folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kibristaki Hayalet Sehir: Maras (Varocha)

Kibristaki Hayalet Sehir: Maras (Varocha)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

garga :

Hocam Kıbrıs Barış Harekatı'nı görmüş sağlam kişiler vardı. Yaşlılar. Savaşmışlar. Onlarla okulda klüpler için görüşmüştüm. Farklı iş yapanlar falan var. O sıralarda konuşmuştum.

Bunların dışıdna ; Kıbrıs Harekatı , Türkiye için çok önemli bir harekattır. Yokluktan var edilmiş, seneerce bu çıkartma için askeri üretim yapılmış, askerler eğitilmiştir. Hemde yaşadığım bölgelerde geçtiği için severek ve merakla bulabildiğim belgeselleri ve kitapları izleyip okumaya çalıştım.

Fakat bunlarla ilgili birşeyler yazdığını hatırlamıyorum. Konuştuklarımla böyle şeylerden bahsetmedi. Açıkçası pek inandırıcıda gelmedi.

Ecevit her ne kadar Henry Kissinger'ın öğrencisi de olsa ; ABD hükümeti ile fazlasıyla ters düştü. Türkiye'ye ambargo uyguladılar. Ecevit bununla ilgili ; "karar  Kıbrıs Barış Harekatı sırasında değil, öncesinde haşhaş olayı için çıkmıştı fakat harekattan sonra uyguladılar" demişti.

Tabi iddialarınla örtüşebilecek durumlar için ;

Türkiye bir kaç kez çıkartma denemelerine girişmiş ; fakat imkansız olması yüzünden vazgeçilmişti. Hatta bir kaç kez çıkartma gemileri yola çıkmış ve geri dönülmüştü. Hatta meşhur Johnson Mektubu vardır. 

İnönü Kurtuluş Savaşından önce mandaterliğe karşı çıkmıştı. İngiliz yada Amerikan mandaterliğinin felaket olduğunu söylüyor bir mektupta. "Ama Hangi Atatürk" kitabında ise, Kurtuluş Savaşı fikrinin İnönü'den çıktığı yazılmış. Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı için İnönü'ye gerilla savaşını sorduğu (Kurtuluş Savaşı için) biliniyor.

Yani İnönü döneminde Amerika ile "iyi ilişkiler" içinde olabileceğimizi düşünmüyorum. Atatürk, Amerika'nın ekonomik olarak yardımlarını kabul etmişti ; siyasal değil. İnönü ve Ecevit'in bunları devam ettirdiğini düşünüyorum.

Türkiye'deki en büyük Amerikancılar (hatta borçla dostluk ilkesini benimseyenler) Menderes, Özal, Erdoğan 3'lüsüdür. Aynı mantıktalar.

Fakat Atatürk ve İnönü bağımsızlığı istiyordu. Zaten toprak reformlarından tut, köy enstitülerine bir çok kalkınma projesinde İnönü'nün katkısı vardır. "Milli Şef" diye hitler'den etkilenen bir adamın Amerika ile işbirliğine gitmesi garip kaçar bence.

Neyse oda başka kısım ; Ecevit'in Amerika ile ilişkilerini (İnönü'den sornaki dönem için konuşuyorum) iyi nitelendiremem. Ecevit'in Amerika'yı dinleyeceğini pek sanmıyorum. Tabi ki Amerika'nın gücü oldukça fazladır. Özellikle 2. dünya savaşında yaptığı silah ticaret ile gücünü pekiştirmiştir. bu yüzden siyasi olarak fazlasıyla söz sahibidir. 

Fakat Türkiye'ye bu denli karışabileceğine ihtimal vermiyorum. 

bu yüzden iddialarını destekleyen herhangi bir materyal varsa (belgesel, kitap, mektup hatta söylenti dahi) merakla bekliyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

Tamam, gecen senelerde "declassified" olan NSA dosyalarinda soyle bir ibare var, ve bu soylem 1. Baris harekati ile 2. Baris arasindaki 2 haftalik doneme denk dusen bir ic yazismadan kopyalanmis sadece.

"There is no American reason why the Turks should not have one-third of Cyprus", buna UN,UK ve geriye kalan herkes karsi iken, TC ordusu US'ten aldigi izinle adayi 2'ye bolmustur, sonra Maras's girip ciktilar buda yeterli bir kanittir zaten onceden bir anlasma olduguna dair, yoksa neden geri cekilsinler ? buna bir cevabiniz varmi.

Neyse ayrica Turkiye bu harekatlar sirasinda gayette normal olarak NATO'nun verdigi amerikan silahlarini kullanmistir, bunuda bilmeyen yoktur. Olan yerli halka olmustur, Yunanistan ve Turkiye NATO uyesidir ve bu savas bastan asagi bir sacmaliktir, yerli halki amina koyup adayi ne kibrislilara, ne rumlara, ne turklere, ne yunanistana, ne turkiyeye biraktilar... 

30 senedir Rumlar bosuna osurmaktadir, herkes US,UK,NATO,UN,EU herkes gercegin ne oldugunu bilmektedir. Olan kibris turkune olmustur, kibris turku denen sey artik yok denecek kadar azdir...

ben varim bir tek :D

garga tarafından 18/Ağu/13 20:36 tarihinde düzenlenmiştir

anca gidersin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

ayrica sunlari okuyarak (declassified olan yazismalardan bazilari);

http://en.wikisource.org/wiki/Category:Turkish_invasion_of_Cyprus

bizim burda yillardir tartistigimiz konun aslinda bu igrenc insanlar icin o zaman ne kadarda basit konular oldugunu gorebilirsiniz...

US Baskani Ford ve Genel Sekreter Kissinger arasindaki bu gorusmelerden birinde Kissinger yukarda bahsettigim cumleyi kurmustur;

"Turklerin Kibrisin 3te1ini almasini engellemek icin hicbir American sebep bulamiyorum".

Bu cumledende gorulebilirki, zaten adada 2 ussu olan UK'e karsi Amerika oyun cekmis ve TR'ye adayi 2ye boldurtmustur ve adanin amina koymustur, 30 senelik bir uykuya sokmus, bitirmistir... Ileriye dogru attigi her adimdada TRnin onune kibris sorununu surmustur, yani bu hareketi sayesinde bolgeyi aslinda oldugu gibi abluka altina almistir, hala da oyledir...

yazdikca, igreniyorum.

garga tarafından 18/Ağu/13 20:46 tarihinde düzenlenmiştir

anca gidersin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=9GfJy7uWaps

la bakmak bile savaş sebebi :D

biz neyden bahsediyormuşuz :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek
    Amd-x bunu yazdı

la bakmak bile savaş sebebi :D

biz neyden bahsediyormuşuz :D

aynen dayıı. :D ben tatile gittiğimde rehbere demiştim şu boş binaların olduğu yere neden gitmiyoruz  çok güzel denize yakın falan demiştim.

o da  canına susadıysan  yolu takip et demişti :D

maraş bölgesi çok güzel. denizi olsun tarihi  yerleri olsun.

etkileyici. her insanın gidip görmesi gereken bir yer kıbrıs.

İmkanım olursa tekrar giderim.

Sınırlarda Galatasaray Ve Fenerbahçe Bayraklarını Çok sık görürsünüz bu arada :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FienDisHMan
    FienDisHMan's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ben kıbrısta taşımacılık yani nakliyecilik yapıyorum işim gereği bir kaç sefer girip çıktım bahsedildiği kadar gizemli bir yer biraz sosyal mühendislik yapan herkes girebilir

DiKKaT KöPeK VaR..!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

garga :

Olabilir, siyaset karışık birşey. Mevzuyu yaşayanlar harici kimse neyin ne olduğunu tam olarak bilmiyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek

Şurada gidip şöyle atraksiyon dolu 3 gün geçirsem,izleyenler bilir mesela pianistteki gibi bir yaşamım olsa.Sadece 3 gün için.Şu hayatın tek düzeliğine batmış boktan hayatıma bir renk katsam.İnanın benim için 7 yıldızlı otelde 1 ay geçirmekten daha iyi gelirdi.Sanki hayatım çok lüxmüş gibi bu cümleyi kurduğuma bakmayın.Ama lüxten keyif almıyorum,tercih meselesi.

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek

Harekat, sadece Akdeniz sularında hakimiyet sağlayabilmek adınaydı. :/

Neden bizim insanımız her olayın altından muazzam komplo teorileri çıkarır anlamam. :D

hay
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    mahzal bunu yazdı

Harekat, sadece Akdeniz sularında hakimiyet sağlayabilmek adınaydı. :/

Neden bizim insanımız her olayın altından muazzam komplo teorileri çıkarır anlamam. :D

Harekatın sebebi.

İngilizler adadan çıkmak zorundaydı çünki adada herşey iyiye gidiyordu ve ingilizlere ihtiyaç yok gibi birşeydi.

Adada türkler ve rumlar rahat yaşıyorlardı. Başbakan Rum Yardımcısı Türk idi.

Sonra İngilizler adanın hakimiyetini ellerinden kaçırmamak için bir plan düşündü.

Rumları provoka et, Adada milliyetçilik yap (azınlık türkler malesef) Kıbrıstan her Türk kesme biçme haberi geldiğinde Türkiye de (Özellikle istiklal) de rum ve azınlıklara sert tavırlar alındı , yağmalama buralarda da yapıldı.

Fakat adadaki Türk nufus öyle kes kes bitecek bir seviyede olmadığı için Türkiye bir çok kez adaya çıkartma yapacağı gözdağını verdi. Fakat kimse bunu onaylamadı (gözler önünde) sonrasında ise  ABD , İngiltere etc. Yürü ya kulum demiştir. Kendi memfaatleri için

Sorunsuz bir ortadoğu hiç bir büyük ülkenin ve büyük ekonominin istemeyeceği birşeydir. Bu yüzden böyle küçük oyunlar yetiyor.

Türkiye adadaki Türkleri kurtarmak için adaya girdi , %50 sini alabilecekken tamam bu kadar yeter denildi, zaten amaç almak degildi biz buradayız demekti.

Fakat çözüm olmaması hep ingilizlerin işine yaramıştır. Adada kocaman 2 üstleri bulunmaktadır. Şuan adayı terketmek yerine üs olarak kullanmaları ve yakın tarihtede çıkmaları gerekmemekte.

+ Olarak hem rum tarafına hem Türk tarafına sağlanan kolaylıklar mevcuttur. Kıbrıs Türkü veya Rumu isen atla uçağa git ingiltereye 2. Anavatanın

Kal biraz orda para yap , askere gitme.

Kültür zaten ingiliz , yollar , kilo , döviz.  Türk parası ile çalışırsın sterlin ile kira ödersin. Bilmem anlatabildim mi hacım :)

Bence yapılması gereken şey adanın Türkiyeye bağlanmasıdır. Fakat bu sefer çok fazla istilaya uğrayacaktır.

Toplam Hit: 6896 Toplam Mesaj: 52