Kibristaki Hayalet Sehir: Maras (Varocha)
-
Kotanızın amına koymuşsam özür dilerim, benim net de kotalı. tbt için 5Gb feda olsun :)
Elimde gösterime uygun olan bu kadar var, diğerleri aile ile çekildiği için paylaşamıyorum.,
-
@antivir-us on numarasin hocam, icimdeki gitme istegi depresti bu resimleri gorunce :|
-
Burası da çıkarmanın yapıldığı sahil:
aynı yere ait şehitlik ve rumların elindeki ağır silahların sergilendiği park;
Bazı resimler çıkmamış olabilir, burada toptan link var;
http://postimg.org/gallery/5pdzjtce/11a130da/
http://postimg.org/gallery/609fbwue/b7ca75fa/
antivir-US tarafından 18/Ağu/13 13:39 tarihinde düzenlenmiştir -
yolbulucu bunu yazdı
@antivir-us on numarasin hocam, icimdeki gitme istegi depresti bu resimleri gorunce :|
Hocam risk almaktan korktuğumdan fazla resim çekememiştim, yine de idare eder diye düşünüyorum.
Bu resimlerin hepsi 2011 yılına aittir,
Bu resimler de o yıllarda bile sayın maliye bakanlığımız tarafından nasıl düdüklendiğimizin kanıtıdır. yavru vatan kıbrıstan alkolik hareketler
-
Kıbrıs barış harekatı konusunda daha fazla bilgi almak için lütfen aşağıda ki belgesel ve videoları izleyiniz.
Barış harekatının ilk partı devamını alakalı videolardan bulursunuz
http://www.youtube.com/watch?v=wjo0KU_saBo
Kanlı Noel (olayların başlaması)
http://www.youtube.com/watch?v=AzKiXyfiN_U
Maraş Bölgesi meselesi;
şu anda TSK ve BM(sadece 1 karakolları vardır ve maksimum 8-10 askeri vardır) tarafından korunmaktadır.
Bölge Kıbrıs'ın en büyük ve gelişmiş yerlerinden birisidir ve hala da öyledir ancak yerleşim bölgesi değildir. İçeriye sadece mülk sahibi olan KKTC vatandaşları ve askeri yetkililer ve yakınları girebilmektedir.
Ayrıca buranın TSK açısından önemi stratejik olarak çok önemlidir. Olası bir savaş durumunda çok önemli bir konuma sahip olması yanında Birleşik Krallık ailesine ait bir malikane bulunduğu için buraya bir saldırı söz konusu değildir.
Rumlar şu zaman da burasını almak için diplomatik olarak bir çok çabaları bulunmaktadır ancak bölgenin kontrolü %90 oranında TSk da olduğu için hiç bir şekilde pazarlık bile söz konusu olmamaktadır. Rumlar ha bire avrupa ya vb yerlere şikayet etmekte ancak sonuç alamamaktadırlar.
Bu bölge yerleşime açılır ve eski halinin %50 oranında ticari bir performans sergiler ise Türkiye ve ynanistan ın ekonomisini %5 büyütecek performansa sahiptir. Küçük bir bölgedir ancak turizm olarak bir kıbrısın Maima'si diyebiliriz.
Peki Türkiye neden burayı vermiyor?
Çok basit, ilerleyen zamanlarda KKTC'nin tanınması için burayı koz olarak kullanıyor. Diyeceksiniz Türkiye KKTC'yi bu kadar düşünüyormu? Evet düşünüyor ancak kendi çıkarları ile beraber düşünüyor. Yani her iki tarafta bu işten karlı çıkacağı için bu bölgeye yılda bilmem kaç milyon masraf ediyor(içeride bir ordu evi bulunmaktadır ve büyüktür)
Bu bölgeye kaçak girersek ne olur?
Giremezsiniz :) Sınır tellerinden maksimum 15-20 metre içeriye doğru bir ilerleme sağlayabilirsiniz. O mesafede sizi tespit edip yanınıza 15 askerin gelmesi için geçen sürede yol alabileceğiniz mesafedir. Girdiğim için ve arkadaşımın yüksek rütbeli bir asker olduğu için bir kaç detayı paylaştığı için söylüyorum bunları (askeri sırlar değildir, zaten girerseniz herkesin fark edeceği şeylerdir)
Sınır tellerinin 3 mt ilerisinde geceleri lazer alarmlar vardır
gündüzleri ve geceleri 7/24 gizli gözetleme bölgeleri bulunmakta ve 70 metrede bir asker konumlanmaktadır. Gündüzleri bu askerileri göremezsiniz çünkü binaların içerisinde gizlenirler. Çünkü hemen yan tarafında turistik bir plaj vardır ve halka açıktır. Zaten tek görebileceğiniz yer de burasıdır.
Nöbet tutan askerlerde 2. uyarıdan sonra kesin ve net vur emri vardır (öldürme yetkisi insiyatifindedir) çünkü rum tarafından ve türk tarafından yarım akıllı çok olduğu için sızmalar söz konusudur. Özellikle rum gençler james bond oynamayı sevdikleri için atraksiyon yaparlar.
Dipnot: askeri testlerin ve bir kaç alengirli işlerin de bulunduğu duryumlar arasındadır. Net bir bilgi değildir.
Neden Fotoğraf çekemezsiniz:
Bu bölgenin durumunu daha fazla yabancı basıan vs sızdırmamak ve buranın halini gören milletlerin vs bahaneleri olup Türkiyeye baskı yapmaması içindir. Yani TSk diyor ki; burası bir harika dostum
Free_Mans tarafından 18/Ağu/13 14:35 tarihinde düzenlenmiştir -
Şehir değil ama kocaelinde eski cam fabrikaları ve iş yerleriyle dolu bir terkedilmiş bölgeye birkaç sene önce özel izinle girmiştim.
1920-40 larda kurulan ve işletilen fabrikaların teknolojisi çok geri kaldığı için o şekilde bırakmışlar ve yenilerini kurmuşlar.
İş bankasının çok fazla arazisi olduğu için boşu boşuna yıkma maliyetini üstlenmek istememişler başka yere dikmişler sanırım.
Çok keyifli wala 50 sene önce ööle bırakmışlar binaların sonu görünmüyor istediğin binaya gir birçok eski dolap, pcler, makinalar olduğu gibi duruyor. fabrikalar muhtemelen biraz üstünde uğraşılsa üretim yapabilir. fakat bugunkunun 10 katı maliyete üretince bir anlamı yok tabi çalışmasının =)
-
DrKill bunu yazdıgarga bunu yazdı
KKTC topraklarda MARAS yoktur, KKTC disinda kalacagi yapilan gizli anlasmalarda sabittir....
Hocam bu söylemlerini destekleyecek birşey yok ortada? Kaynak? Tamam tarih kitabından örnek ver demiyorum ama neye dayanarak bu düşünceleri sunuyorsun? Ben hiç böyle şeyler duymadım. Rumlar bile Türkler bizi katletti diye laf söylememiştir. Çok atmasyon geldi açıkçası söylediklerin.
Sana atmasyon gelmis olabilir normaldir... Benim dedem, dedemin dedesi ve babam kim? ve bu savas oncesi, sonrasi, sirasinda neler yaptilar ben biliyorum ? Emir emirdir uygulanir, Turk Turku oldurmustur desem burda kan cikar ama oldurmustur bildigimi niye yalan soyliyeyim ? Istedikden sonra kibrisa gelip sokaklarda dolasip ona buna sorular sorabilirsin, bircok gizli anlasmanin ip uclarini bulabilirsin... Ben burda bunu burdan sunu surdan ogrendim diye bas bas bagiracak kadar mal degilim. Ne kendimi nede baskalarini tehlikeye atarim, 10 dakikani ayirip kibris konusunda tum yazdiklarimi okursan oyle cokta atmadigimi gorursun...
Kac rumla konustun ki bu konuyu ? Onlar bizden kesti bizde onlardan, bizimkilere sorarsan sadece onlar kesti, ya da onlar baslatti, onlara sorarsan bizimkiler baslatti ve bizimkiler kesti... Bu zaten heryerde boyle.
Ne olursa olsun Baris Harekati hakli bir harekattir ve Yunanistanin, Kibris Cumhuriyetine darbe yapip, Kibrisli Turkler uzerinde baslattigi katliami onlemistir. Turkiyenin bu konuda hakki olduguda uluslarasi garatorluk anlasmalarda sabittir. Fakat sonradan tongaya geldik, basrolde yine YU ES EY !
-acin gozunuzu artik-
ayrica fotoraflar icin tesekkurler. tekrar yazayimda yanlis anlasilma olmasin, baris harekati hakli ve yasalara uygun bir herakattir (bu bir isgal degildi) ama sonrasinda hata yapildi veya istemli olarak yaptirildi, yillar sonra bunun tcyi isgalci duruma dusurecek bir hata oldugunu o gun kimse anlayamamis olabilir ama zaman gectikce tum dunya ulkeleri tcyi istedigi konuma cekmistir...
2.not; bide su alkol fiyatlarini falan devamli konusur olduk. tayyip gelip onunda amina koyarsa cok aglarsiniz soyliyim :) gece kluplerine bu sene basindan itibaren basladi. simdilik alkol ve kumarenelere dokunmadilar ama gece kluplerinde arada bi zinadan tutuklamalar basladi, bilginize.... ayrica ulkemin her koyunde bir cami var artik hukumetimiz sagolsun, 3 senede 10larca cami yaptilar sagolsun TC hukumeti ve biz BESLEMELERE odedigi paralar tabiki...
-
garga bunu yazdıDrKill bunu yazdıgarga bunu yazdı
KKTC topraklarda MARAS yoktur, KKTC disinda kalacagi yapilan gizli anlasmalarda sabittir....
Hocam bu söylemlerini destekleyecek birşey yok ortada? Kaynak? Tamam tarih kitabından örnek ver demiyorum ama neye dayanarak bu düşünceleri sunuyorsun? Ben hiç böyle şeyler duymadım. Rumlar bile Türkler bizi katletti diye laf söylememiştir. Çok atmasyon geldi açıkçası söylediklerin.
Sana atmasyon gelmis olabilir normaldir... Benim dedem, dedemin dedesi ve babam kim? ve bu savas oncesi, sonrasi, sirasinda neler yaptilar ben biliyorum ? Emir emirdir uygulanir, Turk Turku oldurmustur desem burda kan cikar ama oldurmustur bildigimi niye yalan soyliyeyim ? Istedikden sonra kibrisa gelip sokaklarda dolasip ona buna sorular sorabilirsin, bircok gizli anlasmanin ip uclarini bulabilirsin... Ben burda bunu burdan sunu surdan ogrendim diye bas bas bagiracak kadar mal degilim. Ne kendimi nede baskalarini tehlikeye atarim, 10 dakikani ayirip kibris konusunda tum yazdiklarimi okursan oyle cokta atmadigimi gorursun...
Kac rumla konustun ki bu konuyu ? Onlar bizden kesti bizde onlardan, bizimkilere sorarsan sadece onlar kesti, ya da onlar baslatti, onlara sorarsan bizimkiler baslatti ve bizimkiler kesti... Bu zaten heryerde boyle.
Ne olursa olsun Baris Harekati hakli bir harekattir ve Yunanistanin, Kibris Cumhuriyetine darbe yapip, Kibrisli Turkler uzerinde baslattigi katliami onlemistir. Turkiyenin bu konuda hakki olduguda uluslarasi garatorluk anlasmalarda sabittir. Fakat sonradan tongaya geldik, basrolde yine YU ES EY !
-acin gozunuzu artik-
ayrica fotoraflar icin tesekkurler. tekrar yazayimda yanlis anlasilma olmasin, baris harekati hakli ve yasalara uygun bir herakattir (bu bir isgal degildi) ama sonrasinda hata yapildi veya istemli olarak yaptirildi, yillar sonra bunun tcyi isgalci duruma dusurecek bir hata oldugunu o gun kimse anlayamamis olabilir ama zaman gectikce tum dunya ulkeleri tcyi istedigi konuma cekmistir...
2.not; bide su alkol fiyatlarini falan devamli konusur olduk. tayyip gelip onunda amina koyarsa cok aglarsiniz soyliyim :) gece kluplerine bu sene basindan itibaren basladi. simdilik alkol ve kumarenelere dokunmadilar ama gece kluplerinde arada bi zinadan tutuklamalar basladi, bilginize.... ayrica ulkemin her koyunde bir cami var artik hukumetimiz sagolsun, 3 senede 10larca cami yaptilar sagolsun TC hukumeti ve biz BESLEMELERE odedigi paralar tabiki...
Hocam yanlış anlama ama bir çok rum ve kıbrıslı türkle bu konuyu konuştum. Babası kıbrısta polis olan kıbrıslı bir aile (onun babasıda kıbrıslı onundedeside..) Ayrıca dedesinin babası rum olan bir çok kişi ilede konuştum bu konuları tartıştım. Senin iddialarınla alakalı birşeyler duymadığım için senden bir dayanak istedim. Sana yalancı demek değil niyetim ama o kadar barbarlık müzesi o kadar tarihi belge ve oakadar konuştuğum insan varken senin sadece "dedem böyle dedi, dedemin babası bile var!" demenle inanmam biraz zor açıkçası. Bunu belirtmek istedim.
-
bir cok rum ? DrKill. kibrislimiydi bunlar yoksa yunan ibnelerden mi bahsediyorsun sen rum diye :)
sen bana "baris harekatlari sirasinda turkler bizi kesmedi" deyen 1 tane kibrisli rum getir, ben onumu kestirip donme olacagim... boyle bir ihtimal bile yok esas sallayan sensin baba.
israrla biz onlari kestik onlar bizi kesmedi demisim gibi davranmak istiyorsun ama ben oyle bisey demedim bosuna ugrasma. benim dedem var onunda babasi varda demedim ben, onlardan duydumda demedim. ben orda sadece 7 ceddim burda yasamis ben bildigimi konusuyorum, uzaktan osurmayin demek istedim.
ha bana dersenki, turkler rumlar birbirini kesmedi, yunan ordusu turkleri, turkiye ordusuda rumlari kesti. anlarim. EOKAci rumlarda Yunan askeri sayilir o zaman, TMTci turklerde Turkiye askeri sayilir, o zaman mis gibi turkler rumlari kesmedi olur, bunu dersen anlarim, o diger turlusunu dersen, bende Hitlerde Alman degildi o zaman derim, ne alaka deyeceksin, bence cok alakasi var... dusunun biraz.
sor bakalim o dedesi kibrisli kendisi kibrisli turkmu ne arkadasin var ya (umarim 74 sonrasi gelen bir aileden bahsetmiyorsundur), ona. Rumlari gectim, TMT'nin sozunden cikan OZ ve OZ Turklere ne yapiyorlarmis o zamanlar ?
edit1; birde su var burda kim hakli kim hakli degil tartismiyoruz, yunan darbesi turkleri kesmeye basliyor, tsk girneye giriyor, yunan ordusu sapitip tecavuz, insan yakma hur turlu pisligi yapiyor, turk koylerini kurtarmaya gelen tsk askerleri bu yarrak gibi manzarayla karsilastikdan sonra, normal ama profosyonel olmayan bir tepkime olarak rumlarin anasini aglatmislardir. bu harekat sirasinda olanlardir, harekattan once TMTnin sadece rumlara karsi degil direk turklere karsi siddet uyguladigi biliniyor ama konusulmuyor, neler yaptilar diye sorarsan bunlarin icinde evet oldurmekte var.
edit2; siyasete kaciyor konu, o yuzden daha fazla yazmak istemiyorum. direk bana tahrik edici bisey yazilmadigi surece baskada bisey yazmam konuya, ozur dilerim ama psikolojik sorunlarim var ve hepsininde sebebi tahribat.com
garga tarafından 18/Ağu/13 19:22 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
Şehir değil ama kocaelinde eski cam fabrikaları ve iş yerleriyle dolu bir terkedilmiş bölgeye birkaç sene önce özel izinle girmiştim.
1920-40 larda kurulan ve işletilen fabrikaların teknolojisi çok geri kaldığı için o şekilde bırakmışlar ve yenilerini kurmuşlar.
İş bankasının çok fazla arazisi olduğu için boşu boşuna yıkma maliyetini üstlenmek istememişler başka yere dikmişler sanırım.
Çok keyifli wala 50 sene önce ööle bırakmışlar binaların sonu görünmüyor istediğin binaya gir birçok eski dolap, pcler, makinalar olduğu gibi duruyor. fabrikalar muhtemelen biraz üstünde uğraşılsa üretim yapabilir. fakat bugunkunun 10 katı maliyete üretince bir anlamı yok tabi çalışmasının =)
hocam nerde o bolge ? mumkunse haritada pinleyebilirmisin ?