folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İş Yeri Kuralları Abi Millet Ne Şartlarda Çalışıyor Görün

İş Yeri Kuralları Abi Millet Ne Şartlarda Çalışıyor Görün

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek

rebellisch bunu yazdı:
    -----------------------------

recobaba bunu yazdı:

Daniel-Koo bunu yazdı:

ExpirE bunu yazdı:

Daniel-Koo bunu yazdı:

Türkçe sıfır

İŞE İZİN ALIP GELMEYENİN 1 GÜN İZİN ALMADAN GELMEYENİN 2 GÜNLÜK YÖMİYESİ KESİLECEKTİR.

bu ne anlamadım ? izin alıncada mı gelmesi gerekiyo ?

İzin alıyorsun ama yinede çalışmak zorundasın. izin alma cüretinde bulunduğundan geldiğin günü gelmemiş gibi sayıp paranı kesiyor.

İzin almadan da gelmezsen 2 günlük paranı kesiyo

anladığım bu :D pisliğe bak lan :D

bi tek sen ve irwa anladı benim ne demek istediğimi. İzin alsan bir dert, almasan dert bu adama. İstediği kadar morali bozuk olsun. Benim, annem babam sağlığım söz konusu ise sokarım işine.

Hacı çoğu zaman uygulanmaz bu kural fakat alışkanlık haline getirir iyi niyeti suistimal edersen o zaman yapıcak bişey yok.

Aylık 8 bin dolara anlaştığım küçük bir firma da bikaç ay sonra yaptığım küçük bir hesap sonrası patrondan daha fazla kazandığımı gördüm ve ertesi günü kendi isteğimle patronla konuşup maaşımın düşürülmesini rica ettim.

Ankara gölbaşı özel kuvvetlerde yaptığım bir iş karşılığı güzel bir ücret ve 15000 tl iş teslimi anlaştım, ben işimi zamanından önce ve olması gerektiği gibi teslim ettim fakat işi asıl alan adam başka işlerinden dolayı zarar etti aldığım 15000 tl lik çeki iade ettim.

Benim iş ahlakım gereği yapılması gerekeni yaptım, bunlar bana her zaman dostluk olarak geri döndü.

Çalıştığım her firmanın yetkilisi ve iş arkadaşlarım her zaman arar sorar, hiç bir zaman iş bulma sıkıntısına düşmedim, yurt dışındayken 6 ayda bir 15 gün izne gelirdim sağolsunlar hemen ararlar gel bizimle çalış diye.

Şimdi kendi işimi yapıyorum, 2 ay önce talihsiz bir olay yaşadım kafam allak bullaktı, eski patronum taa istanbuldan geldi bir rakı içmek, derdime ortak olmak için.

Siz patrona 1 adım giderseniz onlar size 2 adım gelir her zaman karşılığını alırsınız. Boş gezene kimse bişey vermez.

abi sen ne iş yapıyorsun merak ettim?

Alüminyum Cephe Sistemleri,

Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Yömiye kesilicekmiş sakin olun sorun yok , ya yevmiye olsaydı ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Jigsaw bunu yazdı:

yuh ya resmen hayvan yerine koyuyolar :/

valla siktir edesim geldi zor tuttum kendimi

dedim nie böyle yapıyorsun diyor 50 defa söyledim dinlemiyorlar benden yaşca büyük olanlar var diyo bütün gün laklak yapıyor dedi dedim usta başı yokmu sende yok diyo e dedim bi ustabaşı al baknasıl düzgün yürüyo işler yok alamam diyo e dedim sen ne emmeye geliyon ne gömmeye ya diyor sürekli izin alıyor alışkanlık haline getirdiler felan fillan valla dedim kaç para veriyorsun maaş askeri dedim sen adamlara ver 1 milyar bak nasıl çalışıyorlar valla çok zor tuttum kendimi

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Daniel-Koo bunu yazdı:

Türkçe sıfır

İŞE İZİN ALIP GELMEYENİN 1 GÜN İZİN ALMADAN GELMEYENİN 2 GÜNLÜK YÖMİYESİ KESİLECEKTİR.

aynen öyle izin alsada 1 günlük kesiyo izin almadan gelirsede 2 gün kesiyor sende türkçe sıfır bence biraz dikkatli ol söylediklerin hakkında

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

irwa bunu yazdı:

Daniel-Koo bunu yazdı:

Türkçe sıfır

izin almayın demeye getirio aklı sıra ülkede işsizlik olunca malesef bu şartlarda çalışmayıda kabul ediolar

yok gamze ben ona dedim çıkart ozaman çalıştırma çıkartırımda eleman bulmak zor bende tam burada lafı koydum e dedim böyle yaparsan tabi eleman bulamazsın

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek

çizik

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek

Bunlar birşey değil bea. Normal, sanayilerden zincirleme işlerde izin almadan bir cacık yapamazsınız, zincirleme bir pres sisteminde 1 kişi bırakırsa alayı durur. Zor vesselam

Zamanında oto yan sanayiinde çalışırken wc ye gitmek için ustadan izin alıyorduk. Pehhhhhhhhhh

Acı ama gerçek.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek

1-) Don değiştirir gibi iş/meslek değiştirirseniz hiçbirşeye erişemezsiniz.

a)Her işin kendine göre bir zorluğu vardır kolay iş yoktur bunu kabullenin

b)Kendinizi bir meslek dalında geliştirin işin her ibneliğini öğrenmeye bakın.

c)a firması b firmasından daha iyi para veriyor deyip 3 kuruş için adam satmayın.

d)Çalıştığınız firma/işletme zor günler geçiriyo olabilir egoist düşünmeyin patrona yardımcı olun, fedakarlık yapın, işler yoluna girdiğinde bunlar size yol,su elektrik olarak geri dönücektir.

2-)Cin olmadan adam çarpmayın

a) Başlangıç için para düşünmeyin sevebileceğiniz, ilgi duyduğunuz bir meslek edinin başlangıçta amaç işi kapmak olsun.

b) işinizde üçkağıtçılık yapmayın işin hakkını verin en iyisini öğrenin yapın,

c)İş yerinde çalıştığınız arkadaşlarınızın sırtından geçinmeyin, kimsenin hakkını yemeyin,

d)Kimseyi patrona karşı getirmeyin, gaza gelmeyin, muhabbetini bile yapmayın. Ne yapıyosanız tek başınıza yapın, kimseyi peşinize takmayın, kimsenin peşine takılmayın.( Patronun herşeyden muhakkak haberi olur)

3-) Sabit fikirli olmayın,

a) İşi öğrendiniz herşey tamam demeyin yaptığınız işi ilerletmeye bakın, Daha basit, daha kaliteli nasıl yaparım nasıl geliştiririm diye düşünün yenilikleri takip edin.

b) Her bilenin üstünde muhakkak bir bilen vardır, Her boku ben biliyorum demeyin arkadaşlarınızın da fikrini alın.

4-) Kendinize güvenin, çevrenizdekilere güven verin;

a) Yapabileceklerinizi sınırlandırmayın işten kormayın;

b) Yanınızda/alt kademenizde çalışanlar patrondan çok size güvensin, onların güvenini kazanın

c) Bir haksızlık karşısında (İşçi yada patron) yanar döner olmayın ne patronun ne yanınızdakinin hakkını yedirmeyin. Harbi olun.

d) Fedakarlık yapın;

e) Kendinizi mesai saatleri ile sınırlandırmayın. (Gece rüyamda proje detaylandırdığım çok oldu :) )

f) Her zaman pozitif olun, sorun değil çözüm üretin.

kendimce aklıma gelen bikaç fikir/öğüt, ben çok faydasını gördüm hiç zararını görmedim.

Ünv. mezunu değilim şu an kendi işimi yapıyorum eskisinden az kazanıyorum ama evimdeyim. Gerçekten bir işi severek yaparsanız, gayret gösterirseniz, bir okulun bir önemi yok şahsen geçen hafta istanbulda bir buçuk ay çalışmayla 20.000 tl alıcağım bir işi geri çevirdim.

Burdan ünv. okumayı düşünmeyen liselilere :)  tavsiyem, Alüminyum cephe sistemleri üzerine kendilerini geliştirsinler uzun vadede büyük faydasını görüceklerdir. Yetişmiş eleman açığı çok fazla. Benim yurt dışına saati 7 usd den adam bulamadığım zamanlar oldu. Zevklide bir iş puzzle gibidir sistemler sürekli değişir herşey mm. lere dayanır, amele işi değildir kafası çalışan adam işidir. Kaliteli bir ekibin her yerde her dediği yapılır, millet imrenerek bakar size :) Maceralarımı yazsam sanırım kitap olur, birazda özledim galiba :)

Saygılar...

Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

Evet bunlar hoş görünmesede malesef daha beterleride var, bende çok saçma sapan yerlerde çalışıp saçma kurallar gördüm. Sadece bunları tartışmak bişey ifade etmeyecekdir emin ol. İşsizliğin ve genç nüfüsun bu kadar çok old. ülkede işverenler daha fazla işçiyi sömürecekdir..  

(bundan sonrası geyikdir tribe giricekseniz hiç bakmayın bile!)

İşte ben hayatında karşıma çıkması muhtemel kodları öğrenerek artık daha iyi yerlerdeyim.. "Team'i lead edebilirmisiniz" :)

http://www.youtube.com/watch?v=OzDBV_ajESM 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Konyali
    Konyali's avatar
    Erkek

s**makta yasakmi :D

Parmak bassam olurmu?
Toplam Hit: 7618 Toplam Mesaj: 62