folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder İşten Çıkmak İçin Ne Yapabilirim?(Yardım)

İşten Çıkmak İçin Ne Yapabilirim?(Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam o eğitime 5000$ verdiklerini de sanmıyorum. senin iş sözleşmen bağlayıcı olsun diye öyle göstermişlerdir. yoksa çıkmaman için bir bağlayıcılık yok. köle değilsinki. isterse 10 sene çalışmak zorundadır diye madde olsun geçersizdir.

şirketten bi elemana 2 saat fazladan mesai verdiler 10 gün işte o kadar 5000 dolar etme imkanı yok ama dediğin gibi bağlayıcılıktan dolayı öyle gösterdiler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek
    GebesH bunu yazdı
    kajmerpac bunu yazdı
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Git açık açık konuş, alengirli işleri deneme, illede para ödeyeceksin derlerse öderim ama şu an değil param yok de en kısa zamanda kazanırım, kazandığım anda öderim dersin, 

ya para ödenir bi şekilde de 5000 dolar az para değilki neden ödeyeyim ki ona zaten sigortamıda yarı maaştan yatırıyorlar.maaşın yarısı elden yarısı bankadan 

maaşın yarını elden yarısını bankadan alıyorsan mutlaka bir maaş çizelgesi imzalıyorsundur , muhasebeyle aranı biraz toparla o imzaladığın kağıdı ele geçir bir şekilde. o evrak ile şirketin anasını ağlatabilirsin fakat uğraşmaya değmez sadece fotokopisini patronun masasının üzerine koy beni işten çıkart de gerekeni o yapacaktır zaten :) 

maaş çizelgesi imzalamıyorum ya saçma sapan bi makbuz imzalıyorum sirket bilgileri yazmıyor adamlar işin çakalı olmuşlar iyice.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek
    kajmerpac bunu yazdı
    GebesH bunu yazdı
    kajmerpac bunu yazdı
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Git açık açık konuş, alengirli işleri deneme, illede para ödeyeceksin derlerse öderim ama şu an değil param yok de en kısa zamanda kazanırım, kazandığım anda öderim dersin, 

ya para ödenir bi şekilde de 5000 dolar az para değilki neden ödeyeyim ki ona zaten sigortamıda yarı maaştan yatırıyorlar.maaşın yarısı elden yarısı bankadan 

maaşın yarını elden yarısını bankadan alıyorsan mutlaka bir maaş çizelgesi imzalıyorsundur , muhasebeyle aranı biraz toparla o imzaladığın kağıdı ele geçir bir şekilde. o evrak ile şirketin anasını ağlatabilirsin fakat uğraşmaya değmez sadece fotokopisini patronun masasının üzerine koy beni işten çıkart de gerekeni o yapacaktır zaten :) 

maaş çizelgesi imzalamıyorum ya saçma sapan bi makbuz imzalıyorum sirket bilgileri yazmıyor adamlar işin çakalı olmuşlar iyice.

tüm çalışanların isminin olduğu bi dalga imzalamıyormusun? ayrıca imzaladığın makbuz nedir, makbuz dediğin çift nüshalı olur bir parça sana bir diğeri kendilerinde kalır vs. ondan da bir çok şey çıkabilir gerçi ben bu işten çokda anlamıyorum ama. 

Keep Going !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

Hocam,

Neden bir avukata danışmak yerine buralardan medet umuyorsun ?

Git avukata sor, öğren. Ya da :)

http://www.youtube.com/watch?v=GLxPt4C1T5E

KaptanMagaraAdami tarafından 15/Ağu/12 16:59 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek
    KaptanMagaraAdami bunu yazdı

Hocam,

Neden bir avukata danışmak yerine buralardan medet umuyorsun ?

Git avukata sor, öğren. Ya da :)

danıştım ama ordan iyi bi sonuc cıkmadı iş hukukunu bilmiyrdu belkide cok ,basından böyle bi olay gecen illaki vardır diye sordum varda zaten ama bizim patron kadar cins değillermiş

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    onlarin sozlesmeleri sgk dan daha ust degil sgk ya sikayet edersen mahvolurlar
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek
    ElizaBeTH bunu yazdı
    onlarin sozlesmeleri sgk dan daha ust degil sgk ya sikayet edersen mahvolurlar

onu da ispatlaması mesele şahit lazım mutlaka onu da belki bulabilrim 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Sözleşmenin maddeleri her iki tarafıda bağlar. Sen üstüne düşenleri yapmazsan seni çıkarma hakkı olur verir tazminatını gönderir . Ayıplı suç işlersen de tazminatsız kovar. İşveren üstüne düşeni yapmaz ise çalışan tazminatını alıp çıkar. Maaşı zamanında yatırmama, mesaileri vermeme gibi şeyler. Eğer çıkmak istiyorsan işi yokuşa sürüceksin. Mesela fazla mesailerini para olarak değil dinlenme olarak isticeksin. Dilekçe vericeksin dinlenme zamanı olarak almak istiyorum diceksin. Verdiğin dilekçenin kopyasını imzalatıp teslim aldım diye yazdırıcaksın. Kabul etmezse noterden göndericeksin. 6 ay süresi olması lazım. 6 ay içerisinde sana 1 saate 1.5 saat dinlenme zamanı vericek mecburen. Öyle senede bir sefer mesai yatırma olayı olmaması lazım galiba. İkincisi maaşın bir kısmını elden verdiğini ispatlaman lazım . Falan filan şeyler işte. Sözleşmeni iste mecbur vericek kopyasını vermezse noter yoluyla iste yine. Sözleşmendeki maddelere göre işveren neleri yapmıyorsa kanıtlayarak sözleşmeyi haklı olarak tek taraflı fesedersin bilmem anlatabildim mi? İlla iş veren, çalışan işini yapmıyor diye sözleşmesini feseder diye bişey yok. Çalışan da iş veren sözleşmeye uymuyor diye sözleşmeyi fesedebilir ama dediğim gibi herşeyin kanıtı olucak!

İmzalamazsam ne olcak?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

sgk ayrı konu. Hocalar ortalama maaş alan bir eleman işvereni dava etmekle uğraşamaz hele hele işveren işi biliyorsa...

Tabiki oyarsın istersen de böyle sigorta ödemeyen her işverene dava açarsan ömrünü tüketirsin =)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ayrıca avukata danışmak yerine burada danışman daha iyi çünkü avukatın vereceği cevabı söyleyeyim ben sana, oyarsın diyecek her türlü. sonra 4 sene davaya girip cıkıp aldıklarını da avukata verecen. bu arada yeni başvurduğun işler için de pek iyi bir referans olmayacak

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 4271 Toplam Mesaj: 38