folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Evde Kendi Laptop Soğutucumuzu Yapalım [Resimli]

Evde Kendi Laptop Soğutucumuzu Yapalım [Resimli]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

daha dün buna benzer bişi yapmak için eski kasayı bulup içinde ne kadar fan varsa söktüm ama daha yapmadımdı. Ben laptop için değil de yeni kasa için yapıcam ama

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

ecstatic_60 bunu yazdı:
    -----------------------------

daha dün buna benzer bişi yapmak için eski kasayı bulup içinde ne kadar fan varsa söktüm ama daha yapmadımdı. Ben laptop için değil de yeni kasa için yapıcam ama

Kasa için likit soğutma sistemini öneririm sana. Fanlarla uğraşma. Laptop için yapacaksan yapabilirsin 24v'luk fanlar olmak şartıyla. :)

ne diyon?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

Daniel-Koo bunu yazdı:

ecstatic_60 bunu yazdı:

Kasa için likit soğutma sistemini öneririm sana. Fanlarla uğraşma. Laptop için yapacaksan yapabilirsin 24v'luk fanlar olmak şartıyla. :)

yok ya o kadar kasmıcam. Laptopumun fanı var zaten. masaüstü pc nin kasası içinde bu arkadaşın yaptığına benzer şekilde eski kasadan çıkan 3 tane fanı bi mukavvaya montelicem. Sonra becerebilirsem USB den olmadı pilden denicem(9V'luk piller anca yarar heralde ama ondan da umudum yok USB yapmaya çalışçam)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

PoLLBuLL bunu yazdı:
    soğutucudan önce soğutucudan sonra diye bir sıcaklık testi yapman daha iyi olucaktır.

hocam şimdi baktım normalde 60-61 derece işlemcim şimdi 53-54 arası gidiyor.. :D

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

ecstatic_60 bunu yazdı:

Daniel-Koo bunu yazdı:

ecstatic_60 bunu yazdı:

yok ya o kadar kasmıcam. Laptopumun fanı var zaten. masaüstü pc nin kasası içinde bu arkadaşın yaptığına benzer şekilde eski kasadan çıkan 3 tane fanı bi mukavvaya montelicem. Sonra becerebilirsem USB den olmadı pilden denicem(9V'luk piller anca yarar heralde ama ondan da umudum yok USB yapmaya çalışçam)

hocam mukavva değilde kasaya bağlayabilirsin fanları üstelik biraz donanımdan anlıyorsan anakarttanda çekebilisn fan elektiriğini :)

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

yok abartı bişi yapmıcam zaten. Donanımdan pek anlamam. Kasanın yan tarafını açıp o dizdiğim mukavvayı dayıcam. Dönsünler serin versinler anakarta. Kasadan bağımsız güç alacak şekilde pille vs yapabilsem çok daha iyi olur tabi

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikilller
    Antikilller's avatar
    Erkek

karton yerine daha sağlam birşey kullansaydın ya ince plastik tabaka örneğin

Retired UCI MTB Racer DÜ Faculty of Economics and Administrative Sciences Stock Management Coordinator
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HorbaDor
    HorbaDor's avatar
    Erkek

sRcN bunu yazdı:
    başarılı ancak karton kutu yerine daha dayanıklı bir malzeme olsaydı tadından yenmezdi ellam :}

hocam nerelisin ellam :P

Ha Ha!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sezpanhe
    Sezpanhe's avatar
    Erkek

Bende kendi yaptığım Soğutucunun fotosunu koyuyum bari :) 

Beğenen olacak mı bakalım :))  El emeği göz nuru :) Tabi bizimkinin hazırlanışında Freze tezgahı filanda girdi :)

:)

Zehirrr . . .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HorbaDor
    HorbaDor's avatar
    Erkek

@Sezpanhe senin ki daha pro olmuş bro eline sağlık

Ha Ha!
Toplam Hit: 6632 Toplam Mesaj: 45