Hangi SSD Yi Tavsiye Edersiniz?
-
PanxeR bunu yazdıerick bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
eksen iyidir , fakat her yerde vatan var garanti işi daha kolay olur. Arada büyük farklar yoksa bilindik yerden al derim.
Birde bende DVD rom u söküp SSD takacağım zaten kullanmıyorum , ayrıca HDD 500gb 7200 RPM , gerek yok sökmeye :)
SSD = C
HDD = D
Gerçi Hddler arası yer değiştirmektense C ve D yeri değiştirmek daha pratik bi çözüm ama performans açısından etkisi olur mu ki?
Windows ve en çok kullanndıgın uygulamaları SSD ye kuracaksın hocam mesela.
photoshop , autocad , chrome , media playerlar. Silip yükleyeceğin oyunlar (bitirince SSD den sil , yerine başka oyun kur )
HDD de depon olacak , filmler , müzikler, arşiv , fotolar.
kapiş :) buda performansın tavan yapmas anlamına geliyor çünki performansa ihtiyacı olan şeyleri SSD den çalıştıracaksın.
Onu anladim hocam sorun yok orda da demek istedigim suanki hddyi sokup ssd takip hddyi de dvdye takmak mi daha performansli olur yoksa ssdnin dvd den kullanilmasi perfotmansa etkisi yokmudur? Sonucta C ve D olarak ayarlamak bizim elimizde sadece slot bazinda bir performans degerlendirmesini merak ediyorum:)
-
opusdei bunu yazdı
@Suha hocam senden aldığım pc de var bitane.
Bu bence harika. Kasım 2012 den beri kullanıyorum. Performansı mükemmel diyebilirim. Ya bunu al. Yada yazma hızı daha yüksek olan bitane. Ama linkini verdiğim ssd tatmin edici.
Mustafa Hocam offf tam gereklı olan noktayı da yerlestırmıssın :)
Bende satmasaydım ona oyle bısı yapardım zaten :)
Şimdi Lenovo Z580 e takayım dıyorum ama zaten senın yazdıgın ve oınun ''GS'' modelı arasında kaldım :)
Ikısının fıyatı da aynı ama ''GT'' ve ''GS'' arasında farkı bı cozemedım ... -
suhatuna bunu yazdıopusdei bunu yazdı
Bu bence harika. Kasım 2012 den beri kullanıyorum. Performansı mükemmel diyebilirim. Ya bunu al. Yada yazma hızı daha yüksek olan bitane. Ama linkini verdiğim ssd tatmin edici.
Şimdi Lenovo Z580 e takayım dıyorum ama zaten senın yazdıgın ve oınun ''GS'' modelı arasında kaldım :)
Ikısının fıyatı da aynı ama ''GT'' ve ''GS'' arasında farkı bı cozemedım ...Arasındaki fark;
Birisinde GS, Birinde GT yazıyor. O kadar.
random read speed cart curt, geç onları.
-
kaanstain bunu yazdısuhatuna bunu yazdıopusdei bunu yazdı
Ikısının fıyatı da aynı ama ''GT'' ve ''GS'' arasında farkı bı cozemedım ...Arasındaki fark;
Birisinde GS, Birinde GT yazıyor. O kadar.
random read speed cart curt, geç onları.
Bana GS daha mantıklı geldı hocam :)
-
suhatuna bunu yazdıopusdei bunu yazdı
Ikısının fıyatı da aynı ama ''GT'' ve ''GS'' arasında farkı bı cozemedım ...Yorumlarda belirtmişler ne oldugunnu GS önermişler.
http://forum.donanimhaber.com/m_71896787/tm.htm
Konuya girip tüm yorumları okuyamam özet isterim diyene
''İkisi arasında bariz görebileceginiz bir fark yok ama erişim süreleri ve 4k sonuçları az daha iyi gs nin gt den.Diger husus Toogle Nand SandForce daha yeni bir teknoloji.''
''NAND perf olarak çok fazla oynamaz. Ancak GS serisinin kontrolcüsü daha iyi. Erişim zamanına hassas uygulamalarda etkisini gösterecektir.''
''neutron gtx , gt , force gs , force gt , nova siralama bu sekilde . toggle nandlar senkron nandlardan daha fazla band genisligi sundugu icin daha performanslidir .''
''Piyasadaki yüksek performanslı disklerin çogu Toggle MLC NAND(Neutron Gtx,Plextor M5 Pro,Samsung 840 Pro) daha sonra Senkron MLC NAND (Vertex 4,Vector,Nuetron,Crucial M4) .Daha sonra Toogle Nand SandForce (Force Gs,Ocz Vertex 3 Max iops vs vs) geliyor.Daha Sıbra Senkron Nand SandForce(Force Gt,Intel 520,330,KingstonHyperx,Ocz Vertex 3) ler geliyor.Sıralama böyle takip edilebilir.Toogle MLC Nand Senkron MLC nand birbirine denk diyebiliriz.''
-
PanxeR bunu yazdısuhatuna bunu yazdıopusdei bunu yazdı
Ikısının fıyatı da aynı ama ''GT'' ve ''GS'' arasında farkı bı cozemedım ...Yorumlarda belirtmişler ne oldugunnu GS önermişler.
http://forum.donanimhaber.com/m_71896787/tm.htm
Konuya girip tüm yorumları okuyamam özet isterim diyene
''İkisi arasında bariz görebileceginiz bir fark yok ama erişim süreleri ve 4k sonuçları az daha iyi gs nin gt den.Diger husus Toogle Nand SandForce daha yeni bir teknoloji.''
''NAND perf olarak çok fazla oynamaz. Ancak GS serisinin kontrolcüsü daha iyi. Erişim zamanına hassas uygulamalarda etkisini gösterecektir.''
''neutron gtx , gt , force gs , force gt , nova siralama bu sekilde . toggle nandlar senkron nandlardan daha fazla band genisligi sundugu icin daha performanslidir .''
Eywallah hocam ozman bu modelı alıcaz :D
http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/corsair-cssd-f128gbgs-bk-128gb-force-gs-serisi-sata-30-ssd-%28560mb-okuma--535mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=63456 -
şu an önümde Transcend 128gb duruyo, deneyince sonuçları bildiririm sana :D
256 ya param yetmedi hem windows hem macosx kurcam aslında ama :D :D
560/530 diyo okuma yazma hızına :D -
MaviGozluDev bunu yazdı
560/530 diyo okuma yazma hızına :DTakıcakmısın sımdı? :D
Bi tak da bak bakalım herkez cok fazla Performans farkı olduugnu soyluyor bır de murıdden dınleyelım :D
Ona gore alayım yada almıyayım :)
JiggSaw tarafından 29/Haz/13 13:10 tarihinde düzenlenmiştir -
mizahi bunu yazdı
Ayni urunler, amazonda:
Amerikadan getireyim hocam. Temmuzda 15te bir arkadas geliyor, onunla gonderirim. Yuzde 10 komisyon alirim. Corsair Force da sen 40 lira kar et, ben 25 lira.
Hocam dedıgın sekılde 280 e gelıyor :) Vatan da zaten 315 TL 35 TL için beklemeye deger mı? Artı Eksenbılgısayarda 290 TL , sneın getırecegınle arada 10 TL fark olur :) Teşekkurler :)
Sen bana guzellık yapabılırsen bunu getır de KAR koymadan , degsın aldııgmıza :D
http://www.amazon.com/Corsair-Series-2-5-Inch-Controller-CSSD-F128GBGS-BK/dp/B00ABE3RFA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1372466129&sr=8-1&keywords=CORSAIR+128GB+FORCE+GS+ssd -
suhatuna bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
560/530 diyo okuma yazma hızına :DTakıcakmısın sımdı? :D
Bi tak da bak bakalım herkez cok fazla Performans farkı olduugnu soyluyor bır de murıdden dınleyelım :D
Ona gore alayım yada almıyayım :)
önce bi hızlı interneti olan birine gimem lazım, mountainlion u indirmem lazım :D benim süpersonik 1mbit lik internetimle çoook sürer malum :D