folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder İş Yerindeki Kedileri Beslemem Sorun Oldu



İş Yerindeki Kedileri Beslemem Sorun Oldu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Kedileri sadece kış mevsimlerinde ve hazıra alışmasınlar diye 3 4 günde bir besliyorum. Bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum ve amirim kedileri beslemememi "emretti"  Ben de ona bunun işimi aksatadığını, üretimi engellemediğini söyleyip gerekçesini öğrenmek istedim çünkü kedileri vardiya başında en fazla bir dakikamı alacak şekilde mama çuvalını yere serptirerek besliyorum gerçek anlamda bir dakika bile sürmüyor, ortalık yerde de değil kıyı köşe bir yerde besliyorum neyse adamın bana dediği beslemiceksin işte o kadar.

     

    Şimdi bu emrin ben keyfii olduğunu düşünüyorum, bana işle ilgili değil vicdanen yahut sosyal sorumluluk meselesi hakkında direktif veriyorlarmış gibi geliyor. Hukuken bu durumda akıbetim ne olur? Amirlerime karşı gelmekten dolayı haksız mı olurum, işten çıkartmaya kadar gider mi bu durum ? Çünkü onlar da direniyor ben de direniyorum

    Not: Sendika temsilcisine gittiğimde "besleme olsun bitsin, seninle uğraşmasınlar" dedi, gördüğünüz gibi kralcı yaklaşımda bir sendika olduğu için konuyu size arz ediyorum. Sendika disk bu arada işçi arkadaşlar merak ederse. Diye. 

    Nikoteen tarafından 25/Şub/19 09:21 tarihinde düzenlenmiştir

    Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2010
    Erkek

    Abi  bence  adamla  zıtlaşma  şu dönemde  işsiz  kalmanı  istemem... Yada  amirine güzelce  burda  anlattığın gibi anlat.Ama zıtlaşma.


    İnsanlara umut sat gerisi gelir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Çekinceni ve empatini anlıyorum dostum, düşünceliliğin için de teşekkür ediyorum fakat bu bana çok yanlış geliyor sadece vicdanen değil felsefik olarak da sırf hayatımı idame ettirebilmek adına böyle saçmalıklara boyun eğmek istemiyorum ve çok mantıklı bir nedeni var bence bunun çünkü o idame ettireceğim hayat "ben" olmadıktan sonra ne anlamı kalır ki ? Yani hayatı devam ettirmek yaşamak değildir bir düşünürün de dediği gibi. 


    Troubles'll come & they'll pass
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    bir kedi aşığı olarak yazıyorum.

    Herkes kedi sevmeyebilir hatta bazı insanlar nefret ediyor. Onların kedilere, hayvanlara yaklaşımını değiştiremezsin. Eğer kendi evinde veya kendi arsanda besliyor olsan ve şikayet ediyor olsalar siktirsinler derdim ama burası başka insanların da ortak alanı.. Fobisi olan bile vardır belki.. 

    Vicdanen kedilerin kış mevsiminde yiyeceksiz kalmasına gönlün razı gelmiyor anlıyorum ama burada buna karar verebilecek tek kişi değilsin. O yüzden zıtlaşma amına kodumun herifiyle..

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2007
    Erkek

    hocam adam sana takacak belli kedi olmaz başka bişey olur orada çalışmak istiyosan o orço dan uzak dur ama yok s. kerler işini gücünü diyosan başka iş bul


    hayat boş pompala çoşşş :):)...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2010
    Erkek

    Şimdi sana şöyle izah edeyim sabahları  2 dk kedilere yem veriyorsun diye seni uyaran ve  konumu kullanarak sana emreden gerizekalı adama sen nasıl  felsefik  yaklaşabilirsin abi.

    Konumuz  bu zaten hatta ve konumuz  şu olsun.İnsanlar  Türkiye için bahsediyorum sadece para kazanma hırsına bürünmüşler.Refahs seviyemiz  okadar diplerdeki.

    Köydeki katırdan  bir farkımız yok  neredeyse  hepimiz ek işler  yapıyoruz.Kendimize vakit ayıramıyoruz insanlıktan  çıkmışız  mk.Sadece para ve iş başka  bi derdimiz yokmuş  gibi yaşıyoruz gerçekten acı.


    İnsanlara umut sat gerisi gelir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    atakartal
    atakartal's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mayıs/2012
    Erkek

    Her ne kadar açıklama yanlış bir üslupta olsa belki diğer işçilerden çeşitli şikayetler gelmiş olabilir. Peki arsanın dışında yapma şansın yok mudur?

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2012
    Erkek

    Anladığım kadarı ile adam hıyar ve barzo, bu adama bişey anlatılmaz. Yakında oturan çocuk vs varsa fabrika dışında, mamaları ona ver beslesinler hem seninle uğraşamaz oç hemde cocuklara hayvan sevgisi aşılarsın


    طדṮ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2010
    Erkek

    hacı abi  sen  fabrikanın mail adresini versene  biz  bir mail atalım ona.


    İnsanlara umut sat gerisi gelir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Arkadaşlar fabrika çok büyük tam olarak 573 459 m2 o yüzden zamanında buraya gelen öncü kediler yiyeceğin olduğu yerde üreyip alan kavgası sonrası bir çoğu fabrikanın içine, üretim yapılan yerlere göç etmek zorunda kaldı yani demek istediğim kedilerin varlığından şikayetçi olanlar varsa da benim onları beslememden dolayı şikayetçi olamazlar zaten iki amirime de toplatın kedileri dedim hem burası yaşayabilecekleri bir alan değil (yiyeceği nereden buluyorlar cidden tahmin bile yürütemiyorum, çelik fabrikası lan burası) ama onlar burada olduğu sürece ben onları kışları beslemeye devam edicem dedim.

    Düşüncelerinizi okumak bile manevi bir güç veriyor bu adaletsizliğe karşı fakat ben işin daha çok hukuki boyutuyla ilgileniyorum o da işimi kaybederim korkusundan değil kaybetme ihtimalim varsa şimdiden başka iş aramaya zaman ayırayım diye çünkü zaman benim için bir lüks ve gerekmediği sürece iş aramaya zaman ayırmak istemem. 


    Troubles'll come & they'll pass
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Dişi

    Sana gıcık olan biri şikayet etmiş olabilir amirin bulunduğu konumu kullanıp amirlik yaptığını sanıyor olabilir yada iş veren amirine uyarmasını söylemiş olabilir v.s v.s

    Sebep ne olursa olsun insanlığı ölmüş insanlarla aynı havayı soluyoruz para güç rahat benim olsun diyip geri kalan tüm değerleri yok sayan binlerce insan var ne yazık ki 

    İnsanlığı ölmeyenleride bu şekilde vicdanı ile sorumlulukları arasında bırakıyorlar vicdanen ne kadar yalnış olsada sahip olduğun işi koruman gerekli belki sosyal medyadan falan sokak hayvanları ile ilgilenen birileri ile görüşüp kediler için bir şey yapabilirsin


    Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
Toplam Hit: 3427 Toplam Mesaj: 34
i̇ş huku amire karşı gelme