folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder İngilizce Öğreniyoruz Kaliteli Bir Konu

İngilizce Öğreniyoruz Kaliteli Bir Konu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

- şimdi, dil bilgisi veya argo kullanım hakkında kendini geliştirmek istiyorsan, otur kendi alanınla ilgili makale çevir.

olmadı benim gibi çeviriye başla, anime çevirmen'i ol. ha bu işi sıkılıp yarıda bırakıcaksan bir gruba girme. kendin hobi olarak çevir önce, baktın zevkli geliyor

bir fansub grubuna girersin.

- ayrıca, bazı arkadaşlar demiş, lise hazırlıkta aldırdıkları kitapları hala özlüyorum. eve gider gitmez ilk işim yanıma alıcam.

- dil öğrenmenin en ii yolu bol bol kelime / deyim bilmekten geçiyor.

adam ingiliz dil bilgisini ingilizden iyi biliyor olabilir, ama kelime kapasitesi düşükse ne işe yarar? önce kelimelere aban

(desem de ben de pek yapamıyorum, seslisozluk.com akar hem kelime hem deyimler için, olmadı google'a "get up mean" yaz misal örnek cümlelerden

çıkarırsın )

ha bana kalırsa, türkiye şartlarında gene de bi seviyeye gelebilirsin, istediğin kadar kurs al, istediğin kadar hatim et

konuşcak biri olmazsa illa unutursun körelirsin

en temizi yabancı arkadaşların olcak arasıra açcan webcam'i muhabbet edicen

adamlar "Next'e basma yarışması" oynamasa chatroulette gibi siteleri önerirdim de...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Erkek
    1234567B bunu yazdı

İngilizce öğreniminde birkaç tavsiye vereceğim.Öncelikle o kursa gitmeden öğrenilmez diye zeka küpü arkadaşlara takılmayın.İnternet imkanları kurslardan daha fazladır.

Tavsiyelere gelince;

-Öncelikle belli grammer kurallarını kelimeleri öğrenin.Bu fazla bir zamanınızı almaz 7 grammer kuralı ve bununla birlikte en çok kullanılan kelimeler tabiki.

-İnternette birçok ingilizce video,podcast mevcut benimde bununla ilgili saglam bir arşivim var kendi sitemde bir aralar paylaşıyordum fakat ilgi görmeyince kaldırdım.Ama yakın zamanda yine yüklemeyi düşünüyorum.

-İngilizce filmleri önce türkçe altyazılı ardından 2 veya 3 defa sınır yok ingilizce altyazılı olarak izlemeye çalışın.Emin olun bunun faydasını çok göreceksiniz.Şöyleki belli bir süre sonra yabancı bir konuşmayı anlık çeviremeseniz bile anafikir ve ayrıntılar hakkında bilgi edineceksiniz.

-Yolda giderken anın akışına göre basit cümleler kurun.Gördüğünüz nesnelerin ingilizce anlamlarını tekrar edin.

-En önemliside özgüven, hata yaparsam bana gülerler mantıgından kurtulun.Bu sizi başarısızlığa götürür.

-Eğer yurtta kalıyorsan arkadaşlarınla basit bir ingilizce konuşma grubu oluştur.Onlarla sadece ingilizce konuş birbirinizi anlamaya hatalarınızı düzeltmeye çalışın.Bunu yabancı insanlarlada yapın internette bir sürü site var hernekadar omegle yarak deryasına dönsede livemocha gibi siteler mevcut.

-Basit günlükler tutun metinleri ingilizceye cevirin yada bir konu hakkında düşüncelerinizi ingilizce yazmaya çalışın.

Kaynak noktasında sıkıntı çekenler için çok yakında paylaşımlara başlıyacağım.Allah hepinizi muaffak etsin,

Aynen böyle :) yolda giderken kendi kendime ingilizce şeyler söylerdim. Atasözlerini çevirirdim felan. hala da yaparım ve ne zaman bir turit görsem direk peşine takılır sohbet etmeye çalışırdım bir cümle urduklarında o cümleyi aklımda tekrar eder dururdum.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Arkadaşlar ingilizcesi orta seviye veya üstü olan herkese şu adamı tavsiye ediyorum

https://www.youtube.com/user/duncaninchina?feature=g-u-u

ilk dersten her cümleyi yazarak çalışın,

Adamı yıllardır takip ediyorum, 2008 başlamıştım sanırım.

Günlük hayatta ihtiyacınız olan herşeyi konu konu anlatmış,

Ama lütfen dikkat, ingilizcesi orta seviyesi altı olanlar henüz dinlemeye başlamasın..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

why this kolaveri di?  :)

enjoy i'm vaccinated
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flickR
    flickR's avatar
    Erkek
    Takipteyim
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek

benzeri bir konuyu internetten bir çok kaynagı düzgün yaralanamadıgım için ben açmayı düşünüyordum  iyi oldu bu :)

:) mutluyum, huzurluyum
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

kurbanda lübnana gidiyorum kızı babasından isteyeceğim :) hergün skypeden konuşuyorum faydalı oluyor ama grameri iyicene oturtmam gerekli. geçen sene beleş kursa gittik kurs değil kahve ortamı :)

http://www.facebook.com/EnglishSpeakingClubs

veya gerçek sitesi 

http://engviet.com/

engviet internette öğretici tek sitedir. başka rakip öğretici site yok görmedim :D engvieti sıfırdan başla gerçekten ingilizce konuşuyorum lan diyeceksin kendi kendine :D neyse işin şakası bu kafam iyi ben yatıyorum iyi geceler..

livemocha gibi dandik sitelere takılma hocam. 

önce tens lerle başlamalı bence.
    sonra gramer kitaplarından bol bol örnekler çözmek gerekli. zihini genişletmeli dar olan balon beyni şişirmeli şişirip içine kelime diyalog kalıpları kurallara uygun olarak yerleştirmek gerekli hiyerarşik bir sistemde düzenli bi şekilde sırası gelini çekip kullanacak şekilde.

http://www.facebook.com/pages/ENGLISH-CONVERSATION-CAFE/206779376077621?ref=stream

bu sitede de güzel öğrenilecek bilgiler mevcut.

bundan sonrası birisiyle diyalog kurmaktır. ama gramer önemli...

kelime hazinende çok olsun.

+
    ingilizceye başlayıp yarın sallayacaksan başlama...hergün ingilizce kelime öğren. sokakta gördüğün ilginç giden araba ev otobüs kız kedi köpek çiçek elbise balkon cam yol insanlar vesaire hepsini artık aklına yerleştir bundan sonrası gramer sonrası zamana göre cümle kurmak. yavaş yavaş zaten zamanla hata yapıp düzeltmeye başlayıyorsun okey.

kaygusuz tarafından 16/Ağu/12 09:43 tarihinde düzenlenmiştir

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    phoneix
    phoneix's avatar
    Erkek

cız cız cız

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

Arkadaşlar ingilizcesi orta seviye veya üstü olan herkese şu adamı tavsiye ediyorum

https://www.youtube.com/user/duncaninchina?feature=g-u-u

ilk dersten her cümleyi yazarak çalışın,

Adamı yıllardır takip ediyorum, 2008 başlamıştım sanırım.

Günlük hayatta ihtiyacınız olan herşeyi konu konu anlatmış,

Ama lütfen dikkat, ingilizcesi orta seviyesi altı olanlar henüz dinlemeye başlamasın..

abi bu adamda hafiften böyle bi.. acayipleşme gibisinden böyle :) neyse izleyin kendiniz görün :)

http://www.youtube.com/watch?v=Ho9m-so290A&feature=player_profilepage

Toplam Hit: 5664 Toplam Mesaj: 51