Hangi SSD Yi Tavsiye Edersiniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erick
    erick's avatar
    Erkek

Anladım hocam benim niyetim paralanınca dvd söküp oraya ssd yi yada hddyi yerleştirmek, ssd y, 1.cil disk halinde kullanmak ama ikisinide bilgisayara entegre halde kullanmak:D ondan konusu açılmışken detayları öğrenmek bilgilenmek iyidir dedim atladım bende:p garantim bitti ama serviste taktırmak falan kaça patlar acaba onuda merak ediyorum.

Bir var,Bir yok..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

eksen iyidir , fakat her yerde vatan var garanti işi daha kolay olur. Arada büyük farklar yoksa bilindik yerden al derim.

Birde bende DVD rom u söküp SSD takacağım zaten kullanmıyorum , ayrıca HDD 500gb 7200 RPM , gerek yok sökmeye :)

SSD = C 

HDD = D

PanxeR tarafından 29/Haz/13 00:52 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

eksen iyidir , fakat her yerde vatan var garanti işi daha kolay olur. Arada büyük farklar yoksa bilindik yerden al derim.

Birde bende DVD rom u söküp SSD takacağım zaten kullanmıyorum , ayrıca HDD 500gb 7200 RPM , gerek yok sökmeye :)

SSD = C 

HDD = D

eeee SSD yı nereye takıcaz? DVD surucuye mı? :)

İmza YOK !!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    suhatuna bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

SSD = C 

HDD = D

eeee SSD yı nereye takıcaz? DVD surucuye mı? :)

hocam okuyaydınn :D 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erick
    erick's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

SSD = C 

HDD = D

Gerçi Hddler arası yer değiştirmektense C ve D yeri değiştirmek daha pratik bi çözüm ama performans açısından etkisi olur mu ki?

Bir var,Bir yok..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    erick bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

SSD = C 

HDD = D

Gerçi Hddler arası yer değiştirmektense C ve D yeri değiştirmek daha pratik bi çözüm ama performans açısından etkisi olur mu ki?

Windows ve en çok kullanndıgın uygulamaları SSD ye kuracaksın hocam mesela.

photoshop , autocad , chrome , media playerlar.   Silip yükleyeceğin oyunlar (bitirince SSD den sil , yerine başka oyun kur )

HDD de depon olacak , filmler , müzikler, arşiv , fotolar.

kapiş :) buda performansın tavan yapmas anlamına geliyor çünki performansa ihtiyacı olan şeyleri SSD den çalıştıracaksın.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    risk53
    risk53's avatar
    Erkek

sonuç Olarak hangi ssd seçildi :D

#....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

SSD'leri çok inceledim,

tek seferde 3 tane alım yapmıştım.

En çok OCZ vertex 4 ve corsair forge 3 gt arasında kalmıştım.

240gb Corsair forge 3 gt'de karar kılmıştım, geçen bir sorun çıkarttı ama hallettim.

Performansı tatmin edici. Windowsta bayatlama hiç olmadı 1 senede.  Birden çöktü orası ayrı.

Aralarında o kadar hız farkı yok, 500mb/sn ile 550mb/sn arasındaki farkı hissetmeniz mümkün değil,

anakartlarınız zaten en fazla 400-450'ye kadar çıkabiliyor. Teorik değerleri boşverin.

SSD'lerde 200'e yakın parametre var. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@Suha hocam senden aldığım pc de var bitane. 

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/corsair-cssd-f120gbgt-bk-120gb-force-3-gt-serisi-sata-30-ssd-%28555mb-okuma--515mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=56068

Bu bence harika. Kasım 2012 den beri kullanıyorum. Performansı mükemmel diyebilirim. Ya bunu al. Yada yazma hızı daha yüksek olan bitane. Ama linkini verdiğim ssd tatmin edici.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
Toplam Hit: 5095 Toplam Mesaj: 48