Her Doğuluyu Kürt Sanmak - Her Sakallıyı Deden Sanmak
-
Asosyal bunu yazdı:
-----------------------------
maximuss
tartışma niyetinde değilim ama dostum bazı şeyler tv ekranlarından göründüğü gibi değil. tv sana işlerine gelen kısmını servis eder bir başka değiş ile patronunun maşalık ettiği kişilerin halka empoze etmek istediği görüş ve duyguları uygulayabileceği kesitleri izletir. sen kürt arkadaşının babasına küfür ettiğini örnektenmi sayıyorsun? benim 7 ceddine küfreden türk arkadaşlarım yani olayı bu kadar basite indirgememeliyiz. gün oluyor bende babama sövüyorum yani bunu direk ırk ile bağdaşlaştırmak bana göre şovenizmdir. osman baydemir ve pkk olayına gelirsek emin ol dağa çıkanlar arasında türk kökenli vatandaşlarımızdan tut daha başka ırklara mensup nice insan topluluğu var. önemli olan bu çıkışın önüne geçecek adımları atabilmektir bu iş klavye başında nutuk atarak veya klavyeyi samurai kılıcı zannederek ahkam kesmek ile olabilecek bir iş değil. bu ülkede kürt nüfusu nerden baksan 15 milyonu buluyordur dtp'nin aldığı oy sayısı? 2 milyon hani nerede geriye kalan 13 milyon insan? şimdi birileri sırf egolarını okşamak için hakaretler edecek eyv. edin pkk ellerinizden öper.
-----------------------------15 milyon kurdu nerenle saydin merak ediyorum ?
en cok kurd nufusu resmi rakamlara gore istanbuldadir , 1.5 milyon civarindadir .
Sonra diyarbakir ki buranin nufusu 1.6 milyodun . buradaki herkez kurd olmadigina gore e o zaman ne etti bu kurdler ? tuncelinin nufusu kac ? 1 milyonmu :D 400.000 varmi ? urfa, van ? bitlis ? hakkari ? sirnak ? bunlarin nufuslari 500.000 i zor gecer veya gecmez ki bu tip sehirlerde kurd nufusu turklere gore daha baskindir ki ozalin . batiya yerlestirdigi koloni halindeki kudlerden bahsetmiyorum . onlarin nufusuda 100.000 gecmez bursa , izmir , antalya gibi sehirlerde.yani toplamda 8 milyon yaparsa iyidir turkiye genelinde. Bana CIA rakamlari ile gelme, en son 25 milyon demislerdi :D
daga cikan turk konusunda , gecenlerde bir videoda izlemistim . Turk bir cocuk ( renginden, yuz hatlarindan da anlasiliyordu ) sizin o roj tvye pkk da roportaj vermis , iste halklarin kardesligi bilmem ne ... yani cocugun beynini komunizm ile yikamislar ( buda ataturkun turk halkinin neden komunizmle yasayamayacagini ongordugunu acikliyor ) . ama bu beyni yikanmis turk genclerinin sayisi 100 de biri bile etmez pkknin . Elkaideye katilian turkler yokmu ? hatta 2005 de mitin arabasini ucurdular kuzey irakta bu ladinci turkler .
babasina sovme olayi gelince , benim dedigim cocuk(adi emrahti) ayakkabi boyaciligi yapiyordu ki benden 1 yas kucutu ben ozamanlar bursanin alt yapisina ilk gittim seneydi 12 yasindaydim. Bu arkadas ozeniyordu tabi . birgun top oynarken benim valide merak etti sordu iste , nasil yasiyorlar , kulturel yapilari ne falan . cocuk nasil calisiyor ve ayni anda okumaya calisiyor . annem sormustu " oglum annem baban neden ilgilenmiyor senle , zekisin falan " cogun kac kardes oldugu belli degil , ayrica cocuk calisirken , ayakkabi boyiyacam diye eve ekmek gotureyim diye ugrasirken . Babasi kahvede tavla atiyor , cay iciyordu . Benim babam hayatinda kahveye gitmemistir . Bizim cins'te o mantik var. turk geleneginde evlatlara onem verilir . egitimine , yasayisina . iyi bir gelecegi olsun ister . ama bu kurdlerde yok malesef , onlar cocuk yaparken bile ne icin yaptigini dusunmuyor .tarlaya isci mantigi ile. Kultur desen ari kulturu var . hep bana derler . gorgusuzdur bu konularda , kiz istemez zorlarlar . taciz ederler ama baskasi kendi bacisina yapsa deliye donerler ( hep banaciligin diger ozelligi ) . daha sayayimmi ?
bu arada banada staj yaparken kurdmusun diye soruyorlardi , nerem kurde bezniyorsa :S
-
yaşın genç bu kürt türk meselelerini fazla kurcalıon sanki :D karsın neresindendin bu arada
-
benim bulgaristanda türk die dışlanıp türkiyede bulgar die bahsedilmem gibi bişe :)
-
Konu gene saptı ya hayırlısı.Kürt nüfusun 10 milyon,15 milyon gibi iki haneli rakamlara vardığı iddiası safsatadır.
-
cyb3rt1m3 bunu yazdı:
Konu gene saptı ya hayırlısı.Kürt nüfusun 10 milyon,15 milyon gibi iki haneli rakamlara vardığı iddiası safsatadır.
--------------------------
neye dayanarak bunu söylüosun baban nüfus müdürümü weya olduguunu farzet olsa n'olur ki -
antalyalımısın evet yörük müsün evet
antalyadada bu durum var
-
@SysTeMeRRoR
askerde nobette uyudugu icin oldurulen asker vardir , bunu bana gorev yapmis asker bir abim soylemisti . Turk ordusunda , yunan ,arap ne bilim amerikan ordusundaki gibi lavabalik yoksa bunun sebebi bu disiplin sistemidir . belki o uyudugu icin butun bir boluk inicekti . Turk ordusunu gerlilla(askeri saldiri taktiginde soyluyorum ) tipi saldirilara karsi dunyada lider yapan bu ozelliktir . ama o bos tufek vermisler falan , yuzbasi indirmis falan gecin bu orduyu karalama yalanlarini . orduda hataya af yoktur , her hatanin bir cezasi vardir . disiplin boyle korunur .
-
maximuss bunu yazdı:
@SysTeMeRRoR
askerde nobette uyudugu icin oldurulen asker vardir , bunu bana gorev yapmis asker bir abim soylemisti . Turk ordusunda , yunan ,arap ne bilim amerikan ordusundaki gibi lavabalik yoksa bunun sebebi bu disiplin sistemidir . belki o uyudugu icin butun bir boluk inicekti . Turk ordusunu gerlilla(askeri saldiri taktiginde soyluyorum ) tipi saldirilara karsi dunyada lider yapan bu ozelliktir . ama o bos tufek vermisler falan , yuzbasi indirmis falan gecin bu orduyu karalama yalanlarini . orduda hataya af yoktur , her hatanin bir cezasi vardir . disiplin boyle korunur .
-----------------------------tabi disiplin gereği komutanı tarafından eline el bombası verilerek katledililen 3 asker. "ağlarsa anam ağlar" maksimuss hazretleri bir önce ki yorumunda türkler çocuklarına değer verir vs. nice gazel okumuştun yazık değilmiydi anaları tarafından değer verilen bu 3 askere sen şimdi sırf savunduğun görüşe arka çıkmak için bunada bulursun şık bir kıyafet.
gelelim nüfus meselesine mgk raporlarına göre kürt nüfusu : 12 milyon 600 bini aşıyor. gelelim arkadaşın emrahın babasına ciddi ciddi sende protein eksikliği var ailen anlattığın gibi itina ile yetiştirmemiş seni. sırf kürt kökenli bir arkadaşından yola çıkarak tüm kürtleri cahil, sorumsuz ve kültürsüz ilan ederek ön yargılısın. gel diyarbakıra seni misafir edeyim gör kürtlerin ne kadar misafirperver olduğu yemeyip yediririz içmeyiz içiririz konuşmayız dinleriz bu bizim zengin kültürümüzün bize benimsettiği bir olgu. senin anllatıklarına gelince alayı safsata alayı bilim kurgu... emrah uzayda, venüste 5 minare, ayda kebap yapanlar...
-
yassun bunu yazdı:
cyb3rt1m3 bunu yazdı:
--------------------------
neye dayanarak bunu söylüosun baban nüfus müdürümü weya olduguunu farzet olsa n'olur ki
Hocam gelip gitmişliğimiz var,ordan burdan duyup da yazmadım merak etmeyesin.Taş çatlasa 5-6 milyona varır.Bizzat içinde bulunuyorum,ki bulunmak hadi şöyle dursun.Bölgedeki göç hareketleri vs.yi biraz incelemek -gerçek verilere dayanmak kaydı ile tabi- bu sonuca varabilmek için yeterlidir.Yok yine de daha doğru olduğuna inandığın bir şey varsa,buyur.Gözlem ve analizlerimin yanlış olduğunu öğrenmiş olurum sayende.Saygılar,sevgiler... -
şu sıralar :D kürt kelimesi :D artk küfür oalrak geçior :D türke bile .DD kürt müsün oglm diolar xDD