Gerçek Kadavra Müzesi !
-
İsrail, Londra'dayı birbirine katan ceset sergisi ile çalkalanıyor. Sergi önümüzdeki ay İsrail'e gidecek. Şimdiden din adamları ayaklanmış durumda.Alman Dr. Gunther von Hagens’in “Vücut Dünyaları ve Zamanın Aynası” ismini verdiği heykel sergisi, alışılmışın dışında insan kadavralarından oluşmakta.Dr. Gunther von Hagens’in çok tartışılan “plastination-sıvalama” tekniğiyle tüm vücut muhafaza edilerek, görsel bir heykel haline getiriliyor. Derisi sıyrılıp atılan vücuttaki tüm kaslar, damarlar ve organlar plastiklenerek korunuyor.Dr. Gunther von Hagens ise sergisi hakkında; “Bu sergi en baştan başlayıp yaşlılığa kadar gelen süreçte vücudumuzun nasıl geliştiğini gösteren bir içerik sunuyor” demiş.
-
yoo bence süper bişi din adamlarına noluor :D Saol ağa ;)
-
caiz deildir diyorlar :)
-
Resimdeki adamda 2 tane mi dalga war yoksa bana mı öyle geliyor :))
-
olaya bilimsel acıdan bakmak lazım + bunun neresi kötü cinsel istismar yapılmamış vücudu tanıtıyor...
-
Yok artık :|
Biz abarttık ama çikolatasını kabarttık :|
-
anlamdim ben tam olra simdi bunlar plastile mi kaplanmis :O bi yanim diyo olmaz bu kadar. Öbur yanim bunlari incelemek harika olur ya.. kaslar, kirisler. bagdokulari, damarlar vucundun icindeki seyri... herbirini ayri ayri incelemek ayri bir guzel olurdu.. ozellikla ayaklardaki su varis olusumu filan :////
acaba boyle genis cozunurluklu natomi atlasi var miki acaba ?
-
Baranbcx bunu yazdı:
-----------------------------
Resimdeki adamda 2 tane mi dalga war yoksa bana mı öyle geliyor :))
-----------------------------
o dediğin zaten müzeyi yapan doktor :) -
elimde yemek vardı bunları görünce çok iğrendim kusacağım geldi bunlar ne yaw :S
-
Insanliga hizmet yonunden ve bilim adina harika bir gelisme. Kadavralar curuyecegine bilime ve insanliga adanabilir. Ben Londra'yi takdir ettim. Ulkemizde olsa herhalde calinirlardi birer birer. Umarim ulkemizin insanlari'da cehaletlerinden siyrilip ulkemiz adina basarilarda bulunabilirler.
Cok takdir ettim dogrusu. Bu kutlanilmasi gereken bir zaferdir.
-
ahlaki bulmuyorum düşünsenize sizin de sergilendiğinizi bilim adına da ileriye götürüceğini pek sanmıyorum sadece ziyaretçinin bilgilenmesini sağlayabilir ölünce de mi rahat yok yapay bi şekilde yapılsa daha etik olmaz mı