Güneş Paneli
-
antivir-US bunu yazdıHeYeT bunu yazdı
Ben çok küçük almşm ya 6.5*6.5 el feneri ampülü bile yakmıor.
yakar da özelliği ne onun. belki 1.5 volt 500mA aldın, belki 4.2v 100mA aldın. özelliğine ve aldığı ışığa açısına falan bağlı. Florasan ışığından neredeyse hiç enerji üretmiyo küçükler.
Eğer düşük voltajlı ise pil şarj eder, onu da DC-DC yükselteçle kullanırsın. Bu yöntemle gece lambası yapmıştım kendime.
Hocam böyle yaptıınız şeylerin resmi falan yokmu şimdi bakıorum özelliğine.
-
0.6W 5.5V Solar Panel Solar Cell DIY
-
feci takipteyim yazın kamp çadırında deli işe yarar ^^
-
Havya
Lehim teli
Avometre aldım.
-
HeYeT bunu yazdı
Havya
Lehim teli
Avometre aldım.
hocam nasıl bir şey yapmayı düşündüğünü belirtirsen yol gösteririm fikir veririm
-
Bende takipteyim. Hocam panelin boyutarı ne kadar? Mesela çok ortada kaldık diyelim. Cep telefonunu şarj etme amaçlı 6 x 12 boyutlarında si şarj sistemi / devresi yaılabilir mi? :)
-
endenius bunu yazdıHeYeT bunu yazdı
Havya
Lehim teli
Avometre aldım.
hocam nasıl bir şey yapmayı düşündüğünü belirtirsen yol gösteririm fikir veririm
Hocam mersinde bolbol güneş var bende bundan faydalanmak isterim öncelikle vantilatör için nasıl bir güç lazm normal.vantilatördeki motor için çokmu geniş bi panel lazım. Evde 2 tane klima var olmayan odalara vantilatör sistemi kurayım dönsün dursun yazın ev içi hava sirkülasyonu olsun ikinci olarak basit bir depolama sistemi yapıp balkona kurmayı düşünüyorum yazın aydınlatma için ha şimdi bunlar basit şeyler ama ben bütün işlerimde böyleyim ufaktan başlarım aklıma en olmaz şeyler gelir sonra önce bunları bşr yapmak istiyorum.
-
HeYeT bunu yazdıendenius bunu yazdıHeYeT bunu yazdı
Havya
Lehim teli
Avometre aldım.
Hocam mersinde bolbol güneş var bende bundan faydalanmak isterim öncelikle vantilatör için nasıl bir güç lazm normal.vantilatördeki motor için çokmu geniş bi panel lazım. Evde 2 tane klima var olmayan odalara vantilatör sistemi kurayım dönsün dursun yazın ev içi hava sirkülasyonu olsun ikinci olarak basit bir depolama sistemi yapıp balkona kurmayı düşünüyorum yazın aydınlatma için ha şimdi bunlar basit şeyler ama ben bütün işlerimde böyleyim ufaktan başlarım aklıma en olmaz şeyler gelir sonra önce bunları bşr yapmak istiyorum.
hücre alıp dıy yapmak hobiden öteye gidemez yaptığın emek ve masraf kısa sürede hepa olur ama zevk alırsın buda karşılar
hobiden öte işe yarar birşey yapmak istersen hazır fabrikasyon panel al
vantiltör kaç wat bunu bul daha sonra vantilatörünün anma akımını bul gücü 10 wattır ilk kalkışta 20 wat çeker
her zaman daha güçlü panel kullan sana lazım 50wat sen 100 wat kullan
her zaman sisteminde akü bulunsun en azından 80-100amperlik bir akü bulunsun
evin müstakilse yapacağın sistemi geliştirilebilir yap
invertör almışken en güçlüsünü ve kalitelisini al tam sinüs olmasına dikkat et
aküleri guruplar grup grup ekleme yaparsın
normalde 12volt çıkış verir invertör seçerken dikkat et
ileride komple evin elektriğini çıkarsın dersen 12 volt yerine 24 yada 48 voltluk sistem kurmaya bak
en uygun sahibindende pantecsolar vardı o satıyor panelleri
invertör 12-24 girişli yada 24-48 girişli olanı tercih et
akü grubunu oluştururken ileri dönük hesap yap
çünkü bunlar devletin vergileri ile çok pahalıya gelen sistemler
maliyeti tam olarak kestirememekle beraber 2kw lık bir sistem yaparsan ortalama 12-14bin liran gider
ama online sistem yaparsan teke gidip formalitesini öğrenirsen akü grubu aradan çıkacağı ve online invertörün olacağı için akü masrafın olmaz
invertör fazla yüklendi çabuk bozulma riski olmaz
git teke ben eve güneş paneli koyup devlete elektrik satmak istiyorum de onlar sana gerekeni söyler
-
endenius bunu yazdıglaurung bunu yazdı
http://www.wholesalesolar.com/ burda çeşitli paketler var, 10.000tl'ye bir dağ evinde 30 yıl rahat yaşatacak sistem alabilirsin, sistemler büyüdükçe fiyat artar onun dışında dx.com'da 50 dolara, hatta dur üşenmeyyim.
dx.com/p/sx440-automatic-voltage-regulator-avr-for-generator-black-285392
bu tür kartlar var bu rüzgar için de, kullanacağın alete bağlı olarak küçük bir invertör falan alabilirsin, ha diyosan ki daha acemice, o ozaman şarj kitleri var 20liraya yine dx'te al diline midokundursun başka bişi mi yaparsın bilmem, ben zamanında cd'rom sürücüsünün motoruna 7x7cm panel bağlayıp anayola salmıştım, allahtan yamuk gitti de kaldırımda durdu yoksa yakalayamazdım dümdüz yol illa ezilirdi=D
hocam vatandaşı yanlış yönlendirmeyelim
bu tür sistemde en zayıf halka akülerdir
akülerin ömrü ve performansı tüm sistemi etkiler
piyasada çokça 20 yıl 30 yıl telaffuz ediliyor
bu panellerin çoğu kısmı maksimum ömrü 10 senedir ayrıca çoğu paket sistem dedikleri aşırı pahalıya patlıyor
detaylı inceleme geliştirme ve bilgi için bakınız
http://forum.donanimhaber.com/m_38135564/tm.htm
karar verilen en iyi sistem online tabir ettikleri çift yönlü sayaç takıp güneşten elektrik ürettikçe şebekeyi besleyip güneş olmadığında şebekeden enerji çeken sistem
aküler aradan çıkarıldığı için hem daha uyguna sistem kuruluyor hemde akü kaynaklı kayıp ve masraflar oluşmuyor
hocam çift yönlü sayaçlar ile şebekeye elektrik verme olayını biliyorum ama teknik olarak şebekedeki frekans ile senin şebekeye vereceğin elektriğin frekansını nasıl senkron ediyorlar.Yani atıyorum şebekenin r fazının açısının 90 olduğu anda bizim sistemdede aynı öyle olması şart
-
online invertörlerin amacı o zaten
şebekedeki elektriğe senkronluyor fazları