Hangi SSD Yi Tavsiye Edersiniz?
-
Anladım hocam benim niyetim paralanınca dvd söküp oraya ssd yi yada hddyi yerleştirmek, ssd y, 1.cil disk halinde kullanmak ama ikisinide bilgisayara entegre halde kullanmak:D ondan konusu açılmışken detayları öğrenmek bilgilenmek iyidir dedim atladım bende:p garantim bitti ama serviste taktırmak falan kaça patlar acaba onuda merak ediyorum.
-
eksen iyidir , fakat her yerde vatan var garanti işi daha kolay olur. Arada büyük farklar yoksa bilindik yerden al derim.
Birde bende DVD rom u söküp SSD takacağım zaten kullanmıyorum , ayrıca HDD 500gb 7200 RPM , gerek yok sökmeye :)
SSD = C
HDD = D
PanxeR tarafından 29/Haz/13 00:52 tarihinde düzenlenmiştir -
PanxeR bunu yazdı
eksen iyidir , fakat her yerde vatan var garanti işi daha kolay olur. Arada büyük farklar yoksa bilindik yerden al derim.
Birde bende DVD rom u söküp SSD takacağım zaten kullanmıyorum , ayrıca HDD 500gb 7200 RPM , gerek yok sökmeye :)
SSD = C
HDD = D
eeee SSD yı nereye takıcaz? DVD surucuye mı? :)
-
suhatuna bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
SSD = C
HDD = D
eeee SSD yı nereye takıcaz? DVD surucuye mı? :)
hocam okuyaydınn :D
-
PanxeR bunu yazdı
SSD = C
HDD = D
Gerçi Hddler arası yer değiştirmektense C ve D yeri değiştirmek daha pratik bi çözüm ama performans açısından etkisi olur mu ki?
-
erick bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
SSD = C
HDD = D
Gerçi Hddler arası yer değiştirmektense C ve D yeri değiştirmek daha pratik bi çözüm ama performans açısından etkisi olur mu ki?
Windows ve en çok kullanndıgın uygulamaları SSD ye kuracaksın hocam mesela.
photoshop , autocad , chrome , media playerlar. Silip yükleyeceğin oyunlar (bitirince SSD den sil , yerine başka oyun kur )
HDD de depon olacak , filmler , müzikler, arşiv , fotolar.
kapiş :) buda performansın tavan yapmas anlamına geliyor çünki performansa ihtiyacı olan şeyleri SSD den çalıştıracaksın.
-
sonuç Olarak hangi ssd seçildi :D
-
Ayni urunler, amazonda:
Amerikadan getireyim hocam. Temmuzda 15te bir arkadas geliyor, onunla gonderirim. Yuzde 10 komisyon alirim. Corsair Force da sen 40 lira kar et, ben 25 lira.
mizahi tarafından 29/Haz/13 03:44 tarihinde düzenlenmiştir -
SSD'leri çok inceledim,
tek seferde 3 tane alım yapmıştım.
En çok OCZ vertex 4 ve corsair forge 3 gt arasında kalmıştım.
240gb Corsair forge 3 gt'de karar kılmıştım, geçen bir sorun çıkarttı ama hallettim.
Performansı tatmin edici. Windowsta bayatlama hiç olmadı 1 senede. Birden çöktü orası ayrı.
Aralarında o kadar hız farkı yok, 500mb/sn ile 550mb/sn arasındaki farkı hissetmeniz mümkün değil,
anakartlarınız zaten en fazla 400-450'ye kadar çıkabiliyor. Teorik değerleri boşverin.
SSD'lerde 200'e yakın parametre var.
-
@Suha hocam senden aldığım pc de var bitane.
Bu bence harika. Kasım 2012 den beri kullanıyorum. Performansı mükemmel diyebilirim. Ya bunu al. Yada yazma hızı daha yüksek olan bitane. Ama linkini verdiğim ssd tatmin edici.