İphone 5, 12 Eylül‘De Tanıtılıyor
-
HoLyCat bunu yazdı
onu bunu bilmiyorum ama belkide konu disi olucak ..
iphone 4s aldim 1 hafta kullanabildim..
Sonra iphone yi birisine verip ( aile yakinim )
samsung s2 aldim.
Nedenmi boyle Bir sey yaptim, telefon kullandigim zaman kendimi ozgur hissetmem lazim.
Nasilmi iphone de apple store ye girdigimde her boka para isteyen uygulamalardan bikmistim ( Jailbreak kullan demeyin Garanti disi birakiyor.)
Ama Android sistemli telefonda parali uygulamayi bir kac basit apk uzantilari ile ( Blackmrkt ) ile rahat sekilde indirebiliyorum.
Belkide kendimi kandiriyorum.
Ama ben Android i seviyorum kullanimi hosuma gidiyor..
yeri geliyor tema degistiriyorum, yeri geliyor Android sürümü degistiriyorum..
Peki iphone de bunlar varmi ? Benim baktigim kadari ile yok. belkide ben bulamadim. otomatik olarak apple nin onume sundugunu yemekten baska bir secenek gelmiyor.. buda hosuma gitmiyor..
Ha iphone tasarimi goruntusu Hos guzel. ama bunuda unutmamak lazim Bu ulkede 4s alip ta msn facebok twitter gibi siteler girip yada bir kac oyun indirip hava atmaktan baska bir bok yapmiyorlar.
Yani kullanici var. birde telefonu kullanmak var.
jb garanti dışı bırakmıyor hocam yanlışın var.
-
sezeruludag bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
heh şöyle ya öpüşün barışın öpüşelim barışalım hepimiz öpüşelim vs vs :) :)
ios uda android i de atıcam sizin yüzünüzden 3310 a dönücem arkadaş :DO değilde Ne IOS beni tatmin etti nede Android beni tanıyanlar biliyor Windows Phone'lu telefonum vardı pek bi memnundum ondan yada ben sürekli ofis işleri için kullanıyorum ondanda olabilir :) HTC'nin WinPhone 8'li telefonunu bekliyorum geldiğinde muhtemelen onu alırım :)
bende de bi cep bilgisayarı tarzı bişeyi vardı casper ın, içinde windows vardı.. aman yareppim bildiğin bilgisayar kullanır gibiydi böyle karmaşıklık olur mu arkadaş diyodum her gün.. en sonunda eski bi telefon buldumda onda dönüş yaptım çekilmez bu çile die :D
-
Ohh be iyiki gidipte Samsung Galaxy S3 almamışım. Siparişini vermiştim evkurdan kefil istemişlerdi götürmedim iyiki cıksın bakalım bi tane İphone 5 alırız ;)
-
şöyle bişi olurmu çok merak ediyorum
-
tbtgezgini bunu yazdıHoLyCat bunu yazdı
samsung s2 aldim.
Nedenmi boyle Bir sey yaptim, telefon kullandigim zaman kendimi ozgur hissetmem lazim.
Nasilmi iphone de apple store ye girdigimde her boka para isteyen uygulamalardan bikmistim ( Jailbreak kullan demeyin Garanti disi birakiyor.)
Ama Android sistemli telefonda parali uygulamayi bir kac basit apk uzantilari ile ( Blackmrkt ) ile rahat sekilde indirebiliyorum.
Peki iphone de bunlar varmi ? Benim baktigim kadari ile yok. belkide ben bulamadim. otomatik olarak apple nin onume sundugunu yemekten baska bir secenek gelmiyor.. buda hosuma gitmiyor..
Ha iphone tasarimi goruntusu Hos guzel. ama bunuda unutmamak lazim Bu ulkede 4s alip ta msn facebok twitter gibi siteler girip yada bir kac oyun indirip hava atmaktan baska bir bok yapmiyorlar.
hocam telefonu turkcell den kredi karti ile almistim.
adamlara sordum ; Garanti disi biraktigini soylediler .
bir kaç telefoncuda aynisini soyleyince cekindim..lakin gercekten garanti disi birakmiyorsa. suan 4s e kurabilirim.
-
HoLyCat bunu yazdıtbtgezgini bunu yazdıHoLyCat bunu yazdı
samsung s2 aldim.
bir kaç telefoncuda aynisini soyleyince cekindim..lakin gercekten garanti disi birakmiyorsa. suan 4s e kurabilirim.
Pm attim :) jb yap hocam sknti yok
-
HoLyCat bunu yazdıtbtgezgini bunu yazdıHoLyCat bunu yazdı
samsung s2 aldim.
Hz. Google'dan bak abi. Birakmiyor. Backup ile yada restore ederek kurtulursun. Mesajlara bakmadim okursun
http://mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=36041928&p=1#36041928
http://www.iphoneyardim.net/jailbreak_amp_unlock/364-jailbreak_sikca_sorulan_sorular.html
-
zumsuk bunu yazdıraul bunu yazdı
adamlar aldılar arkalarına bi moda rüzgarı ne yapsalar satılacak biliyorlar tabi boş durmuyorlar aradan bikaç ay geçmiyor üst model çıkıyor. millet atlıyor tabi iphone bu adı var . milyarlarca dolar ucuyor amerikaya . ama olsun milliyetci ulkemin cani sagolsun .
ulan adam akilli bir android marka uretsin artik su turkiye gidip saniyesinde almazsam adam degilim .
general mobile fox su an yeterli gelmiyor bana . üretin lan şöyle büyük ekran çift işlemci yeterli bana android olsun . yeter yurtdışına giden paralar
moda rüzgarı mı ?
istiyorsan Apple'ın teknolji devrimlerini bir incele. ÖYle yada böyle teknolojiye kazandırdıklarını. Tasarım dilini falan.
GUI yani klasörlü vs.. bilgisayarlar, wireless, usb... gibi bir sürü teknolojiyi ilk Apple kullandı. iPod'dan bahsetmiyorum. 2-3 şarkıyı önbelleğe alıp, harddisk'i durdurma mantığı bile başlı başına bir devrimdir.
Sadece buda değil. Pixar'ı incele. NeXT'i incele. Bu adamlar sadece grafik, tasarım , bilgisayar değil satış pazarlamada da yenilik getirdiler.
'1984' Apple Macintosh Commercial (Full advert, Hi-Quality)
Bu mükemmel reklam, o senelerde reklamcılık anlayışını değiştirdi. iPod'lara yaptıkları silüet reklamları zaten anlatılmaz.
Apple Store'lar var. Bunlar sayesinde üretimden, tasarıma, satıştan, satış sornası desteğe kadar bütün herşeyi ellerinde tuttular. Baştan sona kontrol sistemini bu derece büyük kullanan belkide ilk firmadır.
iPhone ile sadece telefon anlayışına yenilik getirmediler. iPhone ; ilk tam tarayıcıya sahipti. Twitter'ın hızlanmasını gerçekleştirdi. Bugün Androidde sorunsuz çalışanların büyük kısmı iPhone'da çalışan uygulamalardır. Diğerleri sapıtmaktadır.
Tasarım, zaten ayrı. Apple'ın tasarım yönetemi var. Bugün twitter'da dahi görebilirsin.
---
Şüphesiz Apple'ın ürünleri kullanımı en basit ürünlerdir. Bu gün grafikerlerden tut, film şirketleri için bir sürü basit araç üretmişlerdir.
MacOs öyle, iPhone, iPod, iPad öyle. Kullanımı çok basit hepsinin. Parası olan ama teknolojiden anlamayan adamların elinde görüp ; görgüsüz ama parası var diye triplere girmeyin.
Dünyada böyle. Bu gün 4 yaşındaki yiğenim, yada 60 yaşındaki anneannem eline alıp, rahatlıkla kullanabiliyor (ciddyim). Bu kadar basitleştirdi bu adam bu işleri.
Dünyanın kabul ettiği Steve Jobs var. Fakat siz kalkıp bütün yaratıcılığı, bütün yenilikleri bir kenara koyup (doğal bilmiyor olabilirsiniz) markalaşma, moda gibi 2 sözcükle kıyaslıyorsunuz.
---
Konu markalaşmaktan açılmışken : samsung 55 akıllı cihaza sahip, Apple 1 tane. Geliştirmesi, üstünde düşünmesi gereken tek telefon var. Tek telefonla böyle.
Dell, Apple'ın 13 katı satış yapıyor fakat Apple Dell'in 5 katı net kazanç sağlıyor. Bu markalaşmanın getirdiği birşey.
Eğer basit, markalaşmış falan diyorsanız buyrun hodri meydan. Götüne güvenen varsa dandik aleti markalaştırsın, madem markalaşmak bu kadar basit 3 liralık cihazı satın 300 liraya, sizde kral olun.
Bu adamlar salak değil. CEO'lar (Mark Zuckerberg'den tut bir sürü CEO MacBook vs.. kullanyor) , üst düzey yöneticiler, bilim adamları, doktorlar falan iPhoneları yada Apple ürünleri kullanıyor.
Bu adamlar aptal değil. Yeterince zeki ve, kalitenin ne demek olduğunu biliyor. Oturduğunuz yerden Apple saçma, kalitesiz şirketmiş ama adı varmış gibi düşünme cahilliğine düşmeyin.
Steve Jobs'un öngörüsü, yaratıcılığı var ki ; dünya yeterince kabul etmiştir. Bugün 2-3 bin'e alınan aletler dandik olsa bu kadar satılır mı ? Gayet kalitedir. Sağlamdır.
Sizin sorununuz bu. Nokia'nın kameraı 41 mp, samsung galaxy bilmem ne kadar daha fazla ram'e sahipken Apple mı alınır diye düşünüyorsunuz.
Hoş böyle düşünen biri Apple'ın ve Steve Jobs'un geçmişini, dünyaya ve insanlığa neler kattığını bilmeden konuşuyordur. Sadece teknoloji değil, reklamcılık, satış-pazarlama, tasarım gibi bir sürü konuya destek vermiştir. Şu an kullandığınız Adobe'un bile temelinde Steve Jobs'un parmağı var.
Photoshop, adnroid yada başka birşeyler kullanırken bir daha düşünün. Sonra çıkıp karşıma bilinçsizce Apple moda sayesinde satıyor derken bir daha düşünün.
hocam eğer samsung olmasa şuan iphone lar oled ekran la 800 mhz işlemci ile devam ederdi sizi adamlar kekliyor piyasada tek olmak istiyor tek olup sizi resmen kazıklamak istiyor halada savınıyorsunuz elbetki katkıları oldu ama abartılacak bişey yok
-
beyler zumsuk evrime inanlar gibi (yanlış anlasılması ne zumsuka evrimci diyorum nede evrimcilere laf söylüyorum) sadece apple vs. ... ile ilgili çok fazla tartışmaya girdiği için ikna emeyi biliyor
-
@zumsuk
apple ı sevmem ve ipo unu ve ipadini ve mac ini niye sevmediğimi açıkcası bilmiyorum ama sevemedim neyse orasını geçelim de demişssin ki samsungun 25 tane akıllı telefonu var apple ın 1 tane (burdan yola çıkarak apple ı övmüşsün )
şunu söylemek istiyorum iphone 4 ve ya 4s in fiyatı 1500-2000 tl arasında (tahminen) peki samsungun telefonları 600-2500 arasında değişiyor niçin apple first class parası çok ve hava atma isteyi içinde olanalra satış yapıyor bunun için tek telefon yeter fiyatı belirli kriter belirli boşu boşuna ne yeni fabrika kurmaya gerek var ne yeni bir sistem hazırlamaya zaten "ben çok coolum" demek isteyen iphone alır
peki ya samsung
parası o kadar olmayıp teknolojiyi takip etmek isteyen isteyen bilem kaç ram li x çekirdekli samsung u tercih ediyor çünkü ucuz o mzan diyeceksin ki niye s2 var niye s3 onalr da mı ucuz diye onları benim gii sınırları zorlamayı sevenmem için yaptılar bence
bunalrı yazarken apple ı niye sevmediğimi anladım
bir çok SÖZDE güvenlik ayarı var pc veriyorsun max. 5 tane bu benim aletim buna takılırsa sorun yok diye ben iphone alrak 32 gb ne koyacağım tabiki film müzik yerine oyun taşırım dosya taşırım herşeyim onda olur ama olamıyor
yok çalınırsa uydudan haber veriyormuş aletin burda diye bildiğin seni takip ediyoruz demenin en kestirme yolu ayrıca ben bir uygulama geliştirmek için MAC almalıyım buda ne demek beni mac e niye bağımlı yapıyorsun ben p3 işlemcili pc de geliştirmke istiyorum yada mac aldın geliştirdim yayamıyoprsun appSTORE dan yer alman lazım ulan uygulama benim ben uğraştım belki denemek için bir ipod aldım bir mac aldım daah senden yeterli para almadık diyip birde yer satacaksın yok öyle bir dünya bence
şimdi arkadaşlarım arasında teknolojiyi daha yakından takip eden biri olarak biri geliyor iphone 4 aldım diyince bende aferin arkaşında yarım elmaya iyi para ödemişsin diyorum bence apple o kadar o arkadaki yarım elma kadar
NOT: steve jobs ve apple teknoloji bugün bu hale getirdi mi ? peki ya Dennis amcamız ne oldu Unix u kim yazdı C kimin elinden çıktı teknolojiye yarar sağlayınca max. 500 tllik malı 3000 tl ye satmak hak mı oluyor