folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder IT & Yazılım Piyasasını Tartısalım.

IT & Yazılım Piyasasını Tartısalım.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

IT bilgi işlemci olmak için ne gerek nereden başlanmalı ? bizim şirkette IT ler bişi yapmıyor dünya kadar para alıyorlar. Onların yaptığını bende yapıyorum. ama nereden ne ile başlanmalı nasıl geliştirmeli tecrübe sahibi olanlardan bilgi almak isterim yaşımız genç sonuçta

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

"sertifika alsan bile hicbir ise yaramaz" diyen arkadaslar bos konusuyor.

ben kac tane is ilanı gördüm sırf X & Y sertifikasına önem veren, bunu bulundurana öncelik tanıyan, he bu demek degildir ki ben yan gelip yatayım, sınavına girip sertifikayı da bir sekilde alayım, hic is yapmasam da beni alırlar, öyle bir dünya yok.

bir kere su var, sen o sertifikayı almak icin calısacaksın, bilgi düzeyini daha da artıracaksın, aldıgında da bilgini bir nevi belgelemis olacaksın.

2. sınıf dandik bilisim firmalarının umrunda olmayacak belki ama ciddi maaslarla ciddi isler yaptıran firmalar bunu göz önünde bulunduracaktır, ben böyle düsünüyorum, yanlıs düsünüyorsam bilen birisi uyarabilir.

arastırın bakalım Türkiye'de kac tane OCP, kac tane OCM varmıs ?

1 tane OCM var, dünya üzerinde de toplamda 700 küsür ve Türkiye'deki sahıs ucuk paralarla özel Oracle dersleri veriyor, el üstünde tutuluyor o adam.

her neyse, özetleyecek olursak, sertifika tek basına bir ise yaramaz, bunun yanında calısmak gerekiyor.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

Andrei bunu yazdı:
    -----------------------------

"sertifika alsan bile hicbir ise yaramaz" diyen arkadaslar bos konusuyor.

ben kac tane is ilanı gördüm sırf X & Y sertifikasına önem veren, bunu bulundurana öncelik tanıyan, he bu demek degildir ki ben yan gelip yatayım, sınavına girip sertifikayı da bir sekilde alayım, hic is yapmasam da beni alırlar, öyle bir dünya yok.

bir kere su var, sen o sertifikayı almak icin calısacaksın, bilgi düzeyini daha da artıracaksın, aldıgında da bilgini bir nevi belgelemis olacaksın.

2. sınıf dandik bilisim firmalarının umrunda olmayacak belki ama ciddi maaslarla ciddi isler yaptıran firmalar bunu göz önünde bulunduracaktır, ben böyle düsünüyorum, yanlıs düsünüyorsam bilen birisi uyarabilir.

arastırın bakalım Türkiye'de kac tane OCP, kac tane OCM varmıs ?

1 tane OCM var, dünya üzerinde de toplamda 700 küsür ve Türkiye'deki sahıs ucuk paralarla özel Oracle dersleri veriyor, el üstünde tutuluyor o adam.

her neyse, özetleyecek olursak, sertifika tek basına bir ise yaramaz, bunun yanında calısmak gerekiyor.

+ sürekli yenilebilir bilgi kaynağına sahip olman gerekiyor.

sektörde elamanların ciddi bilgi eksikleri var. belgem var ! ben belgeyle konuşurum diyenlerin sayısı, hatrı sayılır biçimde her geçen gün çoğalıyor.

o kadarla olsa yine iyi, üniden veya özel kuruluşlardan aldıkları eğitimle dışarı zombi gibi çıkıyorlar. bilgilerin tazelenmesi gerekirken sadece öğrendikleriyle sınırlı kalıp aylık 8 10 bin $ isteyen bir genç nufusa da hakimiz.

az iş çok para / bilinen bilgi çok para felsefesiyle ilerlediği için sektörümüz hiç bir şekilde düzene giremiyor.

bir bilgiye hakim olupta kendisini geliştirmeyen insanların senin vermiş olduğun tabloları gördüğünde ; vay canına avrupaya bak bize bak vs vs gibi diyebilirler.

ve sadece demekle yetinirler.

ciddi eksikliklerimiz var her konuda. çalışma ortamından istenilen işe kadar bir çok şey.

mesela örnek veriyorum ; cisco sertifikasına sahip olan bir insandan yüksek düzeyde delphi vs gibi şeyler istenmekte. bir görevi yapacakken onlarca işi bir adama yüklemeler vs.

bu inanılmaz birşey ve hakikaten ülkemizde ender rastlayabileceğiniz çok az adam vardır böyle istekleri karşılayabilecek.

yukarıda anlattığım gibi yani sürekli kendini geliştirmeyle olan birşey. haa ben javacıyım javaya hakimim demekle iş bitse oh ne rahat.

ve inanın öyle adamlar var ki, ben nt'ciyim diyip 6 ila 8 bin arası maaş alıp bi fışkıdan çakmayanlarda var bunları da unutmamalı.

bilgi hırsızlığı yapan çok az insan var ülkemizde, yani eskinin üstüne yeni koyacak düşünce kapasitesine sahip insan.

tam tersi de gerçekten bilgiyi bilip anlatanda çok ama almak isteyen yok. ( ben her zaman paylaşmamadan yanayım. sonra ben bilgisayarcıyım ben şuyum ben buyum diyenler çoğalıyor bunlar hep 5 10 dakkanın ürünü oluyor. ) 

her neyse, o sıralanan ülkelere denilecek tek bir söz yok hakkıyla alıyorlar ve hakkıyla öğreniyorlar.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bence bu konuyu hortlatmanın zamanı geldi.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

edit. hak verdim müride k.bakmayın

Mesaj 23 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 03:06'da asa42 tarafından düzenlendi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

asa42 bunu yazdı:

itiraf ediyorum konudaki hiç bir mesajı okumadım. ama

Biri lütfen Türkiyedeki mühendislerin nerelerde çalıştığını ve ne kadar maaş aldığını yazsın.

Mesela itü elektronik haberleşme mezunu biri olarak ?

hocam konunun içine .... anladın sen onu :)

memento mori.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Konudaki bütün mesajları hayranlıkla okuyorum. Lütfen içine etmeden devam edin. Ancak türkiyedeki maaşa da deyinin. Ben bilgisayar mühendisliği kazanmış biriyim. Yaşım 20 ama bölüme yeni sene başlayacağım. Programlama bilgim hayli az. Gerçekten bir baltaya sap olabilmem için kaç sene vermeliyim bilmiyorum.

Burada profillere bakıyorum19-20-21 yaşlarında insanlar fazlaca jargon kullanıyor bende aval aval bakıp google ye bu ne demek şu ne demek araştırmakla meşgulum.

Geç kalmadığıma eminim. Ancak nasıl bir yol izlemeli zamanla göreceğiz.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

zeybekustasi bunu yazdı:

Konudaki bütün mesajları hayranlıkla okuyorum. Lütfen içine etmeden devam edin. Ancak türkiyedeki maaşa da deyinin. Ben bilgisayar mühendisliği kazanmış biriyim. Yaşım 20 ama bölüme yeni sene başlayacağım. Programlama bilgim hayli az. Gerçekten bir baltaya sap olabilmem için kaç sene vermeliyim bilmiyorum.

Burada profillere bakıyorum19-20-21 yaşlarında insanlar fazlaca jargon kullanıyor bende aval aval bakıp google ye bu ne demek şu ne demek araştırmakla meşgulum.

Geç kalmadığıma eminim. Ancak nasıl bir yol izlemeli zamanla göreceğiz.

hacı 20 yaşına gelip domainin nasıl alındığını bilmiyorsan bence senin bu konuya açıkcası pek ilgin yok diye düşünüyorum.İlgin olmayan bir mesleği yapamazsın.Ben ilk domainimi alıp sitemi yaptığımda 15 yaşındaydım.Bence tercihleri yapmadıysan bilgisayarı gerçekden istiyor musun istemiyor musun bir daha düşün çünkü attığın mesajda "Gerçekten bir baltaya sap olabilmem için kaç sene vermeliyim bilmiyorum." Demen bile bir amacının,yada konuya hakimiyetinin olmadığının göstergesidir.

Bu sadece benim önerim.Ülkede insanlar 1 puanları bile boşa gitmesin diye puanlarının yettikleri en yüksek bölümleri yazıyorlar kendileriyle alakalı alakasız olması farketmiyor bu seçimleri yaparkende.Sonuç olarak okurkende mezun oluncada bir işi yaparken suratsız olan hayatından bezmiş ve randıman vermeyen bir sürü insan çıkıyor ortaya.Yada işsizim diye ortada gezinenler.

Mesaj 22 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 21:11'da u235 tarafından düzenlendi.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

u235

Tercih yapıldı hazırlık sınıfındaydım. Geçen yıl girdim sınava. Doğruyu söylemek gerekirse bu sene benimle birlikte bu bölüme gelen arkadaşların bir çoğunun ios nedir bilgisi yok. Donanımla ilgili yazılımla ilgili bir kaç kitap okudum. Teorik bilgilerim var ve eylendiğim bir şey. İsteyerek geldim ben bu bölüme. html ile ilgili bir kaç deneyimim ufaktan oldu. Ancak sınava çalışmaktan lisede bilgisayar adına program yazmayı düşündüm mü sadece ufak şeyler.

Bu seneyi sadece okuyarak geçirdim. Laptopa sahip değildim pratik yapamıyordum.

Ancak daha bölüme yeni başlayacağız, bizim gibi onlarcası var ama ben sıyrılmaya niyetliyim. 

Üniversitede lisans için var zaten burdan öğreneceğiz her şeyi diyemem hatta çoğu şeyi öğrenmeyeceğiz farkındayım.

Zamanla bireysel çabayla her şey olacaktır. (:

Acaba burası makine mühendislerinin konusu olsaydı nasıl olacaktı ben 15 aşında tornacı çırağıydım muhabbetleri dönmezdi herhalde :)

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

zeybekustasi bunu yazdı:

u235

Tercih yapıldı hazırlık sınıfındaydım. Geçen yıl girdim sınava. Doğruyu söylemek gerekirse bu sene benimle birlikte bu bölüme gelen arkadaşların bir çoğunun ios nedir bilgisi yok. Donanımla ilgili yazılımla ilgili bir kaç kitap okudum. Teorik bilgilerim var ve eylendiğim bir şey. İsteyerek geldim ben bu bölüme. html ile ilgili bir kaç deneyimim ufaktan oldu. Ancak sınava çalışmaktan lisede bilgisayar adına program yazmayı düşündüm mü sadece ufak şeyler.

Bu seneyi sadece okuyarak geçirdim. Laptopa sahip değildim pratik yapamıyordum.

Ancak daha bölüme yeni başlayacağız, bizim gibi onlarcası var ama ben sıyrılmaya niyetliyim. 

Üniversitede lisans için var zaten burdan öğreneceğiz her şeyi diyemem hatta çoğu şeyi öğrenmeyeceğiz farkındayım.

Zamanla bireysel çabayla her şey olacaktır. (:

Acaba burası makine mühendislerinin konusu olsaydı nasıl olacaktı ben 15 aşında tornacı çırağıydım muhabbetleri dönmezdi herhalde :)

seçtiğin alanla ilgili bişey diyemiyeceğim 

ama üniversitesi sivrilmek istiyorsan

çevreni geniş tutman lazım 

girişken olman lazım

üniversitelerin öğrenci toplulukları/klüpleri oluyor onlara üye olup çeşitli etkinliklerde ve projelerde yer alman lazım

bu olmadı kendi projeni yapman lazım paranmı yok 

git sponsor ara kendine 50 tl 60 tl 

kırtasiye bilgisayarcı ne bileyim pastanelerle görüş

olmadımı tübitakın projelere desteği var onları araştır

dikkat ettiysen yazdıklarımın hiç birinde otur eşşek gibi ders çalış yok 

sadece cesur ol bişeyler denemekten korkma

denemelerinde 1 kere 2 kere olumsuz olur ama 3. de başarırsın

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 6452 Toplam Mesaj: 48