İstanbulda Olacak Büyük Deprem.
-
arkadaşlar kedinin köpekten yıldığı gibi bu haberden yıldım artık ulan 2004 den beri aşağı yukarı hergün haberleri takip ederim ne depremmiş 6 yıldır hep bu yıl olacak diyorlar yine haberlere bakıyorum netten yine deprem çok yakın diyor :) 6 yıldır bir gelemedi anasını satim.
hani deprem önceden bilinmiyordu bune o zaman ,adamlar tarih veriyorlar geçensenede bir kaç prof 2009 da deprem olacak kesin vs. demişlerdi şimdi ne yapıyorlar bilmiyorum :) biride tv de 2 ay içinde deprem olabilir demişti buda deprem üzerine kitabı olan bir prof du , psikolojik hareketmidir nedir anlamıyorum arkadaş yıldım artık "deprem olacak" haberinden.
-
Yinede basit önlemler almak lazım hocam bence millet sürekli önlemini alsın büyük kayıplar yaşanmasın diye sürekli oldu olacak diyolar.
-
hava sıcaklıklarıyla bi alakası varsa heran herşey olabilir , buhar oldum burda :|
-
Hocam deprem önceden bilinemez kesin zamanlaması ama tahmin edilebilir.. ( çok kısıtlı bi zaman içinde tahmin edilebilir 2 ay önce gibi değilde belki dakikaklık saniyelik o anki levha enerji taşıma yada boşaltma kapasitesi bilinmeli..)
Ama bu profların bi anda söylediği gibi 2 ay içinde olacak şeklinde değil..
EN basiti bunlar her yerden düzenli olarak alınan verilerle incelenir..
Bilindiği gibi depremin başlama noktası levhaların kesişme yeri olan ( fay kesimleri ) yerlerdir..
Buralarda yani levhalarda hareketlenme olacağı zaman belli bi enerji toplanması olur..
Sıkışma,gerilme yada uzaklaşma sebebiyle oluşan bu enerji çıkımlarında bazı etkiler görülür ki bunlara bakılabilir..
Bunların en basitleri yer altı sularının sıcaklık değişimleridir..
Yer altı suları gibi jeotermal enerjilerde sıcaklık genelde stabildir.
Artı eksi bilmemene değer değişkenliği zaten göz önüne alınır..
ama bunun dışındaki belli bi oranda artış o tarafta bir levhada yani fay kesiminde hareketlenme olacağına işarettir.
Bunun dışında normalde olmayuan gaz çıkışları ve bu tip şeylerdende yararlanılabilir..
Ama bunların olması herzaman deprem anlamınada gelmez belki çok
alt katmanlarda olan derinlik kırılmalarınında sonucu olabilir.
Kısacası bunları çoklu yerlerde devamlı veri akışıyla tayin etmek lazımdır..
İstanbul taraflarında bi enerji dengesizliği olduğu biliniyo ama hareket vaktini kafasına esen sallıyo :)
Bu yüzden sen o haberlere takılma fazla :)
Bide kedi köpek karınca kuş davranışları çok iyi bi gözlemci değilsen herzaman belirleyici değildir :)
-
EpheSuS bunu yazdı:
-----------------------------
Yinede basit önlemler almak lazım hocam bence millet sürekli önlemini alsın büyük kayıplar yaşanmasın diye sürekli oldu olacak diyolar.
-----------------------------abi bunu adam gibi açıklayabilirler şahsen bunları prof yapana sövüyorum şuan :) milleti kandırmaya hakkları yok önlem aldırmak için farklı yollara başvurabilirler.
-
@buzul depremi yaşamış olsaydın niye önlem alacağını anlardın. boşa konuşmuyo o adamlar
-
BuZuL bunu yazdı:
arkadaşlar kedinin köpekten yıldığı gibi bu haberden yıldım artık ulan 2004 den beri aşağı yukarı hergün haberleri takip ederim ne depremmiş 6 yıldır hep bu yıl olacak diyorlar yine haberlere bakıyorum netten yine deprem çok yakın diyor :) 6 yıldır bir gelemedi anasını satim.
hani deprem önceden bilinmiyordu bune o zaman ,adamlar tarih veriyorlar geçensenede bir kaç prof 2009 da deprem olacak kesin vs. demişlerdi şimdi ne yapıyorlar bilmiyorum :) biride tv de 2 ay içinde deprem olabilir demişti buda deprem üzerine kitabı olan bir prof du , psikolojik hareketmidir nedir anlamıyorum arkadaş yıldım artık "deprem olacak" haberinden.
-----------------------------94-95 yillarinda olacak diyolardi oldu ... 99 da oldu
-
ajan1111 bunu yazdı:
@buzul depremi yaşamış olsaydın niye önlem alacağını anlardın. boşa konuşmuyo o adamlar
Adapazarlıyız hafıııız :) :W :PP -
olsun deprem nolcak_? bu kadar tırsmayın lan...
-
lalada bunu yazdı:
olsun deprem nolcak_? bu kadar tırsmayın lan...
-----------------------------istanbulda deprem olrusa felaket olur bence...
-
BuZuL bunu yazdı:
istanbulda yaşamıyorsun sanane?