Harddiskimle Birlikte Uçan Datalarımı Geri Getirdim, Nasıl Mı?
-
FCN bunu yazdı
sormak istedigim bişi var. şifre denerken neden paralel for kullandında kendi threadpoolunu ve que sistemini oluşturmadın? manuel yapman daha performanslı olmaz mıydı ?
Yok hocam paralel forun normal threadi farklı şekilde açmaktan hiçbir farkı yok zaten arkaplanda.
yapabileceğim tek performans artışı 7za.exe den değilde c++ da şifre açan şeyi baştan yazmak olabilirdi o da çok uzun iş ve işlem zaten uzun olduğu için toplamda aman aman bi performans vermeyecekti bana.
-
Süper bi makale olmuş benim dizüstünüde evden çalmışlardı Allahtan harici hdd ye backup almıştım. Aklıma gelmişken ben bi backup alim :)
-
HolyOne bunu yazdıTaRuZ bunu yazdı
Üstad; senin zamanında uzaktan kumandalı bomba yaptığın bir video vardı. Şu bildiğimiz uzaktan kumanda, küvette patlattığın. Aradım ama forumda yok. Onu yayınlayabilir misin ?
http://www.tahribat.com/Forum-Kazandik-112579/1/-/-/100
Üstad,2004ten sonra 2013 te girince siteye bazı şeyleri kaçırıyor insan. Onu defaten izlemiştim. Yaptığın mucitliği görünce onu da tekrar izlesem dedim. Neyse sağlık olsun.
TaRuZ tarafından 07/Oca/14 23:08 tarihinde düzenlenmiştir -
Adam kendi bug unu cozmus hava atiyo beyler :)
-
yeminle okurken ,film senaryosu modunda okudum harbi helal olsun hocam
-
- Diski PC dergilerinde yada internette reklamlarını bulabileceğim data kurtarma merkezlerine göndermek
- Bu hiç iyi bir fikir değildi çünkü donanım işiyle uğraşan ve buralara müşterilerinin onlarca diskini gönderen arkadaşlar tanıyordum. Türkiyedeki bu firmalar yangından çıkan diskinizi %99.9 kurtarma taahhüdü veriyor, diskinizi alınca önce undelete deniyorlar, olmazsa da malesef kurtarmak mümkün değil deyip 10.000 TL lik fatura yolluyorlardı.
Buraya katılmıyorum. Kadıköyde normal bilgisayarcı gibi yerlere götürürsen bu sonucu alırsın ama Mydisk'e götürürsen verilerinin tamamını geri getiriyorlar. Adamlar 17 yıldır veri kurtarma işi yapıyorlar ben 4-5 adet disk götürdüm hepsinde de seninkine benzer sıkıntı vardı kafa atıyordu. 1000-1500 TL fiyatlara dosyaların tamamı geri geldi. Disk çizildiyse onlar da birşey yapamaz ama diskin durup dururken çizilmesi de zor biraz senin diskin içine cin falan kaçmıştır :)
Bu arada birkaç yıl önce dosya kurtaramazlarsa ücret almıyorlardı büyük ihtimalle hala öyledir. Yani analiz ücretsiz dosyalarını kurtarırlarsa kendi sunucularına atıyorlar sen şifre ile bağlanıp dosya isimlerini görüyorsun tamam dosyalarım bunlar eksik yok diyorsun ondan sonra ücret ödeniyor.
- Diski PC dergilerinde yada internette reklamlarını bulabileceğim data kurtarma merkezlerine göndermek
-
Darkskull hocam eğer kurtaramadığında para istemiyorsa adam gibi bir iş yapıyordur katılıyorum.
Fakat hiçbir insan yada firma benim diskimi benim kadar narin ve özenli açamaz. ne bileyim işe yeni giren stajyerin eline vermeyeceklerini dimi =) kaybetmeyi göze alabileceğim bir disk olsa yada yapabileceğim herşeyi yapmış olsam ve disk yüzeyinde bir hasar olmadığı halde çalıştıramasam evet daha profosyonel bir yer arayabilirdim fakat iş o aşamaya gelmedi.
-
hocam benim de 5-6 sene öncesi 2 tane hdd uçtu, biri maxtor 40 gb lık (ilk göz ağrım), diğeri de 160 gb lık seagate. sanırım bad sector olayı ama tam olarak çözemiyorum. göndersem onları da bi açsan kurcalasan olur mu :)
bu arada back up olarak hangi programı önerirsin, ne şekilde yapılıyor o meret. bugüne kadar hiç back up alma ihtiyacı hissetmedim de..
-
backup gerçekten çok önemli, ayrıca holy yilmamana hayranim. yapana kadar pes etmek yok ;)
bende geçen aylarda 10yıllık arşivimi kaybettim, bilgisayarımı ve harici diskimi çaldırdım. ondan sonra cloud sistemlerini inceledim ve google drive'da tercih kildim. şu an çok onemli olan ve boyut olarak çok büyük olmayan dosyaları oradan çalışıyorum.
büyük dosyaları ise harici disk ve şirketin server'ina kopyaliyorum, kötü bi tecrübe ama insan öğreniyor işte ;)
-
merak ettigim, sifreyi eksikmi yazmissin ? fazla tusa mi basmissin ?
hizli klavye kullanirken benimde basima geliyor.
aytek, eger sifreyi yanlis yazmissan yedekleme programini baslatmak icin sifreyi ikinci defa dogrulama penceresi-kutucugu olmadigindandir.
ayni sifreyi iki defa hatali girmek zor zenaat