Güneş Paneli

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    HeYeT bunu yazdı
    antivir-US bunu yazdı
    HeYeT bunu yazdı

Ben çok küçük almşm ya 6.5*6.5   el feneri ampülü bile yakmıor.

yakar da özelliği ne onun. belki 1.5 volt 500mA aldın, belki 4.2v 100mA aldın. özelliğine ve aldığı ışığa açısına falan bağlı. Florasan ışığından neredeyse hiç enerji üretmiyo küçükler.

Eğer düşük voltajlı ise pil şarj eder, onu da DC-DC yükselteçle kullanırsın. Bu yöntemle gece lambası yapmıştım kendime.

Hocam böyle yaptıınız şeylerin resmi falan yokmu şimdi bakıorum özelliğine.

Hocam fotoğfraf olduğunu sanmıyorum memlekette kaldı, uzun zamandır da kullanmıyorum zaten ama baskı devresini çizmiştim, onu ve şemesını akşam bulup yollayım.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

@endenius 

Hocam şimdilik hobi olarak kalacak zzati 10-14 bin lira için sırada daha başka şeyler var öncelik olarak memlekette olsam müstakil evimiz var bahçeli herşeyi düşünürüm malum mersinde apartmandayız balkon veya dam olarak olur zaten 5. kattayım.

Bir diğeri güneşe göre yön verme şeması bulduö eski bir yazıcı parçasıyla yapılabiliyormuş sensör yardımıyla.

matematik24.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    endenius bunu yazdı

artı ve eksi uçlarını diline değdirip elektrik üretip üretmediğinden başlayabilirsin :)

plastik çatal yutma konusunu okuyodum nasıl sekme sıçradıysa buraya senin yorumu okudum dedim noluyoz :S

Bittik biz bittik
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek
    HeYeT bunu yazdı

@endenius 

Hocam şimdilik hobi olarak kalacak zzati 10-14 bin lira için sırada daha başka şeyler var öncelik olarak memlekette olsam müstakil evimiz var bahçeli herşeyi düşünürüm malum mersinde apartmandayız balkon veya dam olarak olur zaten 5. kattayım.

Bir diğeri güneşe göre yön verme şeması bulduö eski bir yazıcı parçasıyla yapılabiliyormuş sensör yardımıyla.

güneşe göre yön verme sistemi alanın dar olduğu yerlerde kullnmaya müsaittir

büyük projelerde pek tavsiy edilmez maliyeti çok fzla

onun yerine sabit sistem önerilir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

Maksimum Güç: 3.5W

Çalışma voltajı: 6V

Akım 580mA-600mA çalışmak

bu değerlerde alsam neler çalıştırabilirim hocam bide bunun hesaplama olayını anlatırmısınız. Yoksa lise fizik kitaplarını kurcalayım biraz.

matematik24.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

ne çalıştırırımdan çok senin ne düşündüğün önemli. Bana kalsa ben bununla pil şarj eder yine gece lambası çalıştırırım veya azıcık zorlarsam telefon şarj ederim ama hiçbirisi için işe yaramaz sadece hobi olur, akı bokunu geçer.

Ama bigün kampa falan gidersen gece lambası olarak telefon şarj cihazı olarak iş görür bu cihaz. Bununla bir aküyü doldurursun onunla da lambanı yakar telefonunu şarj edersin.

hesap şu;

watt=akım*gerilim

tersinden alalım

3.5/6=0.58 amper=580mA yani hesap doğru

Yalnız bu değeri panel dik açıyla doğrudan güneşe bakarsa alırsın , gölgede veya ters açıyla, cam arkasından falan verim düşer...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı

ne çalıştırırımdan çok senin ne düşündüğün önemli. Bana kalsa ben bununla pil şarj eder yine gece lambası çalıştırırım veya azıcık zorlarsam telefon şarj ederim ama hiçbirisi için işe yaramaz sadece hobi olur, akı bokunu geçer.

Ama bigün kampa falan gidersen gece lambası olarak telefon şarj cihazı olarak iş görür bu cihaz. Bununla bir aküyü doldurursun onunla da lambanı yakar telefonunu şarj edersin.

hesap şu;

watt=akım*gerilim

tersinden alalım

3.5/6=0.58 amper=580mA yani hesap doğru

Yalnız bu değeri panel dik açıyla doğrudan güneşe bakarsa alırsın , gölgede veya ters açıyla, cam arkasından falan verim düşer...

eyw hocam buda az geldi anlaşılan.

matematik24.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

arkadaşlar 2-3 parça oyuncak tarzı sistemi incelemek için güneş panelli hobby ürünleri aldım  tel şarj yapabilen falan neyse. Bunun harici 1 odanın aydınlatması için ne kadar hangi boyda güneş paneli lazım bana. mesele tasarruflu ampül kullansam mesele 11-16 wattllık veya yol gösterebilirsniz.Balkon aydınlatma vantilatör çalıştırmak için ne kadar lık bir panele ihtiyacım var. 

matematik24.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek
    HeYeT bunu yazdı

arkadaşlar 2-3 parça oyuncak tarzı sistemi incelemek için güneş panelli hobby ürünleri aldım  tel şarj yapabilen falan neyse. Bunun harici 1 odanın aydınlatması için ne kadar hangi boyda güneş paneli lazım bana. mesele tasarruflu ampül kullansam mesele 11-16 wattllık veya yol gösterebilirsniz.Balkon aydınlatma vantilatör çalıştırmak için ne kadar lık bir panele ihtiyacım var. 

16 watlık ampul kaç saat açık kalacak maksimum bunu hespla

ona göre %15 fazlası bir panel alman gerekecek tabi panelin maksimum verimde çalışması içinde kaç saat güneşlendiği önemli

en azından 30 wtlık panel ve 1 gün boyunc lambanı yakacak akü lazım

16x24=384w akü lazım

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    drakan
    drakan's avatar
    Erkek

Güneş enerjili sistemlerin bizzat satış ve montajını yapmaktayım.  Önceki mesajları okumak için şu an pek vaktim yok fakat sorularınızı bilgim dahilinde mümkün olduğunca cevaplamaya çalışıcam.

drakan & Oceanicy www.tasarimus.com
Toplam Hit: 5659 Toplam Mesaj: 51