilirsin 24v'luk fanlar olmak şartıyla. :)
-----------------------------yok ya o kadar kasmıcam. Laptopumun fanı var zaten. masaüstü pc nin kasası içinde bu arkadaşın yaptığına benzer şekilde eski kasadan çıkan 3 tane fanı bi mukavvaya montelicem. Sonra becerebilirsem USB den olmadı pilden denicem(9V'luk piller anca yarar heralde ama ondan da umudum yok USB yapmaya çalışçam)
-
PoLLBuLL bunu yazdı:
soğutucudan önce soğutucudan sonra diye bir sıcaklık testi yapman daha iyi olucaktır.
-----------------------------hocam şimdi baktım normalde 60-61 derece işlemcim şimdi 53-54 arası gidiyor.. :D
-
ecstatic_60 bunu yazdı:
Daniel-Koo bunu yazdı:
ecstatic_60 bunu yazdı:
Kasa için likit soğutma sistemini öneririm sana. Fanlarla uğraşma. Laptop için yapacaksan yapabilirsin 24v'luk fanlar olmak şartıyla. :)
-----------------------------yok ya o kadar kasmıcam. Laptopumun fanı var zaten. masaüstü pc nin kasası içinde bu arkadaşın yaptığına benzer şekilde eski kasadan çıkan 3 tane fanı bi mukavvaya montelicem. Sonra becerebilirsem USB den olmadı pilden denicem(9V'luk piller anca yarar heralde ama ondan da umudum yok USB yapmaya çalışçam)
-----------------------------hocam mukavva değilde kasaya bağlayabilirsin fanları üstelik biraz donanımdan anlıyorsan anakarttanda çekebilisn fan elektiriğini :)
-
yok abartı bişi yapmıcam zaten. Donanımdan pek anlamam. Kasanın yan tarafını açıp o dizdiğim mukavvayı dayıcam. Dönsünler serin versinler anakarta. Kasadan bağımsız güç alacak şekilde pille vs yapabilsem çok daha iyi olur tabi
-
karton yerine daha sağlam birşey kullansaydın ya ince plastik tabaka örneğin
-
sRcN bunu yazdı:
başarılı ancak karton kutu yerine daha dayanıklı bir malzeme olsaydı tadından yenmezdi ellam :}
-----------------------------hocam nerelisin ellam :P
-
Bende kendi yaptığım Soğutucunun fotosunu koyuyum bari :)
Beğenen olacak mı bakalım :)) El emeği göz nuru :) Tabi bizimkinin hazırlanışında Freze tezgahı filanda girdi :)
:)
-
@Sezpanhe senin ki daha pro olmuş bro eline sağlık