folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder İngilizce Öğreniyoruz Kaliteli Bir Konu



İngilizce Öğreniyoruz Kaliteli Bir Konu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Merhabalar arkadaşlar,

    Konumuz İngilizce Öğrenmek,

    Kendim,

    Standart bir seviyedeyim. Okuduğunu anlayabilen az çok yazabilen ama konuşma düzeyim çok az diye tarif edebilirim.

    Ancak bunun düzelmesini istiyorum. Tabiri cazise harıl harıl konuşabilmek hedefimdir konunun kaliteli dolu dolu olması dileğiyle,

     

    GİRİŞ:

    3 saattir net başında nasıl öğrenebilirimin hesabını yapmaktayım. Bir çok makale okumama rağmen kendime tatmin edici BİR YOL HARİTASI ÇİZEBİLMİŞ DEĞİLİM.

    Gelin CİDDİ fikirlerimizi paylaşalım. Elimizde ne var ne yok bakalım. Ve bizde ingilizce konuşabilelim.

     

    GELİŞME:

    a)

    Detaya indiğimizde karşımıza bir kaç problem çıkmaktadır. Birinci problem şudur: ''Kursa Gidilmeden Öğrenilemez Kardeşim'' diyerek demoralize olmamızı isteyen arkadaşlar bize başarılar dileyebilirler. Bir sene hazılık eğitimi aldım. Görünen şudur. Gramer hocan anlatır ve çıkar Reading hocan oturduğu yerden ingilizce paragraf okur türkçesine çevirir ve alıştırmayı senin yapmanı bekler. Video dersi kızların pembe dizisinden ibarettir ve writing derside size sadece komposizyon yazmak için gereken ÖNEMLİ bağlaçları verir ve sene sonunda sizden 5 paragraflık şahane bir yazı bekler ve daha çok beklerler. Bu okulun kötülüğünden kaynaklanmamaktadır. Öğretmenin ders anlatış şeklidir ve değişik yerlerde çokda farklı değildir.

    Kursta belki biraz daha detaya iniliyordur. Demem odur ki son senelerde her zaman duyduğumuz gibi ''  BİREYSEL BAŞARI ÇOK ÖNEMLİDİR'' Hocaların çoğu bilmektedir fakat anlatamamaktadır. Ve ne kadar anlabilirse anlatsın size hitap etmeyedebilir. Burada biz ve bireysel başarımız ön plana çıkmaktadır.

    Bana sorarsanız kursun yada hazılık sınıfının tek ve tek avantajı: SORUN YAŞADIĞINIZ KONULARI HOCANIZLA BİREBİR SORABİLME İMKANINIZDIR. Ki benim bir sürü sorum olurdu ancak hocalar artık yeter dedikleri içinde öğrenmeme ket vurmuşlardır. Şahsım çok fazla irdeleyerek ders çalışmaktayım. Anlamadan bir sonraki satıra asla geçemem ve anlayamam. Yani Kurs ve Hazırlık sınıfının tek avantajı: SORU SORMANIZDIR. Şayet sabırlı hocalarınız varsa. Biz bunu nasıl aşacağız. Tabiki net ile tbt ile dil forum ile google ile videolar ile emin olun kat ve kat daha iyi şeyler öğrenebileceğiz. ( Ben hocalarıma bu yaz soru sorma imkanınada sahip olacağım sizde eski hocalarınızla görüşebilirsiniz.)

     

    b)

    Tabuları ben böyle yıktığımı düşünüyorum ikinci ve bizi başarıya götürecek şeye ise ulaşmış ve toparlanmış değilim işte bu yüzden siz TBT üyelerine danışmam gerekiyor. Profilime girip yeni üye olmama takılmayın. Tbt nin içinde 2 senedir aktif ve pasif olarak bulunmaktayım. 

    Bu konuyu açmamın sebebi kaynak takıntım olması.

    Bir kaynaktan başlayıp sonuna kadar gitmek istiyorum. Bu els olur daylight olur vs.

    Ancak bunlardan hangisi ? bu konuda ingilizceyi öğrenen arkadaşların DETAYLI yardımına ihtiyacım var.

    Malesef kendime ait bir laptopum yok ancak 24 saat kullanabileceğim içinde deepfrez olan bilgisayara sahibim diyebilirim ( bölümün bilgisayarları)

    Aradığım ise şu tarz bir şey:

    KALİTELİ BİR ÇALIŞMA KİTABI

    BU KİTABA AİT NETTE DERS DERS ANLATIMI BULUNAN DERS VİDEOLAR

    Bu ikisi olursa havalara uçaçağıma eminim. Çünkü günlerdir bunun planlarını yapıp hala kendime bir kaynak bulamamış olmam çok kötü bir şey. Hemen başlamak istiyorum. İngilizce öğrenmeyi ders olarak değil farklı bir insan olmak ayrıcalıklı olmak olarak görmekteyim. Bu bana dahada gaz veriyor.

     

    SONUÇ:

     

    Şimdi siz değerli üyelerden bu sorularıma bir cevap bekliyorum. Google çöplüğünde saatlerdir uğraşmama rağmen doyurucu bir cevap bulamadım. Kaynak tavsiyeniz benim için çok önemli. Diğer tavsiye ve önerilere de açığım. Ben bunu sınava hazırlanırken yaptım. Biyolojiden 30 sorudan 10 net yaptım. Yapamazsın dediler seneye daha da batarsın dediler kendi çabalarım ve kitaplarımla 29 a 1 yaparak hedefime ulaştım nerdeyse bütün dersleri kendim öğrendim hocalarla yıldızlarımız hiç barışmadı ama kendime güveniyorum. Kendi başıma istikrar ve güveni sağladıkça yapabileceğime inanıyorum. ( neden bu kadar vurguluyorum çünkü herkes yapamassın diyor sürekli bu konuyu okuyacağımdan sözlerime tekrar inananmak için vurguluyorum) Şimdiden teker teker önerilerinize teşekkür ediyorum. Nette açılan konulara bakıyorum 2009 2010 yılıncda açılmış. Acaba şimdi ne durumdalar dilediklerini yapabildiler mi diye düşünüyorum. İnşallah bizde bir kaç ay bir kaç sene sonra geldiğimiz duruma bu günü hatırlayarak tebessümle bakabiliriz.

     

     


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2009
    Dişi

    hocam livemocha.com da birçok dil war önce öğretiyo yazıyosun okuyosun falan sonra seni diğer üyeler değerlendiriyo falan baya kişi yararlanıyo siteden. Oraya da bakabilirsin


    dewdim dewrildim geldim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ekim/2007
    Erkek

    Ben çizik atayım takipçinim


    Tbt Dersimliler Derneği Başkanı :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    hazırlıklarda okutulan gramer kitaplarına bakabilirsin (cambridge yayınlarının mesela) öğrendiğin yapıları kullanman gerekiyor sürekli bunu gerçek hayata dökmedikten sonra unutursun. türklerin genel problemi gözlemlediğim kadarıyla pratik eksikliği. biz hala türkçe cümleyi ingilizceye çevirip konuşuyoruz/konuşamıyoruz. Ancak prtiklik artınca ingilizce düşünmeyi öğreniyorsun.  

    önerilerime gelince

    reading için: penguen yayınlarının küçük kitapları var, 1. seviyeden X seviyesine kadar onları okuyabilirsin, bilmediğin kelimleri çıkart bi yere not al ve arada bir tekrar et ki unutma

    writing için: bir günlük gibi bir şey tutabilirsin, yeni öğrendiğin kelimeleri günlüğüne de yazrak pratiklik sağlarsın. 

     

    listening: voa news, bbc 6 minutes english in haberleri iyidir. özellikle voa news in youtube da haberleri alt yazılı. sunucu çok yavaş şekilde haberleri sunuyor. faydalanabilirsin. diğer bir tavsiyem ise çizgi film. eskiden araştırıştım, en iyi ingilizceye sahip, anlaşılır çizgi film avatar (last air bender) 

    bunu öncelikle türçe alt yazsı ile izle. sonra ingilizce alt yazısı ile izle kelimelerin teleffuzlarını öğren. ondan sonra alt yazısız izle ki kulağın tembelleşmesin. bunu her bölüm için yap. ilk başlarda anlamasan bile belirli bir zaman sonra artık anlaşılabilir olduğunu fark edeceksin

     

    speaking: bana göre en önemli konu bu. chat sitelerinden yabancı arkadşlar bul ve skpe aracılığı ile konuş. yanlış da olsa cümleni kur, bundan korkma. avrupaya ilk gittiğimde oradaki öğrencilerin mükemmel ingilizce bildiğini düşünürdüm, biraz ingilizcemi geliştirdikten sonra baktım ki onlar ne gramere dikkat ediyor ne cümlenin yapısına .. sadece konuşuyorlar. yanlış yapa yapa doğrusunu öğreneceksin, birileri düzeltir doğrunu merak etme. sen i went go home tomorrow (yarın eve gititim) dersin karşındaki seni anlamak çin you will go home tomorrow ? (yarın eve gideceksin ?... ) gibi bir anlamda sana sorup teyt etmek ister. Bu nokta çok önemli. düzgün  bir ingilizce bekleme, bunun için çok uğraşman gerekecek. yıllardır ingilizce eğitim alan insanlar bile zorlanıyorlar hala.. O yüzden rahatça konuş, kimseden utanma. sonuçta anadili ingilizce olmayan birileri anasının karnında öğrenmemiştir :) kendini kötü hissedersen de sil o kişiyi skype dan olur biter :) 

    teleffuzu iyi öğrenmek istiyorsan anadili ingilizce olanlarla iletişime geç. (zencilere bulaşma hepten batar) diğer ülkeledeki insanlar belirli bir aksanla konuşuyor onlara alışmak iyi değildir :) ama hollandalılar iyi konuşur :)

     

     

    tavsiyelerim şimdilik bu kadar. başarılar


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Temmuz/2009
    Erkek

    china232 podcasts  - favorimdir süper.

    BBC.English.Lessons 

    Effortless English

    www.engvid.com 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    benim de şöyle bi konum vardı. kitap fayda eder.

    http://www.tahribat.com/Forum-Ingilizce-Ogrenmenin-Basit-Yolu-156361/


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    irwa: listeme eklendi :)


    unbalanced: yazdıklarını okudum. ingilizce düşünmek ve yanlış yapmaktan korkmamak bunu sabahtan bu yana görmekteyim. aklıma artık kazındı.


    dyrnade: inceleyeceğim :)


    Prometheus: konu açmadan önce TBT de araştırma yapıp konun okudum kitabada baktım bulursan e kitap ya da başka kaynakları öğrenmek içinde bu konuyu açtım :)


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    zeybekustasi bunu yazdı:
    -----------------------------

    Prometheus: konu açmadan önce TBT de araştırma yapıp konun okudum kitabada baktım bulursan e kitap ya da başka kaynakları öğrenmek içinde bu konuyu açtım :)

    -----------------------------

    görmemişsin de faydası olur diye yazdım hocam yanlış anlama. zaten bu konuyla benim konu da aynı değil, farklı açılardan ele alınmış şeyler.

    ben de konunu takip ediyorum, bana da faydası olur. hemen hemen aynı durumdayız ingilizcede.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2007
    Erkek

    paragrafın tamamını okumadım ama, ''Kursa Gidilmeden Öğrenilemez Kardeşim'' le demoralize olmamalısın, 

    Kursa gidenin kafasına yüklemiyolarki ingilizceyi, seni iten birileri oluyor, sınıf ortamı, speaking clublar felan seni bir disipline sokuyor, ben kursa gidiyorum deyip evde çalışmayanlar A2'ye bile geçemiyorlar, hem artık AB oturmuş çalışıp güzel bir standart getirmiş iniglizce nasıl öğrenilirdiye A1, A2, B1, B2, C1, C2 kurlarını planlamışlar, maddi imakanın varsa kursa gitmen faydalı olur.


    şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kisuke_Urahara
    Kisuke_Urahara's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Aralık/2009
    Erkek

    Konuyu takipteyim.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Şubat/2010
    Erkek

    İngilizce öğreniminde birkaç tavsiye vereceğim.Öncelikle o kursa gitmeden öğrenilmez diye zeka küpü arkadaşlara takılmayın.İnternet imkanları kurslardan daha fazladır.

    Tavsiyelere gelince;

    -Öncelikle belli grammer kurallarını kelimeleri öğrenin.Bu fazla bir zamanınızı almaz 7 grammer kuralı ve bununla birlikte en çok kullanılan kelimeler tabiki.

    -İnternette birçok ingilizce video,podcast mevcut benimde bununla ilgili saglam bir arşivim var kendi sitemde bir aralar paylaşıyordum fakat ilgi görmeyince kaldırdım.Ama yakın zamanda yine yüklemeyi düşünüyorum.

    -İngilizce filmleri önce türkçe altyazılı ardından 2 veya 3 defa sınır yok ingilizce altyazılı olarak izlemeye çalışın.Emin olun bunun faydasını çok göreceksiniz.Şöyleki belli bir süre sonra yabancı bir konuşmayı anlık çeviremeseniz bile anafikir ve ayrıntılar hakkında bilgi edineceksiniz.

    -Yolda giderken anın akışına göre basit cümleler kurun.Gördüğünüz nesnelerin ingilizce anlamlarını tekrar edin.

    -En önemliside özgüven, hata yaparsam bana gülerler mantıgından kurtulun.Bu sizi başarısızlığa götürür.

    -Eğer yurtta kalıyorsan arkadaşlarınla basit bir ingilizce konuşma grubu oluştur.Onlarla sadece ingilizce konuş birbirinizi anlamaya hatalarınızı düzeltmeye çalışın.Bunu yabancı insanlarlada yapın internette bir sürü site var hernekadar omegle yarak deryasına dönsede livemocha gibi siteler mevcut.

    -Basit günlükler tutun metinleri ingilizceye cevirin yada bir konu hakkında düşüncelerinizi ingilizce yazmaya çalışın.

     

    Kaynak noktasında sıkıntı çekenler için çok yakında paylaşımlara başlıyacağım.Allah hepinizi muaffak etsin,


    arbeit macht frei
Toplam Hit: 5188 Toplam Mesaj: 51