Güneş Paneli

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı
    HeYeT bunu yazdı

Ben çok küçük almşm ya 6.5*6.5   el feneri ampülü bile yakmıor.

yakar da özelliği ne onun. belki 1.5 volt 500mA aldın, belki 4.2v 100mA aldın. özelliğine ve aldığı ışığa açısına falan bağlı. Florasan ışığından neredeyse hiç enerji üretmiyo küçükler.

Eğer düşük voltajlı ise pil şarj eder, onu da DC-DC yükselteçle kullanırsın. Bu yöntemle gece lambası yapmıştım kendime.

Hocam böyle yaptıınız şeylerin resmi falan yokmu şimdi bakıorum özelliğine.

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

0.6W 5.5V Solar Panel Solar Cell DIY 

matematik24.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tariqat_Sapiii
    Tariqat_Sapiii's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

feci takipteyim yazın kamp çadırında deli işe yarar ^^

Evli,Mutlu,Çocuklu (H) 70 Milyonda 1... Yapıcak Bişi Yok !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

Havya

Lehim teli

Avometre aldım.

matematik24.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek
    HeYeT bunu yazdı

Havya

Lehim teli

Avometre aldım.

hocam nasıl bir şey yapmayı düşündüğünü belirtirsen yol gösteririm fikir veririm

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Bende takipteyim. Hocam panelin boyutarı ne kadar? Mesela çok ortada kaldık diyelim. Cep telefonunu şarj etme amaçlı 6 x 12 boyutlarında si şarj sistemi / devresi yaılabilir mi? :)

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    endenius bunu yazdı
    HeYeT bunu yazdı

Havya

Lehim teli

Avometre aldım.

hocam nasıl bir şey yapmayı düşündüğünü belirtirsen yol gösteririm fikir veririm

Hocam mersinde bolbol güneş var bende bundan faydalanmak isterim öncelikle vantilatör için nasıl bir güç lazm normal.vantilatördeki motor için çokmu geniş bi panel lazım.  Evde 2 tane klima var olmayan odalara  vantilatör sistemi kurayım dönsün dursun yazın ev içi hava sirkülasyonu olsun ikinci olarak basit bir depolama sistemi yapıp balkona kurmayı düşünüyorum yazın aydınlatma için ha şimdi bunlar basit şeyler ama ben bütün işlerimde böyleyim ufaktan başlarım aklıma en olmaz şeyler gelir sonra önce bunları bşr yapmak istiyorum.

matematik24.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek
    HeYeT bunu yazdı
    endenius bunu yazdı
    HeYeT bunu yazdı

Havya

Lehim teli

Avometre aldım.

Hocam mersinde bolbol güneş var bende bundan faydalanmak isterim öncelikle vantilatör için nasıl bir güç lazm normal.vantilatördeki motor için çokmu geniş bi panel lazım.  Evde 2 tane klima var olmayan odalara  vantilatör sistemi kurayım dönsün dursun yazın ev içi hava sirkülasyonu olsun ikinci olarak basit bir depolama sistemi yapıp balkona kurmayı düşünüyorum yazın aydınlatma için ha şimdi bunlar basit şeyler ama ben bütün işlerimde böyleyim ufaktan başlarım aklıma en olmaz şeyler gelir sonra önce bunları bşr yapmak istiyorum.

hücre alıp dıy yapmak hobiden öteye gidemez yaptığın emek ve masraf kısa sürede hepa olur ama zevk alırsın buda karşılar

hobiden öte işe yarar birşey yapmak istersen hazır fabrikasyon panel al

vantiltör kaç wat bunu bul daha sonra vantilatörünün anma akımını bul gücü 10 wattır ilk kalkışta 20 wat çeker

her zaman daha güçlü panel kullan sana lazım 50wat sen 100 wat kullan

her zaman sisteminde akü bulunsun en azından 80-100amperlik bir akü bulunsun

evin müstakilse yapacağın sistemi geliştirilebilir yap

invertör almışken en güçlüsünü ve kalitelisini al tam sinüs olmasına dikkat et

aküleri guruplar grup grup ekleme yaparsın

normalde 12volt çıkış verir invertör seçerken dikkat et

ileride komple evin elektriğini çıkarsın dersen 12 volt yerine 24 yada 48 voltluk sistem kurmaya bak

en uygun sahibindende pantecsolar vardı o satıyor panelleri

invertör 12-24 girişli yada 24-48 girişli olanı tercih et

akü grubunu oluştururken ileri dönük hesap yap

çünkü bunlar devletin vergileri ile çok pahalıya gelen sistemler

maliyeti tam olarak kestirememekle beraber 2kw lık bir sistem yaparsan ortalama 12-14bin liran gider

ama online sistem yaparsan teke gidip formalitesini öğrenirsen akü grubu aradan çıkacağı ve online invertörün olacağı için akü masrafın olmaz

invertör fazla yüklendi çabuk bozulma riski olmaz

git teke ben eve güneş paneli koyup devlete elektrik satmak istiyorum de onlar sana gerekeni söyler

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek
    endenius bunu yazdı
    glaurung bunu yazdı

http://www.wholesalesolar.com/ burda çeşitli paketler var, 10.000tl'ye bir dağ evinde 30 yıl rahat yaşatacak sistem alabilirsin, sistemler büyüdükçe fiyat artar onun dışında dx.com'da 50 dolara, hatta dur üşenmeyyim.

dx.com/p/sx440-automatic-voltage-regulator-avr-for-generator-black-285392

bu tür kartlar var bu rüzgar için de, kullanacağın alete bağlı olarak küçük bir invertör falan alabilirsin, ha diyosan ki daha acemice, o ozaman şarj kitleri var 20liraya yine dx'te al diline midokundursun başka bişi mi yaparsın bilmem, ben zamanında cd'rom sürücüsünün motoruna 7x7cm panel bağlayıp anayola salmıştım, allahtan yamuk gitti de kaldırımda durdu yoksa yakalayamazdım dümdüz yol illa ezilirdi=D

hocam vatandaşı yanlış yönlendirmeyelim

bu tür sistemde en zayıf halka akülerdir

akülerin ömrü ve performansı tüm sistemi etkiler

piyasada çokça 20 yıl 30 yıl telaffuz ediliyor

bu panellerin çoğu kısmı maksimum ömrü 10 senedir ayrıca çoğu paket sistem dedikleri aşırı pahalıya patlıyor

detaylı inceleme geliştirme ve bilgi için bakınız

http://forum.donanimhaber.com/m_38135564/tm.htm

karar verilen en iyi sistem online tabir ettikleri çift yönlü sayaç takıp güneşten elektrik ürettikçe şebekeyi besleyip güneş olmadığında şebekeden enerji çeken sistem

aküler aradan çıkarıldığı için hem daha uyguna sistem kuruluyor hemde akü kaynaklı kayıp ve masraflar oluşmuyor

hocam çift yönlü sayaçlar ile şebekeye elektrik verme olayını biliyorum ama teknik olarak şebekedeki frekans ile senin şebekeye vereceğin elektriğin frekansını nasıl senkron ediyorlar.Yani atıyorum şebekenin r fazının açısının 90 olduğu anda bizim sistemdede aynı öyle olması şart

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek

online invertörlerin amacı o zaten

şebekedeki elektriğe senkronluyor fazları

Toplam Hit: 5649 Toplam Mesaj: 51