"Kedisini Kucağına Alan Adliyeye Koştu" Budur!
-
bak dikkat ettiysen inancına bişey demedim..ama başkalarının inancına saygı duymak ayrı şeydir...dine inanmakla birlikte dinsel mitlere şüpheyle yaklaşırım..
ama inanan bi kişiyede 2 tane masala inanmışınız diyip aşağılamanın küfürden bi farkı yoktur...doğru ya da yanlış değer verilen birşey...
sen de ailene değer veriyosundur ya da kız arkadaşına ya da ne bileyim başka birine...herkes ona değer vermek zorunda değildir...ama biri küfretse aşağılasa sinirlenmez misin? aynı şey
-
öldürmesin oda a.q zevk için can alınırmı...
-
malesef ayni sey degil, bazi seyleri asmaniz lazim burada olup bitene goremi hayatini yonlendiriyorsun sen ? bazilarini iplememeyi ogrenmek gerek.
sen saniyormusun ki burada boyle rahat rahat yazan herkes disardada bunlari soyleyebiliyor cukunu keserler adamin git soyle sizin allahinizin allah belasini versin de bakalim. biraz sacma bi ornek oldu ama idare et ana fikir, pek sallamayin di.
-
Büyük balık küçük balığı yutar insanlar yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için hayvanları öldürür
yani zorunluluktan protein ihtiyacını karşılamaktan
ama hiç bir insan zevk için bir canlıyı zevk için öldürüp leşini atamaz insanlığa sığmaz
bu aradaki farkı anlayamayacak kadar nasıl cahilsiniz anlamıyorum
hala daha inanç v.s canlı canlı kesiyorsunuz diyorsunuz akıl var mantık var balığıda tutuyorsun canlı canlı ölüyo kancayı takıyorsun ama ihtiyacın için balığı öldürüp denize atıyormusun?
yapan vardır eminim de zekada kesin bir sorun var.
masal dediğiniz Kuran ı Kerim için can veririm önceden insanların inançlarına laf atıp sonraki mesajlardada dansöz gibi kıvırmayın ya erkek olun söylediğiniz lafın arkasında kalın ya karı olun gelen giden sizin arkanızda olsun
-
TheIceberg bunu yazdı:
-----------------------------
Helyum bunu yazdı:
1-inanca saygı duyman gerekirki sanada insanlar saygı duysun. yani aslında duymak senin yararına :)
2-insanlar inancları gereginde birseyleri kurban ederler. burada uygulamanın bir inanc ugruna yapıldıgı kanaatinde degilim.
3-genel olarak bu gibi durumlarda caydırıcı olması nedeniyle ilkler ziki tutar :)
-----------------------------e o zaman satanistler de inanclari geregi kedi kesince sen de saygi duy haci?
-----------------------------satanizm ne zaman bir milletin resmi dini haline gelirse o zaman saygı duyarım hocam :)
su anda dunyada resmi olarak din kabul edilen bir yer varsa (sanıyorum norvec falandır) onlara tabiki saygı duyarım :)
-
yine inanç kavgasına dönüyo olay ama şunu söylemeden duramam: ben senin ateizmine laf etmeyip saygı duyuyorsam sen de benim inançlarıma saygı duyacaksın arkadaş. Inanmışsın inanmamışsın beni bağlamaz ama saygı duymayacak adam s..sin gitsin.
-
Helyum bunu yazdı:
-----------------------------TheIceberg bunu yazdı:
Helyum bunu yazdı:
1-inanca saygı duyman gerekirki sanada insanlar saygı duysun. yani aslında duymak senin yararına :)
2-insanlar inancları gereginde birseyleri kurban ederler. burada uygulamanın bir inanc ugruna yapıldıgı kanaatinde degilim.
3-genel olarak bu gibi durumlarda caydırıcı olması nedeniyle ilkler ziki tutar :)
-----------------------------e o zaman satanistler de inanclari geregi kedi kesince sen de saygi duy haci?
-----------------------------satanizm ne zaman bir milletin resmi dini haline gelirse o zaman saygı duyarım hocam :)
su anda dunyada resmi olarak din kabul edilen bir yer varsa (sanıyorum norvec falandır) onlara tabiki saygı duyarım :)
----- ------------------------
Ha saygi duyman icin illa resmi din olacak? Resmiyetten kasit ne hocam? Anayasada yaziyo sanki. -
TheIceberg bunu yazdı:
Helyum bunu yazdı:
TheIceberg bunu yazdı:
Helyum bunu yazdı:
Ha saygi duyman icin illa resmi din olacak? Resmiyetten kasit ne hocam? Anayasada yaziyo sanki.
-----------------------------Noter onaylı olacak yani
-
nasıl kıydın lan kediye
-
sokoban bunu yazdı:
TheIceberg bunu yazdı:
Helyum bunu yazdı:
TheIceberg bunu yazdı:
Helyum bunu yazdı:
Ha saygi duyman icin illa resmi din olacak? Resmiyetten kasit ne hocam? Anayasada yaziyo sanki.
-----------------------------Noter onaylı olacak yani
-----------------------------soyle acıklayayım. cogunlugun onayını alması gerekmektedir. en azından milyonlarca kişinin inanması gerekir.
satanizm dedigin hristiyanlıga (basta olmak uzere) ve diger dinlere karsı durmak amacıyla (tamamen muhalefet) uretilmiş bir inanıs seklidir.
hatta yasalarına bakınca bircok seyin evrensel iyilik dedigimiz seylere karsı olduguda asikardır.
hatta ve hatta bircok ulkede suctur :) hala dalga gecmek amacıyla yazacak olan varsa birsey diyemem :)