Her Doğuluyu Kürt Sanmak - Her Sakallıyı Deden Sanmak
-
maximuss bunu yazdı:
-----------------------------
edit : gerci uc turu varmis kurdlerin .
kirmaco , yezid 3. cu etnigi hatirlamadim . bu yezidler en kotuleriymis , sonra kirmancolar .
sanirim son kalan etnik kesim iyi kurdleri temsil ediyor .
Saksıda ot mu yetiştiriyorsun hoca,üç tür beş tür diye.Bilgi sahibi olmadığın konularda mışlı mişli cümlelerle yazma.Saygılar sevgiler.. -
bayzin bunu yazdı:
Geçenlerde bir kız var bizim servisle gelip gidiyor.Servisci bana dedi ki servisde sen nerelisin bende dedim ki Karslıyım.Adam bana dedi ki kürt müsün yok dedim sonra dedi ki terekeme misin hayır Türküm dedim adam anlamadı bu sefer dedi ki Azeri misin yok dedim yok Türküm diye birazcık daha sesli söledim tamam dedi sustu.
Neyse servisden indik o kız bana dedi ki sen kürtsün dimi falan.Baktım bi suratına şöle neyse dedim ondan sonra cevap vermedim o da dedi ki kürtsün işte ne olcak falan dedi ben bu öyle diyince güzelce yok hayır değilim dedim anlamadın mı dedim hmm falan dedi.Yine 1-2 laf etti ardından tam ağzımı doldurdum s-ktiri çalacaktım.Neyse dedim kıza sövmeyeyim dedim sustum.
Bide taa geçen sene adamın biriyle konusuyorum msnde.Adam dediysem 19 yaşında eleman işte.Muhabbet yine nerelisine geldi bende Karslıyım dedim herif bana dedi ki hmm sende kürtsün he falan dedi ne kürdü dedim Türküm dedim dedim,olm Karslı değil misin dedi bana.Bende evet ama Türküm dedim öküz diretiyorda diretiyor görende ömrünü tarihe adamış tarihci falan sanacak.En sonunda dayanamadım sağlam küfür ettim sildim hemen msnden.
-----------------------------sen ermenisin..
-
V_For_Vendetta bunu yazdı:
-----------------------------bayzin bunu yazdı:
Geçenlerde bir kız var bizim servisle gelip gidiyor.Servisci bana dedi ki servisde sen nerelisin bende dedim ki Karslıyım.Adam bana dedi ki kürt müsün yok dedim sonra dedi ki terekeme misin hayır Türküm dedim adam anlamadı bu sefer dedi ki Azeri misin yok dedim yok Türküm diye birazcık daha sesli söledim tamam dedi sustu.
Neyse servisden indik o kız bana dedi ki sen kürtsün dimi falan.Baktım bi suratına şöle neyse dedim ondan sonra cevap vermedim o da dedi ki kürtsün işte ne olcak falan dedi ben bu öyle diyince güzelce yok hayır değilim dedim anlamadın mı dedim hmm falan dedi.Yine 1-2 laf etti ardından tam ağzımı doldurdum s-ktiri çalacaktım.Neyse dedim kıza sövmeyeyim dedim sustum.
Bide taa geçen sene adamın biriyle konusuyorum msnde.Adam dediysem 19 yaşında eleman işte.Muhabbet yine nerelisine geldi bende Karslıyım dedim herif bana dedi ki hmm sende kürtsün he falan dedi ne kürdü dedim Türküm dedim dedim,olm Karslı değil misin dedi bana.Bende evet ama Türküm dedim öküz diretiyorda diretiyor görende ömrünü tarihe adamış tarihci falan sanacak.En sonunda dayanamadım sağlam küfür ettim sildim hemen msnden.
-----------------------------sen ermenisin..
-----------------------------bu ülkede yaşayıp kendisini türk hissedenler türktür.
-
maximuss bunu yazdı:
Asosyal bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
Gecen sene Ali kircanin siyaset meydanini izliyordum .
bayanin biri " ben diyarbakirliyim , kurdler bizim kardesimiz " falan dedi. Ali kirca "dogudaki kurdler " demisti ve ben cok sinir olmustum . Doguda sadece kurd mu var ?
Bunun turkmeni var , turku var , azerisi var kurdu var arabi var. Her dogulu olan kurd mu oluyor ?
bu mantelitenin degismesi gerek . Kendi beynimizde oralari kurd sehri yapmisiz ki 1071 den once oralari yunanli,ermeni kayniyordu . Savastan sonra turkler ve bizansin kole askerleri olan iranli , ermeni ve semitik halklarda orada kalmistir. Belirli kaynaklarda mevcuttur . Orada cok sayida kypcak turkude kalmistir , ama sonradan tureyen kurd milletine asimile olmuslardir. Bir cok turk beyligi kurdlere asimile olmustur.
ben halklarin kardesligi sarkisini soylemiycem . cunku embesilin biri "azeri", "alevi" demis. Azeriler turktur , alevilerinde cogu turktur . Safavid devletinde orduda kirmizi sapka taktiklari icin "kyzylbash" kelimesi burdan geliyor .
her nedense oz kardeslerine yabancilik ceken bir milletin , kendi kanindan olmiyana kardes cekmesi bana cok sacma geliyor . Simdi burada konu acicak olsam azerilerin anadoludaki bazi turklerden , daha safkan olduklarini ortaya cikaririmda , sonra gene bazi kesim beni, yahudi , dinsiz , turk dusmani yapar . o yuzden adam akilli yazin . bilginiz yoksa bazi konularda kesin bir fikir yazmayin ...
ben kurdleri sevmiyorum acikcasi , kimsede darilmasin . Iyileride var , komsumuzda vardi . Her kurd pkk li demiyorum ama kurdler gormemis . Burda bile var , yeniyilda taksimde yaptiklarini burda bile yapiyorlar .bu onlarin kaninda var anlasilan .
kirmaco , yezid 3. cu etnigi hatirlamadim . bu yezidler en kotuleriymis , sonra kirmancolar .
-----------------------------pkk tarafından eli öpülesi adam.
-----------------------------?
bak kimseyi rencide etmek istemem , ben gorduklerimi yazdim ki cok orneklerini gordum :) mahllade top oynadigimiz kurd cocuk vardi , kendisi babasina kufur ederdi . simdi yazdima sebeplerini ...
pkk olayini biliyorum , burad da yazdim . Kendisi turkmen ,esi kurd olan komsumuz vardi . pkknin oradaki kurdleride kanser ettigini biliyorum , ama pkknin kurdlerden de destek aldiginida biliyoruz. DTP osman baydemir ne diyordu ? "ertesi gun 5.000 tane daha daga cikaririz " . simdi burada sozu gecen 5.000 kisinin milleti ne olabilir ? siyasetci agzi ile konusmak istemiyorum , gercekleri hepimiz biliyoruz ...
-----------------------------peki doguda kendi askerlerinin kafasina sikan sonrada banyoda dustu kafasini carpti oldu diyenleride biliyomusun ?cesedi aileye gostermediklerini ama aile zorla kefeni acip kafasinda mermi gorduklerini ? yada askerlerin koyluleri tehdit edip bize muhbirlik yapacaksiniz yoksa koyu yakariz dediklerini ve harbiden yaktiklarini ?
benim cok fasist arkadasim oldu babasina kufreden ... uvey annesini duzmek isteyen ...
dedigin bi tek kurdlerde yok kardes her kesimde turkundede var kurdunde de var. yolund duserse git bi guneydogu koyune ilcesine gor bak ne kadar misafirperver insanlar. harbi insanlar saf insanlar ... dogu yada guney dogu sadece haberlerde,dizilerde izledigin yada o tanidigin 3-5 kurdden ibaret degil.
-
cyb3rt1m3 bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
Saksıda ot mu yetiştiriyorsun hoca,üç tür beş tür diye.Bilgi sahibi olmadığın konularda mışlı mişli cümlelerle yazma.Saygılar sevgiler..
-----------------------------yetistirmiyorum , arastirirsan yezid ve kirmaci lerin ne oldugunu ogrenebilirsin ...
-
maximuss
tartışma niyetinde değilim ama dostum bazı şeyler tv ekranlarından göründüğü gibi değil. tv sana işlerine gelen kısmını servis eder bir başka değiş ile patronunun maşalık ettiği kişilerin halka empoze etmek istediği görüş ve duyguları uygulayabileceği kesitleri izletir. sen kürt arkadaşının babasına küfür ettiğini örnektenmi sayıyorsun? benim 7 ceddine küfreden türk arkadaşlarım yani olayı bu kadar basite indirgememeliyiz. gün oluyor bende babama sövüyorum yani bunu direk ırk ile bağdaşlaştırmak bana göre şovenizmdir. osman baydemir ve pkk olayına gelirsek emin ol dağa çıkanlar arasında türk kökenli vatandaşlarımızdan tut daha başka ırklara mensup nice insan topluluğu var. önemli olan bu çıkışın önüne geçecek adımları atabilmektir bu iş klavye başında nutuk atarak veya klavyeyi samurai kılıcı zannederek ahkam kesmek ile olabilecek bir iş değil. bu ülkede kürt nüfusu nerden baksan 15 milyonu buluyordur dtp'nin aldığı oy sayısı? 2 milyon hani nerede geriye kalan 13 milyon insan? şimdi birileri sırf egolarını okşamak için hakaretler edecek eyv. edin pkk ellerinizden öper.
-
maximuss bunu yazdı:
cyb3rt1m3 bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
Saksıda ot mu yetiştiriyorsun hoca,üç tür beş tür diye.Bilgi sahibi olmadığın konularda mışlı mişli cümlelerle yazma.Saygılar sevgiler..
-----------------------------yetistirmiyorum , arastirirsan yezid ve kirmaci lerin ne oldugunu ogrenebilirsin ...
Kendim Kürt kökenliyim gayet de iyi biliyorum.Coğrafyanın ve Kürt kökenlilerin kendi aralarında ne denli farklılıklar gösterdiğinden haberin yok. -
cyb3rt1m3 bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
cyb3rt1m3 bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
Kendim Kürt kökenliyim gayet de iyi biliyorum.Coğrafyanın ve Kürt kökenlilerin kendi aralarında ne denli farklılıklar gösterdiğinden haberin yok.
-----------------------------hocam o senin dediğin lehçedir. süryani,kurmanci vs. bunlar kürtçenin lehçeleridir.
-
Asosyal bunu yazdı:
cyb3rt1m3 bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
cyb3rt1m3 bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
Kendim Kürt kökenliyim gayet de iyi biliyorum.Coğrafyanın ve Kürt kökenlilerin kendi aralarında ne denli farklılıklar gösterdiğinden haberin yok.
-----------------------------hocam o senin dediğin lehçedir. süryani,kurmanci vs. bunlar kürtçenin lehçeleridir.
Hocam lehçe farkı da var,bi de arkadaşın kastetmek isteyip de kategorize ederken yanlışa düştüğü şekilde kabilesimsi ayrımlar da mevcut. -
Yezidilik dindir.
Kürt, arap, fars ve diğer ırklardan da yezidi olanlar vardır.
Kürtler arasında ara dallar falan yoktur. Sadece zazalar vardır. Kullandıkları dil farklıdır. Ama kürt olduklarını söylerler.